Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mishow »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 16:57
Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet.
Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mishow írta:
2024.01.12., pén. 14:17
Rock60 írta:
2024.01.12., pén. 14:06

Aztán kipróbált egy Sonus Faber Concerto - t, amivel minden baja elillant.
Hát igen, a Sonus Faber is jó vonal, csak utána félő, hogy azzal meg a Hegel is cserés lesz! :tutiok:
Nem egy drága erősítővel szólt nagyon jól a kis Sonus.
Egy kis 30 - 40 Wattos magyar erősítő volt, ha jól rémlik, Heed, de nem merek rá megesküdni .,, gondolkodik.gif
Az időtájt hangfal vásárlási célzattal is hallgattam egy másik Concerto-t- még a Quad újraélesztése előtt - és ha nem éreztem volna kicsinek a 30 m2 - re, tuti nem hagytam volna ott.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 17:49

Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.
Nem azt mondta, hogy vedd meg, hanem azt hogy ki tudod próbálni. Legalább már előre látod, hogy jó e az elképzelésed, vagy sem, nem amikor eladtad a cuccot, és kiderül, hogy esetleg más után kell nézned.
Csak a Marantz! :-D

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

alto írta:
2024.01.12., pén. 17:22
halfej1980 írta:
Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Szerintem mielőtt belevágsz, érdemes meghallgatni. Nálam van F501 SP és F500 SP is, Hegel H120-al tudom mutatni.
Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

halfej1980 írta:
Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Szerintem mielőtt belevágsz, érdemes meghallgatni. Nálam van F501 SP és F500 SP is, Hegel H120-al tudom mutatni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 13:50
Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)
Azért "jobb" a színpad mert a tannoy magasai valószínű le sem sugározzák a zavaró tartományt. Ezt EQ-val, DSP-vel is el lehet érni. De jó soha nem lesz. Ahhoz a komponenshez kell igazodni amelynek a hangját legalább egyszer valahol kompromisszummentesnek ítélted meg.
Bombabiztos viszonyítási alap nélkül ez is csak egy újabb többismeretlenes egyenlet brute force kipörgetésére tett próbálkozás lesz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 15:45
Persze, hogy nem lehet kihagyni a DSP-t a kocsiból. Asszonypajtinak is ezt javasolták egy másik fórumon. Számomra nem szitokszó, csak nem értem, hogy lehetne egy szobai rendszerbe megcsinálni? Az autóban ugye, 5 hangsugárzó van, amit külön külön lehet EQ-val és időkorrekcióval állítani. Itt, hogyan oldahtó ez meg?
Hát nem lehetetlen, de többet itt nem mondhatok. censored.gif

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 15:45
Persze, hogy nem lehet kihagyni a DSP-t a kocsiból. Asszonypajtinak is ezt javasolták egy másik fórumon. Számomra nem szitokszó, csak nem értem, hogy lehetne egy szobai rendszerbe megcsinálni? Az autóban ugye, 5 hangsugárzó van, amit külön külön lehet EQ-val és időkorrekcióval állítani. Itt, hogyan oldahtó ez meg?
Ha adott egy többutas, passzív váltós hangsugárzó, akkor nyilván valamelyest korlátoltabbak a lehetőségek, de ha nem hányavetien tervezték meg, akkor simán lehet hangolni utólag is a hangszórókat/hangsugárzót, nem beszélve a szoba akusztikus hatásainak korrigálásáról.
Ha amúgyis PC a forrás, akkor kár lenne nem kipróbálni (van ingyenes szoftver, nem is akármilyen), persze mikrofonos mérés alapján.

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 14:25
Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)

Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.
Még mielőtt kihajítasz mindent az ablakon, szerintem kérdezd meg az autós rendszered építőjét és hangolóját, hogy DSP (tudom, hogy ez itt szitokszó) nélkül mire ment volna, illetve lett-e volna esélyed a hangminőségversenyen.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 14:26
halfej1980 írta:
Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)

Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.
alto: tudnál pár tippet adni, mi való a Hegel-hez? leborulok.gif
Vagy szerezz be aktiv hangfalat es akkor nem kell az erositovel vacakolnod, ezzel a gond csak annyi, hogy nem szinez ha netan az tetszene a rendszerben. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 14:26
halfej1980 írta:

Például Elac vagy Fyne Audio. De a Hegelek hangja kifejezetten nem az én ízlésem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

halfej1980 írta:

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

mishow írta:
2024.01.12., pén. 14:17
Rock60 írta:
Hát igen, a Sonus Faber is jó vonal, csak utána félő, hogy azzal meg a Hegel is cserés lesz! :tutiok:
Árulok Hegelt is, meg Sonus Fabert is. Megerősítem, nem valók egymáshoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

halfej1980 írta:
A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van?
Hát kb az van, amire tippeltünk: az MA bármilyen jó doboz, nem passzol a szobádba, vagy nincs szinergiában a Hegellel.
Ez sajnos előfordul: a lánc minden eleme a maga nemében tisztességes cucc, együtt meg nem működnek. Lehet pont azért, mert a MA tényleg nagy a szobádba.
Ha a Tannoy vonal működik, akkor arra kell továbbmenni, olyan szinten, ami pariban van a Hegellel. És nem biztos, hogy feltétlenül valami nagyon drágára kell gondolni! Lehet valami régebbi cucc, pl ha ennyire el tudod húzni a faltól, akkor hirtelen egy álló Epos M22 jutna eszembe ... :smile29:

Egy igen halk megjegyzés: ha ilyen jó füllel építesz autóhifit, és hangolsz össze - gondolom - kosárnyi hangszórót, akkor pont 16 nm-re nagymonitor + zenére hangolt szub neked nem lenne kihívás.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Az MA dobozoknak elég megosztó a magas hangjuk, egyesek tolakodónak találják őket, de ez persze sok mindentől függ...
Egy ismimnek voltak állványos MA dobozai, jó sok magasa volt, az biztos, de a térleképezéssel neki is voltak problémái, ha nem is ilyen súlyosak.

Rock60
Őslakos
Őslakos

halfej1980 írta:
Na, most vagyok teljesen tanácstalan. Előszedtem a régi Tannoy Mercury MX3 dobozokat, amit egyébként a nyaralóba szántam, hogy szóljon valami. De itt a színpad kellemesen faltól falig ér:( :( Pl a Eagles-Hotel California koncert. A taps az elején falig ér, a gitárszóló amikor elindul egy kicsit bentebb a tapsnál és picit magasabban. Nem tudom, hogy így jó e én így szeretem. A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)
Isten látja lelkemet, pont most kezdtem bele leírni, hogy a Tannoy - al biztosan jobb lesz a térleképezés, és az MA - t tök mindegy hova forgatod, ahol ennyire a dobozba zsúfolódik a történet, az nem akusztikai probléma.
A Tannoy - nak egyébként tényleg jó a térleképezlse, és a magasaira sem szoktak panaszkodni, sőt !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.01.12., pén. 14:15-kor.

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Na, most vagyok teljesen tanácstalan. Előszedtem a régi Tannoy Mercury MX3 dobozokat, amit egyébként a nyaralóba szántam, hogy szóljon valami. De itt a színpad kellemesen faltól falig ér:( :( Pl a Eagles-Hotel California koncert. A taps az elején falig ér, a gitárszóló amikor elindul egy kicsit bentebb a tapsnál és picit magasabban. Nem tudom, hogy így jó e én így szeretem. A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

diagnet írta:
2024.01.12., pén. 12:10
halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 10:46

Igen így csinálom, becsukom a szemem, elindítom a kedvenc zenéimet, és pont azért kinlódok itt most, hogy nem-nem jó így:) Sajnos mindig ki kell nyitni a szemem amikor a széleken történik valami és zavar. :D
Ez egy ismert jelenség és sajnos nem a szobaakusztikán múlik. A lowend készülékeknél teljesen szokványos, de előfordul a legmagasabb kategóriában is. A kiemelések és fáziseltolódások szerencsétlen kombinációjából adódik. Megesik, hogy önmagában hiába nagyon jó egy erősítő és a hangsugárzó, egy láncban mégis használhatatlanok.
Gondolom a közép-magas tartományban hallod leginkább.
Pontosan ahogy írod, közép-magas tartományban jelentkezik leginkább. Gitár stb:( Van itt egy Tannoy hangfal is, rákötöm, kíváncsi vagyok.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 10:46

Igen így csinálom, becsukom a szemem, elindítom a kedvenc zenéimet, és pont azért kinlódok itt most, hogy nem-nem jó így:) Sajnos mindig ki kell nyitni a szemem amikor a széleken történik valami és zavar. :D
Ez egy ismert jelenség és sajnos nem a szobaakusztikán múlik. A lowend készülékeknél teljesen szokványos, de előfordul a legmagasabb kategóriában is. A kiemelések és fáziseltolódások szerencsétlen kombinációjából adódik. Megesik, hogy önmagában hiába nagyon jó egy erősítő és a hangsugárzó, egy láncban mégis használhatatlanok.
Gondolom a közép-magas tartományban hallod leginkább.

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy szakember lehet kiröhögne a szobámban. Nincs lehetőségem másik helyet találni sajnos. 220nm ez a nyomorult ház, de a legnagyobb szoba is 18nm:):) No meg mi ezzel a rendszerrel használjuk a tv-t is. Egyébként ágyból hallgatom a zenét. Megnézetném én az akusztikát, de evvel foglalkozik valaki, aki ért is hozzá?:) Tényleg új vagyok az otthoni hi-fi világában. Féltem is belekezdeni az egészbe, de nem alaptalanul úgy látom:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 10:38
fapaci és denesdr: nem a széles színpad a lényeg, hanem, az, hogy ne érzékeljem azt, hogy közvetlen a dobozokból jön a széleken a zene.
Értelek, pláne mert ez a hatás mindannyiunk részéről elvárt zenehallgatásnál. Hatékonysága leginkább a hangsugárzón, de a lejátszó rendszer más elemein és a rendszer együttműködésén (divatos nevén szinergián) is múlik, kihangsúlyozva, hogy a rendszer része a szoba is minden akusztikai sajátosságával együtt. Sajnos vannak olyan helyiségek, ahol egy amúgy komoly rendszer (ami neked már adott) sem képes élvezetes zenehallgatást biztosítani, ezeket célszerű akusztikailag megvizsgálni, korrigálni, vagy ha reménytelen a helyzet, másik helyiséget keresni. De tudom, könnyen beszélek a távolból...

halfej1980 írta:
2024.01.12., pén. 11:14
A kábelekről még nem esett szó ez igaz:) A hangfalkábel az Viard Audio Silver HD 12, Supra Lorad mk2 tápkábel. Egyelőre upnp-n működik az erősítő, de hétfőre talán megérkezik a Supra usb kábel is:)
Ha hétfőn azt írod, hogy az USB kábeltől minden magjavult, akkor itt többen is a kardunkba dőlünk. Ez a veszélye a kellő infó nélküli tanácsadásnak. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”