Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Bálint73 írta:
2024.03.01., pén. 13:39
Nagyon köszi a tömör réz kábel tippet (Kácsa-Neotech SOCP-16). Régi hi-fista ismerőseim, már 15-20 éve is a tömör rézt mondták mindig.

Annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, tényleg a saját útunk kell megjárni (úgy látszik).

Viszont minden tanácsotok/tapasztalatotok örömmel vettem és memórizáltam.

Köszönöm. leborulok.gif

Egyelőre úgy döntöttem, hogy maradok annál, ami van és tényleg zenét hallgatok
Bölcsen teszed, hogy egyelőre nyugton maradsz! Persze, ha kapsz valamit kölcsön, akkor azt hallgasdd meg, segíti a tisztábban látást, és nem kell rögtön fejest ugrani egy vásárlába.
Ez a 2x5m nem egy konfekció méret, nem árt jól körüljárnod, mielőtt döntesz.
Ne sürgesd, ne kapkodj, inkább élvezd a zenét!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

Bálint73 írta:
2024.03.01., pén. 12:22
Egyelőre (ha szabadidőm engedi) pihenek és zenét hallgatok és lehet élek majd a meghallgatások lehetőségével is.
Jó opció.

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

Nagyon köszi a tömör réz kábel tippet (Kácsa-Neotech SOCP-16). Régi hi-fista ismerőseim, már 15-20 éve is a tömör rézt mondták mindig.

Annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, tényleg a saját útunk kell megjárni (úgy látszik).

Viszont minden tanácsotok/tapasztalatotok örömmel vettem és memórizáltam.

Köszönöm. leborulok.gif

Egyelőre úgy döntöttem, hogy maradok annál, ami van és tényleg zenét hallgatok

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1364

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Bálint73 írta:
2024.03.01., pén. 12:22
Köszönöm szépen, mind a Canare, mind a Mogami javaslatokat is, illetve azoknak is akik privátban írtak itt is. :smile53:

Canare-nél olvastam fórumokon, hogy tényleg nagyon hosszú idő, mire elérik a végleges hangukat, így az A-B teszt értelmetlen egy friss kábel esetén.

Egyelőre (ha szabadidőm engedi) pihenek és zenét hallgatok és lehet élek majd a meghallgatások lehetőségével is.
A D 300 szerintem is jó ötlet, az egy jó kábel annyiért. :smile53: / Mennyiért is ? :D /

Ha ez az opció nem lenne, én valszeg elkísérletezgetnék a szokásos Kacsás Neotech - el - SOCP 16... 5200 Ft/m, 104ezer ft...
De, ezt csak halkan írom, mert nyilván nem lehet kölcsön kapni, ezt meg kell venni és ha nem tetszik, akkor bukta...

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm szépen, mind a Canare, mind a Mogami javaslatokat is, illetve azoknak is akik privátban írtak itt is. :smile53:

Canare-nél olvastam fórumokon, hogy tényleg nagyon hosszú idő, mire elérik a végleges hangukat, így az A-B teszt értelmetlen egy friss kábel esetén.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha már úgy is ott leszel vegyél 4e6s mikrofonkábelt és szereld ki, szerintem sokkal inkább megéri mint a hangfalkábelei. Tartalék kábelnek és játszadozni is jó.

A 4s11 testesebb, lazább, részletezőbb volt nálam, mint a kéteres társa.

De még mindig tartom, a Mogamik a pro kábelekben a leginkább bejövősek, nekem. ;)

Persze más rendszerben más ízléssel bármi lehet.

A Dixie által javasolt D300 teljesen más liga, sávszélekben, dinamikában, energiában - is. De arra vadászni kell. Nekem ez utóbbi, vagy egy SAEC 1000-es lenne a tippem. De az az 5 méteres hossz nehéz eset lesz a piacon.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2678

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nagy differencia van a Shimano általad ajánlott 2s11f vagy és a az Audiogon-on is dícsért és általad említett 4s11 között.
nekem nem ég és föld külömbség van a 2S11 és 4S11 között...a star quad 4S11 talán egy picivel,de nagyon picit kerekebb,lágyabb,homogénebb hang alapkarakterében a 2S11-hez viszonyitva..mind a 2 Canare kábelnél,számolj 4-500 óra bejáratási idővel (!),valahol a felénél már megvan a végleges hang kb 90-95%...

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon köszönöm mégegyszer, immár hármatoknak.
Rákérdezek @sütemenyx-nél is a VdH kábelre.
Budapest közelében lakom.

a Canare-val beletettétek a bogarat a fülembe.
Pláne, hogy ma járok a SonerAudio-ban egy javításra leadott és elkészült készülékemért és úgy látom, hogy van raktáron.

Kérdés:
Nagy differencia van a Shimano általad ajánlott 2s11f vagy és a az Audiogon-on is dícsért és általad említett 4s11 között.

A rendszer:
- Topping E 70 Velvet
- Kenwood Basic M2
- Heco Aurora 1000

(A DAC-ot használom előfokként).

Nem ismeretlen számomra a Canare kábel, a nagylányomnak összerakott rendszerben van egy, de az nem a fenti, hanem kígyó-külsejű, ha jól emlékszem és ezüstözött (nem tudom megnézni, mert már ő kirepült és nem velünk él) és tényleg jó hangja van.

Egyébként jót hallok itthon és lehet, zoli73-ra kellene hallgatnom.

De egy méterenként 2000/3000 Forintos kábellel azért elkísérletezgetnék.

Másik kérdés van itthon Kácsa berrilium réz banánfejem, nem aranyozott, nem ezüstözött, nem ródiumos, hanem a natív alapanyag, érdemes-e ezt használnom, szépen megforrasztva és zsogorcsövezve?

Nem szeretem az ezüstözött hangsugárzó-kábeleket.

Ugyanúgy néz, ki mint Fülelek által korábban belink-elt Sonopart-os.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2678

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Bálint73 írta:
2024.02.29., csüt. 14:36
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni. :smile53:

Qed XT 40i-m van.
...
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
....
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.

......
vlszinű,pont az XT40i a rendszered gyenge pontja,ha egy picit ráolvasol,vannak vélemények hogy picit a világosabb/fényesebb oldalon van a hangja,igy nem biztos hogy minden rendszerben jó..

mik a rendszered fő elemei ?...van-e éretelme elkölteni 2- 5-600KHUF-ot hangszoró kábelezésre ?...lehet az emlitett Canare,vagy más pro kábelezés is jó megoldás lehetne (Evidence Audio,Klotz,Van Damme stb.)...

:smile49:

helyileg hol laksz ?..ha Bp környéki,irj rá @sütemenyx-re,és ragaszkodsz a VDH vonalhoz,talán megvan neki még a VDH D300 hangszorókábele amely 2x5m,egy misét megérhet a tisztánlátás végett,magasabb értékrendett képvisel mint a 122,352-sek,még ma is...

Canare 4S11-est,2x5,5m szereletlen változatban kölcsön tudok adni,,,

:guitar:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon köszönöm a tanácsokat Nektek. leborulok.gif
Szerintem, egyelőre hátradőlök és tényleg nem fogok feleslegesen 100E Forintokat elkölteni.

A Canare tanácsot is köszönöm, ha lesz rá módom összehasonlítom.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2142

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Bálint73 írta:
Qed XT 40i-m van.
Canare 2s11,+ canare lv-77s.Ezt a qed xt valamit,+ a vdh drótot meg add el.Pénzed is marad,és jobb hangod is lesz.
10% jutalékot kérek csak eme tuti és remek ajánlás után az erre a célra feleslegesen nem elköltött pénzből,ami jöhet majd a megadott számlaszámra,vagy akár postai úton is. :D
Viccet félretéve,próbáld ki.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Bálint73 írta:

Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.

A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..

Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után

Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.

Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.

1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá): :D

2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.

3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.

Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.

Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is! leborulok.gif
Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.
Lehet próbálkozni 1-2 hasonló árú, "óriásörőnek" kikiáltott kábellel, de a pozitív eredmény sajnos egyáltalán nem garantált.
Két választás adódik, vagy gyűjtögetsz tovább, hogy biztosan feljebb tudj lépni, egy komolyabb kábellel, vagy elgondolkodsz a nappali átrendezésén, hogy elég legyen jóval rövidebb kábel is, így nagyobb lehet a mozgástered a minőségibb kábelek irányába.
Bár a rendszered elemeivel sem vagyunk tisztában, így azt sem tudjuk megítélni, hogy mennyit volna jó logikusan hangsugárzókábelre költeni.
Ne legyenek előítéleteid, ez egy segitőkész közösség, biztosan akad valaki a közeledben(hol is?), aki tud kölcsönadni kábelt próbára, de abból a kategóriából, amit megcéloztál 2x5m, az majdhogynem fehér holló kategória, nem sokunknak lapul ilyen méretben a szekrényben. Az én hangsugarzókábelem is ebbe a kb. 200e kategóriába esik de az "csak" 2x3m, és már ez is inkább hosszúnak számít.
Kompromisszumokat kell kötnöd, vagy hagyod a fenébe az egészet, és hátradölsz zenét hallgatni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Qed XT 40i-m van.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.

A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..

Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után

Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.

Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.

1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá): :D

2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.

3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.

Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.

Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is! leborulok.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

fapaci írta:
2024.02.22., csüt. 17:47
pjm írta:
2024.02.22., csüt. 14:00
Esetleg kérdezd Fapacit, ő árult régen Beldeneket. Talán van még nála egy kis maradék.
Az már nagyon régen volt és azóta költöztem párszor, szóval nincs már egy centi sem. Méterre nehéz szerezni, meg úgy pofátlanul drága is, én 100 méteres bundokban vettem. Holland és angol boltokban érdemes körülnézni, mivel ott vannak a nagyobb európai Belden raktárak.

A 83803 egy igen jó tápkábel, csak rémesen merev és egy kicsit színez is. A többi típus szerintem felejtős, de pár évente divatba jönnek és akkor veszik, mintha kötelező lenne.
Akkor viszont olcsóbban vagy hasonló áron ott a Mogami meg a Canare. De összekötőben nincs innen távol a VDH D102 sem. Nálam a 83803 nem működött egyébként, de tuti van ahol jól muzsikál.

Antistati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Antistati »

IMG-682362e86aa1a6270c30c11d5ba79076-V.jpg
Ez egy jó kis kábel, ami nem csak szép de jóhangú is az ára is jó, mondjuk én ajándékba kaptam, kár hogy nincs 1 méteres se :D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Tessék, én is elkezdtem kábelezni :D
Aliról egyből vettem valami finom habos-babosat (Germany-t életébe nem látott szerintem)
Az tetszik benne, hogy lehet látni, hogy van beforrasztva a csatiba
.. ja a hangja hát az valami .. még nem próbáltam ki :rolleyes:
Csatolmányok
010.jpg
001.jpg
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pjm írta:
2024.02.22., csüt. 14:00
Esetleg kérdezd Fapacit, ő árult régen Beldeneket. Talán van még nála egy kis maradék.
Az már nagyon régen volt és azóta költöztem párszor, szóval nincs már egy centi sem. Méterre nehéz szerezni, meg úgy pofátlanul drága is, én 100 méteres bundokban vettem. Holland és angol boltokban érdemes körülnézni, mivel ott vannak a nagyobb európai Belden raktárak.

A 83803 egy igen jó tápkábel, csak rémesen merev és egy kicsit színez is. A többi típus szerintem felejtős, de pár évente divatba jönnek és akkor veszik, mintha kötelező lenne.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

A javát összeszeded az apróból. Esetleg kérdezd Fapacit, ő árult régen Beldeneket. Talán van még nála egy kis maradék.

Titi03
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Titi03 »

Sziasztok!

Belden kábelekkel szeretnék kísérletezgetni. Nem sikerült olyan oldalat találnom, ahonnan lehetne méterre is venni bármelyik kábelből. (ami annyira nem meglepő, elvégre nem is a magánszemélyek a fő profiljuk). Tudnátok esetleg bármilyen itthoni/külföldi oldalat ahonnan lehet kisebb mennyiségben vásárolni mint egy egész henger?
Az alábbi típusokból szeretnék beszerezni: 83802, 83803, 19364, 8412, 8402, 9497, 1694 és 89207.

Tápkábelek esetén valakinek van tapasztalata, hogy mondjuk egy Lapp Ölflex vagy egy Titanex kábelhez képest mennyiben más a várható karakter?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Linner írta:
2024.02.21., szer. 01:06

Köszi! Közben nagy rafináltan beírtam itt a keresőbe, hogy LAN és megtaláltam a vonatkozó dec-i értekezést… bocs.gif
Az olcsó kategóriában a Hydrasound merült fel még akkor. Esetleg van valakinek Supra vs Hydrasound tapasztalata?
Most az a kialakuló haditerv, hogy kipróbálom ezek közül valamelyiket, és ha hallom a különbséget, akkor utána továbblépek a Viablue-rá, ez meg jó lesz a TVbe…
Egy ismerősömnek Hydra - ja van - nem tudom melyik változat - összehallgattuk vagy egy éve az én Suprámmal az Ő rendszerében, az a nagyobb felbontású cucc.
Nagyon kis különbséget érzékeltünk, a Hydra talán picit hifibb, a Supra szerintem természetesebb hangzású. De, mondom a különbség nem számottevő.
Nálam, a kisebb felbontás mellett is - Router > Settopbox - a Suprát minden szempontból überelte a Viablue.
Levegősség, dinamika, a hang színessége - nem színezettsége. Ahhoz képest a Supra kicsit szürkébb, uncsibb, de nem rossz...
Szerintem mind a két kábel nagyon jó az áráért.

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

Rock60 írta:
2024.02.20., kedd 21:43

Szia !
Én is a Supra -t használtam sokáig a gyári vacak helyett nagy megelégedéssel.
Aztán Supravox fórumtárs tanácsára kipróbáltam a Viablue LAN kanócát, ami egyértelműen jobb. Nem annyira filléres de nem egy vagyon, a Supra árának kb. 2 - 2.5 - szerese.
Nem tudom, gyári kiszerelésben létezik - e 2.5 méteres.
Van egy ember, aki tartja ezt a kanócot bundszámra és bármilyen hosszúságut konfekcionál gyári dugókkal, gyári technológiával.
Az én 1 méteres drótom is tőle származik, kb. 30 % - al volt olcsóbb a gyári kiszerelésűnél és semmivel sem rosszabb.
Ha érdekel az elérhetősége, privátban keressél. :napsut:
Köszi! Közben nagy rafináltan beírtam itt a keresőbe, hogy LAN és megtaláltam a vonatkozó dec-i értekezést… bocs.gif
Az olcsó kategóriában a Hydrasound merült fel még akkor. Esetleg van valakinek Supra vs Hydrasound tapasztalata?
Most az a kialakuló haditerv, hogy kipróbálom ezek közül valamelyiket, és ha hallom a különbséget, akkor utána továbblépek a Viablue-rá, ez meg jó lesz a TVbe…
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

Rock60
Őslakos
Őslakos

Linner írta:
2024.02.20., kedd 20:49
Üdv mindenkinek!
LAN kábellel kapcsolatban kérnék tanácsot.
A kérdésem, hogy van-e tapasztalat itt az alacsonyabb kategóriás kábelekkel, amivel a szárítókötélhez képest kellene hangban javulást tapasztalnom, tudtok típust javasolni?
Kellene min 2,5m, mert a NAS a szomszéd szobában van. Eddig a Supra CAT8 kábelét néztem, abból a 3m-es az 25eft, de figyelem majd itt a fórumon a használtakat is.
Előre is kösz mindenkinek aki megosztja tapasztalatait.
Szia !
Én is a Supra -t használtam sokáig a gyári vacak helyett nagy megelégedéssel.
Aztán Supravox fórumtárs tanácsára kipróbáltam a Viablue LAN kanócát, ami egyértelműen jobb. Nem annyira filléres de nem egy vagyon, a Supra árának kb. 2 - 2.5 - szerese.
Nem tudom, gyári kiszerelésben létezik - e 2.5 méteres.
Van egy ember, aki tartja ezt a kanócot bundszámra és bármilyen hosszúságut konfekcionál gyári dugókkal, gyári technológiával.
Az én 1 méteres drótom is tőle származik, kb. 30 % - al volt olcsóbb a gyári kiszerelésűnél és semmivel sem rosszabb.
Ha érdekel az elérhetősége, privátban keressél. :napsut:

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

Üdv mindenkinek!
LAN kábellel kapcsolatban kérnék tanácsot. A különböző jel és tápkábeleknél Valhalla régebbi generációs kábeleit használom, de a LAN kábelekkel eddig nem foglalkoztam, sima szürke cat5 kábeleket használok. Olyan streamerem van, amin két ethernet csati van, egyiken csatlakozik a switch-hez, a másikon a NAShoz.
A NAS és a streamer közt akarok kipróbálni valami nem csilliárdos, de audio célra készült kábelt. A kérdésem, hogy van-e tapasztalat itt az alacsonyabb kategóriás kábelekkel, amivel a szárítókötélhez képest kellene hangban javulást tapasztalnom, tudtok típust javasolni?
Kellene min 2,5m, mert a NAS a szomszéd szobában van. Eddig a Supra CAT8 kábelét néztem, abból a 3m-es az 25eft, de figyelem majd itt a fórumon a használtakat is.
Előre is kösz mindenkinek aki megosztja tapasztalatait.
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

ajkamici írta:
2024.02.20., kedd 11:30
Sajnos nem ússzuk meg a kábelezést. Előbb utóbb minden hifista rájön erre ,akkor is ha korábban "kábeltagadó" volt.
Elmegy a zene persze vasalózsinórral is, hallgatható kategória lehet, de az egységes megszólalás, lényeges finomságok, pont azok a nüanszok ami miatt ott ragadsz a hifi rendszered előtt, a TE rendszeredhez illeszkedő kábelezéssel válnak valóra. Azért mondom hogy "illeszkedő" , mert véleményem szerint nincsen mindenhol működő "jó" kábel, csak - a személyes izléssel szoros összhangban - oda és neked megfelelő. Ezért felesleges "szent grált" kiáltani ..

A másik dolog pedig, hogy lássuk be, a régi neves kábelgyártók nem véletlenül tartanak ott és érnek el komoly minőséget
( még a reklám és marketing bullshitek ellenére ) amit az ad hoc épitkező spulnis sufnitunig nem tud még megközeliteni sem.
Ugyanakkor nem szeretném ezzel azt mondani a DIY kábeleknek nincs létjogosultsága, sőt, de helyén kell kezelni ár,-érték arányosan elfogadni a tudásukat.
Kis lépésekért felfelé sokat fizetünk. Sajnos. Nincsenek csodák ( ebben a tekintetben ) :rolleyes:
Sajnos nem tudok több pozitív gombot nyomni a hozzászólásodra, :) és épp csak hozzáfűzném a gondolataimat.

A kábelek fontossága és hatása a hangminőségre, végtelen téma az audiophile világában.
Sokak szerint a minőségi kábelek képesek javítani a hangzást, kiszélesíteni a dinamikát és részletességet, míg mások úgy vélik, hogy ezeknek az eltéréseknek csak minimális vagy éppen semmilyen hatása nincs a hangzásra.

Egyesek a finomságokban és árnyalatokban hisznek, amelyeket egy jó kábel hozzáadhat a zenei élményhez, míg mások úgy gondolják, hogy a kábelek hatása túlzottan kicsi ahhoz, hogy megérjenek egy nagyobb beruházást.

Összességében az igazság valószínűleg valahol az állítások között helyezkedik el. Mindenki maga döntheti el, hogy milyen mértékben fontosak a kábelek, a számára kívánt a hangzás érdekében.

Egyszerűen nincs olyan, hogy a legjobb!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Rock60
Őslakos
Őslakos

ajkamici írta:
2024.02.20., kedd 11:30

A másik dolog pedig, hogy lássuk be, a régi neves kábelgyártók nem véletlenül tartanak ott és érnek el komoly minőséget
( még a reklám és marketing bullshitek ellenére ) amit az ad hoc épitkező spulnis sufnitunig nem tud még megközeliteni sem.
Ugyanakkor nem szeretném ezzel azt mondani a DIY kábeleknek nincs létjogosultsága, sőt, de helyén kell kezelni ár,-érték arányosan elfogadni a tudásukat.
Ez így van, milliós nagyságrendű gyári tápkábeleket nehéz lenne űberelni a sufni asztalon.
De, aki dugó nélkül 40 ezresből szeretne kihozni 1.7 méter tápkanócot, fonogasson Neotechet.
Mondjuk a dugó még 20...
60 - ból kap egy olyan drótot, amit meg sem lehet közelíteni, semmivel ennyiért, de duplájáért is nehezen. / Ha a föld kábel villanybolti, akkor -10 ezer./

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”