Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Minden ami Roon

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Re: Minden ami Roon

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

suminator968 írta:
2024.09.24., kedd 19:58
Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Most jött egy OS frissítés, és meg is oldódott a Roon hálózati probléma :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Zsoly írta:
2024.09.27., pén. 11:48
Sziasztok, valaki nem akar megválni a végleges előfizetésétől?
Ilyen lehetoseget en is kerestem evekig. :) Aztan addig vartam amig jo draga lett a vegleges elofizetes.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Zsoly
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Zsoly »

Sziasztok, valaki nem akar megválni a végleges előfizetésétől?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

suminator968 írta:
Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Windows környezetben az op. rendszer tűzfal beállításai lennének azok, amelyekre először gyanakodnék...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

csövi írta:
2024.09.25., szer. 10:44
suminator968 írta:
Az eszközökön is frissíteni kell talán?
Az a gond, hogy nem tud frissíteni, mivel nincsen engedélyezve a Roon -ban, a hálózati lehetőség. Eddig 10-ből egyszer kérdezett rá, hogy engedélyezem-e , de újra indulás után megint nem lát semmilyen hálozatos eszközt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Hozzászólás Szerző: csövi »

suminator968 írta:
Az eszközökön is frissíteni kell talán?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chopper írta:
2024.08.27., kedd 20:09
Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj. Most - kiváncsiságból megnéztem - majdnem 6000 Ft/hó. Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
Hogy kinek mi éri meg, arra csak ő maga tud válaszolni, hiába kérdezi mástól.

A Roon 2023. január 1-től emelte az árait 25 százalékkal és kb ennyit romlott a magyar forint is az elmúlt 3 évben, tehát számunkra másfélszeresére nőtt az ár, de azért nem 6e Ft. Havi fizetéssel 15 USD, éves fizetéssel 12,5 USD az aktuális ár, az utóbbi nagyjából 4500 Ft/hó. Hozzádobok egy jófajta streaming előfizetést és 7-8e forintért hallgatok zenét kényelmesen, jó minőségben, akár többféle eszközön is egy hónapig. Hogy neked ez így megéri-e, azt Te tudod.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

hildgyorgy írta:
2024.08.27., kedd 22:56
Én is mindig ezen eszem magam, hogy mennyit is ér, mert tényleg nem olcsó!
Egyébként kb 4500 Ft ha éves előfizetést választasz, de így se kevés. Folyton duzzogva kihagyok pár hónapot, aztán visszakullogok...:) Sajnos - véleményem szerint - az egyetlen olyan lejátszó, ami normális minőségű, megtervezett, modern, friss felhasználói felülettel rendelkezik. És a működése eléggé kiszámítható, üzembiztos.
Amivel én növelem magam számára az ár-érték arányt az, hogy az autóban is hallgatom, CarPlay-en. Baromi jól szól a Roon ARC.
Amúgy egy AVM Inspiration CS 2.3 hálózati receiverrel használom főként, aminek a saját app-ja tragikus kinézetű. A Tidal felülete sem túl vonzó, az UPNP lejátszók, amikkel még a helyi zenéimet le tudnám játszani, szintén rettentő csúnyák. Volt Lumin-om, Bluesound-om, a saját app-ja erős közepes volt mindkettőnek (persze az AVM-et semmi nem múlja alul)
Amit mostanában még használok helyi lejátszónak (de ez tényleg helyi, semmi hálózat...) az egy Tonal nevű, csak Mac-es app - na ez még szép, egyszerű és jól szól. De a hálózaton tárolt és Tidal-os zenékre sajna marad a Roon...
Ja és még van egy magyar fejlesztésű, szintén helyi lejátszó, a Colibri, szuprül használható és remek a hangja. A kinézete annyira spártai, hogy már szinte szép...:)
chopper írta:
Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
Most - kiváncsiságból megnéztem - majdnem 6000 Ft/hó.
Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
Én az utolsó beta verzió óta, vagyis kb 10 éve használom napi sok órában. Számomra nem kérdés, hogy megéri az árát.
Számtalan oka van ennek, de leginkább amiatt, hogy közvetlen hardver használatot is lehetővé tesz a Roon Bridge és Roon végpont technológiák segítségével. Aki egy gépen szeretne lejátszani, és ugyanazon a gépen tárolja a zenéit, mint, amire a DAC-ot is csatlakoztatja (un egy gépes konfig) ott persze drágának tűnhet, habár szerintem már ott is megéri az árát. De ha valakinek van egy streamere, vagy másik számítógépen van a DAC, mint ahol a zenéit tárolja (két vagy három gépes konfig), akkor nagyon nehéz hasonlóan jó funkcionalitású másik megoldást találni, mint a Roon.

Ha valakit érdekel, pár évvel ezelőtt írtam egy blog posztot az igényes számítógépes zenehallgatás lehetőségeiről, talán érdemes elolvasni, azoknak akik még ismerkednek a lehetőségekkel. Habár már lassan három éves az írás, de nagyjából így is azt hiszem helytállónak mondható, összefoglalásként. Valamikor az ősszel majd felfrissítem kicsit.

https://medium.com/@mediaengineering/az ... 722985d913

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

chopper írta:
Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
En is probaltam kulonbozo lejatszokat de a Roon messze felulmulja az osszeset szamomra ezert masfel eve megvettem az eketre szolt, meg negy ev is ingyen fogom hasznalni. :). Kar, hogy nem 5 eve vettem meg mikor meg 500 euro volt mar reg ingyen menne. Ha egeszsegem engedi akar meg 20 evet is hallgathatok zenet es remelem addig is lesz Roon es fejleszteni fogjak. Az iranyitasa meg tenyleg tokeletes, nem fagyogat le es szepen rakja egymas utan a szamomra ismeretlen szamokat amit mas lejatszoval ezt nem tapasztaltam, hogy ennyire kifinomult lenne. Az van ha havidijat hasznalod es aztan veszed meg akkor annyival dragabb lesz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 71
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

Én is mindig ezen eszem magam, hogy mennyit is ér, mert tényleg nem olcsó!
Egyébként kb 4500 Ft ha éves előfizetést választasz, de így se kevés. Folyton duzzogva kihagyok pár hónapot, aztán visszakullogok...:) Sajnos - véleményem szerint - az egyetlen olyan lejátszó, ami normális minőségű, megtervezett, modern, friss felhasználói felülettel rendelkezik. És a működése eléggé kiszámítható, üzembiztos.
Amivel én növelem magam számára az ár-érték arányt az, hogy az autóban is hallgatom, CarPlay-en. Baromi jól szól a Roon ARC.
Amúgy egy AVM Inspiration CS 2.3 hálózati receiverrel használom főként, aminek a saját app-ja tragikus kinézetű. A Tidal felülete sem túl vonzó, az UPNP lejátszók, amikkel még a helyi zenéimet le tudnám játszani, szintén rettentő csúnyák. Volt Lumin-om, Bluesound-om, a saját app-ja erős közepes volt mindkettőnek (persze az AVM-et semmi nem múlja alul)
Amit mostanában még használok helyi lejátszónak (de ez tényleg helyi, semmi hálózat...) az egy Tonal nevű, csak Mac-es app - na ez még szép, egyszerű és jól szól. De a hálózaton tárolt és Tidal-os zenékre sajna marad a Roon...
Ja és még van egy magyar fejlesztésű, szintén helyi lejátszó, a Colibri, szuprül használható és remek a hangja. A kinézete annyira spártai, hogy már szinte szép...:)
chopper írta:
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: chopper »

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Köszönöm a korrekciót, természetesen tényleg nincs harmadik dekódolás...:) Csak az agyamban...:) És igen, a Tidal is váltott, ki tudja mi lesz az MQA-val ezután...
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Szerintem:
az adott eszközöd tudása és az, hogy mit vársz tőle, mit csináljon a jellel, az határozza meg ezeket a beállítandókat. A láncod eltérő eszközeire is bízhatod az egyes feladatokat.

Ha jól mondom (javítsanak ki a bölcsebbek):
1. Az első dekódolást egy MQA core decoder tudja elvégezni. Ha nincs ilyen, akkor a Roon megcsinálja szoftveresen. Ez egy 24bit/88.2kHz vagy 24bit/96kHz es kimenetet ad. Ezzel már elboldogulnak a közönséges DAC-ok, lejátszók. Nekem pl nincs MQA-képes hardverem, ezért a Roon dekódolja és az all-in-one lejátszóm (AVM Audio Inspiration CS 2.3) DAC-ja "analogizálja".

további "unfolding:

2. A második és harmadik dekódolást egy "MQA renderer" tudja elvégezni, ezzel hozható ki a legtöbb adat az MQA fájlból.

Szerencsés esetben a készüléked "MQA Full Decoder", mondjuk valamelyik Lumin és akkor az egész folyamatot egy kütyü megcsinálja.

Ezeket a variációkat tudod az általad idézett beállításban a Roon-nak vagy az eszköznek dedikálni.

A második kérdésednél a dCS mód valamilyen régebbi gyártású, kizárólag dCS márkájú DAC-okat érint. Egyébként kiváló és alapos leírás van az MQA és DSD beállításokról itt:

https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... k_Strategy

a Kiindulás dCS mód, rettentő hülyén hangzik, már kijavítottam "régi dCS-mód"- ra, csak még nem került át a fordításba...

Üdv, Gy

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Következőkben kérem a segítséget, beállításban:

Mi a különbség, mi az ajánlott beállítás MQA-nál:

Dekóder és renderelő, vagy csak dekóder, vagy csak renderer (itt az elsőre tippelnék)

ill.

átalakítás PCM jellé vagy DSD, PCM-en keresztül v1.0 (DoP) vagy kiindulás dCS metódus. (itt a szavakat és betűket el tudom olvasni, meg tudom mi a pcm és a dsd, de ennyi)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

GTomi írta:
2024.04.21., vas. 18:06
hildgyorgy írta:
2024.04.02., kedd 13:06
GTomi írta:
2024.03.31., vas. 20:31
Basszus nem találom a Roon-ban, ha van ilyen (én úgy emlékszem,volt), hol lehet a számok közti szünetet beállítani?
Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
...és sajnos továbbra sincs ez a lehetőség, és ma vmiért nagyon bosszantott, hogy egy adott albumon belül "összemossa" a számokat.
Én több mint 5 éve használom, szünet hosszúságot valóban nem lehetett állítani szerintem sosem, csak a crossfade időt, vagyis átúsztatást, az most is van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

hildgyorgy írta:
2024.04.02., kedd 13:06
GTomi írta:
Basszus nem találom a Roon-ban, ha van ilyen (én úgy emlékszem,volt), hol lehet a számok közti szünetet beállítani?
Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
...és sajnos továbbra sincs ez a lehetőség, és ma vmiért nagyon bosszantott, hogy egy adott albumon belül "összemossa" a számokat.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Szabi1983
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szabi1983 »

exciplite írta:
2024.04.06., szomb. 19:45
Sziasztok!
Szervert szeretnék készíteni, az lenne a kérdésem, hogy NUC-ból valójában melyik lenne az ideális? Gondolom én, az egy magos teljesítmény számít igazán, de lehet, hogy tévedek. Minden apró segítséget a témában nagyon köszönök!
G.
Jön az új Nucleus 500 Dodó, és már készen:
https://store.roonlabs.com/products/nucleus-one/

exciplite
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: exciplite »

Sziasztok!
Szervert szeretnék készíteni, az lenne a kérdésem, hogy NUC-ból valójában melyik lenne az ideális? Gondolom én, az egy magos teljesítmény számít igazán, de lehet, hogy tévedek. Minden apró segítséget a témában nagyon köszönök!
G.

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

GTomi írta:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

switch_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: switch_ »

Megújult a Roon. Szebb, átláthatóbb kinézete lett. Más is tapasztalt a hangzásban javulást? Vagy csak a kábeleim, egyéb cserélt alkatrészek kezdenek összeérni?
Jobb mély tartományt, szebb , zenei megszólalást hallok, és csak remélni tudom, h a Roon frissítése a fejlődés oka :)
Copland CSA14, KEF Reference Model Two, Lumin D2, Yamaha CDX1060

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A Roon-nak már kb a 13%-át fordítottam és régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Probaltam, jol mutatja a kHz-eket a Roon a DAC-on, akar 192kHz is van mar. Koszi az infot.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Ma végre megérkezett a Tidal Max-ot hozó frissítés. Ezen kívül újra nem kell internet kapcsolat a saját meghajtón lévő anyagok böngészéséhez.

Ami pedig nekem a legfontosabb, hogy kiadtak egy nyilatkozatot, ami a felhasználók megnyugtatására irányul (lássuk be, nem túl jó kommunikáltak az elmúlt hónapokban). A terveik szerint a jövőben kiemelten fontos szerepet kapnak a fejlesztések. A saját anyagok közötti böngészés pl., de egy frissített lejátszási lista is a csőben van. Illetve én kihallom más streaming szolgáltatók becsatornázását is (ez szuper lenne!).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”