Bocs, hogy így beleszámoztam, de próbálok a kérdéseidre, felvetéseidre érthetően reagálni.pärt írta: ↑2024.03.04., hétf. 19:081…..lemezjátszóm és cd-m is van, amikról nem szándékozom lemondani.
2. Tudom, tudom, cd rip, aztán vissza se nézek,
3.
…..Szóval valószínű, hogy kénytelen leszek megalkudni és egy plusz dobozt elviselni. Az eszem azt súgja, hogy a külső cd futómű jobb döntés,
……
4.
Szóval a nagy kérdésem: ha kacsintgatok a stream felé, de még nem viszket elviselhetetlenül a dolog, érdemes-e várnom míg jobban kimozogja magát ez az új osztály?
5.
……Illetve nem túl nagy rizikó-e egy ilyen agyonintegrált készülék, olyan szempontból, hogy ha nem vagyok elégedett teljesen bizonyos részeivel, akkor végül kénytelen lennék esetleg külső dac-ot/phono-t/streamert, vagy akár erősítőt használni hozzá, amivel teljesen lenulláznám a legfőbb előnyét?
6.
Esetleg van-e olyan, aki komolyabb komponens rendszert váltott le, esetleg pont a fenti típusok valamelyikére, és leírná, mit hozott, esetleg vitt a csere, mekkora kompromisszumnak érzi - ha ugyan.
1. Akkor feltételezhetően van egy szép nagy lemezgyűjteményed, amit egyszer már megvettél, kifizettél. Ha Tidal vagy hasonló előfizetést vásárolsz, akkor kifizeted még egyszer. Havi 3 ezer forint mondjuk, az évi 36 ezer, 10 év alatt 360 ezer, 20 év alatt 720 ezer forint. Ha Qoubuz, akkor mondjuk 800 ezer Ft 20 év alatt. Ha mindkettő, akkor kb. másfél milla. Ezt én így végig számoltam, és maradtam a cd pörgetőmnél.
2. A cd rip az nem fog úgy szólni, mint egy jó cd pörgető, és honnan veszel egy jó cd rip készüléket, ami új, vagy ha nem új, akkor régebbi, de jó, csak ki tudja, mennyit ment, mennyit bír….
3.
Én is így gondolkodtam.
4.
Azt mondják a hozzáèrtők, akiknek adok a véleményére, hogy igen, érdemes most várni, mert nagyot fognak fejlődni az all- in-one készülékek.
5. Nem rizikó, mert biztos, hogy még egy többmilliós egybekütyü is jobban szól, ha a beépített streamere helyett egy külső streamert használsz hozzá, vagy a beépített dac helyett jobb egy külső dac, stb., ez tuti, nem rizikó. Nyilván, azonos árkategóriákat hasonlítottam össze, 1 millás all- in- one kütyüt egy egymillás streamerrel, a 3 millás all- in -one kütyüt meg egy 3 millás streamerrel kell összehasonlítani.
6. A komolyabb komponensekből álló rendszeremet nem akartam leváltani, mellé akartam egy all- in- one készüléket. Olyat, amit fogok, és magammal tudok vinni a kertbe, ha ott akarok zenét hallgatni, vagy az ágyam mellé is le tudom tenni, és nem kell sokat kábelezni, szóval, mobil is legyen, meg azért hallgatható is.
Nem akartam túl nagy kompromisszumot kötni, ezért maradt a cd futómű, de ha kiülök a kertbe, akkor csak egy ipad- et viszek mellé, meg egy fejhallgatót, és már szól is. Az ágyam mellett meg elfér még egy cd futómű. Nyilván, egy dedikált fejes erősítővel valószínűleg jobban szólna, de ki sem próbáltam. Ha olyan kedvem van, bemegyek a nagyobb rendszerem mellé, és azt hallgatom, ha ehhez nincs kedvem (mert akkor helyhez vagyok kötve), akkor elnyúlok a nappaliban és hallgatom az egybekütyüt cd- ről vagy youtube videókról.
Bocsánat, ha nem került ki mindenhova az ékezet, tabletről írom, lehet, nem figyeltem eleggé.