Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2109

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2024.02.29., csüt. 11:42
revox írta:
2024.02.29., csüt. 11:17
ha unatkoztok, lehet rágni kicsit :rolleyes:

az atomkor gyermeke találkozik a muzikalitással (aki ha jól veszem ki, egyébként is csöveket használ, és mégis... most nem érdekes, hogy AN, az csak a véletlen műve)

Nem rég egy videót hoztam, ahol a srác influenszernek lett bélyegezve. Kiváncsi vagyok, Jay fiú minek számít. :rolleyes:
Nem mindegy, hogy hülyék okoskodnak, vagy okosok hülyéskednek...
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

fererencz írta:
2024.02.29., csüt. 11:42
revox írta:

az atomkor gyermeke találkozik a muzikalitással (aki ha jól veszem ki, egyébként is csöveket használ, és mégis... most nem érdekes, hogy AN, az csak a véletlen műve)

Nem rég egy videót hoztam, ahol a srác influenszernek lett bélyegezve. Kiváncsi vagyok, Jay fiú minek számít. :rolleyes:
nem tudom ki pontosan (de lehet nemrég volt itt egy videó a 250ezer dodós hangfalról,amit kiveséztek, lehet ő volt az is), a youtube dobta fel, bár nem ezt kerestem. rákalattyoltam más videóira is és látszik,hogy kezd elveszni a zenereprodukciós rengetegben :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 912

Hozzászólás Szerző: fererencz »

revox írta:

Nem szotkam hibázni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

youtu.be/lHk8yjtt-mo
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wittao írta:
2024.02.28., szer. 21:46

Ti hogyan oldjatok ezt meg?
Esetleg valami legtisztito megoldassal probalkozott-e mar valaki, amit sikerkent konyvel el, es megszuntek az ilyen jellegu problemai?
Nálunk is nagyon poros a lakás. / Rákospalota, kertváros./
A készülékeket/kábeleket nem szoktam széthúzgálni, nem csak lustaságból, hanem valóban kell utána vagy 5 - 10 óra, mire az elektronok megtalálják, merre is van az előre.
Nincsen túl sok készülék - forrás, dac, lemezjátszó, integrált csöves - hetente kétszer antisztatikus porseprú-szerűséggel és nedves műszerfal-takarító anyaggal áttöröltem őket és persze alattuk a polcot, amennyire hozzáférek.
Egy ideje méretre szabott anyaggal letakarom az egész vízszintes elrendezésű " hifi tornyot " , amit csak használat esetén veszek le. Azóta bőven elég heti egyszer takarítgatnom a herkentyűket.
Ja, és persze a rendesen lecsupaszított Quad ESL - t is hasonlóan védem a portól.
A takarókat hetente 2 - 3 - szor kirázom.

A nyolcvanas években a belvárosban laktunk, ott sem volt jobb a helyzet.
Tőlünk nem messze volt valami műszaki vegyes-kereskedés, már nem emlékszem mi volt az üzlet fő profilja.
Ott vettem egy kb. 40x40x50 centis ládikát, ami egy több lépcsős szűrő szerkezet volt. Volt benne több rétegű fizikai, aktív szén szűrő és ionizáló funkció is.
Nagyon hatékony szerkezet volt, a 30 m2 - es szobában egész komoly tisztogatást végzett, viszont hangos volt. Az éjszaka és a zenehallgatás idején kívűl non-stop üzemelt.

Most sem ártana valami ilyesmi, lehet, utána is nézek - ha van ilyen, az valószínűleg már sokkal halkabb - bár a nejem cenzúráján szerintem nem menne át. " Túl sokat fogyaszt." sad.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3726

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2024.02.28., szer. 21:46

Esetleg valami legtisztito megoldassal probalkozott-e mar valaki, amit sikerkent konyvel el, es megszuntek az ilyen jellegu problemai?
Hetente egyszer Vixie kendővel portalanítom a vasakat és dobozokat, meg a TV-t, illetve a készülékek alól is felnyalom a port ilyenkor.
Pár perc az egész.
Csak a Marantz! :-D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2109

Hozzászólás Szerző: wittao »

Dobok fel egy temat :)

A hifieszkozeink altalaban porosodnak (attol fugg a merteke h. kertvarosi vagy belvarosi ovezetben elunk), es rendszeresen takaritani kellene/illene.
Bevallom nem szeretem szethuzogatni a rendszeremet, regen teszt teszt hatan zajlott, manapsag a sajat rendszeremben ez halistennek mar nem gyakori. De az alapos takaritas ezzel jar, es szerintem (lehet csak belebeszeles) nem ugy szol miutan osszerakom ugyanugy, ahogy volt.

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Mézga Aladár írta:
2024.02.28., szer. 19:35
Lesz itt még valami értelmes beszélgetés, vagy csak egymás gyilkolása fog folytatódni?
Ehhez két dolog kellene.
Valami érdekes téma, és a fölöslegesen kötözködők önmegtartóztatása. :smile53:

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 118

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Lesz itt még valami értelmes beszélgetés, vagy csak egymás gyilkolása fog folytatódni?
Mindig, mindennél van jobb!

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 18:41
asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 18:10
Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 16:59
Én voltam az, aki győztest hirdetett a meghallgatás után?
Te is, persze :) :
Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 13:59
Nekem rengetegszer segített a Sennheiser Momentum IEM, hogy megértsem, a szólamok közül éppen melyikben van a lényeg és melyikben nincs.
Az általam említett IEM jelen esetben mennyire releváns az LP vs digitalis kérdéskörben?
Tudod mit? Inkább ne írd meg!

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 18:10
Sosztakovics írta:
Sosztakovics írta:
Nekem rengetegszer segített a Sennheiser Momentum IEM, hogy megértsem, a szólamok közül éppen melyikben van a lényeg és melyikben nincs.
Az általam említett IEM jelen esetben mennyire releváns az LP vs digitalis kérdéskörben?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7817

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Sosztakovics írta:
Sosztakovics írta:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

hunorraul
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: hunorraul »

milyen győztest soszti?
szövegértés megy?
ha jól emlékszem a kollega pusztán arról nyilatkozott meg,
hogy neki éppen mi tetszett jobban aznap.
szerintem túltolod, de tévedhetek is persze.
kellemes zenehallgatást neked.
és bocs, ha nem túlzottan emelkedett a stíl, nézd el nekem

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 15:54
Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 15:25
Most komolyan azon kapta fel a "mélyen tisztelt" tagság a vizet, mert értetlenségemet fejeztem ki egy olyan bejegyzés miatt, amelynek annyi volt a tartalma, hogy ketten egyszer elmentek egy étterembe,ott ettek valamit, majd a végén konstatálták, hogy mégiscsak a magyar konyha a legjobb a világon?

De lehet itt a végtelenségig a vinyl vs digitális vonal mentén rágódni és képzeletbeli helyezéseket kiosztani. 04:40-től Fremer is megteszi.
Nem, a stíluson "kapta fel a vizet" a tagság. Nem kell egy élménybeszámolónak hasznosnak lennie (de lehet) a többiek számára. Ő úgy érezte, hogy az amit ott hallott, az számára élvezetes és bizonyos szempontból hasznos is volt. Nem akart meggyőzni senkit.
Nem az eltérő véleménnyel van a gond, hisz az szabad, hanem azzal, ha minden áron másokra akarjuk erőltetni saját értékítéletünket, mely erőltetés során jó eséllyel eljutunk a személyeskedésig.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 15:25
Most komolyan azon kapta fel a "mélyen tisztelt" tagság a vizet, mert értetlenségemet fejeztem ki egy olyan bejegyzés miatt, amelynek annyi volt a tartalma, hogy ketten egyszer elmentek egy étterembe,ott ettek valamit, majd a végén konstatálták, hogy mégiscsak a magyar konyha a legjobb a világon?

De lehet itt a végtelenségig a vinyl vs digitális vonal mentén rágódni és képzeletbeli helyezéseket kiosztani. 04:40-től Fremer is megteszi.

youtu.be/RlBsaB1Bc9k
Nem, a stíluson "kapta fel a vizet" a tagság. Nem kell egy élménybeszámolónak hasznosnak lennie (de lehet) a többiek számára. Ő úgy érezte, hogy az amit ott hallott, az számára élvezetes és bizonyos szempontból hasznos is volt. Nem akart meggyőzni senkit.
Nem az eltérő véleménnyel van a gond, hisz az szabad, hanem azzal, ha minden áron másokra akarjuk erőltetni saját értékítéletünket, mely erőltetés során jó eséllyel eljutunk a személyeskedésig.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 12:43
Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 12:00
mishow írta:
2024.02.28., szer. 09:18

OFF
Nem tudom, ki vagy, a stílusod nagyon ismerős, a friss regisztrációd alapján úgy gondolom, valaki nagy visszatérő lehetsz a fórum múltjából. A műveltséged, és az értő hozzászólásaid okán (amikor valóban azok) még örülnénk is neked, de mostanában minden sorodból a keserűség árad, amit cinizmussal, sőt néha kifejezetten a többiek bántó lekezelésével kompenzálsz.
Kár érte, mert így megmérgezed a levegőt - saját magad számára is.
Ne tedd kérlek, mi nem bántunk, te se tedd velünk! :smile53:
ON
A fagyi olykor visszanyal. Viseljétek férfiasan! Ez a kisasszonyos rinyálás nagyon nem ti vagytok. Tudtok ti kőkemény parasztok is lenni. Ugye, Robika?
Egy dolog biztos, GTomi soha nem szokott kőkemény paraszt lenni, tehát most a Te fagyid nyalt oda először. :rolleyes:

youtu.be/RlBsaB1Bc9k

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

kammerer írta:
2024.02.28., szer. 08:58
Na azt talán Alex Aston se fogja bánni, ha most gyorsan visszavonom az utóbbi két napi arról szóló tanaimat, hogy a zenestreamingszolgáltatók általában alapból UDP-n küldik a zenestreamet. Amelyik ("valós") TCP-n csinálja, az ("valós") TCP-n csinálja.
Én voltam a hülye, hogy egyáltalán rátértem erre az UDP-vágányra - ez egyébként is felesleges volt a mondandóm szempontjából -, meg kellett volna állnom ott, hogy streaming.
Szóval amelyik TCP, az TCP, mea culpa.

És akkor arra már nem térek újra vissza, hogy amikor TCP, akkor mi van a streamingszolgáltatással az eredeti téma szempontjából - miszerint a hangminőség lehetséges változékonysága.
Akkor így 2 nappal és 5 oldalnyi önkorrekcióval később hova datálnád a legelső diplomalobogtatós postodat?
A hazugozásért nem kell elnézést kérni, tökéletesen szemlélteti a prohardver 20 évvel ezelőtti színvonalát mikor intel vs. amd, mac vs. pc vagy bármilyen random témában frusztrált kisgyerekek tépték egymást. Nekik időközben sikerült kinőni/fejlődni.

Azoknak akik továbbra is ezen a szinten ragadtak és félnek a digitális világ ismeretlen sötét bugyraitól egy nagyon leegyszerűsített analógiával szolgálnék:
Remélhetőleg már mindenki ismeri a lidli automata kasszáit. Ha fogytán van nyáron a hűtőből(puffer) a sör(""hangjel""), még a teljes leürülés előtt beszerző körútra(streaming) indulunk. De mivel igényes sörfogyasztók vagyunk(LOL) ezért csak a 6os belga sörválogatással(adatcsomag) érjük be. Igenám de a kassza felé araszolás közben az egyik üveg kicsúszik és eltörik.(adatátviteli hiba). A termék vonalkódos(ACK) és 2db miligram pontosságú ellenőrző mérleg (checksum)vár a kasszában. A vonalkód beolvasása után az ellenőrző mérleg hibát fog jelezni és kéri, hogy ismételd meg a műveletet.
Ilyenkor visszabattyogsz a sörös pulthoz és hozol egy sértetlent.(csomag újraküldés) Vagy addig próbálkozol(loop) a kassza térben, míg pirosra vált a hibajelző lámpa,kéri a főpénztárost és otthon addig szépen megisszák a maradék söröd.(buffer underrun)
A C-type féle kilopjuk megoldás nem működik, mert csak blokkal nyílik a kapu és leglább 1 kasszáserzsi/biztonsági őr(watchdog) figyeli a kosarak tartalmát. Regisztrálatlan elemként fogja kezelni.(connection rejected).

A lényeg, hogy soksok éve megoldott(ahol szükség van rá) a digitális kommunikáció determinisztikus, hibatűrő működése.
Nem kell aggódni, hogy a "hangjel"eitek sérülnek, vagy elvesznek.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 12:00
mishow írta:
Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 16:50
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
OFF
Nem tudom, ki vagy, a stílusod nagyon ismerős, a friss regisztrációd alapján úgy gondolom, valaki nagy visszatérő lehetsz a fórum múltjából. A műveltséged, és az értő hozzászólásaid okán (amikor valóban azok) még örülnénk is neked, de mostanában minden sorodból a keserűség árad, amit cinizmussal, sőt néha kifejezetten a többiek bántó lekezelésével kompenzálsz.
ON
A fagyi olykor visszanyal. Viseljétek férfiasan! Ez a kisasszonyos rinyálás nagyon nem ti vagytok. Tudtok ti kőkemény parasztok is lenni. Ugye, Robika?
Egy dolog biztos, GTomi soha nem szokott kőkemény paraszt lenni, tehát most a Te fagyid nyalt oda először. :rolleyes:

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
Sosztakovics írta:
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
OFF
ON

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

kammerer írta:
2024.02.27., kedd 12:38
akik
- mozgalmárias buzgósággal,
- aktivista lendülettel,
- hivatásszerűen,
- helyenként messiástudattal, helyenként érdekek mentén,
- rendszeresen tesznek, tevékenykednek
Nem semmi vaker!🤣🙏
Már csak a pszicho jellemrajzokban felbukkanó csodavárás reményében maradt ki..

Ezek fényében elegánsra sikerült a végjáték..🤣😉

U., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: arzachel »

wittao írta:
2024.02.27., kedd 23:33

Nekem ma ez egy nagyon nagy elmenyt adott

IMG_1277.jpeg
Szól mint az atom..jó felvétel.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

VoidX írta:
2024.02.28., szer. 09:41
kammerer írta:
2024.02.28., szer. 08:58
Na azt talán Alex Aston se fogja bánni, ha most gyorsan visszavonom az utóbbi két napi arról szóló tanaimat, hogy a zenestreamingszolgáltatók általában alapból UDP-n küldik a zenestreamet. Amelyik ("valós") TCP-n csinálja, az ("valós") TCP-n csinálja.
Én voltam a hülye, hogy egyáltalán rátértem erre az UDP-vágányra - ez egyébként is felesleges volt a mondandóm szempontjából -, meg kellett volna állnom ott, hogy streaming.

És akkor arra már nem térek újra vissza, hogy amikor TCP, akkor mi van a streamingszolgáltatással az eredeti téma szempontjából - miszerint a hangminőség lehetséges változékonysága.
Mindig tisztelendő, és segíti a diskurzust, ha alaposabban utánajársz a témának, illetve befogadod mások szavát is, de eléggé elfedi az újabb odaszúrás. Nincs olyan, hogy nem valós TCP, ha a packet capture azt mutatja, akkor bizony hardveresen, szabvány szerint az összes (SYN, ACK, FIN) vezérlés ott kell legyen, különben a rendszer eldobja a socketet (connection reset by peer, timeout).
(Természetesen az ignoráció alóli) kivételesen kivételes kivétel:
-------------------------
"...az újabb odaszúrás. Nincs olyan, hogy nem valós..."
Hova "oda"?!
(Lehetőleg ne válaszolj, "kérdésem" költői.)
-------------------------
Kivétel vége.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2606

Hozzászólás Szerző: mishow »

Sosztakovics írta:
OFF
ON

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 697

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 20:01
GTomi írta:
2024.02.27., kedd 19:45
Sosztakovics írta:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a hifis berendezésekkel nem lehet zenélni. Max ha tenyérrel vered a hangsugárzó oldalát és ütőhangszerként használod.
Nyilván fotósként, ha azt mondom, hogy az illetőre lőttem egy kockát, senki nem gondolja azt hogy ténylegesen egy fa vagy ne adj isten egy Rubik-kockát, vagy egy informatikust lőttem valakire :)
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”