Kezdetnek egy kis olvasnivaló a témában:
https://www.hazipatika.com/psziche/csal ... _autizmust
Tényleg jó a sorozat, kifejezetten hangorientált... persze a képek a brilliánsak. Egy-egy rész hossza ideális, utána még mutatják azt is, hogy hogy készült az adott rész (volt ahol 2 évet forgatták azt az egy részt)Aszpirin írta: ↑2024.03.04., hétf. 18:32A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól![]()
(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)
Kevesebb a lehetőség az akciózásra. Ha belegondolsz a szárazföldön százféle dolgot lehet megfilmesíteni. A levegőben pedig felszállunk, félünk, vadászgépekkel küzdünk, bombázunk, megint küzdünk és vagy hazaérünk vagy nem...Tctronic írta: ↑2024.03.07., csüt. 18:20A levegő urai. Elkezdtem nézni, első két rész megvolt, de valahogy eddig nem az igazi. Sokan az Elit alakulathoz hasonlítják, de nekem valahogy gyengébb, nem tudom mi de valami hiányzik belőle, talán nem olyan drámai (?)Na mindegy, hátha kialakul, azért végignézem persze.

Apakép, anyakép. Ha ez otthon is kétesélyes, akkor ez a nemi káosz lesz belőle. Szülői hiba. Szvsz az autizmus is szülői mulasztás, ami idegrendszeri fejletlenséget okoz.scaurus írta: ↑2024.03.07., csüt. 17:05Hát, ma már egy fotó alapján se lehet 100% biztonsággal megmondani, hogy valaki férfi vagy nő.
(Vannak, ugyebár, akik maguk sem tudják eldönteni.)
Viccen kívül utcán, tömegközlekedésen egyre többször látok olyan fiatalt, hogy nem tudom eldönteni, hogy biológiai neme férfi vagy nő.

Maga az univerzum érdekes lenne.
Hát, ma már egy fotó alapján se lehet 100% biztonsággal megmondani, hogy valaki férfi vagy nő.
Bocs, ezt nem értem hogy jött hirtelen, mikor elemeiben meg lehúzod, jogosan. Mellesleg miért szenvedsz ezekkel a szarokkal amikor annyi másféle szart is ont még a filmipar? Időnként nem szarokat is.

Valahogy azért sikerül.venomer írta: ↑2024.02.28., szer. 10:42...
Hogy sikerül elkülöníteni az új kiadást a szubjektív tényezőtől? Lehet, hogy a remake már kívül esik a lelki tartományodon, emiatt jellegtelennek is hat, de egyébként jó, jó annak, aki ma annyi idős, mint te anno. Sok fércmű van, nem állítom, hogy nem, de mindig élni kell a feltételezéssel.
Hogy sikerül elkülöníteni az új kiadást a szubjektív tényezőtől? Lehet, hogy a remake már kívül esik a lelki tartományodon, emiatt jellegtelennek is hat, de egyébként jó, jó annak, aki ma annyi idős, mint te anno. Sok fércmű van, nem állítom, hogy nem, de mindig élni kell a feltételezéssel.
Hasonlóképpen.