Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alon írta:
2024.01.12., pén. 07:57
Próbáld ki esetleg azt is, hogy a hangfal két külső szélét pár mm-rel kijjebb fordítod.
Szegény doboz mit szól majd ehhez? :rolleyes:

Biztos, hogy a nagyobb színpad jobb minőséget jelez? Ez nekem inkább egy mennyiségi jelzőnek tűnik. Pár napja is hallottam egy rendszert, ami igencsak széthúzta a szereplőket, olyannyira, hogy középen nem maradt senki. Nem tudtam lelkesedni érte, a hangdobozok mozgatásával, forgatásával megoldódott.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

KLajos írta:
2024.01.12., pén. 08:06
halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 20:57
Köszönöm mindkettőtöknek. Biztosan akusztikai problémám van 16.5 négyzetméter a szoba, sajnos ez van. A polcsugárzók nem szimpatikusak. A színpad ami van egyébként nem rossz, szépen el van szeparálva. Még egy picike mélységérzet is van, bár ez elhanyagolható. Viszont nem birok megbékélni azzal, hogy a szélek simán érezhetően a hangsugárzóra koncentrálodik. Akaratlanul is mindig odanézek. Szóval ez okoz hiányérzetet. Ha csak picit túlnyúlna, teljesen elégedett lennék. Így viszont vagy megszokom, vagy eladom:) A kocsimtól nem tudok elvonatkoztatni sajnos. Ott is a mélyközepeknél van a színpad vége, de soha nem a hangszóróból hallom a széleket, hanem picit lentebb/fentebb:( Akkor ezen mondjuk egy Gustard R26 sem segít, amiről odák vannak, hogy milyen mély, milyen széles és precíz színpadot rajzol:)
Pali923: neked is köszi:)
Fura ez, mert harmincsok éve a BEAG HOX40-eken is kiment a színpadkép a bal hangsugárzótól még balra (East: Játékok című lp-n hallgatva). Lakótelepi szobában, Orion SE1025-tel hajtva a BEAG-okat.
Teljesen más a két hangsugárzó konstrukciója, illetve 2 lakótelepi szoba között is hatalmas lehet az akusztikai különbség még akkor is, ha egyik sincs célzottan akusztikailag kezelve és akkor a gyakorlatilag végtelen féle elhelyezésről illetve hallgatói pozícióról még nem is esett szó.

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: KLajos »

halfej1980 írta:
Köszönöm mindkettőtöknek. Biztosan akusztikai problémám van 16.5 négyzetméter a szoba, sajnos ez van. A polcsugárzók nem szimpatikusak. A színpad ami van egyébként nem rossz, szépen el van szeparálva. Még egy picike mélységérzet is van, bár ez elhanyagolható. Viszont nem birok megbékélni azzal, hogy a szélek simán érezhetően a hangsugárzóra koncentrálodik. Akaratlanul is mindig odanézek. Szóval ez okoz hiányérzetet. Ha csak picit túlnyúlna, teljesen elégedett lennék. Így viszont vagy megszokom, vagy eladom:) A kocsimtól nem tudok elvonatkoztatni sajnos. Ott is a mélyközepeknél van a színpad vége, de soha nem a hangszóróból hallom a széleket, hanem picit lentebb/fentebb:( Akkor ezen mondjuk egy Gustard R26 sem segít, amiről odák vannak, hogy milyen mély, milyen széles és precíz színpadot rajzol:)
Fura ez, mert harmincsok éve a BEAG HOX40-eken is kiment a színpadkép a bal hangsugárzótól még balra (East: Játékok című lp-n hallgatva). Lakótelepi szobában, Orion SE1025-tel hajtva a BEAG-okat.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 21:42
mishow írta:
2024.01.11., csüt. 21:29
A tesztek külön kiemelik, hogy a GX200-nak milyen nagy tere van - tehát a baj ott lesz a szobában valahol.
Lehet, hogy a hallgató pozíciód nem jó, de előfordulhat, hogy már a forrásnál elveszik valami.
Vagy …. írod, hogy az autó az “etalon”. Nem lehetséges, hogy ott túlságosan mesterséges a tér, és megszokta a füled?
Csak tippelgetek gondolkodik.gif
Mesterséges e, azt nem tudom. Az biztos, hogy nagyon nagyon jó. Nagyon össze van rakva a kocsi:) Idén én nyertem az SQ bajnokságot, de ezzel nem untatok senkit. Ha valaki Szolnokon jár és kíváncsi, nagyon szivesen megmutatom.

A Hegelt 2 napja vettem, A H95 kistesót meghalgattam. Egy Fine Audio F501 volt és aránytalanul egy 2 milliós Auralic streamer-ről ment. Ott viszont már a mélységérzet is nagyon megvolt, egyszóval ott nagyon tetszett amit hallottam. De nem fogok most pl egy r26-ot rendelni lutrira:) No mindegy, tényleg köszönöm a segítséget, majd kialakul valami:)
,

nem szeretnék belekontárkodni,tavaly egy kereskedői szeánszon ahol optimális elhelyezésben volt az X hangszoró,egy hangszorókábel cserénél (és csak az lett cserélve,semmi más) az Y kábel használatával,nagyon széles,levegős hangkép volt,jóval szélesebb volt a szinpad mint a 2 hangszoró távolsága, a Z kábel használatával meg jobban a 2 hangszoró közé volt helyezve a hangkép,arányosan változott a szinpad mélysége is a 2 hangszorókábelnél...mondjuk,nem volt olcsó sem az Y,sem a Z kábel... :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

mishow írta:
2024.01.11., csüt. 21:29
A tesztek külön kiemelik, hogy a GX200-nak milyen nagy tere van - tehát a baj ott lesz a szobában valahol.
Lehet, hogy a hallgató pozíciód nem jó, de előfordulhat, hogy már a forrásnál elveszik valami.
Vagy …. írod, hogy az autó az “etalon”. Nem lehetséges, hogy ott túlságosan mesterséges a tér, és megszokta a füled?
Mesterséges e, azt nem tudom. Az biztos, hogy nagyon nagyon jó. Nagyon össze van rakva a kocsi:) Idén én nyertem az SQ bajnokságot, de ezzel nem untatok senkit. Ha valaki Szolnokon jár és kíváncsi, nagyon szivesen megmutatom.

A Hegelt 2 napja vettem, A H95 kistesót meghalgattam. Egy Fine Audio F501 volt és aránytalanul egy 2 milliós Auralic streamer-ről ment. Ott viszont már a mélységérzet is nagyon megvolt, egyszóval ott nagyon tetszett amit hallottam. De nem fogok most pl egy r26-ot rendelni lutrira:) No mindegy, tényleg köszönöm a segítséget, majd kialakul valami:)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2537

Hozzászólás Szerző: mishow »

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.01.11., csüt. 21:18
halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 21:13
Bocsánat, azt nem írtam, hogy a MA Gold manuálban található ajánlást használtam az elhelyezésnél. Oldalfalaktól 90-90cm hátsó faltól pedig 60cm. Így van az a színpad amit felvázoltam. De az előtte lévő elhelyezéshez képest sokat javult, de itt sincs túlnyúló színpad:(
Ok. A mono középről szól? Csak mert az oldalsó falaktól távolság az 1 dolog, lehet közelebb kell őket húzni egymáshoz.
Igen, szépen középről, még szellősnek is mondanám. Simán kivehető, ki hol áll a színpadon. Ezzel tényleg semmi probléma nincs. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy teljesen kitölti a fülem a zene:) Ráadásul a Hegel iszonyat jól bánik a mélyel is. Tényleg nagyon tetszene, ha csak picit szélesebb lenne az a fránya színpad.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7543

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 21:13
Bocsánat, azt nem írtam, hogy a MA Gold manuálban található ajánlást használtam az elhelyezésnél. Oldalfalaktól 90-90cm hátsó faltól pedig 60cm. Így van az a színpad amit felvázoltam. De az előtte lévő elhelyezéshez képest sokat javult, de itt sincs túlnyúló színpad:(
Ok. A mono középről szól? Csak mert az oldalsó falaktól távolság az 1 dolog, lehet közelebb kell őket húzni egymáshoz.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.01.11., csüt. 21:05
halfej1980 írta:
Egy próba erejéig tedd a dobozokat olyan helyre, hogy legalább 50cm-re tőlük ne legyen semmilyen visszaverő felület és forgasd be őket a hallgatási pozícióba, ami szintén olyan helyen legyen, ahol nincs közvetlenül semmilyen visszaverő felület, tehát ne a fal tövébe ülj. Ha így jobb a színpad, akkor akusztikai probléma.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7543

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

halfej1980 írta:
Egy próba erejéig tedd a dobozokat olyan helyre, hogy legalább 50cm-re tőlük ne legyen semmilyen visszaverő felület és forgasd be őket a hallgatási pozícióba, ami szintén olyan helyen legyen, ahol nincs közvetlenül semmilyen visszaverő felület, tehát ne a fal tövébe ülj. Ha így jobb a színpad, akkor akusztikai probléma.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 20:23
De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon?
Ez szerintem is ezer dologtól függhet, talán az akusztikai helytől leginkább. Én pl. azért tartottam meg 2 közül ezt a streamert, amit használok, mert nagyon széles és tágas színpadképe van az elődjéhez képest. Pedig semmi más nem változott a rendszerben, és mégis. Vagyis nem csak az erősítő és a hangfal számít.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

halfej1980 írta:
Sziasztok. Nagyon kezdő otthoni hifis vagyok. De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon? Nekem teljesen a két hangfal közt marad a szímpad:(
Ez így önmagában nem túl sok infó, de a hiányosság, amit emlegetsz, inkább elhelyezési anomália.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

halfej1980 írta:
Sziasztok. Nagyon kezdő otthoni hifis vagyok. De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon? Nekem teljesen a két hangfal közt marad a szímpad:(
Ez sok mindentől függhet. Számíthat a szoba/környezet, akusztika, a cucc, illetve a felvétel, amit hallgatsz.
Az egész arról szól, hogy a két "pontszerű" hangforrás (két db hangdoboz), hogyan tudja a füleiden keresztül becsapni az agyad, ahol ezek az "extra színpadok" így létrejöhetnek. Nézz meg pár videót, leírást a helyes sztereó hifi elhelyezésről. Minden jobb hangfalgyártónak vannak ilyen leírásai. Kezdésnek nagyon jó szetted van, ezen is szép sztereót kell hallanod. Vannak persze olyan hifi komponensek, amelyek képesek még nagyobb színpadot varázsolni, olyat is akár, amit a hangfelvétel alkotói sem terveztek. Van akinek ez tetszik, van akinek ez már sok.

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

gomolalaci írta:
2024.01.08., hétf. 20:35
Balage84 írta:
2024.01.07., vas. 19:16
antizigün írta:
2024.01.03., szer. 11:42
sziasztok,

tanácsot kérnék, ezt is figyelembe venném a meghallgatás mellett (ha sikerül)

egy entry level erősítőt (520AE) cserélnék jobbra, kettőre szűkült, amiből választanék

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
lemezjátszó, dekk és cd-player
KEF Coda 9

köszönöm szépen, minden visszajelzésnek örülök
Szia!

Én az Audiolab 6000A-t venném.
De miért gondolod, hogy a Denon-tól ez nagy előrelépés lesz?
KI
,,entry level" ez belépő szintűt jelent? Magyarul írj, ha kérhetem! Ez az ország NEM amerika! Hála Istennek!!!

BE

Off

Hihihi, hahaha és kunc-kunc-kunc… :fekverohog:

On
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

callcap
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: callcap »

gomolalaci írta:
2024.01.08., hétf. 20:35
Balage84 írta:
antizigün írta:
sziasztok,

egy entry level erősítőt (520AE) cserélnék jobbra, kettőre szűkült, amiből választanék

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

KI
,,entry level" ez belépő szintűt jelent? Magyarul írj, ha kérhetem! Ez az ország NEM amerika! Hála Istennek!!!

BE
Bár nincs a felsoroltak közt , én egy JapanVictorCompany típust ajánlanék azok közül is a Ninja sorozatból...típusszám nem jut eszembe bármelyik Jó! 😂
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E

Hitachi HT-324-OMB 5E

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Balage84 írta:
antizigün írta:
sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

KI

BE
A gondolkodás nem megerőltető...

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

antizigün írta:
sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Csak az erősítőkapcsolások világában jártas érdeklődőknek:

viewtopic.php?f=100&t=190438&p=2844648#p2844648
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Re: Nakamichi PA-7E végerősítő 2 X 200W

Hozzászólás Szerző: trane »

tunerman írta:
2024.01.04., csüt. 10:05
de - hogy tisztába tegyük a dolgokat - sem ez, sem az MkII nem "STASIS kapcsolással, egyenesen Nelson Pass keze alól" származnak
Ugyan ez nem az erősítők topikja, de a Nakamichi PA-7E pont azt részt hagyta ki a "Stasis" alapkapcsolásból ami annak a leggyengébb pontja....és amiatt megy tönkre szinte kivétel nélkül mindegyik eredeti :smile29:
Tehát végülis a Nakamichi PA-7E megbízhatóbb és jobb hangú mint az "eredeti" stasis erősítők :smile53:
TJ.
mégegyszer megerősítve az általad is beidézetteket: semmi egyebet nem állítottam, mint hogy amit wittao írt, nem teljesen úgy van leborulok.gif . a többi a vevő dolga :smile49:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2024.01.01., hétf. 15:56
Es a jogvita utan hogyan hasznalhattak tovabbra is?
:
IMG_0625.jpeg
tárgyilagos info-t közöltem, s (én) nem szeretném elvinni a hirdetés témájától a fonalat a továbbiakban sem :ohnoohnoohno: , így csak annyit, hogy erről semelyik, általam ismert Pass riport nem beszél> kérdezd a Mestert :rolleyes:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2011

Hozzászólás Szerző: wittao »

Es a jogvita utan hogyan hasznalhattak tovabbra is?
:
IMG_0625.jpeg
IMG_0625.jpeg (44.79 KiB) Megtekintve 2142 alkalommal
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ez egy klassz végfok :smile32: , de - hogy tisztába tegyük a dolgokat - sem ez, sem az MkII nem "STASIS kapcsolással, egyenesen Nelson Pass keze alól" származnak :ohnoohnoohno: . hirtelen a N.P.-sal/ról/kapcsolatban készült lementett anyagaimból 3-at beidézek (http://www.audiophileaddicts.com/2015/0 ... amplifier/ , https://www.tonepublications.com/old-sc ... amplifier/ , https://audioxpress.com/article/Intervi ... elson-Pass ), amikből kiderül, hogy az első, 'sima' 7-es Nakamichi-nek volt a fentiek szerint köze Pass-hoz, s hogy egy jogi vitát követően mind az MkII, mind az E már az eredeti átdolgozott verziói lettek leborulok.gif
de, és megerősítem, attól ez még egy igen jó erősítő :guitar:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”