Még lehet ez is jó lenne
https://www.temu.com/hu/1db-Elemes-Pont ... i9n48zmdek

Ponthegesztésre szavaznék....
Nincs semmi gond a forrasztással,sőt,csak az van,hogy ezután szinte újra kell járatni a drótot mire visszajön a hangja.Az elosztó ezt nem tudom hogyan viseli,de hangfalkábelnél a forrasztás után tapasztaltam már ezt a jelenséget.Változik a hang,és nem jó irányba,ez ok,de egy idő után jó,és talán jobb is lesz mint egy csavarkötés,ami vagy jó,vagy nem,kontsrukciótól függően.Taarzan írta: ↑2024.06.11., kedd 21:18Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 21:07Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?
Nem ez a fő probléma a forrasztással, hanem az, hogy az ón sokkal rosszabb vezető,mint a réz, valamint az, hogy fém-másik fém átmeneti rétegek jönnek létre, ami sokszorozza a zajt.Taarzan írta: ↑2024.06.11., kedd 21:18Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 21:07Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?

new_dualcs5000 írta: ↑2024.02.26., hétf. 12:29Nálam az összes elosztó állványon van a kábelek meg levegőben...
(Barátom is csak ritkán törölgeti a hifit, mer' szerinte utána egy hétig nem szól...)
IMG_5209.jpeg
[/quote
Ebben az esetben én tennék egy próbát, szinte ingyen van. Egy mm-es fekete pamutszállal felkötném az elosztót a felette lévő állvány elemhez úgy, hogy 1 cm-re felette lebegjen az alsó polcnak.

Igaz, hogy a közösítő sín egy plusz anyag, ami további változást hozhat a hangban, de ez a forraszanyagra is igaz. Ennek ellenére én nem forrasztanám, a miértjét Taarzan kolléga leírta.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 21:07Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 17:25Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 16:29
Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?
Ha nagyon túl akarod biztosítani, akkor lehet a 12AWG-s, de szerintem hifi készülékek esetében ilyen keresztmetszet, csak ritka esetben indokolt.
Itt felmerül az, amit az "ösvényes" topicban sokan, tapasztalatból írtak már, hogy ha emeljük a kersztmetszetet, akkor egy bizonyos méret felett, már inkább romlik a hang. Sokkal inkább az arany középút megtalálása a cél.
Persze az említett méretekre ez még talán nem jellemző, de figyelembe véve, hogy egy átlagos fali konnektor 1,5-2,5-es vezetékekkel van bekötve, így szerintem az elosztón belül 1-1 dugaljt, ha 14AWG keresztmetszetű vezetékekkel kábelezünk be, az kb. mindenre elég.
Én ennél nem mennék feljebb, de itt most nem is nekem kell a döntést meghozni.
Bár nem engem kérdezel, de én csavaroznám... a forrasztás 3-400 °C a vezető szerkezetében is változást okoz, nincs jó hatással a hangra szvsz. Vagyis valtozik, s inkább rossz irányba.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 21:07Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?

Melyik a jobb ha forrasztom (ezüst ón) vagy csavarozom egy közösítő sínre a kábeleket?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 17:25Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 16:29Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 09:24
Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Hálózati kábelt készítettem már belőle, kell neki 100-200 óra bejáratás, de utána nagyon jó lesz.
Ennek a kábelnek van a PVC szigetelésű változata, némileg olcsóbban, van aki azt favorizálja. Én kipróbáltam mindkettőt(hálózati kábelnek), de nekem a teflon szigetelésű vált be jobban. Persze ez rendszer és ízlés kérdése.
Ha nagyon túl akarod biztosítani, akkor lehet a 12AWG-s, de szerintem hifi készülékek esetében ilyen keresztmetszet, csak ritka esetben indokolt.
Itt felmerül az, amit az "ösvényes" topicban sokan, tapasztalatból írtak már, hogy ha emeljük a kersztmetszetet, akkor egy bizonyos méret felett, már inkább romlik a hang. Sokkal inkább az arany középút megtalálása a cél.
Persze az említett méretekre ez még talán nem jellemző, de figyelembe véve, hogy egy átlagos fali konnektor 1,5-2,5-es vezetékekkel van bekötve, így szerintem az elosztón belül 1-1 dugaljt, ha 14AWG keresztmetszetű vezetékekkel kábelezünk be, az kb. mindenre elég.
Én ennél nem mennék feljebb, de itt most nem is nekem kell a döntést meghozni.

Igaz, hogy elosztóról van szó, de szerintem akkor is elég a 14AWG, ami ha jól emlékszem 2,02m²-nek felel meg.peregizsolt írta: ↑2024.06.11., kedd 16:29Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 09:24Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Hálózati kábelt készítettem már belőle, kell neki 100-200 óra bejáratás, de utána nagyon jó lesz.
Ennek a kábelnek van a PVC szigetelésű változata, némileg olcsóbban, van aki azt favorizálja. Én kipróbáltam mindkettőt(hálózati kábelnek), de nekem a teflon szigetelésű vált be jobban. Persze ez rendszer és ízlés kérdése.

Ezt nézegettem én is, már csak azon gondolkozok hogy milyen vastag legyen 12awg vagy 14awg?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 09:24Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m

Ha nekem ilyen terveim volnának, akkor ezt használnám.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m

Én nekem a Neotech Socp 14-et ajánlották, nekem bevállt.peregizsolt írta: ↑2024.06.10., hétf. 10:09Sziasztok!
Saját elosztót építek, a belső vezetket miből kellene késziteni, hogy komoly hangot kapjak. Árban max 10-25ezer körül ársávig max (4méter kellene bele, mert csillagpontos bekötés lesz forrasztva ezüstözöt forr.anyaggal)

Azt gondolom hogy, átlagos, vagy inkább nagyobb méret. 6 aljzat egysorban.
Hmm mekkora az elosztód neked ha egy db is elég

zoli73 írta: ↑2024.01.28., vas. 11:30Nálam vibra-r titán kúpok vannak az elosztok alatt..ez vált be a legjobban ha ez segít valamit…ott viszont nagyon bevált….
A korongnál sokkal jobb .. még a 3 golyós kivitelnél is…ezt tapasztaltam de ha van valakinek jobbötlete ne tartsa magában szívesen kipróbálom…

Akkor erre tudsz is ajánlani valami jó megoldást? Érdekelne.hollohazi írta: ↑2024.01.28., vas. 06:57Én először az elosztó alátámasztására, elcsatolására tennék kísérletet, ha ez hallható, foglalkoznék az üres aljzatokkal.zoli73 írta: ↑2023.12.27., szer. 12:26Érdekes, nem is kaptam értesítést az idézésről.Vikunya írta: ↑2023.12.27., szer. 10:13
Amit keresel, már 20-30 éve létező dolog. A Black Forest Audio (BFA) terméke a Zeroplug. 30 Euro vagy 20 éve az ára.
https://www.blackforestaudio.de/cms/upl ... sliste.pdf
A BFA vezére (Gerd Volker Kühn) az Audioplan márka alapítója régi motoros (most a fia viszi tovább a céget), az apa jó ideje csak forgalmazó. (Kondo, 47 Lab...stb) Az öreg 25-30 éve állítja, hogy a szobaakusztika, a rezgéscsillapítás, a megfelelő tápellátás és a jelkábelek összességében a berendezések cseréjével összemérhető hatást válthatnak ki. Soha nem azt mondta, hogy egy-egy termék beillesztése vagy ezek valamelyike csinál csodát. Elvei szerint az egész rendszert kell egyensúlyba hozni, jól kifuttatni. Próbálgatom én is egy ideje ezt a bűvészkedést, tényleg működik, de sok próba kellett hozzá és nem is olcsó.
Ilyen Zeroplug M nekem is van egy darab. Műanyag + réz fedő, gondolom így árnyékol valamit. Szerintem külön nem hallható ki a használata.(én nem hallom.) Zajzáró rca dugóm (no name és márkás is van), ezeket se fogod kihallani külön, de legalább nem oxidálódik a nem használt csatlakozó. Gerd Volker Kühn szerint ha mindenhová raksz ilyen zajzáró rca/xlr kupakot és/vagy a ház (agglegénylakása van?) minden lezáratlan konnektorába Zeroplugot annak már hallható a hatása.
A Yamamura (szintén japán mester) beszerezhetetlen réz hengerei szerintem sokkal hatékonyabbak. Ezeket a kábel-rca csatlakozásra kell húzni, az aktív csatlakozási pontoknak ad (EMI) árnyékolást. Van hálózati kábelre húzható verzió is. Házilag is előállítható EMI árnyékolófóliából és textilből.
Én a helyedben előbb rendberaknám a rezgéscsillapítást és a kábelezést (akkor lehet, hogy a költséges szobaakusztika kialakítás és az azzal járó nyűgök megspórolhatóak).
Pl.az USA audio légpárnás állványánál nem kicsit jobb az eredeti, de mindkettő használatát meg kell tanulni. Rosszul használva inkább árt a hangnak. Eleve a túl sok párna is árthat, így csak önmagában nem is szeretem.
A kábelezésre nehéz mit mondani. Soundmániának igaza van a Kondo ezüst kábelezéssel, de.... drága, bár nem csöves lánc esetében is működik, de azért oda van más alternatíva is, és sajnos következetesen végig kell vinni a teljes eredményhez.
Megjegyzem a régebbi Kondo kábelek lassan olcsójánosok a kábelpiacon.![]()
Mint az idézett szövegből is láthatod, csak egy kérdést tettem fel, amit a kiváncsiságom kreált, de nem keresek semmit, így nem is találhattam rá, erre az eszközre.
Előbb rendbe kellene raknom a rezgéscsillapítást, kábelezést, és talán még az akusztikát is?
Ne haragudj, de nem értem miről beszélsz, mire alapozod ezeket a felvetéseid?
Azt sem értem, a Kondo kábelek hogyan jönnek ide, soha nem volt velük semmi dolgom. Pláne nem ebben a topicban.