Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Harbeth hangsugárzók
Re: Harbeth hangsugárzók
Köszönöm a gratulációt, és akkor íme, pár kép róluk.
Ki mekkora szobában hallgatja és melyik Harbeth-típust? Én egy 24 m2-es nappaliban, amiből nyílik egy kb. 10 m2-es konyha L-alakban. A járatás kinél mennyi időt vett igénybe, és hogyan alakult közben? A mélyek mennyit változtak a járatás során?
Ki mekkora szobában hallgatja és melyik Harbeth-típust? Én egy 24 m2-es nappaliban, amiből nyílik egy kb. 10 m2-es konyha L-alakban. A járatás kinél mennyi időt vett igénybe, és hogyan alakult közben? A mélyek mennyit változtak a járatás során?
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Audio Analogue Maestro Anniversary
Sony HAP-Z1ES
Vertere Pulse-B Reference XLR
Vertere Pulse-X Reference
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Nagyon köszönöm!
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8893
Szuper! Gratula hozzá és sok örömöt!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kellett vennem egyet, régóta vágytam rá. 30.2 XD lett végül, ez a méret jó hozzám.
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
- Vinkler
- Adminisztrátor
Oh, sorry, ezt nem tudtam. Vettél is egyet?gizi írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:30Most már a dunaharaszti Dream Audio a hivatalos forgalmazó, de köszi szépen! Ha valaki új Harbethet szeretne, mindenképp őket érdemes keresni.
Most már a dunaharaszti Dream Audio a hivatalos forgalmazó, de köszi szépen! Ha valaki új Harbethet szeretne, mindenképp őket érdemes keresni.
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Itt a fórumon is fent vannak Hunnia records néven. Legalábbis ők voltak, azt nem tudom, hogy jelenleg is ők forgalmazzák-e?
De a fórumon megtalálod a bartimex audiot is, ők is árulnak Harbeth-et.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Szia!
Itt a fórumon is fent vannak Hunnia records néven. Legalábbis ők voltak, azt nem tudom, hogy jelenleg is ők forgalmazzák-e?
De a fórumon megtalálod a bartimex audiot is, ők is árulnak Harbeth-et.
Ki milyen erősítővel, kábelekkel használja a Harbeth-jét? Van esetleg általános tapasztalat, hogy melyik márkák passzolnak hozzájuk a leginkább? Nálam jelenleg Audio Analogue Maestro Anniversary erősítővel és Vertere kábelekkel hiányérzet nélkül szólnak, még nem bejáratott állapotukban is.
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sziasztok! Ha esetleg van valakinek egy eladó Harbeth SuperHL5plus XD hangsugárzója, engem érdekelne. Vagy esetleg ismeri itt valaki a magyarországi forgalmazót? Mit lehet tudni róluk? Köszönöm előre is a válaszokat!
Harbeth Monitor 30.2 XD
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
Sonus faber Omnia
Sony HAP-Z1ES
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Zsolti, megdobbentoen szol a rendszered. Ugye en is Harbival muzsikalok, van egy jonak mondhato streamerem de amit az akusztika meg a quadok produkalnak nalad az mellbevago volt.szigony írta: ↑2023.10.29., vas. 20:142012 óta töretlen a lelkesedésem a Harbeth M széria iránt. Pénteken voltam Pakson a Makovecz templomban a Muzsikás együttes 50 éves jubileumi koncertjén. Éri Péterről is megemlékeztek. Szívszorító pillanat volt. Annyira magával ragadott a zene, hogy csak arra lettem figyelmes amikor a zenekar vezetője jelezte, hogy az utolsó szám következik. Hangosítás nélküli előadás fantasztikus volt és nagyon hasonlított az otthoni rendszerem hangjára. Többek között az ilyen élmények miatt érzem, hogy a Harbethek nagyon hitelesen tolmácsolják a zenét. Ezért sem cserélgetem már régóta a rendszerem. A Harbeth + Quad még mindíg fantasztikusan zenél.
Tegnap emlegettlek pont egy kollegamnak, hogy nem hiszem el amit hallottam...
2012 óta töretlen a lelkesedésem a Harbeth M széria iránt. Pénteken voltam Pakson a Makovecz templomban a Muzsikás együttes 50 éves jubileumi koncertjén. Éri Péterről is megemlékeztek. Szívszorító pillanat volt. Annyira magával ragadott a zene, hogy csak arra lettem figyelmes amikor a zenekar vezetője jelezte, hogy az utolsó szám következik. Hangosítás nélküli előadás fantasztikus volt és nagyon hasonlított az otthoni rendszerem hangjára. Többek között az ilyen élmények miatt érzem, hogy a Harbethek nagyon hitelesen tolmácsolják a zenét. Ezért sem cserélgetem már régóta a rendszerem. A Harbeth + Quad még mindíg fantasztikusan zenél.
Úgy tudom, hogy ezután az M30.2 kapja meg a Nelsont.
A Home Movie készített a 2023-as showról egy beszámolót. Számomra nem volt egyértelmű, hogy a nagy Harbeth vagy a Sonus szólt amikor bent voltak?
A Home Movie készített a 2023-as showról egy beszámolót. Számomra nem volt egyértelmű, hogy a nagy Harbeth vagy a Sonus szólt amikor bent voltak?
Igazad van, az egy M40.D prototípus volt, amit Bristolban demoztak még februárban.denesdr írta: ↑2023.10.24., kedd 13:36Bár ez a sub valóban DSP-s, de szerintem nem ez volt nemrégiben beharangozva. Ha jól emlékszem az írás egy többutas hangsugárzóról szólt, ami nem tartalmaz passzív hangváltót. Tehát nem egy különálló sub volt a hír tárgya.hotspace írta: ↑2023.10.24., kedd 10:02Lehet, hogy ez lett az aktív DSP-s Harbeth?
https://harbeth.co.uk/nelson-subwoofer-stand-solution/
Áráról még nincs hivatalos info. Hasonló a Rogers AB3-hoz, árfekvésben szerintem kicsit alatta lesz.
Bár ez a sub valóban DSP-s, de szerintem nem ez volt nemrégiben beharangozva. Ha jól emlékszem az írás egy többutas hangsugárzóról szólt, ami nem tartalmaz passzív hangváltót. Tehát nem egy különálló sub volt a hír tárgya.hotspace írta: ↑2023.10.24., kedd 10:02Lehet, hogy ez lett az aktív DSP-s Harbeth?
Áráról még nincs hivatalos info. Hasonló a Rogers AB3-hoz, árfekvésben szerintem kicsit alatta lesz.
Lehet, hogy ez lett az aktív DSP-s Harbeth?
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 851
- Csatolmányok
-
- D891B212-3B5C-4B2B-9C63-8F11BD97ABAD.jpeg (374.71 KiB) Megtekintve 3499 alkalommal
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben cs600 / Harbeth M40.2
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 851
Majd meglátjuk mondja a vak is .
Kiderül hamarosan .
Kiderül hamarosan .
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben cs600 / Harbeth M40.2
Egyébként egyetértek azzal, hogy ha már DSP-s aktív hangfal, akkor legyen rajta/hozzá digit bemenet.
Nem befolyásolHATja, hanem befolyásolJA.denesdr írta: ↑2023.02.21., kedd 18:25Tudok róla, hogy begolyásolhatja a rezgés a digit áramkörök, alkatrészeket működését. Kérdés, hogy ez mennyire hallható a valóságban (tudom, az arany audiofül mindent is kihall). De ugye azért nem szól rosszul az a Neumann, a hangfal hatuljára épített digitális és analóg motyókkal, digit forrásról külső DAC-on, aztán analóg előfokon, majd a hangfal saját ADC-jén, DSP-jén, DAC-ján (hopp, egyszer már volt ilyen konverziónk a jelútban sic!), végül a D osztályú végfokain (sic!) átmenő jellel együtt sem.wittao írta: ↑2023.02.21., kedd 18:06Ha egy picit foglalkoztal a digit aramkorokben hasznalt oszcillatorok rezges-zaj viszonyaval, akkor tudnad, hogy igen “sic!”. Baromira megzavarja azokat. Ezen kivul a magnesek tere sem teljesen ok.denesdr írta: ↑2023.02.21., kedd 17:52A Neumann esetében a digit modul csak egy digitális bemenet és bridge azért, hogy digit forrás esetén ne kelljen DAC-ot használni a hangsugarzó előtt (mivel annak van saját DAC-ja), majd az analóg bemenetén adni neki a jelet, hogy aztán egy ADC-n keresztül újradigitalizálja azt. Ettől még a DSP és a DAC ugyanúgy a hangfal (rezgő-mozgó sic!) hátuljára van rögzítve, és így is szépen teszi a dolgát.
Amikor egy rohadt kinai led lampa 50kHz-et szor a kornyezetere a mai vilagban, meg egy tunert is bezavar (tehat nem a tapoldalon a kapcsitap visszahatasa a halozatra), ugy gondolom a zajvedelem egx eleg fontos kerdeskor, mar ha minosegi zenehallgatast szeretnenk elerni.
Másodsorban a 120-as és 310-es, 420-as modellek A/B osztályú erősítést tartalmaznak, analóg kontrollerrel.
A digit rész pedig opcionális, nem sokan tudják hányan élnek a lehetőséggel (jó ára ellenére), ezidáig idehaza digit panelest nem rendeltek.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Tudok róla, hogy befolyásolhatja a rezgés a digit áramkörök, alkatrészek működését. Kérdés, hogy ez mennyire hallható a valóságban (tudom, az arany audiofül mindent is kihall). De ugye azért nem szól rosszul az a Neumann, a hangfal hatuljára épített digitális és analóg motyókkal, digit forrásról külső DAC-on, aztán analóg előfokon, majd a hangfal saját ADC-jén, DSP-jén, DAC-ján (hopp, egyszer már volt ilyen konverziónk a jelútban sic!), végül a D osztályú végfokain (sic!) átmenő jellel együtt sem.wittao írta: ↑2023.02.21., kedd 18:06Ha egy picit foglalkoztal a digit aramkorokben hasznalt oszcillatorok rezges-zaj viszonyaval, akkor tudnad, hogy igen “sic!”. Baromira megzavarja azokat. Ezen kivul a magnesek tere sem teljesen ok.denesdr írta: ↑2023.02.21., kedd 17:52A Neumann esetében a digit modul csak egy digitális bemenet és bridge azért, hogy digit forrás esetén ne kelljen DAC-ot használni a hangsugarzó előtt (mivel annak van saját DAC-ja), majd az analóg bemenetén adni neki a jelet, hogy aztán egy ADC-n keresztül újradigitalizálja azt. Ettől még a DSP és a DAC ugyanúgy a hangfal (rezgő-mozgó sic!) hátuljára van rögzítve, és így is szépen teszi a dolgát.
Amikor egy rohadt kinai led lampa 50kHz-et szor a kornyezetere a mai vilagban, meg egy tunert is bezavar (tehat nem a tapoldalon a kapcsitap visszahatasa a halozatra), ugy gondolom a zajvedelem egx eleg fontos kerdeskor, mar ha minosegi zenehallgatast szeretnenk elerni.
Ha egy picit foglalkoztal a digit aramkorokben hasznalt oszcillatorok rezges-zaj viszonyaval, akkor tudnad, hogy igen “sic!”. Baromira megzavarja azokat. Ezen kivul a magnesek tere sem teljesen ok.denesdr írta: ↑2023.02.21., kedd 17:52A Neumann esetében a digit modul csak egy digitális bemenet és bridge azért, hogy digit forrás esetén ne kelljen DAC-ot használni a hangsugarzó előtt (mivel annak van saját DAC-ja), majd az analóg bemenetén adni neki a jelet, hogy aztán egy ADC-n keresztül újradigitalizálja azt. Ettől még a DSP és a DAC ugyanúgy a hangfal (rezgő-mozgó sic!) hátuljára van rögzítve, és így is szépen teszi a dolgát.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq