Az előző postban leírtam, hogy miért.Shimano írta: ↑2024.01.07., vas. 12:08A gyertyák 4 év/60000km-re előírt cseréjének az indoka érdekelne,ha van infód erről azt szívesen venném mert ez aktuális most nálam,de körbekérdezem az ismerős autószerelőket is majd ez ügyben.Vinkler írta: ↑2024.01.07., vas. 11:22
Ha ellopod az unixtól, akkor pedig 100%![]()
70%-ot én még soha sem láttam egyébként. Ráadásul errefelé úgy néz ki, hogy viheted a szerelőhöz az általad megvett 50%-os kedvezménnyel beszerzett alkatrészt, de akkor nem az az óradíj van, mintha nála vennéd. Akkor pedig te is csak kb a felét kapod meg az Ő kedvezményének, vagy annyit sem. Ez ilyen, nem tudom, h felétek, hogy működik.
Nálunk úgy működik hogy a kisebb karbantartásokat,javításokat,olajcsere,fékbetét,stb megcsináljuk a kozmetikai műhelyben,(egyikünk,nem én, szeret és tud is ezzel foglalkozni)és ugyan nekünk is van kedvezmény az unixtól,kb 30%,de nagyobbat kapunk egy ismerős szaki adataival akivel jó kapcsolatba vagyunk,általában 50-70%-ot az alkatrészekre.Ez a jó pénz az autószerelőknél,nem is annyira az óradíj,de hát ezt te is tudod.
Az okosban, más nevére megvett alkatrészt, amit a Guszti majd beszereli a veranda előtt-el egyik szerelő, főleg márkaszerviz sem tud versenyezni.
Az már másik kérdés, hogy az online NAV világában mit csinál a vállalkozás a nevére okosban megvett alkatrésszel. Egyszer csak lesz egy 17M forintos raktárkészlete? Mert gondolom tovább már nem számlázza senkinek.

Ha jól tudom, autómosóban, kozmetikában dolgozol. Sok éven keresztül volt saját autómosó, autókozmetikám, jelenleg pedig 3-at üzemeltetek.
Amikor jancsi bácsi azt mondja, hogy Ő hozza a saját autósamponját, azzal szeretné, ha lemosnátok az autót, majd a saját lehúzójával, rongyával szeretné letisztázni, de cserébe kedvezményt kér, viszont, ha megsérül a felület, akkor vállald a felelősséget, mit mondasz?
Vagy Norbi kiporszívózza az autóját, ti csak kárpitozzátok meg részáron, mert ő olcsóbban porszívót, mit mondasz?
Amikor Tamás azt mondja, hogy kerámiázzátok le az autóját, de majd ő hozza a kerámia bevonatot, ti csak csináljátok meg, de garanciával, mit mondasz?
Vagy, amikor azt mondják, hogy miért fizessenek nektek 40-50-60k-t egy kárpitozásért, vagy 100-130-at egy polírozásért, amikor. A szomszéd fia Pistike rendelt egy gépet és már 2 autót meg is csinált egy 10-esért a kertben, miért fizessenek nektek ennyit, mit mondasz?
Ilyenekkel nem lehet és véleményem szerint nem is kel, versenyezni, mindenkinek a saját döntése ez. Megértem, ha valaki ezt választja, de ne hasonlítgassuk már mással össze, mert nem lehet.