A két legjobb halászlé amit eddig étteremben ettem: Tiszacsegei Halászcsárda, Szada A Szűcs Fogadója. Biztos van más jó is, csak még én nem jártam arra.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Apropó halászlé
Mi a szegedi Fehértói étteremből szoktunk arrajáró barátoktól hozatni halászlevet
A Piac42 Bisztró-t ismeri valaki Esztergomban?
Mi a szegedi Fehértói étteremből szoktunk arrajáró barátoktól hozatni halászlevet
A Piac42 Bisztró-t ismeri valaki Esztergomban?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 333
...de mennyivel más világ, mint a punnyadt tésztájú "török jellegű" pizza, amit erre felénk minden olasz nevű török kebabos kiszállít ;-)
Én speciel nagyon szeretem az ilyen pizzát, és ez - ilyen. Nem keserű, egyszerűen a magas hő megkapja kicsit körben, mire a feltét átsül. Az alatt a pár pillanat alatt ;-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8866
Tetszik, vagy nem, a pizza az nápolyi jellegű!

Minden más, melegszendvics.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Köszi szépen.thxfan írta: ↑2024.01.29., hétf. 13:37Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj.![]()
Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is…![]()
Pizzát elvitelre kértük, azt otthon fotóztam.
Nagyon ajánlott!
https://horgonyzo.hu/
Jól néznek ki, kóstolnám. Fel is írtam a helyet.
Trollok meg mindig lesznek sajnos.

Ezt a megégett, buborékos nápolyi stílusú divatpizzát én speciel rühellem.
És nem is csinos. Az, hogy törött tányérban szolgálnak fel, mindennek a csimborasszója.
Szvsz.
És nem is csinos. Az, hogy törött tányérban szolgálnak fel, mindennek a csimborasszója.
Szvsz.
Szerintem!
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 333
Én is ezt akartam írni...
A kaják igen jól néznek ki, a halászlé is.
thxfan-nek ízlett is minden, ajánlja a helyet.
Én hiszek neki is, meg a szememnek is - az meg, hogy a nudlit véletlenül repedt tálba pakolták, nem a világ vége ;-)
Annak a pizzának elvitelesen is beleharapdálnék a szélébe, bár hogy frissen finom, az tuti ;-)
(Van egy nyamvadt olasz pizzéria a kisvárosunkban, ők kb. ilyet csinálnak: évek óta működnek, de eddig nem engedtek a "gazdasági nyomásnak", nem szállítottak ki, mondván az csak frissen jó. Idén mondjuk már szállítanak ki, kell a pénz.)
A kaják igen jól néznek ki, a halászlé is.
thxfan-nek ízlett is minden, ajánlja a helyet.
Én hiszek neki is, meg a szememnek is - az meg, hogy a nudlit véletlenül repedt tálba pakolták, nem a világ vége ;-)
Annak a pizzának elvitelesen is beleharapdálnék a szélébe, bár hogy frissen finom, az tuti ;-)
(Van egy nyamvadt olasz pizzéria a kisvárosunkban, ők kb. ilyet csinálnak: évek óta működnek, de eddig nem engedtek a "gazdasági nyomásnak", nem szállítottak ki, mondván az csak frissen jó. Idén mondjuk már szállítanak ki, kell a pénz.)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8866
A carbonara és a pizza kifejezetten jónak tűnik, csak tudni kell, h mit kell nézni rajta. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Főleg az a csorba repedt tányér. Egyiket sem mondanám gusztának én sem.

Szerintem!
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Mi a fura?tamagaba írta: ↑2024.01.29., hétf. 20:48De furán néznek ezek ki. Pláne a pizzathxfan írta: ↑2024.01.29., hétf. 13:37Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj.![]()
Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is…![]()
Nagyon ajánlott!
https://horgonyzo.hu/![]()
A pizzát elvitelre kértem és otthon fotóztam, szóval nem frissen.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
De furán néznek ezek ki. Pláne a pizzathxfan írta: ↑2024.01.29., hétf. 13:37Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj.![]()
Nagyon ajánlott!

- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Tiszalöki családias hangulatú hely, finom kaják, mérsékelt árak, pár megérdemelt díj.
Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is…
Nagyon ajánlott!

Konfitált kemencés kacsa, karamellizált káposztával töltött barátfüle különösen finom volt, de a sült harcsás halászlé és carbonara is…

Nagyon ajánlott!
10.1 Auro3D
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3243
Siófok - Mustafa kemencés gyros.
Jóféle gyrost lehet enni, nem a szokásos pitában, hanem kemencében sütött, vastag tésztás kiadásban, hot dog szerűen töltve.
Jó a hús, friss a zöldség.
Egy pici kellemetlenség, hogy még így december 18-án is, a helyi hajléktalanok jönnek, és az arcodba mászva kunyizni akarnak. Persze nem adtam nekik...
.
Jóféle gyrost lehet enni, nem a szokásos pitában, hanem kemencében sütött, vastag tésztás kiadásban, hot dog szerűen töltve.
Jó a hús, friss a zöldség.
Egy pici kellemetlenség, hogy még így december 18-án is, a helyi hajléktalanok jönnek, és az arcodba mászva kunyizni akarnak. Persze nem adtam nekik...
.
Csak a Marantz! :-D
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
A szolnoki halászcsárdába mindig bemegyünk ha arra járunk. A halászlé, és a halételek csalódás mentesek. A kávé is pazar. Palacsintát mashol egyetek.
Aki jó hagyományos magyaros éttermet keres, annak bátran ajánlom a Torockó vendéglőt Kőbányán. ide tényleg éhesen kell jönni, hatalmas adagok, frissek és finomak az ételek, a kiszolgálás is első osztályú 

A Zöld kapu vendéglő valóban nagyon jó hely. Sokszor ettem onnan,kb 8-9 évig tőlem vették a fűszereket (utána azért nem,mert már nem foglalkoztam fűszerekkel) Hangulat, ízvilág,adagok csillagos ötös 

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Én az első VakVarjútól kb 150 méteres távolságban éltem Albertfalván (XI. ker.) a Fehérvári-Építész sarkán, 10 évig. Ott fedeztem fel magamnak a VakVarjút, mert minden budapesti lakásom közelében megkerestem azt az egy éttermet, ahová akár egyedül is eljárogattam, ha épp jót akartam kajálni.zoli73 írta: ↑2023.12.17., vas. 17:53Éppen pénteken sétáltunk el a VakVarjú előtt, a fiammal. Dugig volt! Meg is jegyeztük, hogy biztos jó hely lehet, ha ilyen sokan vannak.Tctronic írta: ↑2023.12.17., vas. 17:26VakVarjú étterem. A Paulay Ede utcai éttermükben tartottuk a szokásos év végi szűk családi körű (4 fő) évzáró összejövetelünket. A hely is nagyon szuper nagyon jó hangulata van, minden étel nagyon finom, színvonalas, (fiamnak kicsit kevés volt, de amit a feleségem meghagyott azt ő még rátolta, így végül is elég lett). Telt ház volt, nagyon sok külföldivel, kicsit megcsúsztak az ételekkel, sűrű elnézést is kértek, de mi mondjuk észre se vettük. Biztosan visszatérünk még.![]()
Utána hogy egy kis karácsonyi hangulatot gyűjtsünk magunkba, körbenéztünk a Vörösmarty téri és Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Sajnos ez viszont kiábrándító volt....![]()
Egyszerűen alig tudtam elhinni, hogy ennyire jó étterem létezik ilyen eldugott helyen, 10 emeletes panelházak "árnyékában", egy kis mellék(zsák-)utcában.
Azóta egész étteremlánccá fejlődött, de számomra még mindig az első, az albertfalvai az etalon. Sajnos csak a dizájn és a filozófia ugyanaz nagyvonalakban, az étlap nem és persze a séf sem ugyanaz. A leggyengébb (de persze csak VakVarjús szemmel) a Kopaszi gáton nyitott nyári grillezős, az elég gagyológus az eredetihez képest. Viszont nemrég voltam a VígVarjúban egy céges rendezvényen, nem kicsi volt a meglepetés, hogy ez is tkp. egy VakVarjú. A kaják ott is igazán szuperek, bár egy kicsit talán túl vannak "tolva" az én ízlésemnek (muflon steak meg ilyenek...). A milliő azonban már nem az a "Vakvarjús", szerintem nem áll annyira jól nekik ez az úri "vigadás" és a környezet. De kifejezetten pozitív, hogy ide fejlődtek. A végén még Michelin-csillagot is kapnak...
Ha már itt tartunk, az óbudai, Szőlő utcai (akkor még bér-) lakásom közelében volt a Zöld Kapu vendéglő, illetve most is ott van, ott is jártam az ősszel... még mindig ugyanaz a hangulatos, klasszikus piroskockás-asztalterítős-faasztalos-fapados magyaros hely. Aki szereti a jól elkészített magyaros ételeket, igen jófajta pálinkákat, és jófajta csapolt söröket, illetve nyáron a helyben érlelt kovászos uborkát, és egyúttal a brutális adagok híve, az nem fog csalódni, de asztalfoglalás nagyon ajánlott, elég sokan felfedezték. A hely egyik specialitása, hogy csülökből készített ételekből kb egy oldalnyi van a választékukban.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Éppen pénteken sétáltunk el a VakVarjú előtt, a fiammal. Dugig volt! Meg is jegyeztük, hogy biztos jó hely lehet, ha ilyen sokan vannak.Tctronic írta: ↑2023.12.17., vas. 17:26VakVarjú étterem. A Paulay Ede utcai éttermükben tartottuk a szokásos év végi szűk családi körű (4 fő) évzáró összejövetelünket. A hely is nagyon szuper nagyon jó hangulata van, minden étel nagyon finom, színvonalas, (fiamnak kicsit kevés volt, de amit a feleségem meghagyott azt ő még rátolta, így végül is elég lett). Telt ház volt, nagyon sok külföldivel, kicsit megcsúsztak az ételekkel, sűrű elnézést is kértek, de mi mondjuk észre se vettük. Biztosan visszatérünk még.![]()
Utána hogy egy kis karácsonyi hangulatot gyűjtsünk magunkba, körbenéztünk a Vörösmarty téri és Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Sajnos ez viszont kiábrándító volt....

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
VakVarjú étterem. A Paulay Ede utcai éttermükben tartottuk a szokásos év végi szűk családi körű (4 fő) évzáró összejövetelünket. A hely is nagyon szuper nagyon jó hangulata van, minden étel nagyon finom, színvonalas, (fiamnak kicsit kevés volt, de amit a feleségem meghagyott azt ő még rátolta, így végül is elég lett). Telt ház volt, nagyon sok külföldivel, kicsit megcsúsztak az ételekkel, sűrű elnézést is kértek, de mi mondjuk észre se vettük. Biztosan visszatérünk még.
Utána hogy egy kis karácsonyi hangulatot gyűjtsünk magunkba, körbenéztünk a Vörösmarty téri és Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Sajnos ez viszont kiábrándító volt....

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Mi a nyitása óta rendeljük tőlük a pizzát...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Köszi szépen az ajánlást. Kb 15 éve jártam ott,de meglesem újra.Alex_Aston írta: ↑2023.12.16., szomb. 08:55Joe Bácsi étterme
Ez a mindenki ismeri, vagy mindenki hallott róla kategória volt eddig nálam, de sose voltam még eddig.
Tegnap este elmentünk ide régi barátokkal hagyományos évzárást tartani.
Nem voltak nagy eljárásaim, a társaság volt amúgy is a lényeg, de nagyon pozitív csalódás volt.
Minden étel nagyon finom volt, a feleségek dicsérték a koktélokat, a hangulat és a kiszolgálás első osztályú volt.
Zárás után pedig másfél órán keresztül! hármunkkal ivott még a tulaj, mintha régi törzsvendégek lennénk, pedig életünkben először találkoztunk. Még pálinka beszerzési forrást is ajánlottam neki.
Egy jó cikk a helyről. És ami érdekes, mert erről is mesélt a tulaj, hogy ezek a Street kitchenes emberkék nem kértek egy Forintot sem a cikkére, csak jöttek, és kértek 8 fogást, meg azt, hogy fotózhassanak.
https://streetkitchen.hu/cikkek/tesztel ... i-etterem/

- Alex_Aston
- V.I.P.
Joe Bácsi étterme
Ez a mindenki ismeri, vagy mindenki hallott róla kategória volt eddig nálam, de sose voltam még eddig.
Nem voltak nagy eljárásaim, a társaság volt amúgy is a lényeg, de nagyon pozitív csalódás volt.
Minden étel nagyon finom volt, a feleségek dicsérték a koktélokat, a hangulat és a kiszolgálás első osztályú volt.
Zárás után pedig másfél órán keresztül! hármunkkal ivott még a tulaj, mintha régi törzsvendégek lennénk, pedig életünkben először találkoztunk. Még pálinka beszerzési forrást is ajánlottam neki.
Egy jó cikk a helyről. És ami érdekes, mert erről is mesélt a tulaj, hogy ezek a Street kitchenes emberkék nem kértek egy Forintot sem a cikkére, csak jöttek, és kértek 8 fogást, meg azt, hogy fotózhassanak.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Tegnap voltunk Piroskába rántott borjúlábat enni. (Damjanich 40)
Sosem ettem még ilyet, egy külhonban élő rokon szokott odajárni emiatt, ha hazalátogatnak.
Melóhelyen tanakodtunk mi a bánat lehet az, hogy nézhet ki..
Azután megnéztem egy jutyub videót és felvilágosodtam. Többen azért nem kedvelik mert van benne olyan recegő
Hát engem nem zavart különösebben (a kocsonyát is szeretem újévbe), azért legyen benne hús is a lábikóról
Nagyon bejött, az étterem hangulata is, a gundel palin meg lett gyújtva a csokiöntet - jól bekajáltunk
Sosem ettem még ilyet, egy külhonban élő rokon szokott odajárni emiatt, ha hazalátogatnak.
Melóhelyen tanakodtunk mi a bánat lehet az, hogy nézhet ki..
Azután megnéztem egy jutyub videót és felvilágosodtam. Többen azért nem kedvelik mert van benne olyan recegő
Hát engem nem zavart különösebben (a kocsonyát is szeretem újévbe), azért legyen benne hús is a lábikóról
Nagyon bejött, az étterem hangulata is, a gundel palin meg lett gyújtva a csokiöntet - jól bekajáltunk
- Alex_Aston
- V.I.P.
Picur Cukrászda XVIII. kerület.
Nem olyan fancy, mint a felkapott, híres cukrászdák, viszont nagyon házias jellegűek a sütik, és jó értelemben vettem tömények.
Nagyon jó az ár/érték aránya, főleg a fentiek miatt is.
Már teljesen átszoktam ide, pedig a nem messze lévő Zila Cukrászda igen magasra tette a lécet.
Tegnap este viszont új felfedezést tettem, pedig voltam már párszor itt. 250.-Ft-ért ki vannak rakva sütik, mert mondjuk a teteje nem lett olyan szép, vagy a lekvár díszítés megfolyt rajta, a tojáshab picit keményebbre sikerült, stb. Na de manapság 250.-Ft-ért mit adnak??? Elhoztam 18 szelet ilyen sütit. Otthon direkt nem szóltam róla. Észre se lehetett venni, csak utólag mondtam feleségemnek is, hogy nézze meg jobban. Mert ízben semmi sem volt érezhető. Ennyi még asszem belefér fél-harmad ár miatt.
Ezentúl csak innen a B oldalról fogok sütit vinni asszem, ha nem otthon készítünk valamit
Nem olyan fancy, mint a felkapott, híres cukrászdák, viszont nagyon házias jellegűek a sütik, és jó értelemben vettem tömények.
Nagyon jó az ár/érték aránya, főleg a fentiek miatt is.
Már teljesen átszoktam ide, pedig a nem messze lévő Zila Cukrászda igen magasra tette a lécet.
Tegnap este viszont új felfedezést tettem, pedig voltam már párszor itt. 250.-Ft-ért ki vannak rakva sütik, mert mondjuk a teteje nem lett olyan szép, vagy a lekvár díszítés megfolyt rajta, a tojáshab picit keményebbre sikerült, stb. Na de manapság 250.-Ft-ért mit adnak??? Elhoztam 18 szelet ilyen sütit. Otthon direkt nem szóltam róla. Észre se lehetett venni, csak utólag mondtam feleségemnek is, hogy nézze meg jobban. Mert ízben semmi sem volt érezhető. Ennyi még asszem belefér fél-harmad ár miatt.
Ezentúl csak innen a B oldalról fogok sütit vinni asszem, ha nem otthon készítünk valamit

- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Mi is fine diningolunk az hangberendezéseinkkel. Az is lfsz?
Igen, valamikor az. De nem mindig

Valaki az ízekre és a tálalás vizuális formájára van kihegyezve
Feltéve, ha van kifinomult ízlelése és füle a "finest" high-end-hez
Meg ha tényleg van kimagasló ízvilág
Rokon szakma ez