Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2250

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wittao »

Alex_Aston írta:
2024.01.19., pén. 11:15
mishow írta:
2024.01.19., pén. 10:31

Egyébként a hozzászólásod azon részével, hogy a streamer (bárhogy csavarjuk) elsődlegesen informatikai eszköz, ami extra gyors technikai avulásnak van kitéve, amit a hifi-építésnél nem árt figyelembe venni, tökéletesen egyetértek :smile53:
Ha a szolgáltatók nem változnak, és azért látjuk, hogy évek óta stabilak, mi avul el olyan extra gyorsan egy ilyen streamer esetén?
Vinkler adta nekem kölcsön a kb. 15 éves Linn all in one streamerét anno, és működik a mai napig, mert van rá gyári frissítés.
Lindemann Musicbook régi DSD eszközt is lehet upgradelni Musicbookra. A Musicbook Source is már vagy 4-5 éve van piacon, nem látom, hogy mi avul el bennük, ami miatt nem lehet velük hosszú távon gondolkodni. gondolkodik.gif
2037 környékére prognosztizálják a Spotify HD-t, ott sok hardver el fog hasalni.
Ugyanez történt az alto által említett MQA - HirRes FLAC is okozott meglepetést néhány hardvergyártónak. Ez benne van a pakliban, amikor a hardver nem annyira rugalmas/erőforrás tartalékokkal rendelkezik.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3557
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
2024.01.19., pén. 11:15
mishow írta:

Egyébként a hozzászólásod azon részével, hogy a streamer (bárhogy csavarjuk) elsődlegesen informatikai eszköz, ami extra gyors technikai avulásnak van kitéve, amit a hifi-építésnél nem árt figyelembe venni, tökéletesen egyetértek :smile53:
Ha a szolgáltatók nem változnak, és azért látjuk, hogy évek óta stabilak, mi avul el olyan extra gyorsan egy ilyen streamer esetén?
Vinkler adta nekem kölcsön a kb. 15 éves Linn all in one streamerét anno, és működik a mai napig, mert van rá gyári frissítés.
Lindemann Musicbook régi DSD eszközt is lehet upgradelni Musicbookra. A Musicbook Source is már vagy 4-5 éve van piacon, nem látom, hogy mi avul el bennük, ami miatt nem lehet velük hosszú távon gondolkodni. gondolkodik.gif
Itt a lényeg a gyártó hosszútávú elköteleződése a rendszeres firmware és vezérlő app frissítés mellett, akár 10+ éves készülékek esetén. Létezik (sajnos nem is kevés) olyan gyártó, aki erről öt év elteltével hajlamos elfeledkezni.

De, változnak a szolgáltatók és változnak egyes szolgáltatók funkciói is. A legutóbbi példa a Tidal, amikor bevezette a MQA mellé (helyett ??) a magasabb felbontás esetén a HD Flac streaminget. A streamer gyártóknak ehhez módosítani kellett a firmware-t. Bizonyos gyártók egyes régebbi streamere a firmware frissítés hiánya miatt soha nem fogja tudni ezeket lejátszani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3557
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

pali923 írta:
2024.01.19., pén. 10:44
mishow írta:
Nem tudom, mennyire lesz majd egyszer általános, amit a Schiit csinál, igaz, egyelőre nem streamereknél. Van néhány gépe, amiben alkatrészeket lehet cserélni, és lesz egy újabb verziód. Választhatsz, hogy elküldöd a gyárba, és felturbózva visszaküldik, vagy kapsz egy csomagot a leírással. Már cseréltem USB-panelt a Bifrost dac-ban, de van olyan gépely, amihez egy chipet küldenek, csak ki kell cserélni egy csipesszel. Elvileg működik, szoftvert frissíteni meg manapság nem olyan nagy kaland, a legtöbb esetben a netről, vagy akár egy pendrive-ról.

Az meg másik kérdés, hogy mennyire érdeke a gyártóknak, hogy így tartsák életben a régebbi masinákat - vagy jobban járnak, ha veszel egy új gépet. :rolleyes: gondolkodik.gif
Van ilyesmi más gyártóknál is. Említhetném pl. a Heed Audio dac és streamer kártyáit, melyek utólag kicserélhetők az újabb típusokra, vagy újabban a McIntoshok egy része ahol a DAC funkciók egy cserélhető DAC kártyán vannak, vagy a NAD Master szériában a cserélhető BluOS modulok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4211

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:

Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Talan jo otlet volna ha modulokbol lehetne osszeallitni egy mindentudo szerkezetet es akkor eleg lenne csak a streamer reszt cserelgetni parevente, bar lehet ez meg a gyartonak nem erne meg.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
Nem tudom, mennyire lesz majd egyszer általános, amit a Schiit csinál, igaz, egyelőre nem streamereknél. Van néhány gépe, amiben alkatrészeket lehet cserélni, és lesz egy újabb verziód. Választhatsz, hogy elküldöd a gyárba, és felturbózva visszaküldik, vagy kapsz egy csomagot a leírással. Már cseréltem USB-panelt a Bifrost dac-ban, de van olyan gépely, amihez egy chipet küldenek, csak ki kell cserélni egy csipesszel. Elvileg működik, szoftvert frissíteni meg manapság nem olyan nagy kaland, a legtöbb esetben a netről, vagy akár egy pendrive-ról.

Az meg másik kérdés, hogy mennyire érdeke a gyártóknak, hogy így tartsák életben a régebbi masinákat - vagy jobban járnak, ha veszel egy új gépet. :rolleyes: gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2024.01.19., pén. 10:23
hát igen, a streaming elkényelmesíti a lusta hifistát :rolleyes:
+1 :D
Hát igen, 99%-ban streamert hallgatok én is, pedig nem is olyan régen ruháztam be egy Heed phonoba. Nagyon nagyon sok előnye van ennek az óriási választéknak, ami a neten van, immáron legálisan, ráadásul megfizethető áron.

Én valaha balga fejjel amatőrként azt gondoltam, hogy a streamer majdnem mindegy, ha veszünk mellé egy jófajta dac-ot, akkor a hang úgyis olyan lesz, amit a dac varázsol. Rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon nem így van. Igaz, nem jártak itt világbajnok tudású és árú streamerek, de a különbség hallható az olcsóbbak között is. Jobb/rosszabb, vagy inkább csak más.
Időnként elgondolkodom, hogy kéne egy olyan streamer, ami mellé már nem kéne dac, kicsit egyszerűbb lenne a rendszer, aztán lebeszélem magam. Minek, ha most is élvezem a zenehallgatást azzal, ami van?
Az más tészta lenne, ha tényleg minden mást ki lehetne dobni egy készülék helyett, de az még nagyon messze van, nekem biztosan.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2741

Hozzászólás Szerző: mishow »

ZolaBA írta:
2024.01.19., pén. 09:58
mishow írta:
2024.01.19., pén. 08:37
mi legyen egybeépítve mivel? All-in, dac - streamer, erősítő + dac, dac + streamer + előfok, dac + előfok ... a variáció végtelen, MINDEN választás kompromisszum.
Ha valaki mindig meg tudja venni a legújabb, legdrgább megoldást, akkor nem lesz hiányérzete...
Bárcsak így lenne! :rolleyes: Volt, hogy meg tudtam venni a drága hifit, és mégis mellément :smile51:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2024.01.19., pén. 09:44
Zárójelben jegyzem meg nem is értem miért nincs CD játszód ;)
Volt, egy Heed DT futómú - nem alsópolcos technika. A streaming kényelme, és az ajánlólisták izgalmas napi pörgése miatt végül vagy két évig nem volt benne lemez, és amikor mégis akartam hallgatni, akadozni kezdett a fiók. Visszavittem átnézni, Huszti Zsolt mondta, hogy van most bent vagy négy hasonló, ugyanilyen okból. Ott vannak a polcon, senki nem kérte vissza. Még én se ...
Halkan hozzáteszem, a jó kis Edwards Audio LP lejátszómon a második szíj nyúlik ki állásában. Néha átforgatom, megy pár órát, hogy legalább a szerkezet ne álljon be, közben a szíj a fiókban egy fekete zacskóban - hát igen, a streaming elkényelmesíti a lusta hifistát :rolleyes:
Mert ezek a cégek mindig kitalálnak valamit, és nem a vas lesz a gond hanem a szoftver
36_1_11.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.01.19., pén. 10:33-kor.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

mishow írta:
mi legyen egybeépítve mivel? All-in, dac - streamer, erősítő + dac, dac + streamer + előfok, dac + előfok ... a variáció végtelen, MINDEN választás kompromisszum.
A kompromisszum mindig is a pénztárca volt. Ha valaki mindig meg tudja venni a legújabb, legdrgább megoldást, akkor nem lesz hiányérzete... Szóval csak a maradék 99% problémáit kell megoldani :D

A legjobb megoldás a megfelelő szemlélet. Egyrészt, egy kis pozitív hozzáállás, hogy nem "minden kompromisszum" hanem, hogy "sokféle megoldás remekül működik". Másrészt pedig az elköltendő pénz beosztása egyéni elveket kíván.

Tudjuk, hogy én pl. a kicsinyes és rosszindulatú véleményeket osztom, talán néha még vezetem is :smile29:
Ilyen kérdés pl. a fenti streamer / dac / előfok / végfok / kábelek esete. Az én elvem szerint pl. a mostani 10-20 éves dac-ok, előfokok, végfokok, kábelek remekül helyt állnak. Tehát ha most ilyenre költ valaki, akkor nagy valószínűséggel nem rohan el mellette a technika.
Na de a streamer? Az informatika... elavul, elfárad, bugos és lejár a terméktámogatás, bármikor beeshet egy sechole aminek a javítására a hardver vagy a szoftver környezet már nem alkalmas vagy nem öl bele energiát a gyártó. Sajnos ugyan ez igaz az egyben streamer-dac eszközökre is, az informatikai része öregedni fog...

Szóval a kicsinyes szemlélet, hogy srtreamerre annyit érdemes költeni ami már tetszik de még nem nagyon fáj... és ha valaki a pár évente szokásosan elszórt pénznél nagyobb beruházást tervez, az ne informatikai eszköz legyen, inkább tegye klasszikus eszközbe. Természetesen szigorúan imho. ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 391

Hozzászólás Szerző: pjm »

kupecke írta:
2024.01.19., pén. 09:30
Most lassan már egy hónapja olyan külső dac-kal zenélgetek, ami nem tudja a nagy felbontást. Amin , mint korábban versenyszerűen cserélgető, magamon is meglepődtem, nem hiányzik... :napsut:
Ilyen amikor nem számokat hanem zenéket hallgatsz. :smile32:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 391

Hozzászólás Szerző: pjm »

mishow írta:
Ki merem jelenteni, hogy a magam részéről lassan már kezdek elveszni, és újra azon gondolkodom, talán mégis venni kellene CD pörgetőt, olyan rendes régi 16/44,1-es dackal, és megvárni, amíg a fiatal bikák megküzdenek egymással a hegyen, hogy nekünk öreg bikáknak már csak a készre kelljen felmászni ...
:kapdelm:
Többek között nekem is ezért van olcsó streamerem, ami hallhatóan a leggyengébb láncszem a rendszerben, de nem látom hosszú távon mit lenne érdemes. És itt jön képbe a támogatottság. Mennyire fejleszthető pl egy eszköz hosszú távon.
Mert ezek a cégek mindig kitalálnak valamit, és nem a vas lesz a gond hanem a szoftver.

Mert ha belegondolsz még mindig lehet igen jó hangot egy 20-30 éves DAC vagy CD játszó segítségével kapni. Csak most már bagóért. Ha belegondolsz most vittek el egy valaha 1500 fontos Mission DAC-ot 50 ezerért... Ez a jó a divatban. Van ami lemaradt. De attól szólhat jól...

Zárójelben jegyzem meg nem is értem miért nincs CD játszód ;)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: kupecke »

mishow írta:
"kabátgombtól" nem rossz teljesítmény. Hozzáteszem azt is, amíg Spotify-t hallgattam, azt az "ügyesen" tömörített hangot egy CCA is szépen hozta. Akkoriban épp Heed Dactilus III + PX táp volt, ebbe kötöttem filléres noname optikaival a CC Audiot, és meg kell mondanom, az egyik leginkább szerethető hang volt azok közül, ami itthon szólt. Tudta a legfontosabbat: a hátradőlős zenehallgatást!
...
Ki merem jelenteni, hogy a magam részéről lassan már kezdek elveszni, és újra azon gondolkodom, talán mégis venni kellene CD pörgetőt, olyan rendes régi 16/44,1-es dackal, és megvárni, amíg a fiatal bikák megküzdenek egymással a hegyen, hogy nekünk öreg bikáknak már csak a készre kelljen felmászni ...
Barátom, ma is élvezettel olvastam hozzászólásod! Az öreg bölények már lassan kivesznek a fórumról. :smile29:
Legtöbbet az újdonságokról lehet olvasni, - ami örvendetes -, de mindig az a vége, mennyivel jobb, mint a korábbi.
A szint emelkedik, ahogy az árcédula is, az még jobban...
Bevallom őszintén, talán soha nem fogom megtudni, itthon hogyan is szólna egy jó Lumin, vagy a most szóbakerült A6-A8 ( vakartam a fejem, hogyan kerültek ide az autók :D )
Szerintem sokan vagyunk itt, akik az alsó szegmensben bóklászunk, erre vonatkozó információkra vadászunk. A szintén dícsért Taga-ról is simán léptem vissza a CC-re, összehallgattam és amire nekem kellett, füles mellé, háttérzenére, jobban tetszett. Az erre vonatkozó kifejezés, a mishow általi is használt "szerethetőbb" hang.
A kis Auralic mini ( az eddigi legjobb streamerem) is ezért ment. Nem volt külső dac-om, de hosszabb távon nem tudtam megszeretni a tetszetős hangképét. Most lassan már egy hónapja olyan külső dac-kal zenélgetek, ami nem tudja a nagy felbontást. Amin , mint korábban versenyszerűen cserélgető, magamon is meglepődtem, nem hiányzik... :napsut:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

mishow írta:
újra azon gondolkodom, talán mégis venni kellene CD pörgetőt, olyan rendes régi 16/44,1-es dackal, és megvárni, amíg a fiatal bikák megküzdenek egymással a hegyen, hogy nekünk öreg bikáknak már csak a készre kelljen felmászni ...
Úgy-úgy, csak az a baj, hogy újonnan egy CD-Pro vagy CD12 Ind. vagy VRDS szintű drive-val épített lejátszó olyan árban van még dac nélkül is, hogy elmegy az ember kedve az egésztől. A régi komoly cuccok felett már lassan - hiába volt olyan jó hajdanán - eljárt az idő
De szerintem is a CD továbbra is játékos
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

mishow
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2024.01.18., csüt. 10:10
Innen már csak egy-két lépés, és az fog jönni, hogy egy filléres Google Chromecast ugyanolyan jó streamer futómű mint egy Lumin U1 Mini
Tudom, hogy viccnek szántad, és persze, hogy a Chromecast hangban nem veheti fel a versenyt semelyik Luminnal. Mivel összegallgattam őket, így ki merem jelenteni, hogy a CCA mint futómű a Wiim Minihez képest oldallépés, a Wiim PRO-val meg egész addig pariban van, amíg nem kezded el a PRO-t külső táppal meg hozzáillő kábelekkel tuningolni - ez ettől a kis "kabátgombtól" nem rossz teljesítmény. Hozzáteszem azt is, amíg Spotify-t hallgattam, azt az "ügyesen" tömörített hangot egy CCA is szépen hozta. Akkoriban épp Heed Dactilus III + PX táp volt, ebbe kötöttem filléres noname optikaival a CC Audiot, és meg kell mondanom, az egyik leginkább szerethető hang volt azok közül, ami itthon szólt. Tudta a legfontosabbat: a hátradőlős zenehallgatást!
Amióta a Tidal szól, sokkal jobb a hang, de lényegesen kevesebb az élmény. OK, sosem jutottam el a Luminig, de a divatos alsókategóriás streamereket kipróbáltam, kb Lindemann Network/Bridge és Aries "Femto" szintig bezárólag.
Ha így nézzük, akkor egy CCA igenis tud jó futómű lenni, hiszen tudtam élvezettel hallgatni.

Egyébként @suminator kolléga beszámolója és az arra adott válaszok egy sor komoly kérdésre mutattak rá.
Most engedjük el a "hype vs. xarozás" témakört, az amúgy se visz sehova.

Amiken viszont érdemes elgondolkodni:
- a streamerek világában láthatóan folyik még a helyezkedés, és az útkeresés;
- ez a folyamat a hardver gyártókat, a szoftveres oldalt és a zenei szolgáltatókat egyaránt érinti;
- ezek között az érintettek között láthatóan nincs mindig összhang;
- ha ezek közül bármelyik lemarad, az megbontja az élményt;
- a használhatóság, jó kezelhetőség lényeges dolog, talán a hangnál is lényegesebb, mert olyan júzereket is érint, akik nem hifisek;
- az ár nem garancia semmire;
- annyira nem, hogy valójában a streamerek világa a hifiben korábban ismert és nagyjából kialakult kategóriákat is megborít(hat)ja.

Főleg azért, mert felhasználói oldalról teljesen különbözőek lehetnek az elvárások, és főleg hogy melyik júzer mit hajlandó elviselni, és meddig; ebből a szempontból igenis lehet, hogy egy nem hifista felhasználónak a stabil működésű Wiim (Likplay / Linksys platform) vagy a már említett Chromecast (Google platform) szimpatikusabb. Elmondom, ha az apple hajlandó lenne egy saját Apple Tv szintű dedikált streamert csináltatni, ami tényleg normálisan szól, vélhetően már venném is (OK, tudom, az Apple jelenleg a Sonos platformmal működik együtt, de hangszóró csomagot nem kérek, a Port tesztjei elég lehangolóak).

A legutolsó példa azért is szemléletes, mert ugye az almának van saját zeneszolgáltatása (lassan két hónapja tesztelem, és nem is rossz), az Apple szisztematikus platform koncepciója brutálisan jól működik (OK, ha szereted, mert sokan meg nem - nem mintha a guggli / robot egy hangyával is jobb firma lenne, de ezt most ne bontsuk ki), csak egy jó eszköz blokkolja a hifis felhasználását (miközben a többnyire fülhallgatózó fiatalokat ez pont nem érdekli).

Ezeket csak azért igyekeztem így egymás mellé akni, hogy megmutassam, a hálózati lejátszók és a szolgáltatók is még nagyon az út elején járnak, mi pedig csak a fejünket kapkodjuk, mit is kellene venni, merre kellene fejleszteni?

És akkor még a szintén előkerült "integrációs" kérdést elő se vettük: mi legyen egybeépítve mivel? All-in, dac - streamer, erősítő + dac, dac + streamer + előfok, dac + előfok ... a variáció végtelen, MINDEN választás kompromisszum.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: merida »

Jó, de a mi a pletyka Roon-ról?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
2024.01.18., csüt. 17:28
N+1 istenítő hozzászólás után véletlen ejti el valaki, hogy de a szoftvere amúgy szar. Hát ilyen ez a hype műfaj :D
4 pozitív vélemény = istenítés és hype
2 hiba említése = a szoftvere amúgy szar

Hát ilyen ez a...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

ZolaBA írta:
N+1 istenítő hozzászólás után véletlen ejti el valaki, hogy de a szoftvere amúgy szar.
Hát ilyen ez a hype műfaj :D
Azért az sokat elárul, hogy 4 Gb memóriával, és 64 Gb háttértárral rendelkezik, szal férnek komoly frissítések is :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Nem azt írtam, hogy szar, csak még nem működik teljesen tökéletesen, és valszeg igaza van Fapacinak, ha frissítem lehet meg is oldódik.
Mindazon által ezek a hibák lehet másnak föl sem tünnek, nekem is csak azért, mert a másik eszközöm egy év alatt már-már tökéletesre csiszolták a frissítésekkel. :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
N+1 istenítő hozzászólás után véletlen ejti el valaki, hogy de a szoftvere amúgy szar.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1552

Re: Hálózati audio lejátszók59858

Hozzászólás Szerző: vazze »

tottyi írta:
2024.01.18., csüt. 16:35
fapaci írta:
2024.01.18., csüt. 16:20
alto írta:
2024.01.18., csüt. 16:14
A Roonnál sorban állnak a készülékek a minősítésre, több hónap a várakozási idő.
Így van. Az Eversolo egyik embere is azt írta, hogy novemberben elindították a folyamatot az A8 esetében és a Roon már akkor negyedévet mondott nekik. Az A6 tavaly másfél hónap alatt megkapta a Roon Ready plecsnit.

Sajnos van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban, nem tetszenek a hírek, de remélem, hogy tévedek!
Milyen hirekrol hallottal a Roon-al kapcsolatban?
Ez engem is érdekelne!
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

fapaci írta:
2024.01.18., csüt. 16:20
alto írta:
A Roonnál sorban állnak a készülékek a minősítésre, több hónap a várakozási idő.
Így van. Az Eversolo egyik embere is azt írta, hogy novemberben elindították a folyamatot az A8 esetében és a Roon már akkor negyedévet mondott nekik. Az A6 tavaly másfél hónap alatt megkapta a Roon Ready plecsnit.

Sajnos van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban, nem tetszenek a hírek, de remélem, hogy tévedek!
Milyen hirekrol hallottal a Roon-al kapcsolatban?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2024.01.18., csüt. 16:13
suminator968 írta:
2024.01.18., csüt. 15:11
Upsz. Én kényszeríteni akartam a frissítésre, de azt mondja napra kész :) Ja, hogy usb-n lehet rá kényszeríteni :)
Önmagától csak a főverzió váltásokat csinálja meg, a kis hibajavításokat nem, azokat offline módszerrel lehet megetetni vele.

Amúgy hogy érted, hogy "nehézkes a bemenet váltás"? Konkrétan két kattintás.
Mondjuk szól a Tidal, váltanék airplay-re, megszólal, de pár másodperc után megint a Tidal szól. A WiiM -en ilyen sosem fordul elő.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

alto írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”