egyezzünk ki döntetlenbeasebestyen írta: ↑2024.03.05., kedd 19:41Nem vagyok profibb. Kerékpárszerelésben is egy amatőr hobbista, abban is vannak nálam (sokkal) jobbak. Van amiben van tapasztalatom, van némi műszaki vénám és talán megfelelő műszaki hozzáállásom. Illetve tudom, hogy mit tudok, mit nem, mire vagyok képes és mire nem. Az hogy tárcsafékben nincs tapasztalatod (még) az semmit nem jelent (persze ezt Te is tudod). Különben nekem nem nehéz elismerni a nálam jobbakat, legyen szó bármiről, sőt szívesen tanulok tőlük, 1 dolgot nem bírok elviselni, ha valaki meg van ájulva magától, ha pedig nincs is oka rá, azt annyira nehezen viselem, hogy általában rövid időn belül elkerülnek jó nagy ívben.![]()
fújad még, akkor kemény leszasebestyen írta: ↑2024.03.05., kedd 20:05No, a kerék jó. :) Rohadt merev a Cannondale-hez képest, bár az is hozzátartozik, annak szerintem fel vannak lazulva a küllői.
Viszont a gumi az elég szar rajta. :) Amúgy full Vittoria feeling megvan, tehát tapad, mint a rosseb, kényelmes is, de szerintem a közepe lehetne sokkal keményebb és persze ez a Vittoria repedéses kórság sújtja. Mivel az elsőn van az a szemölcs. ott puklis a gumi, minimális balra döntésnél már lehet számolni a kerékfordulatot. 8 bar-ig mertem fújni, ott már szépen kinyílt, de a hátsón is van már vágás. :) Ott 9 barral mentem, nem volt kényelmetlen.
Nem vagyok profibb. Kerékpárszerelésben is egy amatőr hobbista, abban is vannak nálam (sokkal) jobbak. Van amiben van tapasztalatom, van némi műszaki vénám és talán megfelelő műszaki hozzáállásom. Illetve tudom, hogy mit tudok, mit nem, mire vagyok képes és mire nem. Az hogy tárcsafékben nincs tapasztalatod (még) az semmit nem jelent (persze ezt Te is tudod). Különben nekem nem nehéz elismerni a nálam jobbakat, legyen szó bármiről, sőt szívesen tanulok tőlük, 1 dolgot nem bírok elviselni, ha valaki meg van ájulva magától, ha pedig nincs is oka rá, azt annyira nehezen viselem, hogy általában rövid időn belül elkerülnek jó nagy ívben.
ááá, Sebi profibb, csak csendes. asse tudnám,hogy nyúljak hozzá egy tárcsafékhez... vagyis tudnám, felxxel és oldalvágóval
Pénz?
van az a pénz, de Sebi nem szorul segítségre :)
Sokat dicséred még a Revit,Asebi megveszi még Őt is,a sufniba majd szereli a kecskéket.AAttila írta: ↑2024.03.05., kedd 14:17De az nem számít,hogy kivettem a villából és gurítgattam kézzel,mert olyan babaméretű a bicajod,hogy a fiamnak nagyobb van![]()
Ááá, nem. Csak az maradt meg,hogy az összkép rohadtul jó. Nekem nagyon kicsi volt a gép,de így is az volt a véleményem, hogy nagyon egyben van. Minden tekintetben. Olyan volt,mintha 1 lettem volna vele. Ha beletapostam,megindult,ha fékeztem,piszok jól lehetett fékezni,irányítás,nagyon baba. Nyilván ebben benne van,hogy a kerekeknek,gumiknak is jónak kellett lenniük. Az a bicó úgy ahogy van,tuti OK!![]()
ez a metron jól evickél a magas teljesítmény és az úthibák csillapítása között. nekem érzetre a campa borák kicsit direktebbek, de nálunk jó útak vannak. Tiszatóra én is a metronnal mentem általában. A féket nehezen tudom megítélni, mert szerencsére még nem volt olyan bicóm,ami ne állt volna meg, nameg felénk, max a lámpánál kell fékezni,ha van forgalom.AAttila írta: ↑2024.03.05., kedd 14:17De az nem számít,hogy kivettem a villából és gurítgattam kézzel,mert olyan babaméretű a bicajod,hogy a fiamnak nagyobb van![]()
Ááá, nem. Csak az maradt meg,hogy az összkép rohadtul jó. Nekem nagyon kicsi volt a gép,de így is az volt a véleményem, hogy nagyon egyben van. Minden tekintetben. Olyan volt,mintha 1 lettem volna vele. Ha beletapostam,megindult,ha fékeztem,piszok jól lehetett fékezni,irányítás,nagyon baba. Nyilván ebben benne van,hogy a kerekeknek,gumiknak is jónak kellett lenniük. Az a bicó úgy ahogy van,tuti OK!![]()
De az nem számít,hogy kivettem a villából és gurítgattam kézzel,mert olyan babaméretű a bicajod,hogy a fiamnak nagyobb van
már a színe, vagy formája
de intenzív szorzóval számlázd, fékezgetett is, azzal jobban kopik a gumi
Jó hogy mondod, Revi, már számlázom is Attinak....
Vajon ha használ alsógyatyát az is ilyen….
amúgy Te már mentél SEbi kerekével :) amikor debiben eglovagoltad az XS MeridátAAttila írta: ↑2024.03.05., kedd 10:11Igen,tudom,hogy vannak ezek a sprintek. De ahhoz szinte "mindegy", mert nem verseny. Nem maradsz le senkitől,ha nem úgy veszed át a megindulást. Bár ott sem maradsz le, eleinte úgy is át tudod venni,csak a sokadik után már nehezebb. De edzésen nincs annyi.asebestyen írta: ↑2024.03.05., kedd 10:05Nem tudom, mi számít rángatásnak, de a 6mp K1 sprintek, illetve az 1p dombra sprintek nyélen, az mindennapos. :) Persze semmi nem múlik rajta, ha 2mp-vel lassabb leszek.
Egyébként -szerintem- nálunk nincs akkora jelentősége a guminak ilyen téren.
hegyi kaptatón a százalékingadozásokat is jobban tolerálja. 5%-6%-5%-7%-6%-10% mer a felfele se mindig egyenletes. szándékosan sose figyeltem ezekre,csak ösztönösen járok a bükkbe és választok kereket, gumival, nagyon ritkán mentem a latexesekkel, főleg olyankor,amikor semmi extrára nem készültem, csak az axxonnyal kirándultunk laza tempón.. viszont,mióta a fulcrum Speeden lecseréltem a latexest elite ride butylra, azzal már mentem rendszeresen. az idei olimposz PR vadászatra is a fulcrum speedet vittem. meg is lett a PR. sors fintora, hogy rá két nappal még javítottam bő 1,5KM/h-t átlagban a Conti Competitionnal ,de azt már a 35-ös felnivel hajtottam és már volt bennem némi HC tapasztalat előző menésről. (azért a HC-t máshogy mérik,arra nem lehet a Bükkben felkészülni. ott 5-6%-on pihensz, olyan, mintha lejtőre fordulnál rá a sok 8-12% után
Igen,tudom,hogy vannak ezek a sprintek. De ahhoz szinte "mindegy", mert nem verseny. Nem maradsz le senkitől,ha nem úgy veszed át a megindulást. Bár ott sem maradsz le, eleinte úgy is át tudod venni,csak a sokadik után már nehezebb. De edzésen nincs annyi.asebestyen írta: ↑2024.03.05., kedd 10:05Nem tudom, mi számít rángatásnak, de a 6mp K1 sprintek, illetve az 1p dombra sprintek nyélen, az mindennapos. :) Persze semmi nem múlik rajta, ha 2mp-vel lassabb leszek.
Nem tudom, mi számít rángatásnak, de a 6mp K1 sprintek, illetve az 1p dombra sprintek nyélen, az mindennapos. :) Persze semmi nem múlik rajta, ha 2mp-vel lassabb leszek.
Jé, tényleg. Ezt benéztem.