diagnet írta: ↑2024.01.30., kedd 18:16
wittao írta: ↑2024.01.30., kedd 17:34
Őt ez nem zavarja... neki elvei vannak. Hogy a világkereskedelem nem így működik (még a kínai sem), az nem zavarja egy cseppet sem.
Azért ide el kellett jutni, hogy az elvekkel szemben az elvtelenség váljon erénnyé. Grat!
Az se zavarjon senkit, hogy miközben engem osztasz a kínai lejátszók végett, épp a hozzászólásaidat lájkolgató kollégád szórta tele az országot a gyatra hangminőségű bluesound meg most ezzel a wimes kínai tömegáruval.
Gyakorlatilag nektek tökmindegy mi történik a kereskedelemben, ha nálatok csapódik le a haszon.
A sokak által ellenszenves H.Andrásban legalább volt annyi elvhűség, hogy mikor már nem volt elég neki az apple által megszabott ~10% árrés, átbrandelt tömegtelefonokkal hülyítés helyett inkább kisétált a pult mögül másik területre influencernek.
Érdekes, azóta is működnek apple boltok...
Felteszem engem szólítottál meg ily kedvesen.
Gőzöd sincs a kereskedelemről, de azért mindent jobban tudsz. Nem tudom, hogy csak egy nickname mögé elbújva veszed fel ezt a viselkedést, vagy a való életben is ilyen vagy, mert akkor egy ritka kellemetlen alak lehetsz.
Az Apple boltok sem élnének meg 10% árrésből, és ezt mindenki tudja, aki vezetett már kereskedéssel foglalkozó céget. Az értékesítésre közvetlenül rárakodó ilyen-olyan terhek (kártya jutalék, banki költségek, átvállalt kiszállítási díjak, iparűzési adó, epr díj, és még lehetne hosszasan sorolni) lényegében jórészt felemésztik az ilyen alacsony árrést. A titok a kiegészítőkben rejlik az Apple boltok esetében, azokon jóval magasabb az árrés mint a telefonokon vagy notebookokon.
Mivel a 100.000 Ft-os árkategóriából már többnyire kiszorultak a nyugati gyártók, ezért kénytelenek vagyunk mi is tartani kínai brandeket, hogy ki tudjuk szolgálni az ilyen vevői igényeket is. Egy kereskedő a haszonból él, mi volna ezen szégyellni való?
Olyan márkákat választottunk, amelyeknek van itthon érvényesíthető garanciája, terméktámogatása, elviselhető a hangminősége, és nem 10% az árrése. Nem árulunk zsákbamacskát, minden vevőnek elmondjuk, hogy ne számítson csodákra, akármit is írnak ezekről a készülékekről, vagy akármilyen mérési eredményeket tesz róluk közzé az ASR, ezek belépő szintű gépek, ennek megfelelő minőséggel. Erős túlzás egyébként, hogy teleszórnám az országot ezekkel, a forgalmam 80%-a a high-end kategóriából jön.