... vagy az új Cambridge Audio CXN100 - nem vagyok nagy CA rajongó, de állítólag a sikeres V2 után komolyan feljavították

... vagy az új Cambridge Audio CXN100 - nem vagyok nagy CA rajongó, de állítólag a sikeres V2 után komolyan feljavították
Egybekészülék semmiképpen sem kell.
És mégis! A Lumin a Király! Vajon miért???alto írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:04Igen, a vevők visszajelzései alapján utólag hozzácsomagoltak egy egyszerű RCA-USB átalakítót, hogy legalább a streamelés mellett rá lehessen mégis kötni pl. egy tévé analóg kimentét. Mivel ez az átalakító egy A/D konverter, így komolyabb analóg forrást nem érdemes vele bekötni.
A Tidal Connect kb. egy éve került be a Luminok szoftver frissítésébe, az összes jelenlegi model tudja, de néhány régebbi model (pl. D1, D2, M1) esetén a hardveres korlátok miatt ezt nem tudták megoldani. Esetükben a Tidal elérhető a Lumin saját vezérlő appjába integrálva, vagy Roon-ból vezérelve.
Van rajta 2 db USB is, adattárolót lehet bedugni ha jól tudom 8 tera és szerintem nagyon jó hangja vanalto írta: ↑2024.02.12., hétf. 16:47A Lumin M1 egy nagyon speciális készülék, van egy ethernet csatlakozó mint "bemenet", és a hangfalterminálok mint "kimenet" és ennyi. Nem lehet semmi mást rákötni inputként, és nincs semmilyen más kimenete. Még hagyományos értelemben vett DAC sincs benne, a digitális jelet közvetlenül alakítja át PWM jellé, amivel a beépített D-osztályú végfok működik.
Nincs rossz hangja, de a D-osztály nem az én világom. A korlátozott használati mód miatt nem volt túl népszerű készülék, keveset adtunk el, a gyártó végül le is állt vele, már nem kapható.
Igen, a vevők visszajelzései alapján utólag hozzácsomagoltak egy egyszerű RCA-USB átalakítót, hogy legalább a streamelés mellett rá lehessen mégis kötni pl. egy tévé analóg kimentét. Mivel ez az átalakító egy A/D konverter, így komolyabb analóg forrást nem érdemes vele bekötni.
A Lumin M1 egy nagyon speciális készülék, van egy ethernet csatlakozó mint "bemenet", és a hangfalterminálok mint "kimenet" és ennyi. Nem lehet semmi mást rákötni inputként, és nincs semmilyen más kimenete. Még hagyományos értelemben vett DAC sincs benne, a digitális jelet közvetlenül alakítja át PWM jellé, amivel a beépített D-osztályú végfok működik.hodyka írta: ↑2024.02.12., hétf. 15:29A Lumin M1-ről mi a véleményed ? Ott DAC, és full szimmetrikus hidalt az egészkargidje írta: ↑2024.02.12., hétf. 06:44Lumin T2/T3 majd használtan talán valamikor.alto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53
Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).
Ha váltani akarsz, érdemes lenne az U1 minihez egy jobb DAC-ot társítani, vagy lecserélni őket egy Lumin D3-ra.
Nem értem a Lumin árazását, az U1 Mini/U2 Mini dac nélkül annyi, mint a D2/D3 tokkal-vonóval...![]()
A Lumin M1-ről mi a véleményed ? Ott DAC, és full szimmetrikus hidalt az egészkargidje írta: ↑2024.02.12., hétf. 06:44Lumin T2/T3 majd használtan talán valamikor.alto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53
Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).
Ha váltani akarsz, érdemes lenne az U1 minihez egy jobb DAC-ot társítani, vagy lecserélni őket egy Lumin D3-ra.
Nem értem a Lumin árazását, az U1 Mini/U2 Mini dac nélkül annyi, mint a D2/D3 tokkal-vonóval...![]()
Lumin T2/T3 majd használtan talán valamikor.alto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53
Ezek szerint a Dave-n nincs optikai bemenet?
A Luminok eredetileg azzal a koncepcióval készültek, hogy bemenetként kizárólag USB adathordozó, hálózat és Airplay használható, más digitális vagy analóg forráskészülék nem. Aztán a piac nyomására végül kijöttek a Lumin P1-el, amin már vannak analóg és digitális audiobemenetek is. Viszont a Lumin P1 a második legdrágább Lumin, 3.619.000 Ft.tottyi írta: ↑2024.02.10., szomb. 13:10En azert nagyon kiprobalnam az Audio pc-em es a dac-om kivaltasat egy ilyen Lumin D3-al, esetleg irhatnal rola, hogy van-e ilyesmi tapasztalatod. Jo lenne meg egy optikalis bemenet ha filmet szeretnek meg nezni valamilyen lejatszorolalto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).
En azert nagyon kiprobalnam az Audio pc-em es a dac-om kivaltasat egy ilyen Lumin D3-al, esetleg irhatnal rola, hogy van-e ilyesmi tapasztalatod. Jo lenne meg egy optikalis bemenet ha filmet szeretnek meg nezni valamilyen lejatszorolalto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).kargidje írta: ↑2024.02.10., szomb. 10:52Nálam Lumin U1 Mini pajtáskodik a Matrix Mini I4 dacjával és nagyon jól elvannak.kupecke írta: ↑2024.02.09., pén. 21:06Az olcsó futómű is jó, megfelelő tápelátással, ha komolyabb dac-ot kötünk rá, korábbi hozzászólásokhoz.
Ma sikerült meghallgatnom egy Lumin D1-et, azt hiszem egy elég jó rendszerben ( Mark Levinson elő-végfok, cd, JBL 250ti), saját dac-jával sem vallott szégyent, sőt... ("hifiztünk " is kicsit- ic és digit kábelek rapid meghallgatása - a szimetrikus kimenetére kötve hallottam a számomra legtetszetősebb hangot). Mai használt árát nézve érdemes gyűjtögetni. Igen, vagyunk itt a fórumon szép számmal "alsó polcos" vásárlók, de a hangoztatott "nagy megelégedettség " csak addig tart, míg nem ülünk legalább kibicként feljebb.
![]()
Ezen mindkettőn van hangerőállítás.
Azt hiszem maradok majd Lumin vonalon később is, egy kis egyszerűsítés - streamer/végfok/h.fal - mellett.
Köszi alto.![]()
Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).kargidje írta: ↑2024.02.10., szomb. 10:52Nálam Lumin U1 Mini pajtáskodik a Matrix Mini I4 dacjával és nagyon jól elvannak.kupecke írta: ↑2024.02.09., pén. 21:06Az olcsó futómű is jó, megfelelő tápelátással, ha komolyabb dac-ot kötünk rá, korábbi hozzászólásokhoz.
Ma sikerült meghallgatnom egy Lumin D1-et, azt hiszem egy elég jó rendszerben ( Mark Levinson elő-végfok, cd, JBL 250ti), saját dac-jával sem vallott szégyent, sőt... ("hifiztünk " is kicsit- ic és digit kábelek rapid meghallgatása - a szimetrikus kimenetére kötve hallottam a számomra legtetszetősebb hangot). Mai használt árát nézve érdemes gyűjtögetni. Igen, vagyunk itt a fórumon szép számmal "alsó polcos" vásárlók, de a hangoztatott "nagy megelégedettség " csak addig tart, míg nem ülünk legalább kibicként feljebb.
![]()
Ezen mindkettőn van hangerőállítás.
Azt hiszem maradok majd Lumin vonalon később is, egy kis egyszerűsítés - streamer/végfok/h.fal - mellett.
Köszi alto.![]()
Nálam Lumin U1 Mini pajtáskodik a Matrix Mini I4 dacjával és nagyon jól elvannak.kupecke írta: ↑2024.02.09., pén. 21:06Az olcsó futómű is jó, megfelelő tápelátással, ha komolyabb dac-ot kötünk rá, korábbi hozzászólásokhoz.
Én egy Evesolo dmp-6-ot használok parasound végfokkal sima rca-rca összeköttetéssel.a végfokon is van hangerő állítás de azt nem is használom ki van tekerve max-ra,az eversolon állítom a hangerőt.
Simán elboldogul, de azért érdemes ellenőrizni a végfok bemeneti érzékenységét és a streamer maximális kimenő feszültségét, elkerülendő a végfok túl vagy alulvezérlését. A Luminokon lehet limitálni a maximum hangerőt, érdemes is, mert egy véletlenül max hagerőre húzott csúszka a vezérlő appban kinyírhatja hangfalat.
Az Auralic rendszere - ahogy a Linn is - openhome alapú.Mézga Aladár írta: ↑2024.02.06., kedd 10:57...Erről jut eszembe, az Auralic licenceli a technológiáját valakinek?
Pontosan ez érdekelne.Ha esetleg úgy kérdezed, hogy az Auralic átadja-e valakinek a Lightning licencet, azt nem tudom.
Tudomásom szerint nem, a Lightning teljes mértékben saját platform. Amíg Ariesem volt, aktívan frissült, és elég stabilan is működöttMézga Aladár írta: ↑2024.02.06., kedd 10:57Erről jut eszembe, az Auralic licenceli a technológiáját valakinek?