Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Gondoltam pótolom, mert kifelejtődött anno, de már megint egy nép által felszámozott, fájóan gyenge középszerűség, ami szembe jön. Nem kell megnézni A rejtélyt (Fringe). Imdb 6.6 a plafonja bennem, nagy jóindulattal, az eltelt 15 évet is belekalkulálva.
Szürkítéshez a megfelelő színrubrikát szívesen venném, mert eltűnt az idők során. Kell valami a vastagon szedett, ajánlható ellentéteként.
Szürkítéshez a megfelelő színrubrikát szívesen venném, mert eltűnt az idők során. Kell valami a vastagon szedett, ajánlható ellentéteként.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 617
Sajnos én is beleestem ebbe. Az eredeti film nem tudom, miért hasalt el, szerintem elég jó volt. Nagy potenciállal bírt, kár hogy nem jött folytatás. De ez! Egyáltalán nem méltó a mozi filmhez. Nem is technikai gondjai vannak inkább, hanem, ahogy a nézőhöz nyúl. Süt róla a gyerekesség, gyenge rendezés és a színészi teljesítmények is inkább az egykori szív tv-t idézik.DeLorean írta: ↑2024.03.09., szomb. 14:03Netflix sorozat ajánló.
OK, ez nem egy vak férni, aki a Titanic-ot nem tudta megnézni, de szórakoztató.
Kicsit gyerekes, sok sok mindenbe bele lehet kötni.
A főszereplő mondjuk nagyon gyengus. A többiek jók - SZVSZ.
A történetet szerintem a legtöbben ismeritek, készült egy hasonló film is róla.
Én most ezt nézem és a Shogun sorozatot.
Nekem szórakoztató és látványos kis mese.
Számunkra nézhetetlenbe csúszott át, a második részig jutottunk és akkor feladtuk. Egyszerűen nem bírtam ennyire visszabutulni, az esti mese CGI-jal szintre. Sajnálom, pedig szerettem volna szeretni, de ez nem én voltam (már).
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Nem fogalmaztam így meg, de hasonló a benyomás. A technikából adódó pár kis humort bőven elnyomta sajnos az, amit említesz. Arról ne is beszéljünk akkor, hogy a filmek alapjáraton ilyenek...
https://m.imdb.com/title/tt0375063/?ref_=nm_flmg_t_8_dr
Ezt még nem láttam, de hamarosan sort kerítek rá.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Ugyanezen rendező és főszereplő páros korábbi filmje, a Sideways nagy kedvencem.venomer írta: ↑2024.03.09., szomb. 08:21The Holdovers (Téli szünet) - Több szálon is mélyre nyúl ez a 70-es évek végét sikerrel megidéző film. A sok, mai, felületes szeméttel ellentétben itt tartalom is van, meg is lepődik az ember. Látva Alexander Payne rendezését felmerül a kérdés, hogy visszatér-e még az a gyártói és nézői igény, ami egy ilyen mozit életre hív. Ajánljatok erősebb, hosszabb emésztésre szánt darabokat.
https://m.imdb.com/title/tt0375063/?ref_=nm_flmg_t_8_dr
Ezt még nem láttam, de hamarosan sort kerítek rá.
Csak a Marantz! :-D
The Holdovers (Téli szünet) - Több szálon is mélyre nyúl ez a 70-es évek végét sikerrel megidéző film. A sok, mai, felületes szeméttel ellentétben itt tartalom is van, meg is lepődik az ember. Látva Alexander Payne rendezését felmerül a kérdés, hogy visszatér-e még az a gyártói és nézői igény, ami egy ilyen mozit életre hív. Ajánljatok erősebb, hosszabb emésztésre szánt darabokat.
Köszönöm, a megnézés itt is segíti az értelmezést, de nagy költő vagyok, az tény. Még akkor is, ha nem direkt csinálom.

Hulló levelek (Kuolleet lehdet) - piros radiátor és piros telefon is látható ebben a filmben. Finom rendezés, némi finom humorokkal, jó fényképezés, kicsit sok dallal, de ez is a zsáner része volt. Elveszett lelkek szerelmesfilmje (sorsa).
- Alex_Aston
- V.I.P.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Tényleg jó a sorozat, kifejezetten hangorientált... persze a képek a brilliánsak. Egy-egy rész hossza ideális, utána még mutatják azt is, hogy hogy készült az adott rész (volt ahol 2 évet forgatták azt az egy részt)Aszpirin írta: ↑2024.03.04., hétf. 18:32A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól![]()
(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Kevesebb a lehetőség az akciózásra. Ha belegondolsz a szárazföldön százféle dolgot lehet megfilmesíteni. A levegőben pedig felszállunk, félünk, vadászgépekkel küzdünk, bombázunk, megint küzdünk és vagy hazaérünk vagy nem...Tctronic írta: ↑2024.03.07., csüt. 18:20A levegő urai. Elkezdtem nézni, első két rész megvolt, de valahogy eddig nem az igazi. Sokan az Elit alakulathoz hasonlítják, de nekem valahogy gyengébb, nem tudom mi de valami hiányzik belőle, talán nem olyan drámai (?)Na mindegy, hátha kialakul, azért végignézem persze.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
GOLDEN BUZZER Noise Maker Geneviève Côté Shocks Howie Mandel | Canada’s Got Talent
Elképesztő élmény hallgatni ennek a hangutánző nőnek a produkcióját! /Jurassic.../
2 órája hallgatom a pár percet, nem tudom megunni!
Professional NOISE MAKER Geneviève Côté Earns A Spot In The Finale | Canada’s Got Talent Semi-Finals
Elképesztő élmény hallgatni ennek a hangutánző nőnek a produkcióját! /Jurassic.../
2 órája hallgatom a pár percet, nem tudom megunni!
Professional NOISE MAKER Geneviève Côté Earns A Spot In The Finale | Canada’s Got Talent Semi-Finals
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Apakép, anyakép. Ha ez otthon is kétesélyes, akkor ez a nemi káosz lesz belőle. Szülői hiba. Szvsz az autizmus is szülői mulasztás, ami idegrendszeri fejletlenséget okoz.scaurus írta: ↑2024.03.07., csüt. 17:05Hát, ma már egy fotó alapján se lehet 100% biztonsággal megmondani, hogy valaki férfi vagy nő.
(Vannak, ugyebár, akik maguk sem tudják eldönteni.)
Viccen kívül utcán, tömegközlekedésen egyre többször látok olyan fiatalt, hogy nem tudom eldönteni, hogy biológiai neme férfi vagy nő.
Szerintem!
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
A levegő urai. Elkezdtem nézni, első két rész megvolt, de valahogy eddig nem az igazi. Sokan az Elit alakulathoz hasonlítják, de nekem valahogy gyengébb, nem tudom mi de valami hiányzik belőle, talán nem olyan drámai (?)Na mindegy, hátha kialakul, azért végignézem persze.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Maga az univerzum érdekes lenne.
Könyvben, képregényben, játékban számos jó sztori van, amikből lehetne jó és látványos filmet készíteni.
(Ráadásul, időnként játszok X-Wing társasjátékkal ahhoz jól esik egy kis háttéranyagot nézni).
A Marvel, DC filmekkel sem az a baj, hogy ne lehetne ezeket is jól megcsinálni, csak valahogy azt a fránya forgatókönyvet mégsem sikerül.
Ugyanez A sógun.
James Clavell könyve zseniális, bőven elféne egymás mellett számos variáció egy témára.
Akár egy echte japán verzió olyan értelemben, hogy egy az egyben japán szemszögéből mutatná be a történetet.
Ehhez képest kaptunk egy se íze, se bűze, semmi eredetit fel nem mutató, fantáziátlan, biztonsági jatekot játszó iparosmunkát.
Az embernek sírni támadna kedve, ahogy pl. a könyv egyik igen fontos momentumát, Toranaga/Andzsin kapcsolatának mérföldkövét jelentő "kivéve ha győz" jelenetet a 2. részben kiherélték: szerintem, se angolul, se magyarul a szavak jelentése szintjén értelme sincs, másrészt a kontextusban sem derül ki a fontossága.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Nő a falban - ciklámen színűek több helyütt arra felé az ajtók, így érdemes megnézni. Ruth Wilson nem lesz ismeretlen. Alkalmanként finom minimálteknóba belegyalogló zenék, de nevezhetnénk csörcs teknónak is, újszerű és igen rendben lévő aláfestés. Azt nem tudom, hogy a francia példát gondolta-e alapjául venni a sorozat vagy a sajátjukat, de fingpatron az összes egyházi személy orra alá, aki akár csak érintőlegesen is részt vett ilyen műveletben, nem kevés időn át. Meg úgy mindenkinek is dádá, aki tudott róla.
Hát, ma már egy fotó alapján se lehet 100% biztonsággal megmondani, hogy valaki férfi vagy nő.
(Vannak, ugyebár, akik maguk sem tudják eldönteni.)
Viccen kívül utcán, tömegközlekedésen egyre többször látok olyan fiatalt, hogy nem tudom eldönteni, hogy biológiai neme férfi vagy nő.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Miért tűnne férfinak?
Szövegértés?
"egyik szereplő"

"egyik szereplő"
Szerintem!
Nem sikerült neki, mert megtudta, hogy vak.

De ha Ő az egyik szereplő, belekukkantok.

De ha Ő az egyik szereplő, belekukkantok.

Szerintem!
Egy zuhanás anatómiája - Drámának jó, mégis egy megúszós nyitva hagyással zárul, ami olcsóvá és öncélúvá teszi, amellett, hogy lehetett előre sejteni ezt a megúszást. Ne keverjük össze a rendezői-művészi lebegtetéssel, ami hozzáadna a tárgyalt részhez, mert nem teszi. Jöhetne új trend ebben.
Bocs, ezt nem értem hogy jött hirtelen, mikor elemeiben meg lehúzod, jogosan. Mellesleg miért szenvedsz ezekkel a szarokkal amikor annyi másféle szart is ont még a filmipar? Időnként nem szarokat is.
Momoa abszolút közönséges példája az üres maszkulinitásnak, szomorú, ha ez bárhol is tartópillér tud lenni.
Szegény Párák - megint egy a közönség művészfilmjei közül, egy ideje valakik szerint bizonyára sikerrel egyesítették a popcorn mozit és a művészfilm-gyártást, mert ettől a ponttól gyártássá lett ez is. Előnytelenségek ötvöződnek, az alacsonyabb helyiérték nyer, vagyis sokat nem kell várni tőle, de egynek megteszi. Emma Tombstone számos jövőbeli szerepében érdekesen fogja kivenni magát, van egy ilyen halovány jóslatom.
Tombstone - A halott város (1993) - újranézni meg.
Aquaman és az elveszett királyság
(Aquaman and the Lost Kingdom)
Gondoltam, befejezem a James Gunn előtti DC érát.
Az vitathatatlan, hogy az Agymenőkben Rajesh Koothrappali-nak igaza volt, Aquaman (önmagában) gáz.
A sztori említést sem érdemel.
Ugyanakkor, valamiért vannak szimpatikus melákok, akik elvisznek a hátukon egy filmet, ilyen Momoa is.
Patrick Wilson színészileg felülmúlta önmagát, Orm és Aquaman párosa jó volt, helyenként Thor-t és Loki-t idézték egy "párhuzamos moziverzumból".
Egyáltalán nem jó film (mint az MCU és DCEU legtöbb opusza), de kategóriájában még a nézhetőbbek közé tartozik.
Obi-Wan Kenobi
Próbálom megérteni, az SW sorozatokat, de nem megy.
Mintha lenne valami algoritmus, mesterséges intelligencia, ami gyártja az egykaptafára készült retteneteket.
Folyamatos önismetlés: "szúrjunk át valakit fénykarddal, aki azt túléli", "hagyjuk magára a legyőzöttet, úgyis meghal, ja, mégsem".
Számomra mégcsak nem is a korához képest túl okos, majdnem mindenkit lefutok kislány volt az idegesítő.
Hanem, ami mindig is baja volt az SW-ének, de itt nagyon kijött: teljesen random, hogy ki mikor milyen erős és kit győz le.
Meg az ilyen baromságok, mint a sivatagban eltemetett fénykard, vagy egy egész osztag előtt beszélget Reva és Obi-Wan.
Meg az utólagos belemagyarázás, ahogy próbálják menti a menthetetlent és utólag koplexebbé tenni Anakin/Vader jellemét.
És Obi-Wan miért szólítja Darth-nak?
(Ezt vajon miért nem javította Lucas az Ep.IV.-ben?)
Amikor nemcsak a nézők, a jedi lovag karakter is tudja, hogy a Darth nem név, hanem egy titulus?
Eh, ez az egész franchise egyre elfuseráltabb, egy reboot nagyon ráférne, mert az univerzumban lenne potenciál...
(Aquaman and the Lost Kingdom)
Gondoltam, befejezem a James Gunn előtti DC érát.
Az vitathatatlan, hogy az Agymenőkben Rajesh Koothrappali-nak igaza volt, Aquaman (önmagában) gáz.
A sztori említést sem érdemel.
Ugyanakkor, valamiért vannak szimpatikus melákok, akik elvisznek a hátukon egy filmet, ilyen Momoa is.
Patrick Wilson színészileg felülmúlta önmagát, Orm és Aquaman párosa jó volt, helyenként Thor-t és Loki-t idézték egy "párhuzamos moziverzumból".
Egyáltalán nem jó film (mint az MCU és DCEU legtöbb opusza), de kategóriájában még a nézhetőbbek közé tartozik.
Obi-Wan Kenobi
Próbálom megérteni, az SW sorozatokat, de nem megy.
Mintha lenne valami algoritmus, mesterséges intelligencia, ami gyártja az egykaptafára készült retteneteket.
Folyamatos önismetlés: "szúrjunk át valakit fénykarddal, aki azt túléli", "hagyjuk magára a legyőzöttet, úgyis meghal, ja, mégsem".
Számomra mégcsak nem is a korához képest túl okos, majdnem mindenkit lefutok kislány volt az idegesítő.
Hanem, ami mindig is baja volt az SW-ének, de itt nagyon kijött: teljesen random, hogy ki mikor milyen erős és kit győz le.
Meg az ilyen baromságok, mint a sivatagban eltemetett fénykard, vagy egy egész osztag előtt beszélget Reva és Obi-Wan.
Meg az utólagos belemagyarázás, ahogy próbálják menti a menthetetlent és utólag koplexebbé tenni Anakin/Vader jellemét.
És Obi-Wan miért szólítja Darth-nak?
(Ezt vajon miért nem javította Lucas az Ep.IV.-ben?)
Amikor nemcsak a nézők, a jedi lovag karakter is tudja, hogy a Darth nem név, hanem egy titulus?
Eh, ez az egész franchise egyre elfuseráltabb, egy reboot nagyon ráférne, mert az univerzumban lenne potenciál...
- Alex_Aston
- V.I.P.
A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot
https://m.imdb.com/title/tt13328824/
Súlyos film, és nagyon helyre teszi az ember értékrendjét. Szeretem az ilyen műveket. Nálam ilyen egy kiváló, 10 pont közeli alkotás.
Egy, a betegsége miatt kerekesszékbe került emberről szól, aki ráadásul a látását is elvesztette ugyanezen okból. Mégis vidám maradt, de persze szenved, és vágyik a szeretetre. Talál egy lelki társat, akivel sosem látták egymást, de napi szinten órákat beszélnek. És mi sülhet ki ebből? Ezt mutatja be a film, egy nagyon egyedi látásmódban, ami segít átélni, hogy milyen az élete egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek.
Á, én asszem napokig fogok ezen kattogni. Zseniális alkotás ez a film.
https://m.imdb.com/title/tt13328824/
Súlyos film, és nagyon helyre teszi az ember értékrendjét. Szeretem az ilyen műveket. Nálam ilyen egy kiváló, 10 pont közeli alkotás.
Egy, a betegsége miatt kerekesszékbe került emberről szól, aki ráadásul a látását is elvesztette ugyanezen okból. Mégis vidám maradt, de persze szenved, és vágyik a szeretetre. Talál egy lelki társat, akivel sosem látták egymást, de napi szinten órákat beszélnek. És mi sülhet ki ebből? Ezt mutatja be a film, egy nagyon egyedi látásmódban, ami segít átélni, hogy milyen az élete egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek.
Á, én asszem napokig fogok ezen kattogni. Zseniális alkotás ez a film.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól
(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Dűne 2. rész moziban nézve. Őszinte leszek, nem voltam nagy Dűne rajongó, az első 1984-es film nagyon nem fogott meg, a könyvet nem olvastam, a sztori nagyon nem hozott lázba. A 2021(?)-es újra feldolgozott verziót sem láttam moziban csak később itthon, viszont ez már tetszett. Ezen felbuzdulva ma megnéztük a 2. részt moziban. Nagyon hosszú (nekem a 2.5 óra egy seggel már sok) de megérte. A szereplők, a ruhák, a snittek, vágások, a képi világ, látvány és ehhez a zene, hanghatások nagyon el vannak találva. Sajnálom hogy az elő részt nem néztem meg moziban, szerintem ez oda való, ott tud nagyot ütni.
Megkockáztatom, hogy egyediségével új mérföldkő már-már egyfajta művészfilm, vagy. műalkotás a maga nemében. (Számomra egyetlen negatívum a sztoriban volt, nincs lezárva, nincs nagy happy end, de ez már az én bajom)
Megkockáztatom, hogy egyediségével új mérföldkő már-már egyfajta művészfilm, vagy. műalkotás a maga nemében. (Számomra egyetlen negatívum a sztoriban volt, nincs lezárva, nincs nagy happy end, de ez már az én bajom)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."