Igen ellenszenves beszólás.
Mondhatni, kinek mi köze hozzá...

Köszi a választ!ANDS írta: ↑2024.03.05., kedd 21:23Naim Uniti Atom HE.
Hozza az általam elvárt szintet, azért vettem meg. De egy külső cd futóművel jobban szól. Ezért inkább a cd- ket hallgatom. Nem kizarólag, de főleg.
Meghallgattam külső streamerrel hajtva is, sokkal jobban szólt, mint a beépítettjével. Ami nem csoda, ha a streamer többe kerül, meg kap még egy külön tápot is az a streamer, meg egy jó drága swich- et is.
Meghallgattam az Auralic Vega 2.2- t is, szerintem az jobb volt, de annyival nem, amennyivel többe került volna, és 2,8 milláért is még kompromisszumot kellett volna kötni ott is, akkor már sokkal inkább 1 milka körül kötöttem kompromisszumot.
A Naim- el szemben támasztott elvárásaimat leírtam részletesen 44 hsz- el korábban, pärt- nek valaszolva, a hsz - em 6. bekezdésében. ( ha tudtam volna, hogy ekkora cunami lesz belőle, privatban írtam volna).
És vettem egy Niagara tápkondícionálót is, amit ajánlottál pár hónappal ezelőtt, köszi a tippet!

Sok pénzt, és időt pocsékoltam el arra, hogy az Lp és cd formátumot, hellyel-közel azonos hangminőségűre hozzam. Amíg ez nem jött őssze, addig folyton azt részesítettem előnyben, ami jobb hangminőséget produkált.dixie-chicken írta: ↑2024.03.06., szer. 08:18nem értem,mért kell ezeknek egyenrangú partnereknek lenni ?hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett..ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"..a 2 emlitett oldalon,sokszor a zenei anyag csak MP3-ban volt elérhető...mondjuk a Rutrackeren vannak "komoly" minőségű felvételek is,de a cél,nem szentesiti/szentesitheti az eszkőzt?...egy mai FM rádión,tisztelet a kivételnek,MP3-rol megy a zene..
![]()

Roon felhasználok felé egy kérdésem,a fentieket figyelembe véve..adott egy CD:Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz.

Igen, ezek szélsőséges klisék, amikbe egyesek megpróbálnak mindenkit beletuszkolni.pärt írta: ↑2024.03.06., szer. 08:03Ezt a körbe karikázást nagyjából a végtelenségig lehet folytatni, érdekesek is az érvelések, de nézzen ki-ki magába: azért vitázik, mert valóban meg szeretne győzni másokat az igazáról, vagy önmaga számára szállít újabb érveket, hogy a saját megingathatatlan álláspontját tovább erősítse. Ne gyártsunk a másik oldalt megtestesítő, megszemélyesítő szalmabábokat. Az analóg sercegésbe szerelmes, nyolcvanas években ragadt, már beszűkült érdeklődésű figura képe, aki technikai maridiságában kizárólag valami körbeforgatott tárgy lejátszásával képes elképzelni a zenehallgatást, éppúgy hamis, egyszerűsítő, mint a másik oldal elképzelt, figyelemzavaros tömegembere, aki a szolgáltató cégek rázúdított hulladékát kattintgatja tébolyultan, öntudatlanul, a zene elmélyült élvezetét pedig a korlátlan fogyasztás lehetőségétől elkábítva, gyorsan megszerezhető, pillanatnyi dózisokra cseréli.

nem értem,mért kell ezeknek egyenrangú partnereknek lenni ?hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett

Látom sikerült kiragadnod a lényeget a mondandómból.kargidje írta: ↑2024.03.06., szer. 00:01"MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio"zoli73 írta: ↑2024.03.05., kedd 21:13Szép estét mindenkinek!
Hogy ne így legyen, rendesen zsebbe kellene nyúljnom, figyelembe véve a másik két forrásom szintjét, alsó hangon 500e-ret kellene költsek egy streamerre. Nos, ennyi pénzem, legalábbis ilyen célra költhető nincs.
Az Lp és cd lejátszómmal is hosszú évek alatt, sok apró lépéssel sikerült a jelenlegi szintre eljutnom, ekkora pénzt egyszerre nem tudok, és nem is akarok kiadni.
Aztán van még 1-2 techikai akadály is, ami meggátol benne, hogy stream előfizetést létesítsek, de ez már egyéni szociális probléma.
Ezeket a fenti körülményeket mérlegre téve belátható, hogy bár csábító a stream alapú zenehallgatás, a világ is egyre jobban e felé tendál, de ezt nem igazán nekem találták ki. Felteszem vannak még azért páran, akik ugyan ilyen, vagy hasonló helyzetben vannak.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az agymenést!![]()
Van itt pénz dögivel.![]()
![]()
Használtan 100-250e körül már elfogadható lejátszókat lehet kifogni, esetleg később egy pofás DAC-ot mellé szintén használtan olcsópénzért, és nem kicsit javulhat a hangzása az alapgépnek.
Streaming előfizetés előnye számomra: sok olyan előadót, albumot bedobtam saját gyűjteménybe, amit amúgy nem hallgatnék, pláne nem vennék meg pár 100 Forintért sem.

Teljes mértékben igazad van.Redguy írta: ↑2024.03.05., kedd 23:18…
Szerintem bele kellene számolnod "z" - t is, "z" a jövőben megásárolandó lemezek ára.
Ha stream akkor "12y" évente.
Ha nem stream akkor "z" lesz az összeg, amit a jövőben el fogsz költeni zenére (albumra) évente. (Valószínűsítem, hogy fogsz még akarni más zenét is hallgatni, mint amit eddig.)
Azt Te tudod a legjobban, hogy mennyi albumot veszel átlagosan évente (azaz, hogy mennyi "z").
Ezek alapján ki tudod számolni, hogy melyik éri meg neked jobban.
P. S. : "x" az egyenlet mindkét oldalán szerepel, így azt felesleges belekeverned, hiszen egy egyszerűsítéssel ki lehet venni a képletből, azt ígyis meg úgyis elköltötted már.![]()
Nehéz ám olyan zenékbe belemerülni, ahol nincs érzelem, nincsenek megfoghatatlan, másra nem jellemző dallamok, nincs egyedi hangszerelés, harmónia, amik teljesen kikapcsolnak és azt veszed észre, mosolyogsz és csak utazol libabőrösen lebegve a fotel felett ...ELEX írta: ↑2024.03.06., szer. 00:01
Jó lenne, ha az emberek vissza tudnának térni a zene elsődleges céljához, hogy a szerző gondolatát fogadják be, amit szeretne közvetíteni a hallgató felé a művén keresztül.
Számomra ezért sem volt sohasem érték egy "best of", "hits of.." album, egy "kivonat", a stream korszakban egy "playlist".
Ezek fogyasztása egyenlő a háttérzenéléssel, aminek a célja, hogy zúgjon valami, ne legyen csend. Ezek semmiféle gondolatot nem képesek közvetíteni a hallgató felé.
Csupán hangok egymásutánisága.

Ezt az "önigazolást" nem igazán értem. Mit "önigazolok" én?Alex_Aston írta: ↑2024.03.05., kedd 22:32Megint egy önigazolas, aminek nem sok valóság alapja van....
......Hanem mondjuk arról, hogy olyan információhoz is juthat itt az ember, amihez egyedül nehezebben, vagy ötleteket, tapasztalatokat hallhat másoktól. Nemde?
"MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio"zoli73 írta: ↑2024.03.05., kedd 21:13Szép estét mindenkinek!
Hogy ne így legyen, rendesen zsebbe kellene nyúljnom, figyelembe véve a másik két forrásom szintjét, alsó hangon 500e-ret kellene költsek egy streamerre. Nos, ennyi pénzem, legalábbis ilyen célra költhető nincs.
Az Lp és cd lejátszómmal is hosszú évek alatt, sok apró lépéssel sikerült a jelenlegi szintre eljutnom, ekkora pénzt egyszerre nem tudok, és nem is akarok kiadni.
Aztán van még 1-2 techikai akadály is, ami meggátol benne, hogy stream előfizetést létesítsek, de ez már egyéni szociális probléma.
Ezeket a fenti körülményeket mérlegre téve belátható, hogy bár csábító a stream alapú zenehallgatás, a világ is egyre jobban e felé tendál, de ezt nem igazán nekem találták ki. Felteszem vannak még azért páran, akik ugyan ilyen, vagy hasonló helyzetben vannak.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az agymenést!![]()

Tehát ha van a garázsban egy Ferrarim 100 millióért és mellé veszek egy Daciat 5 millióért, akkor a Dacia a drágább, hiszen "az eddig elköltött pénzhez hozzájön" az ára? Végülis... van benne logika, bár gyanítom, nem pont ezt akartad mondani.ANDS írta: ↑2024.03.05., kedd 22:23Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom. Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente). Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).

Szerintem bele kellene számolnod "z" - t is, "z" a jövőben megásárolandó lemezek ára.ANDS írta: ↑2024.03.05., kedd 22:23Érdekesen számolsz. Miért olcsóbb?
Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom.
Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente).
Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).
Én is csak az érvelésedre reagálok.

Megint egy önigazolas, aminek nem sok valóság alapja van.
Érdekesen számolsz. Miért olcsóbb?

Zoli, teljesen érthető a gondolatmeneted.

oké,mostmár TV-is van a képletbenalto írta: ↑2024.03.05., kedd 20:59"a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak" - Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz. A vizuális élmény meg miért is korlátozódna telefon vagy tablet méretre? Letükrözöd a kijelződ egy bazi nagy lapostévére ami sokkal nagyobb mint egy dupla LP kihajtva.dixie-chicken írta: ↑2024.03.05., kedd 19:49a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak...Azt gondolom, a CD az új Lp abban az értelemben, hogy főleg azok használják, akiknek a fizikai adathozdozó birtoklása, használata, nézegetése, bindzsizése része a hifi élménynek...streamelek is...a kedvencek köze le vannak mentve olyan zenei anyagok,amelyek már CD-én is nehezen elérhetőek/terjedelmes zenei anyagok (6-8-10CD esetleg,egy ilyen hány LP is lenne ?...mi lenne az ára,ha lenne ?)...az LP cover art-nak is van értelme,az is "művészet",és szerves tartozéka a zenei anyagnak(sokszor)
Roger Dean rajzok egy Yes,Osibisa stb boritókon..
https://www.rogerdean.com/
...egész más vizúális élményt ad egy telefonon,tábleten,és egy dupla LP boritóján,kihajtva...
ilyen-olyan "gimicks" megoldások:Jethro Tull,Bob Marley,R.Stones,Temptations,Led Zeppelin stb boritók...
![]()
én ezt nem igy közelitem meg...3 opció,3 párhuzamos vonal,soha nem találkoznak,soha nem kersztezik egymás útját,mind a 3 éli maga kis világátNo meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ha stream lejátszásra akarnám adni a fejem, akkor az bizony nem csak elhatározás kérdése(itt 1-2 komment pedig így állítja be), hanem több-kevesebb pénz ellocsolását is maga után vonja.
Igen, streamert már elég olcsón lehet kapni(nekem is van egy filléres vacak, az szolgáltatja a netrádiót), de ha a meglévő forrásokból(Lp,cd) már a sok év alatt elértem egy magas szintet(az én pénztárcámhoz mérten magas), akkor a streamert sem üthetem el egy egyszerű megoldással, mert akkor nagyon können a stream hangminőségét fikázók táborában találhatom magam.
Naim Uniti Atom HE.

A baj ott kezdődik, hogy ott az a "bazi nagy lapostévé" BEKAPCSOLVA szemben veled a hangfalak között.