Az, hogy az említett ársávban "van terméke", az egy dolog, a kérdés, hogy jellemzően az adott gyártó hova pozícionálja azokat és bizony a Lumin kivételével nem ezt erőltetik. Az általad említett márkák többsége vagy ezen ársáv alatt, vagy felett helyezkedik már el az új fejlesztésekkel. A Chifi eléggé beerősített az emlegetett árszint környékén (Jellemzően alatta) az oda pozícionált termékekkel, így a kunkurens gyártók termékei, amik megszólalásban közel voltak, azok vagy lecsúsztak kicsit árban, vagy kifutnak, az új fejleszések, amik meg jobbnak ítéltettek a gyártó által azok felfelé léptek árban, amik megközelítőleg egyformán szólnak az olcsóbb chifivel, azt hasonló szintre árazzák, de jellemzően 3k $ alá. Ez megfigyelhető az Auralic-nál is, hol a tremékek az új fejlesztésekkel feljebb kerültek, a többi ez említett ársávban szerintem futottak még kategória. A Lumin még ahogy látom kivár. A MatrixAudio sztem alatta van, a Rose Audio is. A Linnek talán egyetlen egy terméke van ott, a többi JÓVAL drágább. A Bryston eladásai sztem elhanyagolhatóak. A mainstream vonal így körvonalazódik szerintem, de a kereskedőknek biztos több infójuk van, nagyobb rálátásuk van a piacra.fapaci írta: ↑2024.03.02., szomb. 15:51Az említett 3-5e USD környékén mindegyik felsorolt gyártónak van terméke jelenleg, ami azért nem kevés. Inkább alatta, 2e USD körül van egy nagy piaci lyuk, ott most tényleg nem nagyon lehet válogatni, ezt vették észre a kínaiak és koreaiak. A jövő változásokat hoz, már csak a fenti számok alapján is, de ez a mozgás mindig is megvolt még a cégek saját kínálatán belül is. A középkategória más termékcsoportokban is vérszegény lett, a dömpingcuccok és a rémesen drága High-End között alig van kínálat. A mi extra bajunk, hogy errefelé a belépőszint a középszint.
Sajnos, ahogy említetted hazánkban a nyugatón belépő kategória erősen középszint, és a közép teteje már sokaknak highend.