A padlótól számítva max 80cm a kép alja. Attól magasabbra már jó lenne nem menni, ha lehet. Nálunk az ALR anyaghoz nem gyártanak kifutót, sem fekete sávokat. Speciális felület, ami nagyon kényes, így nem ragasztanak/vasalnak rá fekete sávokat. (amúgyis, ahová nem vetítesz fekete marad) Az anyag maximális magassága 195cm, ha ehhez még hozzá adod a tokot, ami kb 15cm, akkor a mennyezettől maximálisan a vetített kép alja 210cm lehet + az alsó feszítő rúd. Ezt kitudod számolna az ottani belmagasságodhoz, hogy menyire tud lejönni a kép.peterson írta: ↑2024.01.11., csüt. 14:02Köszönöm, így érthető az ALR vászon, jó a demonstrációd!
A projektor pozíció is érthető, megvalósítható.
Sajnos csak motoros vásznat tudok elhelyezni, mert főképp zenehallgató szoba lesz a helyiség és nincs hely a fixnek. Ebből adódoan a magasság továbbra is kérdés, mert olyan mélyre amit írtál, csak 60-70 cm-es felső kifutóval tud lemenni a vászon. Mi az a vászon közép vonal magasság ami még elfogadható? Ugyan láttam olyan helyet, ahol rendelhető "bármilyen" hosszú kifutóval a vászon, de akkor szinte csak újban gondolkozhatom, pedig a használt költséghatékonyabb tudna lenni. Főleg, mert nem annyira sürgős, tudnék várni valami jó lehetőségre.
Ezt más gyártmányoknál lehet teljesen más méretekkel is, én csak a sajátunkból tudok kiindulni, azoknak tudom a pontos méreteit!