Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pärt írta:
2024.03.04., hétf. 19:08
Hasonló cipőben járok én is, ti. egy minden egyben megoldást keresek..., Lindemann Musicbook Combo (van benne phono!)....
Szóval a nagy kérdésem: ha kacsintgatok a stream felé, de még nem viszket elviselhetetlenül a dolog, érdemes-e várnom míg jobban kimozogja magát ez az új osztály? Illetve nem túl nagy rizikó-e egy ilyen agyonintegrált....
Ha már a Musicbook meg lett említve, és esetleg nem mindenki ismeri a történetemet, akkor igyekszem röviden összefoglalni :D
A kiforrottság szerintem már nem kérdés. Linn már tízen pár éve is készített ilyet, a Musicbook Source is már a második generációnál tart, de volt előtte a DSD modell is, hasonló felépítéssel.

Enyém mondjuk az erősítő nélküli Musicbook Source, de talán ad némi támpontot. Én mondjuk inkább erősítő nélküli verziót javasolnám, hogy a hangfalhoz passzoló végfokot lehessen találni hozzá. No meg komolyabb igényekhez szerintem kevés az, amit az általában bennük lévő D osztályú végfok tud.

Nálam ugye a beton biztos Marantz PM-11 ment részben miatta, mert már csak egy végfok kellett mögé. És már a CD-17MKIII-at sincs ingerem bekapcsolni, mert a kistesó Limetree hangjahoz képest ez már azért igencsak más kávéház. Amikor még a Limertree volt meg, bár tetszett a hangja, de azért éreztem, hogy a régi jó kis CD-17 azért kellemesebb karakterű (az MKIII ugye már dual mono DAC-os). De a Musicbook mellett már nincs semmiféle hiányérzetem, csak szobadísz azóta a CD pörgető. A TV és számítógép us rá van kötve, mert van rajta analóg bemeneten felül digitális is. Ahogy pár sorral fentebb írtam, a füles kimenete is kiváló, a Focal Clear szintű fejhallgatót is nagyon lazán hajtja, és nagyon jó minőségben.

Nekem is mondom, hogyha van kedved, gyere, és hallgasd, mit tud.

Létezik belőle CD-vel egybe épített verzió is egyébként. De szerintem, hacsak nincs valami különleges kiadású lemeze az embernek, ami nincs fent Deezeren/Tidalon/stb., és/vagy nem valami nagyon jóféle lejátszója, akkor igazából már nincs is rá szükség.
Legalább is nálam teljes KO lett ez iránya.
Csak a Marantz! :-D

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ez a Rose RS520 eddig valahogy nekem is elkerülte a figyelmem pedig nagyon ígéretesnek tűnik.
Ezzel még a Mac Mini-t is kiválthatnám ami a filmek miatt van.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4989

Hozzászólás Szerző: pärt »

Hasonló cipőben járok én is, ti. egy minden egyben megoldást keresek. Nálam súlyosbító tényező, hogy lemezjátszóm és cd-m is van, amikról nem szándékozom lemondani. Tudom, tudom, cd rip, aztán vissza se nézek, és a szekrény mélyére kerülnek a korongok, de nálam ez nem valószínű. Ismerem magamat, hogy sosem fognék hozzá, annál gyengébb a monotóniatűrésem (vagy őszintébben: lusta vagyok). A legtöbb egybe kütyü vagy tartalmaz phono-t, de cd nincs benne vagy cd-s, de nincs phono, esetleg mondkettő van, de már túl drága. Szóval valószínű, hogy kénytelen leszek megalkudni és egy plusz dobozt elviselni. Az eszem azt súgja, hogy a külső cd futómű jobb döntés, mert az egybe készülékbe épített cd nagyobb eséllyel adja meg magát, és ha netán már nem beszerezhető egység, akkor az egész egybe jószág a töredékét éri. Szóval nézegettem a szóba jöhető típusokat, de elég nagy homály, hogy hangban hol is állnak, mennyit ésszerű elvárni ettől a kategóriától - ami egyre valószínűbb, hogy a jövő legelterjedtebb készülékfajtája lesz.
Nálam is képbe került a Naim Uniti Star (bár ez cd-s, de legfeljebb azonnal beszereznék egy tartalék egységet :D ), Lindemann Musicbook Combo (van benne phono!), de érdekes jószág az elég megosztó Devialet is (szintén phono-s, de azonnal bitekre cincálja az analóg jelet), meg pár érdekes indulóról olvastam itt az előző bejegyzésekben.

Szóval a nagy kérdésem: ha kacsintgatok a stream felé, de még nem viszket elviselhetetlenül a dolog, érdemes-e várnom míg jobban kimozogja magát ez az új osztály? Illetve nem túl nagy rizikó-e egy ilyen agyonintegrált készülék, olyan szempontból, hogy ha nem vagyok elégedett teljesen bizonyos részeivel, akkor végül kénytelen lennék esetleg külső dac-ot/phono-t/streamert, vagy akár erősítőt használni hozzá, amivel teljesen lenulláznám a legfőbb előnyét?
Esetleg van-e olyan, aki komolyabb komponens rendszert váltott le, esetleg pont a fenti típusok valamelyikére, és leírná, mit hozott, esetleg vitt a csere, mekkora kompromisszumnak érzi - ha ugyan.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Rock60 írta:
2024.03.03., vas. 22:55
Redguy írta:
2024.03.03., vas. 22:27

Ha a tv képét akarod javítani, akkor érdemes a következőket is számításba venni:
Köszi, a tanácsokat, de a TV műsor hangjának a javítása a fő csapás irány. :D

A képen annyit segítettem a router és a setupbox megtápolásán kívúl, hogy kapott a box > tv vonal egy AQ Carbon HDMI kábelt, a tv meg egy jobb tápkábelt.

Nincsenek hosszabítóim, elosztóim, van 10 konnektor a falon a tv alatt, a hifi mögött.

Így áll össze a /hang/vonal :
Utcáról Ethernet kábel > bázisállomás/router > LAN > Telekom setupbox > coax > dac >
RCA > erösítő.
Azt gondolom, hogy a leírtak hatással vannak a képre és a hangra egyaránt - bár, ha jól látom akkor magát a tv készüléket talán be sem kapcsolod, így a kép biztos nem lesz jobb... :D
A fent leírt lánc esetén a router és a settopbox tápolása és rezgéscsillapítása illetve a router után lévő kábelek lehetnek, amik beleszólnak a végeredménybe.
Úgylátom ethernet kábelen jön be a neted - állítólag - azon hajlamos sok "zaj" is jönni. érdemes lehet kipróbálni valamiféle "lan-silencert", több gyártó is kínál ilyesmit (SR, QSA, Ifi...).
A settopbox cseréje nem tudom megoldható-e az még javíthat, de lehet, hogy azt a T- nem engedi, de tapasztalatom szerint a legvacakabb eszközök is "megtáltosodnak" ha jó tápot kapnak. 36_1_11.gif
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Aszpirin írta:
2024.03.03., vas. 19:44
Sziasztok!

Mivel a korábbi zeneszobámat át kellett adnom a bozzám költöztetett beteg édesanyámnak, a nappaliban pedig “házimozi” van, az a helyzet állt elő, egyszerűen em maradt hely a “nagy” rendszernek sehol a házban, ezért összepakoltam… De mivel nem anyagi az eladás oka, és lenne igényem egy khm… valamennyire “minőségibb”… láncra, kacérkodom az ötlettel, hogy megtartanám a hangfalakat (Audio Physic Classic 20) és egy minőségi(bb) kis “mindenes” készülékkel etetném őket, és némi rendezkedéssel talán meg tudnám oldani a hálószobában (22nm) a hangfalak és a mini készülék elhelyezését (a készüléket így is falipolcra kellene helyeznem). Igaz, akkor az ágyról kellene hallgatnom (nem a kényelmes bőrfotelból, mert az nem fér be a hálóba), de hát kompromisszum szükséges…
Ami minden igényemet kielégíteni látszik, az egy Lindemann Musicbook Combo (kb a Musicbook Source, és a Musicbook Power összedobozolt változata, ha jól értettem)
Akinek van tapasztalata Musicbook-kal vagy esetleg hallotta már a Combo-t is, esetleg véleményezhetné az elképzelést leborulok.gif
Esetleg valami jobb alternatíva hasonló minőségben és árban (pl. elképzelhető-e hogy lesz a Lumin M1-nek hasonló árkategóriában utódja, vagy feladta a Lumin az all-in-one kategóriát?). Mi jöhetne még szóba?
Hasonló cipőben járok én is, bár más okból. Nálam a család nem használja a szeparált eszközökre épülő hifit, ezért lenne jó egy all in one cucc. Azon túl, amit fapaci és alto említett, az én listámon még van pár eszköz:
- Lyngdorf 1120: a kijelző hiánya nem tetszik, különben okos cucc hdmi bemenettel, szobakorrekcióval, okos dsp-vel, rengeteg beállítási lehetőséggel. Full digitális, állítólag hideg, analitikus hangja van, de ez a dobozaim mellé akár előny is lehetne.
- Sonoro Maestro Quantum: német termék, hypex modulokkal, okos streamerrel, és ebben van cd is.
- Technics SA-C600: ebben is van cd, tidal connect, amazon, stb, viszont az erősítője állítólag erőtlen, így ezt csak halvány ceruzával írtam fel.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fapaci írta:
2024.03.03., vas. 20:13
Aszpirin írta:
Mi jöhetne még szóba?
A Naim U.A. jó vétel, szeretem. A C.A. EVO 150 hasonló, de nem ismerem, a Naim talán jobb választás. Rose RS201E, RS520, de nem tudom, a végerősítő részük mit tud (passzív hangsugárzó hiányában nem tudtam kipróbálni), Alto lehet a titok nyitja.
Az un. all-in-one készülékek( streamer, dac, erősítő, esetleg cd-vel kiegészítve) divatba jöttek mostanság, számos készülék közül lehet választani. Legtöbbjükbe a kevés hely és hűtési problémák miatt D-osztályú erősítő kerül, ami nekem általában nem jön be, de ettől még másnak tetszhet. Nem könnyű választani, mert egyszerre kell nézni a streamer funkcionális megfelelőségét, a beépített dac modul minőségét, a beépített erősítő minőségét és ez utóbbi szinergiáját a hangfalakkal.

Néhány lehetséges opció a teljesség igénye nélkül:

- A Naim Uniti sorozat termékei: szerintem a beépített streamer alapvetően rendben van, és AB osztályú erősítő van bennük (kivéve az új NOVA PE csúcsmodelt, ami D-osztályú, volt is komoly értetlenkedés emiatt a Naim kedvelők körében, nem ehhez szoktak, én sem értem ezt miért kellett)
- Hegel H95, H120, H190, stb): Elég fapados beépített streamer, AB osztályú erősítő a hűvös, analítikus fajtából.
- Primare I35 Prisma vagy I25 Prisma: A streamer részük a kezdetekben elég gyenge volt, de sokat fejlődtek, egyre jobb szerintem. A Primare hagyományosan D-osztály, de abban elég ügyesek.
- AVM allinone készülékek: minőségi német cucc, D-osztály, precíz németes hang.
- Rose RS520: nagyon látványos, a teljes frontlapot lefedő nagyméretű lcd kijelző, egészen jó beépített streamer és DAC, videó lejátszás funkció is van, érdekes AD osztályú erősítő
- NAD M10: BluOS technológiájú streamer, D-osztályú erősítő. Érdekesség a beépített Dirac szoba akusztika korrektor
- Cambridge Audio EVO 75 és EVO 150: ügyes streamer, D-osztályú erősítő. Szerintem Cambridegen belül jobb választás a CXN 100 streamer a CXA61 vagy CXA81 erősítővel
- Advance Paris MyConnect150 vagy MyConnect250: kissé fapados streamer, csöves előfok, AB osztály erősítő, beépített CD lejátszó.

Ezekből szerintem mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő és kívánt funkcionalítású cuccot. Én személy szerint ezekből vagy valamelyik Naim-et, vagy a Rose RS520-at választanám.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2024.03.03., vas. 22:36

A Telekomnál IPTV van. Azaz bejön a net optikai szálon egy bázisállomásba, ami optomodem + wifi-router + switch + IPtelefon egyben, aztán egy ethernet-kimenetre (az internetre) rá van dugva egy ultragagyi kínai IPTV settopbox, ezt csatlakoztatot HDMI-n a tévére vagy az AVR-re...
Jól összefoglaltad. :D
Annyival egészíteném ki, hogy ez a settopbox még egy békebelibb, két kilós darab mindenféle be és kimenettel.
Rettegek, hogy mikor megy tönkre, mert már láttam pár ismerősnél, fórumtársnál, hogy mit kapnék helyette. :smile51:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Redguy írta:

Ha a tv képét akarod javítani, akkor érdemes a következőket is számításba venni:
Köszi, a tanácsokat, de a TV műsor hangjának a javítása a fő csapás irány. :D

A képen annyit segítettem a router és a setupbox megtápolásán kívúl, hogy kapott a box > tv vonal egy AQ Carbon HDMI kábelt, a tv meg egy jobb tápkábelt.

Nincsenek hosszabítóim, elosztóim, van 10 konnektor a falon a tv alatt, a hifi mögött.

Így áll össze a /hang/vonal :
Utcáról Ethernet kábel > bázisállomás/router > LAN > Telekom setupbox > coax > dac >
RCA > erösítő.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Redguy írta:
Rock60 írta:
2024.03.03., vas. 21:33
Aszpirin írta:
2024.03.03., vas. 20:58

1. az a jobbik (sic!) :) . ahogy írtam…
2. igen az a bázisállomás. Ha nincs különösebb WiFi-igényed, akkor szerintem ezt a pontot dobhatjuk is.
3. a switch egy kütyü, ami “osztani” képes az ethernet-kapcsolatot. A “router”-nek mondott bázisállomás valójában egy optikai modem, egy wifi-router, és egy okos switch egyben.
4. oké, és a tüskézés hozott valamin valamit?
5. Most összezavartál… tévé miatt akarod tuningolni a routert? merta kekor rézsemről passz, azt hittem, valami streaming közbejön… Ha lemezjátszózol, akkor pláne mindenképp jó ötlet a phono előerősítő közeléből kiiktatni a kapcsolóüzemű tápokat, vagy megfelelően leárnyékolni őket, a phono meg különben is annyira legyen távol a digitális kütyüktöl (beleértve a tévét is), amennyire csak lehet. Ez az egyik legjobb tuning szerintem. De csak a tévé miatt tuningolni a routert… erre másoknak átadom a tanácsadás privilégiumát.
4. Nem nagyon. :D Az analóg táp annál inkább.
5. Igen, a TV miatt, abból szeretném kicsavarni a legtöbbet, a Metrum dac is azt szolgálja. :D Ok értem, lehet, hogy nem rentábilis a belefektetett energia. gondolkodik.gif Ha mégis kipróbálnám akkor :
A bázisállomásra rá kell kötni egy jobb switch - et és onnan menni tovább LAN kábellel a
Telekom setupbox - ba ?
A bázisállomáson van erre megfelelő kimenet ?
A switch - et is külön tápolni kell ?
1. A tápellátás pont olyan fontos mint a hi-fi rendszernél (tápkábel, elosztó, minél jobb minőségű áram - esetleg leválasztó trafó -, tápösvény!?)
2. A képre is hatnak a rezgések. (állvány, rezgéscsillapító alátét, stb)
3. Nem tom neked min jön a net - illetve a kép nálam optila van, onnan megy egy "leválasztó kütyü"-be ami leszedi a tv jelet (az optika megy tovább a routerbe) és onnan coax antennán megy a tv-be. (ilyen esetben a leválasztókütyünek szintén kell egy rendes táp (már csak azért is, hogy nem legyen a közelben egy vacak kapcsi táp) és jobb minőségű coax kábel)
4. A fent említett eszközöknek sem árt a rezgéscsillapítás.
Most hirtelen ennyi ugrott be.
A Telekomnál IPTV van. Azaz bejön a net optikai szálon egy bázisállomásba, ami optomodem + wifi-router + switch + IPtelefon egyben, aztán egy ethernet-kimenetre (az internetre) rá van dugva egy ultragagyi kínai IPTV settopbox, ezt csatlakoztatot HDMI-n a tévére vagy az AVR-re...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.03.03., vas. 21:48

De hogy tévé... kiváltképp a telekomos STB-bel... szerintem ne foglalokozz vele. Szerintem. A lineáris táppal is már eleget tettél. Persze ha nagyon viszket a zsebedben a pénz, akkor dobáld csak... lehetőleg errefelé :D
Nem, annyira nem viszket a zsebem - nem tudom mennyi egy switch, de még egy jobb LAN kábel, táp - úgy hogy köszi, megfogadom a tanácsodat.

Egyet nem értek még, azt mondod, optikain jön hozzám a jel.
Én hagyományos CAT6 - os drótot látok jönni az oszlopról... gondolkodik.gif
Az hogy lehet optikai :quetionmark:

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
Aszpirin írta:

2. igen az a bázisállomás. Ha nincs különösebb WiFi-igényed, akkor szerintem ezt a pontot dobhatjuk is.
3. a switch egy kütyü, ami “osztani” képes az ethernet-kapcsolatot. A “router”-nek mondott bázisállomás valójában egy optikai modem, egy wifi-router, és egy okos switch egyben.
5. Most összezavartál… tévé miatt akarod tuningolni a routert? merta kekor rézsemről passz, azt hittem, valami streaming közbejön… Ha lemezjátszózol, akkor pláne mindenképp jó ötlet a phono előerősítő közeléből kiiktatni a kapcsolóüzemű tápokat, vagy megfelelően leárnyékolni őket, a phono meg különben is annyira legyen távol a digitális kütyüktöl (beleértve a tévét is), amennyire csak lehet. Ez az egyik legjobb tuning szerintem. De csak a tévé miatt tuningolni a routert… erre másoknak átadom a tanácsadás privilégiumát.
5. Igen, a TV miatt, abból szeretném kicsavarni a legtöbbet, a Metrum dac is azt szolgálja. :D Ok értem, lehet, hogy nem rentábilis a belefektetett energia. gondolkodik.gif Ha mégis kipróbálnám akkor :
A bázisállomásra rá kell kötni egy jobb switch - et és onnan menni tovább LAN kábellel a
Telekom setupbox - ba ?
1. A tápellátás pont olyan fontos mint a hi-fi rendszernél (tápkábel, elosztó, minél jobb minőségű áram - esetleg leválasztó trafó -, tápösvény!?)
2. A képre is hatnak a rezgések. (állvány, rezgéscsillapító alátét, stb)
3. Nem tom neked min jön a net - illetve a kép nálam optila van, onnan megy egy "leválasztó kütyü"-be ami leszedi a tv jelet (az optika megy tovább a routerbe) és onnan coax antennán megy a tv-be. (ilyen esetben a leválasztókütyünek szintén kell egy rendes táp (már csak azért is, hogy nem legyen a közelben egy vacak kapcsi táp) és jobb minőségű coax kábel)
4. A fent említett eszközöknek sem árt a rezgéscsillapítás.
Most hirtelen ennyi ugrott be.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
2024.03.03., vas. 21:44
Annyiban tűnik még többnek, hogy a nagyobb rendelkezésre álló helyen nagyobb trafót kapott és 8 ohmon 40W helyett 70W-ot tudó végfokot, ha jól látom. A CD drive meg klasszul haszálható rippelésre is.
Az Atomoknál a Headphone Edition nem rendelkezik végfokkal, cserébe a fejhallgatózásra gyúrtak.
Köszi, a CD-rippelés jól hangzik, meg a CD amúgy is, leaglább elég lesz csak az SACD-imet meghirdetnem :D
Fejhallgatózás nem annyira érdekes, az az új munkaszobámban van, ami a ház átellenes sarkában egy 7nm-es "lyuk", de a célnak megfelel. Egyébként, ha nem valósul meg a "hálószoba-audio", akkor az marad meg a hifizésből, mint az elmúlt hónapokban... a fejhallgatózás (RME ADI-2 FS + Hifiman Arya Sealth, iMac-ről "hajtva" Roon-nal Qobuz-ról, nekem elég jó...)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

juliush írta:
2024.03.03., vas. 21:44

Az Atomoknál a Headphone Edition nem rendelkezik végfokkal, cserébe a fejhallgatózásra gyúrtak.
A fejhallgató kimenete elég jóra sikerült, meg szerintem a dac- ja is. A streamer részétől nem vagyok elájulva, de külső forrással terveztem használni eleve ( cd játszó és ipad pro).
Így, hogy a forrás külső, gyakorlatilag ez az egyetlen igazi komromisszum, tényleg jobban tetszik a hangja, mint egy sokkal drágább Audio Analogue AA dac, amiben még forrás sincs, meg annak a fejhallgató erősítője sem hajtható szimmetrikusan.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
Igen, a switch-et külön tápolni kell, az összekötése viszont egy teljesen laikusnak is menni fog: egyszerűen a bázisállomásba beledugsz egy ethernet kábelt, ahová belemegy (négy ethernet-lika van, ha nem 2Gbps az előfizetésed, akkor tökmindegy, melyiket használod), majd annak a másik végét a switchbe, ahová éppen kedved tartja (azon is több lesz, de mindegy, melyikbe dugod). Majd ugyanezt megteszed a switch-csel meg a tévé és/vagy settop-box-szal és switch között is, mondom, mindegy melyik ethernet portokat dugod össze..
DE én itt megállok a tanécsadással, mert szerintem ha TÉVÉN ezzel bármilyen látható vagy hallható javulást érsz el, az az elköltött pénzzel egyenesen arányos placebo-effektusnak köszönheted majd (szerintem).
Streaming rendszerben láttam már olyant, hogy több switchet kötött be a kolléga a javulás érdekében, és ő egyértelműen hallotta a javulást. Én nem, mert előtte is k..va jól szólt a rendszere, és nem csináltunk A/B tesztet, úgy is elhiszem neki, mert ott PowerLine-on jön a helyszínre a lokális streamet hozó net, nem direktben optikán, mint nálad. De hogy tévé... kiváltképp a telekomos STB-bel... szerintem ne foglalokozz vele. Szerintem. A lineáris táppal is már eleget tettél. Persze ha nagyon viszket a zsebedben a pénz, akkor dobáld csak... lehetőleg errefelé :D

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4039

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2024.03.03., vas. 21:20
Kicsit összezavarodtam ezekkel az Unitykkel. A Bartimex honlapján A linkelt Unity Star leírásaában Unity Nova szerepel gondolkodik.gif Ez a Star akkor most egy Atom egy Redbook CD-játszóval kiegészítve, vagy annál több?
Az Atom igen kecsegtető, árát tekintve, és ha ilyen jók a vélemények…. (amúgy HDMI-re nincs szükségem, bár nem is árt…)
Annyiban tűnik még többnek, hogy a nagyobb rendelkezésre álló helyen nagyobb trafót kapott és 8 ohmon 40W helyett 70W-ot tudó végfokot, ha jól látom. A CD drive meg klasszul haszálható rippelésre is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:

Telekom setupbox - ba ?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
2024.03.03., vas. 20:04
Aszpirin írta:
Esetleg valami jobb alternatíva hasonló minőségben és árban (pl. elképzelhető-e hogy lesz a Lumin M1-nek hasonló árkategóriában utódja, vagy feladta a Lumin az all-in-one kategóriát?). Mi jöhetne még szóba?
Szia, esetleg Naim Unity Atom HDMI? Ha funkcióiban tudja, amit szeretnél, helyedben elgondolkodnék rajta!
Sőt, az aktuális akciós árakat tekintve ez sincs messze a Lindemanntól, ha elfér a polcon, akkor:
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... tar-detail
Kicsit összezavarodtam ezekkel az Unitykkel. A Bartimex honlapján A linkelt Unity Star leírásaában Unity Nova szerepel gondolkodik.gif Ez a Star akkor most egy Atom egy Redbook CD-játszóval kiegészítve, vagy annál több?
Az Atom igen kecsegtető, árát tekintve, és ha ilyen jók a vélemények…. (amúgy HDMI-re nincs szükségem, bár nem is árt…)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.03.03., vas. 20:39

Na, röviden, nem akarom untatni a fórumtársakat.
Bocs, hogy megvágtam, de így egyértelműbb, hogy mire válaszolok.

1. Az újabb, álló típusú van.
2. Tényleg nem tudom...A mostani router az maga a bázisállomás, nem ?
3. Igen, arra gondoltam. Mi az a switch ? :D
4. A földön áll, 20 centire a benga nagy hangfalállványtól. / Így adja ki az utcáról jövő kábel./
5. Nekem a világon semmi bajom a digitális izékkel, egyszerűen nincsen rá szükségem. Nem azért, mert rossznak találom, hanem mert nincsen időm még egy forrással bíbelődni a TV, a Tuner és az LP mellett.
A TV - zés miatt jutott eszembe a kérdés felvetése, de mivel semmi dolgom nincsen egyébb digitális eszközökkel - ez gondolom kiderült - tök hülye vok hozzá. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
2024.03.03., vas. 20:32
Na tessék! Meg van az új favorit: Eversolo A-8. Mégiscsak jól működik a reklám sad.gif
Ár/érték arányban nagyon jó készüléknek tűnik.
Nagyon meghallgatnám, milyen a hangja.

Korábban mondtam már, de újfent felajánlom, hogy Musicbookkal való összehasonlító tesztre szívesen felajanlom az én példányomat, sőt szívesen látom, ha valaki elhozná hozzám az A8-asát, hogy azonos körülmények mellett meg lehessen hallgatni, van e hallható különbség közöttük.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:

Akinek van tapasztalata Musicbook-kal vagy esetleg hallotta már a Combo-t is, esetleg véleményezhetné az elképzelést leborulok.gif
Én csak támogatni tudom a dolgot, mert nekem nagyon bejött a Musicbook.
Viszont a D osztályú erosítőjével kapcsolatban szkeptikus vagyok. Lehet alaptalanul persze, mert nem hallottam még.

Ha jársz Pesten, gyere, ugorj be, füleld meg, hogy tetszik e neked a hangja. Esetleg hozd a fülesed is, mert szerintem nagyon jó a fejhallgató kimenete.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.03.02., szomb. 11:21
Rock60 írta:
2024.03.02., szomb. 10:30

Van valakinek tapasztalata, vagy véleménye a Telekomos router tunningolási lehetőségéről ?
Tekintve, hogy a cég tulajdona - gondolom - megbontani nem szabad.
Eddig egy jobb tápot kapott, meg pár tüskét alulra...
1. Melyik routerük van neked? A régebbi, fekvő vagy az újabb, álló?
Az újabik szerintem elég korrekt minőség (engem mindenesetre meglepett), a lineáris tápoláson kívül nem nagyon igényel tuningot,
2. Amit Alto írt, még megteheted (bridge üzemmódban használod a bázisállomást, amin kikapcsolod a wifit, és saját, minőségibb routert használsz. Ha ezeket nem tudod, hogyan kell, akkor hívj mindenképp egy olyant magadhoz, aki ért hozzá.
3. Ha a kábeles részét akarod tuningolni, szerintem egy minőségiű(bb), lineárisan tápolt switch is megteszi.
4. A tüskékkel nem tudom, mit szándékozol elérni, szerintem fölöslegesek, pláne ha nincs a router nagy hangfalak vagy egyéb rezgéseket okozó izé mellett.
5. (azt hittem amúgy, hogy te annyira analógpárti vagy, hogy ilyen digitális izékkel nem is foglalkozol :rolleyes: )
Na, röviden, nem akarom untatni a fórumtársakat.
Bocs, hogy megvágtam, de így egyértelműbb, hogy mire válaszolok.

1. Az újabb, álló típusú van.
2. Tényleg nem tudom...A mostani router az maga a bázisállomás, nem ?
3. Igen, arra gondoltam. Mi az a switch ? :D
4. A földön áll, 20 centire a benga nagy hangfalállványtól. / Így adja ki az utcáról jövő kábel./
5. Nekem a világon semmi bajom a digitális izékkel, egyszerűen nincsen rá szükségem. Nem azért, mert rossznak találom, hanem mert nincsen időm még egy forrással bíbelődni a TV, a Tuner és az LP mellett.
A TV - zés miatt jutott eszembe a kérdés felvetése, de mivel semmi dolgom nincsen egyébb digitális eszközökkel - ez gondolom kiderült - tök hülye vok hozzá. :D

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

:noproblemo:
gomolalaci írta:
2024.03.03., vas. 20:32
Na tessék! Meg van az új favorit: Eversolo A-8. Mégiscsak jól működik a reklám sad.gif
Mi a baj? Miért szontyolodtál el?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Aszpirin írta:
Sziasztok!

Mivel a korábbi zeneszobámat át kellett adnom a bozzám költöztetett beteg édesanyámnak, a nappaliban pedig “házimozi” van, az a helyzet állt elő, egyszerűen em maradt hely a “nagy” rendszernek sehol a házban, ezért összepakoltam… De mivel nem anyagi az eladás oka, és lenne igényem egy khm… valamennyire “minőségibb”… láncra, kacérkodom az ötlettel, hogy megtartanám a hangfalakat (Audio Physic Classic 20) és egy minőségi(bb) kis “mindenes” készülékkel etetném őket, és némi rendezkedéssel talán meg tudnám oldani a hálószobában (22nm) a hangfalak és a mini készülék elhelyezését (a készüléket így is falipolcra kellene helyeznem). Igaz, akkor az ágyról kellene hallgatnom (nem a kényelmes bőrfotelból, mert az nem fér be a hálóba), de hát kompromisszum szükséges…

Szia!
Én nemrég vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, eddig bevált, megfelel a finnyás ízlésemnek :D
Fejhallgatóval hallgatom.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
Mi jöhetne még szóba?
A Naim U.A. jó vétel, szeretem. A C.A. EVO 150 hasonló, de nem ismerem, a Naim talán jobb választás. Rose RS201E, RS520, de nem tudom, a végerősítő részük mit tud (passzív hangsugárzó hiányában nem tudtam kipróbálni), Alto lehet a titok nyitja.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”