Láttam, hogy meghirdetted a Hegelt. Ha esetleg mégis megtartod: hallottam ilyen erősítőt egy KLH Model 5 társaságában, szerintem érdemes lenne neked is megfülelni.halfej1980 írta: ↑2024.01.14., vas. 08:28Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de számomra az egyik legtöbbet a Parasound végerősítői tették le az asztalra. Precizitásban, dinamikában, atmoszférában, zeneértésben.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2873
- Kapcsolat:
Nem, bonyolult volt az eset. :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Akitől vetted, nem mutattad neki a saját erősítődet? Egy pár dolog megfordult már nála, lehet nem cserélgetne annyit.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Valaki feltörte Süti fiókját, és mindenféle hülyeséget írogat. Kérlek nézzétek ennek utána.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3274
Hahó adminok.
Valaki feltörte Süti fiókját, és mindenféle hülyeséget írogat. Kérlek nézzétek ennek utána.

Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2873
- Kapcsolat:
8év után újra egy gyári erősítő a fedélzeten, most használati céllal is:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
A 2.0 szerintem sosem fogja azt adni, ami a kocsiban van, és ha neked az tetszik, arra kell gyúrni.
Hallottam egy nem hifis ismerősnél olyan soundbar alapú Sonos rendszert a nappaliban, amire azt kellett mondanom, hűha
Nem két fillér volt, de a hang se alsópolcos. Engem pont a nem valósan hatalmas tér és a nagyon “megcsinált” hangzás zavart egy idő után, nem az én világom, de lehet te épp ezt keresed?
Kieg: tudom, te akkor mérgedben írtad, de én nem poénnak szántam …
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ahogy olvasom a kommenteket és a válaszaidat, egyre kevésbé dobnám el azt amit korábban már írtál: PROFI soundbar rendszer subbal, jól felépítve, akár több hangszóróval. A mostani hifid árából komolyat lehet építeni.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 11:10Viszont amit szeretnék otthoniban ami a kocsiban is megvan ….
A 2.0 szerintem sosem fogja azt adni, ami a kocsiban van, és ha neked az tetszik, arra kell gyúrni.
Hallottam egy nem hifis ismerősnél olyan soundbar alapú Sonos rendszert a nappaliban, amire azt kellett mondanom, hűha

Nem két fillér volt, de a hang se alsópolcos. Engem pont a nem valósan hatalmas tér és a nagyon “megcsinált” hangzás zavart egy idő után, nem az én világom, de lehet te épp ezt keresed?
Kieg: tudom, te akkor mérgedben írtad, de én nem poénnak szántam …
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2639
jah,hogy Gold GX200,nem jól emlékeztem akkor ...bocsesz..halfej1980 írta: ↑2024.01.14., vas. 08:28Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... 0-classic/
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... 607183635/
az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...![]()
más fa@...l könnyű verni a csalánt...
![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 861
En is ugy neztem, hogy darab ar ezert javasoltam azt amit de nehogy atrakjatok mert nem fog lehetni kovetni vagy ha atrakjatok akkor lehetno oda-vissza linkeket tenni, hogy lehessen kovetni a beszelgetest a jovoben.Vinkler írta: ↑2024.01.14., vas. 09:40Kezd átmenni OFF-ba az erősítős topic…dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...![]()
![]()
Ráadásul a JBl L100 szerintem darabár.![]()
ON.
Ha ennyire tájékozatlan a vásárló, akkor érdemes elmenni pár helyre, ahol tudjak demozni a Hegel erősítőt többféle hangsugárzóval, aztán dönteni.

Egyebkent mar tenyleg off mert itt mar a hangsugarzokrol van szo.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8899
Kezd átmenni OFF-ba az erősítős topic…dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
Ráadásul a JBl L100 szerintem darabár.

ON.
Ha ennyire tájékozatlan a vásárló, akkor érdemes elmenni pár helyre, ahol tudjak demozni a Hegel erősítőt többféle hangsugárzóval, aztán dönteni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 861
Havernek nemreg ajanlottam egy Genelec 1032-ot es megvette, nagyon tetszik neki es ugyanebbyibe kerul amiket nezegetsz es nem kell hozza kulon erosito tehat meg olcsobban is kijossz az egeszbol, hallgass meg egyet ha van ra lehetoseged. Ezt a hangfalat be lehet meromikrofonozni es beallitani a szobad akusztikajahoz na meg a parameterei is jobbak mint az itt felsoroltak. Na meg ha jol lattam hasznaltan is van itt az eladasok kozott (nem ismerem az illetot) .halfej1980 írta: ↑2024.01.14., vas. 08:28Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
Bar be kell valljam a JBL igen jol nez ki. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 24
Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2639
bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...

az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Erről a széles hangszínpadról nekem mindig a Talking Heads egyik hangfelvétele jut az eszembe, amiben elkezdik forgatni az együttest egy forgószínpadon az óra járásával megegyező irányba. Mekkora fricska már ez a hangszínpadkép-hajszolók irányába. (Azt csinálnak a hangfelvétellel a stúdiókban amit csak akarnak.)
Én a hegelt meghallgatnám jbl l82, vagy méginkább l100-asokkal is, már ha élethű rockkoncerthez hasonló hangot szeretnél hallani odahaza. A megfelelő hangsugárzóállvány alájuk is nagyon fontos, a földre letéve jóval gyengébb a hangjuk. Nálam még plusz súly is van rájuk pakolva felülről.
(Persze a minőségi kábelezés sem elhanyagolható szempont a minél jobb hangzásbeli eredmény elérése érdekében.)
Most hirdetnek egy Marantz PM7005-öt, van benne usb dac, a tesztek szerint tisztességes a phonoja, jó nagy táp van benne és 180 az ára.
Vagy kicsivel többért szokott lenni Cambridge szintén jó dackal és phonoval - én a kiszemeltek helyett ebbe az irányba indulnék!
- mishow
- V.I.P.
Monitor dobozhoz 20nm szobába ajánlott valami stabil “vas” amiben van teljesítmény tartalék. Ha usb dac is kellene, javaslom tedd a Topping árát az erősítőre szánt pénzhez és nézz belső dacos cuccot.
Most hirdetnek egy Marantz PM7005-öt, van benne usb dac, a tesztek szerint tisztességes a phonoja, jó nagy táp van benne és 180 az ára.
Vagy kicsivel többért szokott lenni Cambridge szintén jó dackal és phonoval - én a kiszemeltek helyett ebbe az irányba indulnék!
- Floydian
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Sziasztok!
Egy pár Wharfedale Diamond 12.2 hangfalhoz keresgélek erősítőt, leginkább lemezjátszózáshoz, de külső DAC-cal (a kiszemelt: Topping E30) is szeretnék zenélni PC-ről. Egy kb 20m2-es szobába szánom a szettet.
Eddig az alábbiakat néztem ki:
Rega Brio: 200e Ft
Rega Brio-R: 148e Ft
Naim Nait 5i: 220e Ft
NAD C356BEE: 145e Ft
Rotel A11 Tribute: 185e Ft
Ezek közül valamelyik lehet jó választás a fenti hangfalpárhoz?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Egy pár Wharfedale Diamond 12.2 hangfalhoz keresgélek erősítőt, leginkább lemezjátszózáshoz, de külső DAC-cal (a kiszemelt: Topping E30) is szeretnék zenélni PC-ről. Egy kb 20m2-es szobába szánom a szettet.
Eddig az alábbiakat néztem ki:
Rega Brio: 200e Ft
Rega Brio-R: 148e Ft
Naim Nait 5i: 220e Ft
NAD C356BEE: 145e Ft
Rotel A11 Tribute: 185e Ft
Ezek közül valamelyik lehet jó választás a fenti hangfalpárhoz?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Csak egy kis gondolat...."A tesztek sokszor hazudnak"...Alex_Aston írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:54De, a tesztek sokszor hazudnak, mert igen nagy hányaduk fizetett hirdetés. Ha pedig nem az, lehet nem a te ízlésed alapján íródott.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Szóval ezekkel óvatosan bánj, csak a saját ízlésed és füled legyen a döntő.
Itt, aki segíteni szeretne neked, azt nem terheled, a felajánlásokat pedig nyugodtan fogadd el, mert nem udvariasságból születnek, hanem jó szándék vezérli. No meg a tapasztalat, hogy hallgass meg minél több mindent, mielőtt döntesz.
ezt én egy kicsit másképpen fogalmaznám ...Nem elég figyelmesen olvasgatják sokan a teszteket,mert igen is a rendszer is fontos miként is tesztelnek egy adott készüléket, vagy bármit is ( ezt, a tesztek döntő többségében leírják)....És jön a vásárló panasza ,mikor ez alapján hazaviszi a terméket és lám otthon xar és nem hozza amit várt olvasott,,,,csak nem néz körül hova is vitte haza azt és milyen rendszerbe is kötötte be....Talán más is xar otthon és így xar, is lesz a produktum .....
Na mindegy ,csak azért véleményezem ezt így, mert itt lévő fórumtársak közül is olvastam, nem egy két tesztelt készülékről véleményt...és nem gondolnám róluk a rossz akaratot vagy a pénzlefizetéses vélemény formálást.....
Ennyi!
Az F500 SP egy kis monitor. A maga műfajában és árkategóriájában egy kiváló termék, de - mint nagyjából mindegyik ekkora méretű hangsugárzó - a mélyei korlátozottak, 50 Hz alatt az átviteli görbe elkezd erősen "lejteni". Kb. 15 m2-nél kisebb szobában és nem basszus intenzív műfajok esetén ez egy teljesen vállalható kompromisszum. Az F501 SP viszont már egy másik műfaj, egy kisebb méretű, de teljes értékű állóhangfal, egészen jó mélyekkel, és 15 m2-en vagy felette nyugodtan használható. Persze a nagy templomi orgonák legalsó 16 Hz-es sípját ezen sem fogod hallani, de nem is elvárható tőle, ezt nagyon kevés hangfal tudja, és persze tér is kell hozzá.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Rock60: nyilván tudom, hogy nem olyan lesz mint a kocsiban, eleve a színpad nagyon közel van. Auto kialakítás ugye /octavia/ Ebből adódóan volt kritika csak, de ugye evvel nem lehet mit kezdeni.
Viszont amit szeretnék otthoniban ami a kocsiban is megvan: a legapróbb részleteket is megmutató rendszer jó dinamikával és jó színpadképpel. Többek közt a Hegel-t is azért választottam, mert ilyennek írták le plusz a 4000 damping is csábító volt. A Monitor Audio-val kettő teljesült, viszont a színpad sajna nem. Tudom, hogy ez biztosan zavarni fog és nem akarok hiányérzetet:)
Alex_Aston: értem én, fogok is vele élni a lehetőségeimhez mérten.
Viszont amit szeretnék otthoniban ami a kocsiban is megvan: a legapróbb részleteket is megmutató rendszer jó dinamikával és jó színpadképpel. Többek közt a Hegel-t is azért választottam, mert ilyennek írták le plusz a 4000 damping is csábító volt. A Monitor Audio-val kettő teljesült, viszont a színpad sajna nem. Tudom, hogy ez biztosan zavarni fog és nem akarok hiányérzetet:)
Alex_Aston: értem én, fogok is vele élni a lehetőségeimhez mérten.
Hirdetésből tesztek alapján venni rizikó, de azért még nem olyan nagy a vész
Szolnokon is van hifi élet, több olyan fórumtárs aláírásában szerepel, aki sokat ad-vesz, mert láthatóan kísérletezik. A hifi társas műfaj, nekem az elmúlt 15 év alatt (atyaég!) rengeteg olyan kellemes ismeretségem lett és van, ami innen indult. Aki meghív, nem zavarod, inkább az a gáz hogy a “beugrok negyedórára” az hifis nyelven minimum két óra hossza
Gondolom az autóhifiseknél ugyanez van, ne legyél szégyenlős!
- mishow
- V.I.P.
Senki nem röhög ki, és ha igen xard le - má’bocs.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57Ha meghirdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Hirdetésből tesztek alapján venni rizikó, de azért még nem olyan nagy a vész

Szolnokon is van hifi élet, több olyan fórumtárs aláírásában szerepel, aki sokat ad-vesz, mert láthatóan kísérletezik. A hifi társas műfaj, nekem az elmúlt 15 év alatt (atyaég!) rengeteg olyan kellemes ismeretségem lett és van, ami innen indult. Aki meghív, nem zavarod, inkább az a gáz hogy a “beugrok negyedórára” az hifis nyelven minimum két óra hossza
Gondolom az autóhifiseknél ugyanez van, ne legyél szégyenlős!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.01.13., szomb. 11:12-kor.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Ebből a "tesztekben dícsérik" megállapításból, messzemenő következtetést nem szabad levonni.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
Olvastál, láttál(Youtubeon pl.) olyan tesztet, amiben nem dícsérik az aktuális készüléket? Nem.
Ezeknek a fizetett teszteknek ez a feladata, meg aztán nem vagy a tesztelő helyében, nem egyezik az ízlésetek sem, ezért ezek a tesztek csak nagyon tájékoztaró jelleggel bírnak. Szerintem.
Itt a példa, megvettél készülékeket, amiket dícsértek a tesztekben, aztán mégsem tetszik az együttes produkciójuk. Javaslom, csak a saját fülednek higgyj!
Vidékiként tudom, hogy nem könnyű lebonyolítani 1-1 meghallgatást, de sajnos kielégítő eredményre, máshogyan nem lehet jutni.
Én a helyedben élnék Alto felajálásával, és hallgatóznék nála, lehet, hogy olyan hangsugárzót is tud mutatni, ami eddig fel sem merült, de jó választás lehet. Talán még az is megbeszélhető, hogy a saját erősítődet is elvidd, és azzal hallgatod meg a kiszemelt hangsugarzókat, szerintem ez a leginkább célravezető megoldás.
Ui.: A Hegel nekem nem igazán a szívem csücske, többször hallottam már, de nem igazán tetszett még egyszer sem, de ez is csak azt bizonyítja, hogy más szavára(fülére) nem nagyon szaban semmit venni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Itt, aki segíteni szeretne neked, azt nem terheled, a felajánlásokat pedig nyugodtan fogadd el, mert nem udvariasságból születnek, hanem jó szándék vezérli. No meg a tapasztalat, hogy hallgass meg minél több mindent, mielőtt döntesz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3274
De, a tesztek sokszor hazudnak, mert igen nagy hányaduk fizetett hirdetés. Ha pedig nem az, lehet nem a te ízlésed alapján íródott.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Csak a Marantz! :-D
Fyne Audio - kat viszont hallottam többet is, azoknak a muzikalítása, tónusa szerinten sokkal közelebb áll a Sonushoz, mint a MA - hoz.
Jó az 500 - as, de az 501 - es sokkal komplexebb hang és szerintem az sem túl nagy Neked. / 500 +sub is számításba jöhet, de véleményem szerint a sub nem pótólja az 501 gazdagabb középtartományát, de ezt Alto-val át tudjátok beszélni.../
Az autó - hifihez való hasonlítással óvatosabban bánnék.
Persze a Tiedet nem hallottam, de jártam egy - két ilyen autó-hifi bemutatón, és amit ott a fanok nagyszerűnek ítéltek, hát én attól kb. a falra tudnék mászni...
Az ott tapasztalható " hangminőséget " és az otthonunkban elvártat nehezen lehet közös nevezőre hozni.
Ezt csak arra mondom, hogy próbálj " tiszta lappal " , tiszta füllel
viszonyulni az otthon hallottakhoz és ne az autóban megszokott legyen a viszonyítási alap, mert az szerintem zsákutcába vezet.
Hegel - t még sosem hallottam, de, ami az elmondásokból eddig át jött nekem róla, az egy színezetlen, kisé steril, de nagyon pontos, precíz hang lehet.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95.
Fyne Audio - kat viszont hallottam többet is, azoknak a muzikalítása, tónusa szerinten sokkal közelebb áll a Sonushoz, mint a MA - hoz.
Jó az 500 - as, de az 501 - es sokkal komplexebb hang és szerintem az sem túl nagy Neked. / 500 +sub is számításba jöhet, de véleményem szerint a sub nem pótólja az 501 gazdagabb középtartományát, de ezt Alto-val át tudjátok beszélni.../
Az autó - hifihez való hasonlítással óvatosabban bánnék.
Persze a Tiedet nem hallottam, de jártam egy - két ilyen autó-hifi bemutatón, és amit ott a fanok nagyszerűnek ítéltek, hát én attól kb. a falra tudnék mászni...
Az ott tapasztalható " hangminőséget " és az otthonunkban elvártat nehezen lehet közös nevezőre hozni.
Ezt csak arra mondom, hogy próbálj " tiszta lappal " , tiszta füllel

- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
- mishow
- V.I.P.
Igen egy időben sokféle Sonust hallottam, lakásban is, meg tesztelőként demószobában is. A zeneisége - ami nekem a legjobban tetszik - tényleg sokféle erősítővel átjön, de az igazi arcát hozzáillő nagyobb vasakkal mutatja meg. Nekem a legemlékezetesebb Sonus élményt egy csöves Unison Research, és egy nagy Musical Fidelity mögé kötve hozták. Típusokra sajnos nem emlékszem, de nem “alsópolcos” volt egyik sem. A többi off, mert ez az erősítős topic, de egy jól összerakott, Sonusra épülő rendszerrel nagyon szép zenét lehet otthon csinálni