Ha már a Musicbook meg lett említve, és esetleg nem mindenki ismeri a történetemet, akkor igyekszem röviden összefoglalnipärt írta: ↑2024.03.04., hétf. 19:08Hasonló cipőben járok én is, ti. egy minden egyben megoldást keresek..., Lindemann Musicbook Combo (van benne phono!)....
Szóval a nagy kérdésem: ha kacsintgatok a stream felé, de még nem viszket elviselhetetlenül a dolog, érdemes-e várnom míg jobban kimozogja magát ez az új osztály? Illetve nem túl nagy rizikó-e egy ilyen agyonintegrált....

A kiforrottság szerintem már nem kérdés. Linn már tízen pár éve is készített ilyet, a Musicbook Source is már a második generációnál tart, de volt előtte a DSD modell is, hasonló felépítéssel.
Enyém mondjuk az erősítő nélküli Musicbook Source, de talán ad némi támpontot. Én mondjuk inkább erősítő nélküli verziót javasolnám, hogy a hangfalhoz passzoló végfokot lehessen találni hozzá. No meg komolyabb igényekhez szerintem kevés az, amit az általában bennük lévő D osztályú végfok tud.
Nálam ugye a beton biztos Marantz PM-11 ment részben miatta, mert már csak egy végfok kellett mögé. És már a CD-17MKIII-at sincs ingerem bekapcsolni, mert a kistesó Limetree hangjahoz képest ez már azért igencsak más kávéház. Amikor még a Limertree volt meg, bár tetszett a hangja, de azért éreztem, hogy a régi jó kis CD-17 azért kellemesebb karakterű (az MKIII ugye már dual mono DAC-os). De a Musicbook mellett már nincs semmiféle hiányérzetem, csak szobadísz azóta a CD pörgető. A TV és számítógép us rá van kötve, mert van rajta analóg bemeneten felül digitális is. Ahogy pár sorral fentebb írtam, a füles kimenete is kiváló, a Focal Clear szintű fejhallgatót is nagyon lazán hajtja, és nagyon jó minőségben.
Nekem is mondom, hogyha van kedved, gyere, és hallgasd, mit tud.
Létezik belőle CD-vel egybe épített verzió is egyébként. De szerintem, hacsak nincs valami különleges kiadású lemeze az embernek, ami nincs fent Deezeren/Tidalon/stb., és/vagy nem valami nagyon jóféle lejátszója, akkor igazából már nincs is rá szükség.
Legalább is nálam teljes KO lett ez iránya.