Szerinted az nem elvtelen egy kínai általad preferált "elvű" gyártótól, hogy bedobja a szemetet az EU-ba (sokszor EU vámraktárból kiszolgálva a vevőket a legalacsonyabb adózású országból), majd miután teletömte a piacot elhúz? Ha hibás a készüléked, akkor robotokkal tudsz beszélgetni, zéró garancia... és itt ezekkel a kereskedőkkel még azt sem tudod eljátszani, amit a hazai kereskedőkkel eljátszanak, hogy X napon belül próbálgatás után visszaküldöd, mert nincs hova... és mire visszaküldenéd már le is járt a 15 nap (mert hatalmas elvekkel rendelkeznek, és a visszaküldés már nem az EU raktárba megy, hanem Shenzenbe, 4-5 hét alatt).diagnet írta: ↑2024.01.30., kedd 18:16Azért ide el kellett jutni, hogy az elvekkel szemben az elvtelenség váljon erénnyé. Grat!
Az se zavarjon senkit, hogy miközben engem osztasz a kínai lejátszók végett, épp a hozzászólásaidat lájkolgató kollégád szórta tele az országot a gyatra hangminőségű bluesound meg most ezzel a wimes kínai tömegáruval.
Gyakorlatilag nektek tökmindegy mi történik a kereskedelemben, ha nálatok csapódik le a haszon.
A sokak által ellenszenves H.Andrásban legalább volt annyi elvhűség, hogy mikor már nem volt elég neki az apple által megszabott ~10% árrés, átbrandelt tömegtelefonokkal hülyítés helyett inkább kisétált a pult mögül másik területre influencernek.
Érdekes, azóta is működnek apple boltok...
A 10% árrés mehet egy olyan terméken, amiből minden embernek a zsebében van 1db és a fiókjában további 2-4-6 generációval ezelőtti csúcskészülék százezrekért.
Egyébként a hifiboltok miből akcióznak szerinted 20-30%-okat? Ha nem a haszonkulcsból? A disztibútornak mondjuk egy Accuphase esetén (csak hogy az esetednél maradjunk) mennyibe kerül készleten tartani 2-3 raklapnyi árút? Előre beinvesztál 200-300MHUF értéket csak márkánként... amikor 10% hozam felett van az állampapír, szerinted egy tulajdonosnak nem inkább abba kellene a pénzét tenni, mint kockázatot vállalva egy ilyen nagy árukészletbe? Ennek tudod ára van! A végén az utolsó darabokon már biztosan bukik még akkor is, ha az elején szépen termelte a profitot. A pénzügyi kockázat is be van árazva. A kínaiaknál ez a kockázat 1-1 terméken jelentősen kevesebb. Nyugodtan kalkulálnak azzal (nyíltan, én beszéltem is ilyenről gyártóval), hogy 20.000km-ről ki a franc fog odamenni hozzájuk és veri az asztalt? Senki... Ezen túlmenően a hazai piacuk is annyira erős, 1.5mrd ember, csak onnan megélnének. Mellette az állami támogatások, kedvezmények, filléres munkaerő és filléres alapanyagárak. Ennyi a titkuk és nem a vörös kereszt, amit próbálsz felfesteni a hátukra.
Andrást már akkor ismertem, amikor a Hegedűs Gyula utcában házimozizott, nem kell bemutatni, de beszélgethetünk róla mit miért és hogyan csinált...