mishow írta: ↑2024.01.19., pén. 08:37
Főleg azért, mert felhasználói oldalról teljesen különbözőek lehetnek az elvárások, és főleg hogy melyik júzer mit hajlandó elviselni...
... és miként kezeli a felmerülő gondokat. Aki sok év(tized)e használ számítógépet, vagy arra épülő masinákat, az másként áll hozzá a számítástechnikai problémák megoldásához, mint aki lemezjátszókhoz, békebeli analóg cuccokhoz van szokva. Utánaolvas, kutat a Neten, nem ijed meg egy kis szoftveres kutyulástól, "kierőszakolt" firmware frissítéstől, ne adj' ég, megkérdez valakit. Ettől még nem lesz jobb/rosszabb ember, de merőben más véleménye lesz ugyanarról a készülékről, esetről.
A szomszédom azért nem hajlandó frissíteni az öreg rendszert a gépén, mert a barátjánál egyszer lefagyott a Windows 11. Egy ilyen ember teljesen másként fog reagálni a napokban itt felmerült szoftveres problémákra, egyszerűen hibásnak tekinti a készüléket és rásüti, mint itt tegnap valaki, hogy szar az egész. A maga szempontjából igaza van, de felmerül a kérdés, az ilyen készülékek felhasználóitól esetleg elvárható-e némi hozzáértés. Nincs határozott válaszom rá, de hajlok rá, hogy igen.
Ezeket csak azért igyekeztem így egymás mellé akni, hogy megmutassam, a hálózati lejátszók és a szolgáltatók is még nagyon az út elején járnak, mi pedig csak a fejünket kapkodjuk, mit is kellene venni, merre kellene fejleszteni?
A magnókat, lemezjátszókat és a CD-t is évtizedekig csiszolták, mire igazán jók lettek. A héten több olyan beszélgetésem is volt, amiben - bizonyára az Eversolo beharangozása miatt - nekem szegezték a kérdést, hogy milyen lejátszót vegyenek. Közülük ketten is CD-ről váltanának és nekik bizony azt mondtam, várjanak még 1-2 évet, akkor már békésebb lesz a rendszerváltás, a mostani masinákkal azért néha még gépészkedni kell, ami nekem nem gond, nekik viszont intenzív hajhullást is okozhat.
A keresgélést az keserítheti meg leginkább, ha hősünk a LEGJOBB-at akarja megszerezni ahelyett, hogy egyszerűen venne egy JÓ-t. Ilyen esetekben öngyilkosság tanácsot adni, könnyen visszaütnek a kimondott szavak, én is inkább hagyom, hogy fussa a maga köreit és idővel talán belátja, hogy ami ma valaki szerint a legjobb, az holnapután már kegyvesztett, divatjamúlt lesz és a hálózati lejátszók között nagyon gyorsan fog változni a lista. Ebben a kategóriában fog lejátszódni a következő években az, ami az elmúlt évtizedben a DAC-ok környékén, azaz fejvesztett tempóban jönnek majd ki a cuccok és a többszázféle típusból álló kínálatot senki nem látja majd át.