fapaci írta: ↑2024.03.03., vas. 13:54
Vinkler írta: ↑2024.03.03., vas. 12:58
Az, hogy az említett ársávban "van terméke", az egy dolog, a kérdés, hogy jellemzően az adott gyártó hova pozícionálja azokat...
Ezt nem értem. Nem a fogyasztói árral pozícionálják a termékeket? Vagy a varázsigékre gondolsz?
...amik megközelítőleg egyformán szólnak az olcsóbb chifivel, azt hasonló szintre árazzák, de jellemzően 3k $ alá.
Attól tartok, a gyártók többsége nem a hangzás alapján árazza a termékeit, hanem a beépített műszaki tartalom alapján, amit jól meg lehet ideológizálni.
A MatrixAudio sztem alatta van, a Rose Audio is.
Mostanában az egyik leggyakoribb kérdés sok csoportban, hogy Eversolo A8 vagy Rose RS250. Árban ugyanott vannak, képességekben eltérnek, a vélemények megoszlanak, nekem A8.
De az árral pozícionálják, viszont az általad említett gyárók egy részének az emlehetett ársáv alatt vannak a termékei, esetleg egy belefér az említett árba. Aztán ott van pl a Linn, akinek ha jól emlékszem egyetlen egy terméke van abban az ársávban, az összes többi felette, vagy jóval felette.
Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a termékek máshova vannak pozícionálva alapból, de muszájból vagy a feljebb lépés reményében (Ez függ értelem szerűen attól, hogy olcsóbb, vagy drágább az általános kínálat) adnak terméket az általad jelzett áron.
Attól tartok a gyártók többsége nem a beépített műszaki tartalom alapján árazza be a termékeit, (sajnos), hanem sok egyéb szempont alapján, úgy, mint a brand piacon elfoglalt helye, megítélése a nemzetközi piacon, és sok egyéb műszaki tartalmat teljesen nélkülöző paraméter alapján. De ez nem csak a hifi területén figyelhető meg. NEm jó tendencia, de a marketing ma mindent visz, ha tetszik, ha nem.
Ezek a termékek mind az emlegetett ársáv alatt vannak btw, csak azt szerettem volna mondani.
Sem az Eversolo, sem a Rose termékeit nem ismerem, de ismerősi nyomásra szeretnék szerezni meghallgatásra egy A8-at. Aztán mondok róla véleménbyt én is.