Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tamagaba írta:
2024.01.30., kedd 16:11
Apropó halászlé
Mi a szegedi Fehértói étteremből szoktunk arrajáró barátoktól hozatni halászlevet
A Piac42 Bisztró-t ismeri valaki Esztergomban?
A két legjobb halászlé amit eddig étteremben ettem: Tiszacsegei Halászcsárda, Szada A Szűcs Fogadója. Biztos van más jó is, csak még én nem jártam arra.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Apropó halászlé
Mi a szegedi Fehértói étteremből szoktunk arrajáró barátoktól hozatni halászlevet
A Piac42 Bisztró-t ismeri valaki Esztergomban?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 333

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Lemmy9.1 írta:
2024.01.30., kedd 12:59
nápolyi stílusú divatpizzát
...de mennyivel más világ, mint a punnyadt tésztájú "török jellegű" pizza, amit erre felénk minden olasz nevű török kebabos kiszállít ;-)

Én speciel nagyon szeretem az ilyen pizzát, és ez - ilyen. Nem keserű, egyszerűen a magas hő megkapja kicsit körben, mire a feltét átsül. Az alatt a pár pillanat alatt ;-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8866

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2024.01.30., kedd 12:59
Ezt a megégett, buborékos nápolyi stílusú divatpizzát én speciel rühellem.
És nem is csinos. Az, hogy törött tányérban szolgálnak fel, mindennek a csimborasszója.
Szvsz.
Tetszik, vagy nem, a pizza az nápolyi jellegű! :rolleyes:
Minden más, melegszendvics. :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Bazirga
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Bazirga »

thxfan írta:
2024.01.29., hétf. 13:37
Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj. bravo.gif

Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is… :D
Pizzát elvitelre kértük, azt otthon fotóztam.
Nagyon ajánlott!
https://horgonyzo.hu/
Köszi szépen.
Jól néznek ki, kóstolnám. Fel is írtam a helyet.
Trollok meg mindig lesznek sajnos. :smile29:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ezt a megégett, buborékos nápolyi stílusú divatpizzát én speciel rühellem.
És nem is csinos. Az, hogy törött tányérban szolgálnak fel, mindennek a csimborasszója.
Szvsz.
Szerintem!

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 333

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Én is ezt akartam írni...
A kaják igen jól néznek ki, a halászlé is.
thxfan-nek ízlett is minden, ajánlja a helyet.
Én hiszek neki is, meg a szememnek is - az meg, hogy a nudlit véletlenül repedt tálba pakolták, nem a világ vége ;-)
Annak a pizzának elvitelesen is beleharapdálnék a szélébe, bár hogy frissen finom, az tuti ;-)
(Van egy nyamvadt olasz pizzéria a kisvárosunkban, ők kb. ilyet csinálnak: évek óta működnek, de eddig nem engedtek a "gazdasági nyomásnak", nem szállítottak ki, mondván az csak frissen jó. Idén mondjuk már szállítanak ki, kell a pénz.)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8866

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A carbonara és a pizza kifejezetten jónak tűnik, csak tudni kell, h mit kell nézni rajta. :D
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Főleg az a csorba repedt tányér. Egyiket sem mondanám gusztának én sem.
gondolkodik.gif
Szerintem!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

tamagaba írta:
2024.01.29., hétf. 20:48
thxfan írta:
Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj. bravo.gif

Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is… :D
Nagyon ajánlott!
De furán néznek ezek ki. Pláne a pizza gondolkodik.gif
Mi a fura?
A pizzát elvitelre kértem és otthon fotóztam, szóval nem frissen.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

thxfan írta:

Nagyon ajánlott!
De furán néznek ezek ki. Pláne a pizza gondolkodik.gif

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Nagyon ajánlott!
Csatolmányok
IMG_3244.jpeg
IMG_3245.jpeg
IMG_3247.jpeg
IMG_3251.jpeg
IMG_3249.jpeg
IMG_3248.jpeg
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Siófok - Mustafa kemencés gyros.

Jóféle gyrost lehet enni, nem a szokásos pitában, hanem kemencében sütött, vastag tésztás kiadásban, hot dog szerűen töltve.
Jó a hús, friss a zöldség.

Egy pici kellemetlenség, hogy még így december 18-án is, a helyi hajléktalanok jönnek, és az arcodba mászva kunyizni akarnak. Persze nem adtam nekik...

.
20231218_125009.jpg
20231218_125202.jpg
20231218_125404.jpg
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

A szolnoki halászcsárdába mindig bemegyünk ha arra járunk. A halászlé, és a halételek csalódás mentesek. A kávé is pazar. Palacsintát mashol egyetek.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Aki jó hagyományos magyaros éttermet keres, annak bátran ajánlom a Torockó vendéglőt Kőbányán. ide tényleg éhesen kell jönni, hatalmas adagok, frissek és finomak az ételek, a kiszolgálás is első osztályú :smile32:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: AAttila »

A Zöld kapu vendéglő valóban nagyon jó hely. Sokszor ettem onnan,kb 8-9 évig tőlem vették a fűszereket (utána azért nem,mert már nem foglalkoztam fűszerekkel) Hangulat, ízvilág,adagok csillagos ötös :smile32:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
2023.12.17., vas. 17:53
Tctronic írta:
2023.12.17., vas. 17:26
VakVarjú étterem. A Paulay Ede utcai éttermükben tartottuk a szokásos év végi szűk családi körű (4 fő) évzáró összejövetelünket. A hely is nagyon szuper nagyon jó hangulata van, minden étel nagyon finom, színvonalas, (fiamnak kicsit kevés volt, de amit a feleségem meghagyott azt ő még rátolta, így végül is elég lett). Telt ház volt, nagyon sok külföldivel, kicsit megcsúsztak az ételekkel, sűrű elnézést is kértek, de mi mondjuk észre se vettük. Biztosan visszatérünk még. :smile32:

Utána hogy egy kis karácsonyi hangulatot gyűjtsünk magunkba, körbenéztünk a Vörösmarty téri és Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Sajnos ez viszont kiábrándító volt....
Éppen pénteken sétáltunk el a VakVarjú előtt, a fiammal. Dugig volt! Meg is jegyeztük, hogy biztos jó hely lehet, ha ilyen sokan vannak. :tutiok:
Én az első VakVarjútól kb 150 méteres távolságban éltem Albertfalván (XI. ker.) a Fehérvári-Építész sarkán, 10 évig. Ott fedeztem fel magamnak a VakVarjút, mert minden budapesti lakásom közelében megkerestem azt az egy éttermet, ahová akár egyedül is eljárogattam, ha épp jót akartam kajálni.
Egyszerűen alig tudtam elhinni, hogy ennyire jó étterem létezik ilyen eldugott helyen, 10 emeletes panelházak "árnyékában", egy kis mellék(zsák-)utcában.
Azóta egész étteremlánccá fejlődött, de számomra még mindig az első, az albertfalvai az etalon. Sajnos csak a dizájn és a filozófia ugyanaz nagyvonalakban, az étlap nem és persze a séf sem ugyanaz. A leggyengébb (de persze csak VakVarjús szemmel) a Kopaszi gáton nyitott nyári grillezős, az elég gagyológus az eredetihez képest. Viszont nemrég voltam a VígVarjúban egy céges rendezvényen, nem kicsi volt a meglepetés, hogy ez is tkp. egy VakVarjú. A kaják ott is igazán szuperek, bár egy kicsit talán túl vannak "tolva" az én ízlésemnek (muflon steak meg ilyenek...). A milliő azonban már nem az a "Vakvarjús", szerintem nem áll annyira jól nekik ez az úri "vigadás" és a környezet. De kifejezetten pozitív, hogy ide fejlődtek. A végén még Michelin-csillagot is kapnak...

Ha már itt tartunk, az óbudai, Szőlő utcai (akkor még bér-) lakásom közelében volt a Zöld Kapu vendéglő, illetve most is ott van, ott is jártam az ősszel... még mindig ugyanaz a hangulatos, klasszikus piroskockás-asztalterítős-faasztalos-fapados magyaros hely. Aki szereti a jól elkészített magyaros ételeket, igen jófajta pálinkákat, és jófajta csapolt söröket, illetve nyáron a helyben érlelt kovászos uborkát, és egyúttal a brutális adagok híve, az nem fog csalódni, de asztalfoglalás nagyon ajánlott, elég sokan felfedezték. A hely egyik specialitása, hogy csülökből készített ételekből kb egy oldalnyi van a választékukban.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2023.12.17., vas. 17:26
VakVarjú étterem. A Paulay Ede utcai éttermükben tartottuk a szokásos év végi szűk családi körű (4 fő) évzáró összejövetelünket. A hely is nagyon szuper nagyon jó hangulata van, minden étel nagyon finom, színvonalas, (fiamnak kicsit kevés volt, de amit a feleségem meghagyott azt ő még rátolta, így végül is elég lett). Telt ház volt, nagyon sok külföldivel, kicsit megcsúsztak az ételekkel, sűrű elnézést is kértek, de mi mondjuk észre se vettük. Biztosan visszatérünk még. :smile32:

Utána hogy egy kis karácsonyi hangulatot gyűjtsünk magunkba, körbenéztünk a Vörösmarty téri és Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Sajnos ez viszont kiábrándító volt....
Éppen pénteken sétáltunk el a VakVarjú előtt, a fiammal. Dugig volt! Meg is jegyeztük, hogy biztos jó hely lehet, ha ilyen sokan vannak. :tutiok:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Alex_Aston írta:
2023.12.16., szomb. 08:55
Joe Bácsi étterme
Mi a nyitása óta rendeljük tőlük a pizzát... :D , és persze bent is voltunk sokszor enni. A környék egyik legjobb helye, azt biztos... leborulok.gif
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Alex_Aston írta:
2023.12.16., szomb. 08:55
Joe Bácsi étterme

Ez a mindenki ismeri, vagy mindenki hallott róla kategória volt eddig nálam, de sose voltam még eddig.
Tegnap este elmentünk ide régi barátokkal hagyományos évzárást tartani.
Nem voltak nagy eljárásaim, a társaság volt amúgy is a lényeg, de nagyon pozitív csalódás volt.
Minden étel nagyon finom volt, a feleségek dicsérték a koktélokat, a hangulat és a kiszolgálás első osztályú volt.
Zárás után pedig másfél órán keresztül! hármunkkal ivott még a tulaj, mintha régi törzsvendégek lennénk, pedig életünkben először találkoztunk. Még pálinka beszerzési forrást is ajánlottam neki. 😀

Egy jó cikk a helyről. És ami érdekes, mert erről is mesélt a tulaj, hogy ezek a Street kitchenes emberkék nem kértek egy Forintot sem a cikkére, csak jöttek, és kértek 8 fogást, meg azt, hogy fotózhassanak.

https://streetkitchen.hu/cikkek/tesztel ... i-etterem/
Köszi szépen az ajánlást. Kb 15 éve jártam ott,de meglesem újra. :smile32:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Joe Bácsi étterme

Ez a mindenki ismeri, vagy mindenki hallott róla kategória volt eddig nálam, de sose voltam még eddig.
Tegnap este elmentünk ide régi barátokkal hagyományos évzárást tartani.
Nem voltak nagy eljárásaim, a társaság volt amúgy is a lényeg, de nagyon pozitív csalódás volt.
Minden étel nagyon finom volt, a feleségek dicsérték a koktélokat, a hangulat és a kiszolgálás első osztályú volt.
Zárás után pedig másfél órán keresztül! hármunkkal ivott még a tulaj, mintha régi törzsvendégek lennénk, pedig életünkben először találkoztunk. Még pálinka beszerzési forrást is ajánlottam neki. 😀

Egy jó cikk a helyről. És ami érdekes, mert erről is mesélt a tulaj, hogy ezek a Street kitchenes emberkék nem kértek egy Forintot sem a cikkére, csak jöttek, és kértek 8 fogást, meg azt, hogy fotózhassanak.

https://streetkitchen.hu/cikkek/tesztel ... i-etterem/

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Tegnap voltunk Piroskába rántott borjúlábat enni. (Damjanich 40)
Sosem ettem még ilyet, egy külhonban élő rokon szokott odajárni emiatt, ha hazalátogatnak.
Melóhelyen tanakodtunk mi a bánat lehet az, hogy nézhet ki..
Azután megnéztem egy jutyub videót és felvilágosodtam. Többen azért nem kedvelik mert van benne olyan recegő
Hát engem nem zavart különösebben (a kocsonyát is szeretem újévbe), azért legyen benne hús is a lábikóról
Nagyon bejött, az étterem hangulata is, a gundel palin meg lett gyújtva a csokiöntet - jól bekajáltunk
Csatolmányok
IMG_20231202_201340.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Picur Cukrászda XVIII. kerület.

Nem olyan fancy, mint a felkapott, híres cukrászdák, viszont nagyon házias jellegűek a sütik, és jó értelemben vettem tömények.
Nagyon jó az ár/érték aránya, főleg a fentiek miatt is.
Már teljesen átszoktam ide, pedig a nem messze lévő Zila Cukrászda igen magasra tette a lécet.

Tegnap este viszont új felfedezést tettem, pedig voltam már párszor itt. 250.-Ft-ért ki vannak rakva sütik, mert mondjuk a teteje nem lett olyan szép, vagy a lekvár díszítés megfolyt rajta, a tojáshab picit keményebbre sikerült, stb. Na de manapság 250.-Ft-ért mit adnak??? Elhoztam 18 szelet ilyen sütit. Otthon direkt nem szóltam róla. Észre se lehetett venni, csak utólag mondtam feleségemnek is, hogy nézze meg jobban. Mert ízben semmi sem volt érezhető. Ennyi még asszem belefér fél-harmad ár miatt.
Ezentúl csak innen a B oldalról fogok sütit vinni asszem, ha nem otthon készítünk valamit :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

stx írta:
2023.11.07., kedd 21:14
Fne dining egy lóf*asz. Normális ember csak egy jót röhög rajta.
Mi is fine diningolunk az hangberendezéseinkkel. Az is lfsz?
Igen, valamikor az. De nem mindig :rolleyes:
Valaki az ízekre és a tálalás vizuális formájára van kihegyezve
Feltéve, ha van kifinomult ízlelése és füle a "finest" high-end-hez
Meg ha tényleg van kimagasló ízvilág
Rokon szakma ez :D

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”