Én egyszer hallottam egy ilyen dobozt, az is Mcintosh erősítővel ment, az valami hihetetlen volt! Volt ott mindenféle más USA hangsugárzó, meg plafonig érő elektrosztatikus, de ehhez képest csak viccesek voltak.cables írta: ↑2025.07.25., pén. 18:18Elfelejted, hogy hangsugárzó szól. Opera felvételekkel tesztelünk olyan mintha a szobában énekelnének és aztán mint egy menydörgés megszólal a nagy zenekar és nem hiszed el, hogy ezt a hatalmas és tiszta hangot ez a kis doboz csinálja. Itt utalnék vissza az eredeti beírásomra, talán az abban említett dobozhoz képest és egymáshoz képest meglévő aszimmetria miatt a hangsugárzók nem rezgetik be a dobozt. Mindenesetre Joe Akroyd ezt jól kitalálta.BLX írta: ↑2025.07.25., pén. 17:29Milyen a doboz hangja? Írtad, hogy elképesztő a hangjuk. Én ezeket sajnos még nem hallottam.cables írta: ↑2025.07.25., pén. 16:24
Évek alatt volt ott több erősítő, de típusszámokat nem tudok, mert engem csak a hangjuk érdekel. A legjobb McIntosh csöves monoblokkok (onnét tudom, hogy talán a legjobb, mert amikor anno rákerestem a típusra az US oldalakon ezt keresték legjobban), aztán egy csúcs Sugden, most meg egy nagyon jó hangú Bryston.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Royd hangsugárzók
- endeavourSE
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Re: Royd hangsugárzók
Elfelejted, hogy hangsugárzó szól. Opera felvételekkel tesztelünk olyan mintha a szobában énekelnének és aztán mint egy menydörgés megszólal a nagy zenekar és nem hiszed el, hogy ezt a hatalmas és tiszta hangot ez a kis doboz csinálja. Itt utalnék vissza az eredeti beírásomra, talán az abban említett dobozhoz képest és egymáshoz képest meglévő aszimmetria miatt a hangsugárzók nem rezgetik be a dobozt. Mindenesetre Joe Akroyd ezt jól kitalálta.BLX írta: ↑2025.07.25., pén. 17:29Milyen a doboz hangja? Írtad, hogy elképesztő a hangjuk. Én ezeket sajnos még nem hallottam.cables írta: ↑2025.07.25., pén. 16:24Évek alatt volt ott több erősítő, de típusszámokat nem tudok, mert engem csak a hangjuk érdekel. A legjobb McIntosh csöves monoblokkok (onnét tudom, hogy talán a legjobb, mert amikor anno rákerestem a típusra az US oldalakon ezt keresték legjobban), aztán egy csúcs Sugden, most meg egy nagyon jó hangú Bryston.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1025
Milyen a doboz hangja? Írtad, hogy elképesztő a hangjuk. Én ezeket sajnos még nem hallottam.cables írta: ↑2025.07.25., pén. 16:24Évek alatt volt ott több erősítő, de típusszámokat nem tudok, mert engem csak a hangjuk érdekel. A legjobb McIntosh csöves monoblokkok (onnét tudom, hogy talán a legjobb, mert amikor anno rákerestem a típusra az US oldalakon ezt keresték legjobban), aztán egy csúcs Sugden, most meg egy nagyon jó hangú Bryston.
Évek alatt volt ott több erősítő, de típusszámokat nem tudok, mert engem csak a hangjuk érdekel. A legjobb McIntosh csöves monoblokkok (onnét tudom, hogy talán a legjobb, mert amikor anno rákerestem a típusra az US oldalakon ezt keresték legjobban), aztán egy csúcs Sugden, most meg egy nagyon jó hangú Bryston.
- BLX
- Törzsvendég
Megkérdezhetem milyen erősítővel hajtjátok a Royd Sorcerert?cables írta: ↑2025.07.25., pén. 07:09---függőleges középtől kb 1 cm-el.
Évek óta egy igen kiváló rendszeren Royd Sorcerer hangsugárzókkal teszteljük az új kábeleimet. Elképesztő hangja van. Tegnap észrevettem rajtuk egy érdekességet vagy inkább furcsaságot. A két hangsugárzó nem egy függőleges tengelyen van és mindkettő közepe is eltér a doboz függőleges középtengelyéhez képest. Az alábbi képet a Royd honlapról szedtem le. Azon a alsó hangszóró középen van, de a konkét típusban az is jobbra tér el a középtől kb. 1 cm-el. Ez gondolom szokatlan, de biztosan van jelentősége.
Royd Sorcerer.jpg
Szép doboz. Én is szívesen meghallgatnám.

---függőleges középtől kb 1 cm-el.
Évek óta egy igen kiváló rendszeren Royd Sorcerer hangsugárzókkal teszteljük az új kábeleimet. Elképesztő hangja van. Tegnap észrevettem rajtuk egy érdekességet vagy inkább furcsaságot. A két hangsugárzó nem egy függőleges tengelyen van és mindkettő közepe is eltér a doboz függőleges középtengelyéhez képest. Az alábbi képet a Royd honlapról szedtem le. Azon a alsó hangszóró középen van, de a konkét típusban az is jobbra tér el a középtől kb. 1 cm-el. Ez gondolom szokatlan, de biztosan van jelentősége.
- BLX
- Törzsvendég
Sajnálom, hogy nem sikerült jól. Én majdnem vettem Adamtől egy kis monitort, amikor zárta a projektet és a kiárusítás volt. Vajon kinek lehet ilyen új "Royd" doboza itthon? Én arra tippelek, hogy kell lennie legalább egynek.

- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Adamék megpróbálták analizálni és reprodukálni az eredeti Minstrel mélyközepét, gyártottak is pár próbadarabot, de nem sikerültek jól. A recept "odaát" van...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- BLX
- Törzsvendég
Egyelőre nincsen normális képem róluk. A Sintra az 1-es, saját Royd állványokkal. Ebben az esetben a Royd-ION szinergia egyértelmű. A Minstrel vidéken van egy másik erősítővel, majd valamikor az ION-nal is kipróbálom. Régi "nagy" Exposure elő-végfokot is szívesen elfogadnék egyszer

- Indy
- V.I.P.
Megmutatod? :) Mi alapján választasz, hogy mikor Sintra, és mikor Minstrel? Mindkettőt az ION-okkal hajtod?
- BLX
- Törzsvendég
Most éppen egy Royd Sintra-t hallgatok ION Systems SP1-SAM40-X-PAK 2-vel. Jól hajtja a Sintrát :)Indy írta: ↑2025.02.11., kedd 15:44Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne.Mindenesetre, a Heed Obelisk Pro-val sokkal jobban szól most, mint előtte.
![]()
Idézet Zsolttól a Heed Audio topicból: "A néhai Obelis Pro egy az egyben az Ion Systems Obelisk 3 kapcsolására épült, de egy kicsit nagyobb tápegységgel és az ahhoz tartozó teljes kondenzáror készlettel. Így a gyakorlatban az Obelisk 3 és a 3X/XPAk1 keveréke volt." Valószínűleg ezért szól jobban a Minstrel. Ha jól tudom, Joe Akroyd ION System erősítőkkel (is) kedvelte a Roydot.
- Indy
- V.I.P.
Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne.

- Indy
- V.I.P.
Tudni tudtam, csak nem sejtettem, hogy újra lesz a háznál Royd.

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Én a Yalton Audio-nál próbálkoznék először. Hangszórójavítással foglalkoznak.RobeeK írta: ↑2024.08.13., kedd 21:39Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.BLX írta: ↑2024.08.09., pén. 19:11Szia Robi!
Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.BLX írta: ↑2024.08.09., pén. 19:11Szia Robi!
Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
- BLX
- Törzsvendég
Szia Robi!RobeeK írta: ↑2024.07.13., szomb. 15:45Sziasztok!
Egy kis - vagy két kis - segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy pár Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennállt, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker, mivel kocsim nincs így taxival fuvaroznék.
Másik kérés - az már korábban megfordult a fejemben, hogy esetleg váltanék (lehet ezért sértődött meg az Apex :/). Mivel gazdagon hallgatok rock/metal-t is, ezekkel tetszik a hangja, meg van benne a bugi, de néha épp az erő, a teste hiányzik a mérete miatt. Tudtok valamit javasolni, milyen irányba lehetne nézelődni? Illetve jelen esetben hallgatózni. Ami hangkarakterben valami erre van mint a Royd-ok?
Köszi,
Robi
Sziasztok!
Van nekem egy pár Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennállt, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker, mivel kocsim nincs így taxival fuvaroznék.
Másik kérés - az már korábban megfordult a fejemben, hogy esetleg váltanék (lehet ezért sértődött meg az Apex :/). Mivel gazdagon hallgatok rock/metal-t is, ezekkel tetszik a hangja, meg van benne a bugi, de néha épp az erő, a teste hiányzik a mérete miatt. Tudtok valamit javasolni, milyen irányba lehetne nézelődni? Illetve jelen esetben hallgatózni. Ami hangkarakterben valami erre van mint a Royd-ok?
Köszi,
Robi
Köszi,
Robi
- BLX
- Törzsvendég
Itt egy kis topik pörgető érdekesség: Royd árlista
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 496
Royd Sorcerer anno: (A képet Csövi készítette, amikor nálam járt.)
- BLX
- Törzsvendég
Használtam a Minstrelt Etalon Supramplival, ami kapott egy gyári upgrade-et idő közben, szerintem igen jól működtek együtt.Indy írta: ↑2023.09.06., szer. 14:09:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket?![]()
Leginkább a kb. 14-15m2-es dolgozó szobát szereti a Minstrel. Nagyon jól működik ebben a sok bútorral, könyvvel, stb-vel csillapított szobában. Dögös, van kellő mély, jó a tere, megfelelő, de nem végtelen hangnyomással. Szóval a szoba ebben a szerencsés helyzetben sokat hozzátesz. És egy kis érdekesség, legalábbis számomra:
Van egy Kiss Barna féle Twin Line végfokom (talán a legkisebb teljesítményű, 2x100W?), még nagyon régről, szinte újonnan került hozzám. Ez egy stúdió/PA végfok, amit a 90-es évek elején a tőlünk nyugatabbra lévő piacokra is szállítottak, illetve az MTV-be, stúdiókba és néhány színházba. Mivel kb. 20+ évet kiszolgált, minden hiba nélkül, ezért kapott egy második hifis életet is: 2018-ban Bese Attila felújította és optimalizálta otthoni zenehallgatásra. Az utóbbi pár évben főleg ezzel a piaci értékén "olcsó" erősítővel hallgattam és meg voltam elégedve. Voltak azóta "drágább-jobb" erősítők is a háznál, de ebben a környezetben így optimálisnak éreztem. Jól megmozgatja a Minstrel nehéz, de kicsi mélyközepét.
Természetesen egyszer szeretnék egy combosabb Exposure erősítőt, integráltat vagy elő-végfokot is kipróbálni.

- Indy
- V.I.P.
:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket?

- BLX
- Törzsvendég
Ez talán 1-2 éve fent van már Willhaben-en. Szépen néz ki, nem is értem miért van még meg.
Győrből közel is van

- Indy
- V.I.P.