Szerintem, egyelőre hátradőlök és tényleg nem fogok feleslegesen 100E Forintokat elkölteni.
A Canare tanácsot is köszönöm, ha lesz rá módom összehasonlítom.
Canare 2s11,+ canare lv-77s.Ezt a qed xt valamit,+ a vdh drótot meg add el.Pénzed is marad,és jobb hangod is lesz.
Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.Bálint73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 14:36Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.![]()
Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.
A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.
Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után
Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.
Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.
1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá):![]()
2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.
3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.
Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.
Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is!![]()
Akkor viszont olcsóbban vagy hasonló áron ott a Mogami meg a Canare. De összekötőben nincs innen távol a VDH D102 sem. Nálam a 83803 nem működött egyébként, de tuti van ahol jól muzsikál.fapaci írta: ↑2024.02.22., csüt. 17:47Az már nagyon régen volt és azóta költöztem párszor, szóval nincs már egy centi sem. Méterre nehéz szerezni, meg úgy pofátlanul drága is, én 100 méteres bundokban vettem. Holland és angol boltokban érdemes körülnézni, mivel ott vannak a nagyobb európai Belden raktárak.
A 83803 egy igen jó tápkábel, csak rémesen merev és egy kicsit színez is. A többi típus szerintem felejtős, de pár évente divatba jönnek és akkor veszik, mintha kötelező lenne.
Az már nagyon régen volt és azóta költöztem párszor, szóval nincs már egy centi sem. Méterre nehéz szerezni, meg úgy pofátlanul drága is, én 100 méteres bundokban vettem. Holland és angol boltokban érdemes körülnézni, mivel ott vannak a nagyobb európai Belden raktárak.
Egy ismerősömnek Hydra - ja van - nem tudom melyik változat - összehallgattuk vagy egy éve az én Suprámmal az Ő rendszerében, az a nagyobb felbontású cucc.Linner írta: ↑2024.02.21., szer. 01:06
Köszi! Közben nagy rafináltan beírtam itt a keresőbe, hogy LAN és megtaláltam a vonatkozó dec-i értekezést…![]()
Az olcsó kategóriában a Hydrasound merült fel még akkor. Esetleg van valakinek Supra vs Hydrasound tapasztalata?
Most az a kialakuló haditerv, hogy kipróbálom ezek közül valamelyiket, és ha hallom a különbséget, akkor utána továbblépek a Viablue-rá, ez meg jó lesz a TVbe…
Köszi! Közben nagy rafináltan beírtam itt a keresőbe, hogy LAN és megtaláltam a vonatkozó dec-i értekezést…Rock60 írta: ↑2024.02.20., kedd 21:43
Szia !
Én is a Supra -t használtam sokáig a gyári vacak helyett nagy megelégedéssel.
Aztán Supravox fórumtárs tanácsára kipróbáltam a Viablue LAN kanócát, ami egyértelműen jobb. Nem annyira filléres de nem egy vagyon, a Supra árának kb. 2 - 2.5 - szerese.
Nem tudom, gyári kiszerelésben létezik - e 2.5 méteres.
Van egy ember, aki tartja ezt a kanócot bundszámra és bármilyen hosszúságut konfekcionál gyári dugókkal, gyári technológiával.
Az én 1 méteres drótom is tőle származik, kb. 30 % - al volt olcsóbb a gyári kiszerelésűnél és semmivel sem rosszabb.
Ha érdekel az elérhetősége, privátban keressél.![]()
Szia !Linner írta: ↑2024.02.20., kedd 20:49Üdv mindenkinek!
LAN kábellel kapcsolatban kérnék tanácsot.
A kérdésem, hogy van-e tapasztalat itt az alacsonyabb kategóriás kábelekkel, amivel a szárítókötélhez képest kellene hangban javulást tapasztalnom, tudtok típust javasolni?
Kellene min 2,5m, mert a NAS a szomszéd szobában van. Eddig a Supra CAT8 kábelét néztem, abból a 3m-es az 25eft, de figyelem majd itt a fórumon a használtakat is.
Előre is kösz mindenkinek aki megosztja tapasztalatait.
Sajnos nem tudok több pozitív gombot nyomni a hozzászólásodra, :) és épp csak hozzáfűzném a gondolataimat.ajkamici írta: ↑2024.02.20., kedd 11:30Sajnos nem ússzuk meg a kábelezést. Előbb utóbb minden hifista rájön erre ,akkor is ha korábban "kábeltagadó" volt.
Elmegy a zene persze vasalózsinórral is, hallgatható kategória lehet, de az egységes megszólalás, lényeges finomságok, pont azok a nüanszok ami miatt ott ragadsz a hifi rendszered előtt, a TE rendszeredhez illeszkedő kábelezéssel válnak valóra. Azért mondom hogy "illeszkedő" , mert véleményem szerint nincsen mindenhol működő "jó" kábel, csak - a személyes izléssel szoros összhangban - oda és neked megfelelő. Ezért felesleges "szent grált" kiáltani ..
A másik dolog pedig, hogy lássuk be, a régi neves kábelgyártók nem véletlenül tartanak ott és érnek el komoly minőséget
( még a reklám és marketing bullshitek ellenére ) amit az ad hoc épitkező spulnis sufnitunig nem tud még megközeliteni sem.
Ugyanakkor nem szeretném ezzel azt mondani a DIY kábeleknek nincs létjogosultsága, sőt, de helyén kell kezelni ár,-érték arányosan elfogadni a tudásukat.
Kis lépésekért felfelé sokat fizetünk. Sajnos. Nincsenek csodák ( ebben a tekintetben )![]()
Ez így van, milliós nagyságrendű gyári tápkábeleket nehéz lenne űberelni a sufni asztalon.ajkamici írta: ↑2024.02.20., kedd 11:30
A másik dolog pedig, hogy lássuk be, a régi neves kábelgyártók nem véletlenül tartanak ott és érnek el komoly minőséget
( még a reklám és marketing bullshitek ellenére ) amit az ad hoc épitkező spulnis sufnitunig nem tud még megközeliteni sem.
Ugyanakkor nem szeretném ezzel azt mondani a DIY kábeleknek nincs létjogosultsága, sőt, de helyén kell kezelni ár,-érték arányosan elfogadni a tudásukat.
Mi lenne ? Mondanám, hogy pech, de nem az.
ez kb ugyanaz, csak pepitában:chord_ írta: ↑2024.02.19., hétf. 12:59A saját tapasztalataim teljesen mást mondanak.revox írta: ↑2024.02.19., hétf. 12:43
van egy rossz hírema hifid pont úgy szól, mint az előző napokban emlegetett rendszerszemlélettel összeállított bármelyik, csak pont annyival jobbak, rosszabbak (A TMP+Fostex még nem rosszabb) azok, amivel többet, kevesebbet kell értük leperkálni. Zsolt is hasonlóan gondolkodik, rendszerben, csak egy megfizethető szegmenst célzott meg. Bááár, mostanában azért az Ő tolla is jobban fog
De, mint megbeszéltük, minden szinten van szinergia és jó hang
![]()
pl. mostanában belefutottam olyan dologba, hogy a kábelek ár szerint növekvő rendben szólak egyre rosszabbul (digitális összekötőkről van szó);
olyanba, hogy az egyik forrás módfelett érzékeny egy tápkábel-cserére, egy adott előjellel, egy másik forrás ugyanott fejre állítja az eddig kőbe vésett kábel-viselkedést;
olyanba, most is, meg régebben is, hogy a komponens csere olyan változást okoz, amit kábellel semmilyen körülmények nem lehet elérni, mert valami olyan helyen változik a hang, ahol a kábelek 'hatótávolsága' nevetségesen kevés.
Szóval, részemről, ezerrel, milliószor a komponenscsere, mint kábelcsere.
Ez a forrásokra talán hatványozottan igaz lehet.
A saját tapasztalataim teljesen mást mondanak.revox írta: ↑2024.02.19., hétf. 12:43
van egy rossz hírema hifid pont úgy szól, mint az előző napokban emlegetett rendszerszemlélettel összeállított bármelyik, csak pont annyival jobbak, rosszabbak (A TMP+Fostex még nem rosszabb) azok, amivel többet, kevesebbet kell értük leperkálni. Zsolt is hasonlóan gondolkodik, rendszerben, csak egy megfizethető szegmenst célzott meg. Bááár, mostanában azért az Ő tolla is jobban fog
De, mint megbeszéltük, minden szinten van szinergia és jó hang
![]()
van egy rossz híremchord_ írta: ↑2024.02.19., hétf. 11:51Itt feljebb részletekbe menő értekezés-cunamit élvezhettünk pár neves, nagy hagyományokkal / ízlésletapadásokkal rendelkező vezetékről.
A saját koordinátarendszerekben alkotott véleményeket én készséggel elhiszem.
A fő gond, az megint az alapprobléma.
Hogy demivan akkor, ha én elsétálok ezekhez a kollégákhoz, és a mutatott hang semennyire sem tetszik?
Hát akkor az van pl., hogy a sokezer bepötyögött karakter teljesen hiábavaló és hiteltelen és félrevezető számomra. És az összes hifis számára, akinek nem tetszene az ottani hang.
És ez teljesen független attól, hogy amúgy mit gondolunk a drága vezetékek ár/hang/inkább-berendezéscsere dolgairól.
white-tiger írta: ↑2024.02.19., hétf. 11:39Dióhéjban ennyi…revox írta: ↑2024.02.16., pén. 11:06A rövidség általában igen, de enenk sokszor az is oka lehet,hogy a rövidebb nem lóg le a földre, vagy ide-oda. A KSL Vz esetén viszint nekem az 1méterestől a másfeles szikárabban, jobban szólt. jobban hasonlított a KSL LP-re.SoundMania írta: ↑2024.02.16., pén. 05:55Revoxnak, 5-tel lejjebbre....
Ez így már jobban érthető. És elfogadható persze hogy van aki gazdaságosabban megtalálja a számítását. Csak ez onnan már nem tekinthető végállomásnak, amikor ide benéz, hogy miről mit írnak, mi milyen, stb. Beleértve engem is.Amikor a AN vz-ket használtam szerethetőbb volt a hang. Most meg sokkal de sokkal jobb, csak az utolsó miliméter szinergia még nincs meg hogy megint tökéletesen az legyen.Ksl vz vagy AN vz, nincs nagy jelentősége. Főleg a többségnél, aki egyiket sem hallotta, pláne nem használja. És nekem inkább a rövid kábelek tetszenek jobban. Bárhol is.... Power, vagy sp, vagy ic.... Mindegy, mert mindenhol.
amúgy a végállomás akkor van meg, ha ezt érzi a user.
a másik oldalról nézve viszont, azt se helyeslem, ha valaki elítéli azt, aki "drága" kábeleket használ. biztos van azok között is olyan,ami nekem se kellene, de azt is tudom, van egy-két drágábbnak tartott madzagom, hogy azt nem tudom mással pótolni. Tévút, hogy azt a pénzt költsük jobb berendezésekre, mert való igaz, az eredőnk jobb lesz,de azt nem kapjuk meg,amit az un drága kábellel megkapunk. A készülékcsere nem azt eredményezi, amit a kábelcsere.
én azt gondolom, egy egészséges kompromisszum mindenkinek jó lehet és még a fórumos beszélgetéseket se veri nagyon nyakon, ha hasonlóan gondolkodunk általános rendszerszemlélet terén, legfeljebb más-más nagyságrendben éljük meg.
.
revox írta: ↑2024.02.16., pén. 11:06A rövidség általában igen, de enenk sokszor az is oka lehet,hogy a rövidebb nem lóg le a földre, vagy ide-oda. A KSL Vz esetén viszint nekem az 1méterestől a másfeles szikárabban, jobban szólt. jobban hasonlított a KSL LP-re.SoundMania írta: ↑2024.02.16., pén. 05:55Revoxnak, 5-tel lejjebbre....
Ez így már jobban érthető. És elfogadható persze hogy van aki gazdaságosabban megtalálja a számítását. Csak ez onnan már nem tekinthető végállomásnak, amikor ide benéz, hogy miről mit írnak, mi milyen, stb. Beleértve engem is.Amikor a AN vz-ket használtam szerethetőbb volt a hang. Most meg sokkal de sokkal jobb, csak az utolsó miliméter szinergia még nincs meg hogy megint tökéletesen az legyen.Ksl vz vagy AN vz, nincs nagy jelentősége. Főleg a többségnél, aki egyiket sem hallotta, pláne nem használja. És nekem inkább a rövid kábelek tetszenek jobban. Bárhol is.... Power, vagy sp, vagy ic.... Mindegy, mert mindenhol.
amúgy a végállomás akkor van meg, ha ezt érzi a user.
a másik oldalról nézve viszont, azt se helyeslem, ha valaki elítéli azt, aki "drága" kábeleket használ. biztos van azok között is olyan,ami nekem se kellene, de azt is tudom, van egy-két drágábbnak tartott madzagom, hogy azt nem tudom mással pótolni. Tévút, hogy azt a pénzt költsük jobb berendezésekre, mert való igaz, az eredőnk jobb lesz,de azt nem kapjuk meg,amit az un drága kábellel megkapunk. A készülékcsere nem azt eredményezi, amit a kábelcsere.
én azt gondolom, egy egészséges kompromisszum mindenkinek jó lehet és még a fórumos beszélgetéseket se veri nagyon nyakon, ha hasonlóan gondolkodunk általános rendszerszemlélet terén, legfeljebb más-más nagyságrendben éljük meg.
.