Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 16:59
Én voltam az, aki győztest hirdetett a meghallgatás után?
Te is, persze :) :
Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 13:59
Nekem rengetegszer segített a Sennheiser Momentum IEM, hogy megértsem, a szólamok közül éppen melyikben van a lényeg és melyikben nincs.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

hunorraul
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: hunorraul »

milyen győztest soszti?
szövegértés megy?
ha jól emlékszem a kollega pusztán arról nyilatkozott meg,
hogy neki éppen mi tetszett jobban aznap.
szerintem túltolod, de tévedhetek is persze.
kellemes zenehallgatást neked.
és bocs, ha nem túlzottan emelkedett a stíl, nézd el nekem

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 15:54
Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 15:25
Most komolyan azon kapta fel a "mélyen tisztelt" tagság a vizet, mert értetlenségemet fejeztem ki egy olyan bejegyzés miatt, amelynek annyi volt a tartalma, hogy ketten egyszer elmentek egy étterembe,ott ettek valamit, majd a végén konstatálták, hogy mégiscsak a magyar konyha a legjobb a világon?

De lehet itt a végtelenségig a vinyl vs digitális vonal mentén rágódni és képzeletbeli helyezéseket kiosztani. 04:40-től Fremer is megteszi.
Nem, a stíluson "kapta fel a vizet" a tagság. Nem kell egy élménybeszámolónak hasznosnak lennie (de lehet) a többiek számára. Ő úgy érezte, hogy az amit ott hallott, az számára élvezetes és bizonyos szempontból hasznos is volt. Nem akart meggyőzni senkit.
Nem az eltérő véleménnyel van a gond, hisz az szabad, hanem azzal, ha minden áron másokra akarjuk erőltetni saját értékítéletünket, mely erőltetés során jó eséllyel eljutunk a személyeskedésig.
Én voltam az, aki győztest hirdetett a meghallgatás után?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 15:25
Most komolyan azon kapta fel a "mélyen tisztelt" tagság a vizet, mert értetlenségemet fejeztem ki egy olyan bejegyzés miatt, amelynek annyi volt a tartalma, hogy ketten egyszer elmentek egy étterembe,ott ettek valamit, majd a végén konstatálták, hogy mégiscsak a magyar konyha a legjobb a világon?

De lehet itt a végtelenségig a vinyl vs digitális vonal mentén rágódni és képzeletbeli helyezéseket kiosztani. 04:40-től Fremer is megteszi.

youtu.be/RlBsaB1Bc9k
Nem, a stíluson "kapta fel a vizet" a tagság. Nem kell egy élménybeszámolónak hasznosnak lennie (de lehet) a többiek számára. Ő úgy érezte, hogy az amit ott hallott, az számára élvezetes és bizonyos szempontból hasznos is volt. Nem akart meggyőzni senkit.
Nem az eltérő véleménnyel van a gond, hisz az szabad, hanem azzal, ha minden áron másokra akarjuk erőltetni saját értékítéletünket, mely erőltetés során jó eséllyel eljutunk a személyeskedésig.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.28., szer. 12:43
Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 12:00
mishow írta:
2024.02.28., szer. 09:18

OFF
Nem tudom, ki vagy, a stílusod nagyon ismerős, a friss regisztrációd alapján úgy gondolom, valaki nagy visszatérő lehetsz a fórum múltjából. A műveltséged, és az értő hozzászólásaid okán (amikor valóban azok) még örülnénk is neked, de mostanában minden sorodból a keserűség árad, amit cinizmussal, sőt néha kifejezetten a többiek bántó lekezelésével kompenzálsz.
Kár érte, mert így megmérgezed a levegőt - saját magad számára is.
Ne tedd kérlek, mi nem bántunk, te se tedd velünk! :smile53:
ON
A fagyi olykor visszanyal. Viseljétek férfiasan! Ez a kisasszonyos rinyálás nagyon nem ti vagytok. Tudtok ti kőkemény parasztok is lenni. Ugye, Robika?
Egy dolog biztos, GTomi soha nem szokott kőkemény paraszt lenni, tehát most a Te fagyid nyalt oda először. :rolleyes:

youtu.be/RlBsaB1Bc9k

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

kammerer írta:
2024.02.28., szer. 08:58
Na azt talán Alex Aston se fogja bánni, ha most gyorsan visszavonom az utóbbi két napi arról szóló tanaimat, hogy a zenestreamingszolgáltatók általában alapból UDP-n küldik a zenestreamet. Amelyik ("valós") TCP-n csinálja, az ("valós") TCP-n csinálja.
Én voltam a hülye, hogy egyáltalán rátértem erre az UDP-vágányra - ez egyébként is felesleges volt a mondandóm szempontjából -, meg kellett volna állnom ott, hogy streaming.
Szóval amelyik TCP, az TCP, mea culpa.

És akkor arra már nem térek újra vissza, hogy amikor TCP, akkor mi van a streamingszolgáltatással az eredeti téma szempontjából - miszerint a hangminőség lehetséges változékonysága.
Akkor így 2 nappal és 5 oldalnyi önkorrekcióval később hova datálnád a legelső diplomalobogtatós postodat?
A hazugozásért nem kell elnézést kérni, tökéletesen szemlélteti a prohardver 20 évvel ezelőtti színvonalát mikor intel vs. amd, mac vs. pc vagy bármilyen random témában frusztrált kisgyerekek tépték egymást. Nekik időközben sikerült kinőni/fejlődni.

Azoknak akik továbbra is ezen a szinten ragadtak és félnek a digitális világ ismeretlen sötét bugyraitól egy nagyon leegyszerűsített analógiával szolgálnék:
Remélhetőleg már mindenki ismeri a lidli automata kasszáit. Ha fogytán van nyáron a hűtőből(puffer) a sör(""hangjel""), még a teljes leürülés előtt beszerző körútra(streaming) indulunk. De mivel igényes sörfogyasztók vagyunk(LOL) ezért csak a 6os belga sörválogatással(adatcsomag) érjük be. Igenám de a kassza felé araszolás közben az egyik üveg kicsúszik és eltörik.(adatátviteli hiba). A termék vonalkódos(ACK) és 2db miligram pontosságú ellenőrző mérleg (checksum)vár a kasszában. A vonalkód beolvasása után az ellenőrző mérleg hibát fog jelezni és kéri, hogy ismételd meg a műveletet.
Ilyenkor visszabattyogsz a sörös pulthoz és hozol egy sértetlent.(csomag újraküldés) Vagy addig próbálkozol(loop) a kassza térben, míg pirosra vált a hibajelző lámpa,kéri a főpénztárost és otthon addig szépen megisszák a maradék söröd.(buffer underrun)
A C-type féle kilopjuk megoldás nem működik, mert csak blokkal nyílik a kapu és leglább 1 kasszáserzsi/biztonsági őr(watchdog) figyeli a kosarak tartalmát. Regisztrálatlan elemként fogja kezelni.(connection rejected).

A lényeg, hogy soksok éve megoldott(ahol szükség van rá) a digitális kommunikáció determinisztikus, hibatűrő működése.
Nem kell aggódni, hogy a "hangjel"eitek sérülnek, vagy elvesznek.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.28., szer. 12:00
mishow írta:
Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 16:50
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
OFF
Nem tudom, ki vagy, a stílusod nagyon ismerős, a friss regisztrációd alapján úgy gondolom, valaki nagy visszatérő lehetsz a fórum múltjából. A műveltséged, és az értő hozzászólásaid okán (amikor valóban azok) még örülnénk is neked, de mostanában minden sorodból a keserűség árad, amit cinizmussal, sőt néha kifejezetten a többiek bántó lekezelésével kompenzálsz.
ON
A fagyi olykor visszanyal. Viseljétek férfiasan! Ez a kisasszonyos rinyálás nagyon nem ti vagytok. Tudtok ti kőkemény parasztok is lenni. Ugye, Robika?
Egy dolog biztos, GTomi soha nem szokott kőkemény paraszt lenni, tehát most a Te fagyid nyalt oda először. :rolleyes:

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
Sosztakovics írta:
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
OFF
ON

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

kammerer írta:
2024.02.27., kedd 12:38
akik
- mozgalmárias buzgósággal,
- aktivista lendülettel,
- hivatásszerűen,
- helyenként messiástudattal, helyenként érdekek mentén,
- rendszeresen tesznek, tevékenykednek
Nem semmi vaker!🤣🙏
Már csak a pszicho jellemrajzokban felbukkanó csodavárás reményében maradt ki..

Ezek fényében elegánsra sikerült a végjáték..🤣😉

U., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

wittao írta:
2024.02.27., kedd 23:33

Nekem ma ez egy nagyon nagy elmenyt adott

IMG_1277.jpeg
Szól mint az atom..jó felvétel.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

VoidX
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VoidX »

kammerer írta:
2024.02.28., szer. 10:23
<Érveléstechnika-logika (BMEGT41A027)>
Komolyan nem értem, hogy tényleg nem érted-e, amiről beszélnek mások, vagy csak ennyire nem vagyok tisztában a modern prózai technikákkal.
kammerer írta:
2024.02.28., szer. 10:23
ignoráció
Köztudottan a felnőtt viselkedés szinonimája.

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

VoidX írta:
2024.02.28., szer. 09:41
kammerer írta:
Na azt talán Alex Aston se fogja bánni, ha most gyorsan visszavonom az utóbbi két napi arról szóló tanaimat, hogy a zenestreamingszolgáltatók általában alapból UDP-n küldik a zenestreamet. Amelyik ("valós") TCP-n csinálja, az ("valós") TCP-n csinálja.
Én voltam a hülye, hogy egyáltalán rátértem erre az UDP-vágányra - ez egyébként is felesleges volt a mondandóm szempontjából -, meg kellett volna állnom ott, hogy streaming.

És akkor arra már nem térek újra vissza, hogy amikor TCP, akkor mi van a streamingszolgáltatással az eredeti téma szempontjából - miszerint a hangminőség lehetséges változékonysága.
Mindig tisztelendő, és segíti a diskurzust, ha alaposabban utánajársz a témának, illetve befogadod mások szavát is, de eléggé elfedi az újabb odaszúrás. Nincs olyan, hogy nem valós TCP, ha a packet capture azt mutatja, akkor bizony hardveresen, szabvány szerint az összes (SYN, ACK, FIN) vezérlés ott kell legyen, különben a rendszer eldobja a socketet (connection reset by peer, timeout).
(Természetesen az ignoráció alóli) kivételesen kivételes kivétel:
-------------------------
"...az újabb odaszúrás. Nincs olyan, hogy nem valós..."
Hova "oda"?!
(Lehetőleg ne válaszolj, "kérdésem" költői.)
-------------------------
Kivétel vége.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

VoidX
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VoidX »

kammerer írta:

Mindig tisztelendő, és segíti a diskurzust, ha alaposabban utánajársz a témának, illetve befogadod mások szavát is, de eléggé elfedi az újabb odaszúrás. Nincs olyan, hogy nem valós TCP, ha a packet capture azt mutatja, akkor bizony hardveresen, szabvány szerint az összes (SYN, ACK, FIN) vezérlés ott kell legyen, különben a rendszer eldobja a socketet (connection reset by peer, timeout).

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Sosztakovics írta:
OFF
ON

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 20:01
GTomi írta:
2024.02.27., kedd 19:45
Sosztakovics írta:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a hifis berendezésekkel nem lehet zenélni. Max ha tenyérrel vered a hangsugárzó oldalát és ütőhangszerként használod.
Nyilván fotósként, ha azt mondom, hogy az illetőre lőttem egy kockát, senki nem gondolja azt hogy ténylegesen egy fa vagy ne adj isten egy Rubik-kockát, vagy egy informatikust lőttem valakire :)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

pärt írta:
2024.02.27., kedd 21:23
Sosztakovics írta:

Elmentél számomra valami tök ismeretlen emberhez, valamilyen körülmény között meghallgattatok valamit valamin, majd kijelentetted, hogy "természetesen" a vinyl vitte el a pálmát. Ez annyira szuper! Én csak annyit tennék hozzá, hogy a hifis berendezésekkel nem lehet zenélni. Max ha tenyérrel vered a hangsugárzó oldalát és ütőhangszerként használod.
Mennyire releváns a beszámoló hitelességével kapcsolatban, hogy személyesen TE ismered-e az illetőt, akivel zen... 🫢illetve hangtecnikai berendezéseken keresztül reprodukált zenét hallgattak.
Az ég szerelmére, lazíts már egy kicsit! :rolleyes: Leírta, hogy több médium is adott számukra élményt, de nekik ott, akkor éppen a vinyl tetszett legjobban, pont. Mint kiderült a mini beszámoló végén, van kötődése az analóghoz, nyilván elfogultsága is, de nem erre hegyezte ki a mondandóját, pláne nem lengette be egy mindent eldöntő formátumvetélkedő ígéretét.

Részemből kiszálltam itt egy darabig, szerintem benézek egy hét múlva, hátha addig meglesz a megfejtés. :P Gyönyörű idő van, mozogjatok, én is így tettem ma. Egy kis testedzés csodákra képes a lekötetlen energiák mederbe terelésére, bár néhol nagyobb bajok sejlenek fel, ott egy romantikus vacsora a kedvessel lehet a kulcs. :tutiok: A hifi is jobban fog szólni, még tán elkezd zenélni is. ;)
Nekem ma ez egy nagyon nagy elmenyt adott
IMG_1277.jpeg
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

asebestyen írta:
2024.02.27., kedd 20:28
Van az a hangsugárzó, ami másra nem is jó. ;peace; Némelyik még virágtartónak se. :ohnoohnoohno: :D
Ez most nem eset jól, mivel qqriq hangdobozait én terveztem. :ohnoohnoohno:

Szóval igen, itt bármit is mondasz, azon garantáltan megbántódik valaki. :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 22:34
Én simán megírom egy műről vagy előadásáról, hogy jó-e vagy sem.
Én nem tervezek és nem építek hangsugárzókat. Ha terveznék vagy építenék, akkor a saját szintemig kompetens lehetnék, de akkor is csak műszaki szempontból tudnám megírni, viszont az itt senkit nem érdekel, a HiFihez meg nem értek és nem is akarok érteni.
Azzal a posztommal a feszültséget akartam csak leheletnyit oldani (bár komolyan gondolom, amit írtam). :)

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.27., kedd 22:03
Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 21:39
Egyet mondj!
Nem mondok, mert egyből mindenki személyes sértésnek veszi, amit egy tárgyról írok, ha épp olyanja volt / van. Pedig nyilván csak olyat neveznék meg, amit én is birtokoltam, tehát pénzt adtam valami olyanért, amiért nem kellett volna. :)
Én simán megírom egy műről vagy előadásáról, hogy jó-e vagy sem.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 21:39
Egyet mondj!
Nem mondok, mert egyből mindenki személyes sértésnek veszi, amit egy tárgyról írok, ha épp olyanja volt / van. Pedig nyilván csak olyat neveznék meg, amit én is birtokoltam, tehát pénzt adtam valami olyanért, amiért nem kellett volna. :)

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.02.27., kedd 20:28
Sosztakovics írta:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a hifis berendezésekkel nem lehet zenélni. Max ha tenyérrel vered a hangsugárzó oldalát és ütőhangszerként használod.
Van az a hangsugárzó, ami másra nem is jó. ;peace; Némelyik még virágtartónak se. :ohnoohnoohno: :D
Egyet mondj!

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4993

Hozzászólás Szerző: pärt »

Sosztakovics írta:

Elmentél számomra valami tök ismeretlen emberhez, valamilyen körülmény között meghallgattatok valamit valamin, majd kijelentetted, hogy "természetesen" a vinyl vitte el a pálmát. Ez annyira szuper! Én csak annyit tennék hozzá, hogy a hifis berendezésekkel nem lehet zenélni. Max ha tenyérrel vered a hangsugárzó oldalát és ütőhangszerként használod.
Mennyire releváns a beszámoló hitelességével kapcsolatban, hogy személyesen TE ismered-e az illetőt, akivel zen... 🫢illetve hangtecnikai berendezéseken keresztül reprodukált zenét hallgattak.
Az ég szerelmére, lazíts már egy kicsit! :rolleyes: Leírta, hogy több médium is adott számukra élményt, de nekik ott, akkor éppen a vinyl tetszett legjobban, pont. Mint kiderült a mini beszámoló végén, van kötődése az analóghoz, nyilván elfogultsága is, de nem erre hegyezte ki a mondandóját, pláne nem lengette be egy mindent eldöntő formátumvetélkedő ígéretét.

Részemből kiszálltam itt egy darabig, szerintem benézek egy hét múlva, hátha addig meglesz a megfejtés. :P Gyönyörű idő van, mozogjatok, én is így tettem ma. Egy kis testedzés csodákra képes a lekötetlen energiák mederbe terelésére, bár néhol nagyobb bajok sejlenek fel, ott egy romantikus vacsora a kedvessel lehet a kulcs. :tutiok: A hifi is jobban fog szólni, még tán elkezd zenélni is. ;)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Sosztakovics írta:
GTomi írta:
2024.02.27., kedd 19:45

Örülök, hogy megoszthattam a hifis élményeimet a közösséggel, és bár tudom, hogy mindenki egyedi preferenciákkal rendelkezik, remélem, hogy valaki talált valami érdekeset vagy inspirálót az élményeimben. Az igazi szépsége a hifi világának az, hogy mindenki saját útját járhatja, és megtalálhatja a számára tökéletes hangzást.
Általában mindannyiunk ismerőse valaki másnak " tök ismeretlen ".
Jó körülmények között, nívós rendszeren zenét hallgattak.
Nem " természetesen " szólt jobban az LP. a többinél, csak úgy, egyszerűen...
GTomi hifis élményeiről beszélt, szó sem volt hifis berendezésről.

A többi stimmel. :smile49:

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

GTomi írta:
2024.02.27., kedd 16:31

Természetesen (bele lehet kötni), az analóg vitte a pálmát, hangzásával, levegőségével, "melegségével". (...)
(...) Na jó, a végére nem kellett volna a vinyl, mert megint elkezdtem gondolkodni, lehet kéne megint egy lemezjátszó... ? (lemezmosón kívül minden meg van hozzá)
Mert nem látod, mi a modern, a progresszív és trendi, hiába mondják Neked százan. :angry:
Hipotézisek, dogmák és féligazságok kártékony hatására visszasüppednél Te is ebbe a letűnt korszak elévűlt ideológiájába, ami az idejétmúlt, korszerűtlen technikájú és giccses, fülledt romantikájú lemezjátszókban ölt testet. :yingyang:

Hajrá ! :tutiok:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”