Den, neked tényleg jó nagy ---- vásznad van!!!
Nem méretarányos, de kb ekkora a Zozi vászna:
Szóval nyertél!

Zozi írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:27Laci!
A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Visszatérve rád...
Nem használod a bemérő rendszereket... lelked rajta.
Te egy két éve a vetítők kalibrálásához sem használtál műszert. Szemre állítgattad, mert azt gondoltad úgy a jó... Emlékszem én segítettem az első iDisplay prónál, mert nem tudtad, hogy kell vele mérni. Nem vetted észre, hogy a szenzor elött van egy kupak. Én szóltam, hogy le kell billenteni, ha a vászonról akarsz mérni... de szereztél tapasztalatot, szakemberré képezted magad és már elfogadod, hogy ez igenis hasznos dolog.
Lehet egyszer eljön a pillanat, amikor a bemérő rendszerekben is megtalálod a számításaidat.
Ezt nem értem, kifejtenéd?A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Egyszerűen nem értem, miért nem lehet egymás mellett elférni? Miért kell belegázolni a másik lelkivilágába?
Most úgy őszintén, szerinted néhányaknak nem ez lenne a kívánatos végeredmény?
Én csak pár éve, de megmondom őszintén, hogy az elmúlt napokban nem tudtam eldönteni ez most csak trollkodás vagy valóban komoly gondolatok. Azt hiszem kezd leesni, hogy ez komoly. Akkor viszont wow. Zozi külföldi fórumos gondolata maximálisan helytálló, de gondolom ez itt nem újdonság. Zozinak itt is grt. a fejlesztésekhez!
Azzal semmi gond nincs ha valaki hosszan "ecseteli" a fejlesztéseit!
Laci!szepi0808 írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:04Abban egyet értek, hogy már beszéltük többen, akik nem pro-sok, hogy itt állandóan valami cserebere megy, ami addig az isten volt, mint pl KCS, meg több milliós procik is jönnek mennek és aztán a rengeteg méregetés, meg görbézgetés, meg jönnek innét-onnan igazgatni a bemérő rendszereket, meg a görbéket igazgatni.
Erről nekem is és másnak is az jön le, hogy itt soha nem kerek semmi.
Pl. én, aki nem használom a szobakorrekcós rendszereket, mert lehet én vagyok a hülye, de sokan egyetértünk benne, hogy elcseszi a hangot a széteq-zott hang, meg a plusz jelátengedés magán a rendszeren és annak átprocesszálása is csökkanti a dinamikát (nem hangosságot!) Csak a mélybe nyúlok bele applikáción és azon nem kell egy külön áramkört átfuttatani, mert azon állandóan átmegy. (sokan a mini dsp-vel cseszik el ugyanezt a subnál, mint a szobakorrekciós szoftverekkel)
Akkor a csúcs DLP-kel is mindig megy a "bütykölés"
Mindegy, csak kicsit hangosan gondolkoztam. Bocsánat![]()
Én nem gondolom, nem mondtam, hogy én vagyok a legjobb, a legnagyobb. Ilyen szavakat ne adj a számba kérlek.Den írta: ↑2024.02.08., csüt. 16:36Kizárólag Zozi és a német színvonalra gondoltam. Zozi színvonala német mércével is nézve 4 méteren felül van, ha M- on ő a legjobb, legnagyobb minden tekintetben, akkor elvárnánk tőle ennél lényegesebben jobb összetételt. Akkor én hogy jövök ahhoz, hogy szaros Epson 7400- el, 12000B- vel kivetítsek 4 méteres képet?hopetorture írta: ↑2024.02.08., csüt. 15:57azert ne csinaljunk mar ugy, hogy a 3-3.5 m szeles kep az egermozi. foleg ha o 0.8x kepszel tav kornyekerol nezi a kepet, te meg lehet 1.2x korul. ha ugy nezzuk o relative nagyobb kepet nez. amugy tenyleg impozans latvany a 4m szeles vaszon, elismerem![]()
egyebkent en nem vagyok arrol meggyozodve, hogy ekkora feluletu 16:9 vaszonnal ami raadasul 1.4 gaines, kozeli festett falfeluletekkel teljesen kimaxoltad volna a mozidat, mint o vagy sokan masok. jo dolog a nagy gaines oriasi 16:9 vaszon, en adom, de nem csak elonye van. projektor valasztast is limitalja, center pozicioja kozel sem idealis, oriasi helyiseg kell hozza, es hat ekkora fenyerositett felulet nagyon durvan be tudja vilagitani a szobat..
Egy gazdag nőnek épített a Home Movie majdnem 5 méter széles mozit JVC projektorral. Zozinak is 495 centis kép dukál minimum, ha egy gazdag amatőrnek ekkora van.........
Az első projim vászna 1 m2- es volt, a második már 3 m széles több, mint 20 évig, aztán 360, 4 méter a felkonvertálás által.
Nagyobb felületre való vetítés előtt hazavittem Szepinek köszönhetően minta vásznat és azon próbáltam ki a nagyobb kép fényerejét.
A mai laser projektorok kismillió beállítási lehetőségét kihasználva, az egész látható falfelületet grafitszürkére festve, a média lejátszó és a processzor felkonvertálását kihasználva, valamint a kábelek maximalizálásával, ki tudom vetíteni nem is akárhogyan a 9 m2- t.
Zozi olvasva amit írtál. Te kritikát eddig nem kaptál, csak nyalást. Én 2 kivétellel éztizedek óta csak kritikát, mocskolódást, cseszegetést. Most Hopetorture adta a 2. pozitív hozzászólást, de jó napom lett.
Ha tudnád a valóságot rám nézve, fel sem tudnád fogni mi az a földi pokol, ami engem ért és mégis talpon vagyok.
Kizárólag Zozi és a német színvonalra gondoltam. Zozi színvonala német mércével is nézve 4 méteren felül van, ha M- on ő a legjobb, legnagyobb minden tekintetben, akkor elvárnánk tőle ennél lényegesebben jobb összetételt. Akkor én hogy jövök ahhoz, hogy szaros Epson 7400- el, 12000B- vel kivetítsek 4 méteres képet?hopetorture írta: ↑2024.02.08., csüt. 15:57azert ne csinaljunk mar ugy, hogy a 3-3.5 m szeles kep az egermozi. foleg ha o 0.8x kepszel tav kornyekerol nezi a kepet, te meg lehet 1.2x korul. ha ugy nezzuk o relative nagyobb kepet nez. amugy tenyleg impozans latvany a 4m szeles vaszon, elismerem![]()
egyebkent en nem vagyok arrol meggyozodve, hogy ekkora feluletu 16:9 vaszonnal ami raadasul 1.4 gaines, kozeli festett falfeluletekkel teljesen kimaxoltad volna a mozidat, mint o vagy sokan masok. jo dolog a nagy gaines oriasi 16:9 vaszon, en adom, de nem csak elonye van. projektor valasztast is limitalja, center pozicioja kozel sem idealis, oriasi helyiseg kell hozza, es hat ekkora fenyerositett felulet nagyon durvan be tudja vilagitani a szobat..
Én azért próbálok emészthető formában írni ide, hogy a mocskolódáson kívül legyen értékelhető tartalom…
azert ne csinaljunk mar ugy, hogy a 3-3.5 m szeles kep az egermozi. foleg ha o 0.8x kepszel tav kornyekerol nezi a kepet, te meg lehet 1.2x korul. ha ugy nezzuk o relative nagyobb kepet nez. amugy tenyleg impozans latvany a 4m szeles vaszon, elismerem
Azert ezt a “Nemet” segitseg sem ra nezve degradalo es serto…. Ha volna kis hazankban az o szinvonalat es elvarasait kiszolgalni kepes kereskedo/szakerto biztosan nem kulfoldre fordulna segitsegert. Ezen csodalkozni nem kell csak olvasni a projektoros es hazimozis topikokat itt AVX-en.Den írta: ↑2024.02.08., csüt. 14:54Zozit kostólgassa a cukrász, viszont kitaláltam mit tudna még fejleszteni a 3478 kalibrálás és a 5692 teljes átkalibrálkás után, persze német segítséggel. Ez a nagy csinnadattacirkusz akkor lenne értékelhető, ha jóval nagyobb terme lenne pl: 5,5 m x 9 méteres, 4,5-5 méteres vászonnal, 4K- s Chrystie projektorral a vetítő szobában.
Még nem vetette be a mesterséges intelligenciát, az azért még hátravan a 2024 évi hátradőlés előtt. Miért nem vele végezteti el akalibrálásokat?
Egyetlen gép sem tudja, hogy nekem mi a jó, mivel emberenként más az elvárás az összes érzékszervünk egyedisége és kifinomultsága miatt.
Én legalább annyit fejlesztettem, mint ő, de kihagytam a felesleges és irreális technikai részeket.