pali923 írta: ↑2024.01.20., szomb. 11:36
Érdekes lenne egy olyan felmérés eredménye, hogy hányan váltották le mondjuk egy Linn, Chord, CA, vagy bármilyen másik régi nagy gyártó dac-ját, streamerét, bármijét egy SMSL vagy Gustard gépre. Vagy csak arról van szó, hogy sokan újoncként léptek be ebbe az új világba, és a nagy hype és az ár miatt eleve ezzel kezdték sokan?

Annyira azért biztosan nem rosszak, ha el lehet adni őket. Az biztos, hogy ilyen kínai gépeket mindig lehet találni a használt piacon, de pl. eladó Linnre nem nagyon emlékszem.
Mindenkinek vannak becsípődései. Valaki soha életében nem lesz hajlandó kínai terméket vásárolni, én meg nem vagyok hajlandó Tidalt használni. Na bumm, nem kell mindenben egyetértenünk, pláne hogy ezek inkább érzelmi kérdések, nem (csak) logikai alapon dőlnek el.
Mennyire reális sokmillió forintos High-End-del szembeállítani a párszázezres kommersz HiFi-t? Ha megnézzük, mennyibe kerül egy LINN lejátszó és hány darabot adtak el belőle idehaza, megleljük az okát, miért van belőle kevés a használt piacon, azokat sem feltétlenül az AVX-en hirdetik meg. A Topping - Gustard - SMSL vonal nekem sem kedves, számomra félreértelmezik a zenehallgatást, de rengeteg fogy belőlük, mert olcsók. Viszont 3-4 milliós audio készüléket sem vásárolnék soha, nekem egyszerűen nem ér ennyit a HiFi és ezzel talán nem vagyok egyedül.
A LINN aktuális lejátszó kínálata a Selekt DSM-nél indul 2,8M forintért, az Edition verzió már 5MFt felett van, a Klimax pedig bőven 10MFt felett kelleti magát. Meghallgatás nélkül is biztos vagyok benne, hogy rettenetesen jók, de ez egy dolog. Az említett Chord érintőlegesen igen, de a C.A. már nem ez a szint, amellé már simán odarakható a nem sokkal kínaibb Eversolo, vagy a koreai HiFi Rose is, sőt...
Mindez persze az én logikám szerint néz így ki, másnál biztosan mások a szempontok, előítéletek, hangsúlyok.
pali923 írta: ↑2024.01.20., szomb. 12:25
Az eredeti felvetés onnan indult, hogy tudják-e majd követni a trendeket ezek a számítógép alapú masinák. Éppen ezek a feltörő új cégek által gyártott olcsó gépek azok, ahol erre a legkevesebb esély van.
Ennek ellentmond, hogy pont ezeknél a cuccoknál jelennek meg leghamarabb az új szolgáltatások, amikre a tradícionális gyártók néha több éves lemaradással reagálnak.