Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Nálam is volt ilyen HDMI gond az Anthem-el, ha a tv és a proji ha egyszerre volt rádugva OUT1-re és 2-re, nem akart jó lenni...
Úgy oldottam meg, hogy a ZONE2 HDMI out-ra tettem a projit, azóta minden oké. Természetesen be kell állítani, hogy az adott bemenet képét oda küldje.
Úgy oldottam meg, hogy a ZONE2 HDMI out-ra tettem a projit, azóta minden oké. Természetesen be kell állítani, hogy az adott bemenet képét oda küldje.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Köszi az ötletet ezt már megpróbáltam és így sem jó az avr-en keresztül! Felteszek valami régebbi Radeon drivert hátha az segít.
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- gabo01
- V.I.P.
Köszi a választ és a felajánlást is.R.G. írta: ↑2024.01.07., vas. 21:04Ha jol ertem, volt hasonlo problemam, ott a ket kimenetet nem tudtam hasznalni csak az egyikkel ment rendesen. Vagy csak egy kimenetet hasznaltam es mindig dugtostam a kabelt, vagy meg meg szakadt a kep, vagy be sem jott a projektorra. Optikai hdmi kabelre valtottam onnantol ment rendesen. Addig a ventionnak hasznaltam egy kis elosztojat amit kapcsolni lehet, hogy meylik oldalon menjen ki a jel. Ha gondolod azt oda tudom adni tesztre (Pest kornyeken), hatha ezzel mukodne nalad. Nem feltetlen visszafejlodes, de lehet vakamire erzekenyebb az a gep. Ami nalam nem ment, masnal meg siman ugyan azzal a geppel?!?!
Nálam annyiból más a helyzet, hogy akkor is meg-meg szakad a kép a projektoron ha nem kadencia helyes a lejátszás és a másik kimenetről lehúzom a tv-t.
Illetve ha a lejátszó program a filmhez igazítja a képfrissítést a lejátszás elején akkor egyik kijelzőn sincs kép az avr-en keresztül.

Több kábellel is próbáltam igaz egyik sem optikai.
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Ha jol ertem, volt hasonlo problemam, ott a ket kimenetet nem tudtam hasznalni csak az egyikkel ment rendesen. Vagy csak egy kimenetet hasznaltam es mindig dugtostam a kabelt, vagy meg meg szakadt a kep, vagy be sem jott a projektorra. Optikai hdmi kabelre valtottam onnantol ment rendesen. Addig a ventionnak hasznaltam egy kis elosztojat amit kapcsolni lehet, hogy meylik oldalon menjen ki a jel. Ha gondolod azt oda tudom adni tesztre (Pest kornyeken), hatha ezzel mukodne nalad. Nem feltetlen visszafejlodes, de lehet vakamire erzekenyebb az a gep. Ami nalam nem ment, masnal meg siman ugyan azzal a geppel?!?!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- gabo01
- V.I.P.
Egy kis segítségre lenne szükségem mert lassan begolyózok!
Lecseréltem a Marantz 7010-et egy Denon X4800-ra és azóta szívok a képpel főleg ha pc-ről szeretnék filmet lejátszani. Az earc-os kimenetre kötöttem egy Lg C1-es oledet a Hdmi 2-es kimenetre egy X7900-as JVC vetítőt. Amíg a tv saját appjait használom streaming-re minden ok. De pc-ről ha bekapcsolom a kodiban vagy az Mpc-Be-ben a frekiváltást akkor film indításkor egyik kijelzőre sem ad ki képet (hang van) és csak pc kikapcsolással jön vissza a kép. Ha nincs freki váltás akkor van kép.
Átdugtam a pc hdmi kábelét direktben a tv-re úgy freki váltással is van kép.
Az erősítőben kellene valamit beállítanom még vagy hibás a hdmi része? :U
A Marantz ugyanígy volt megoldva és annál működött pedig egy 7 évvel ezelőtti vas. Azt gondolná az ember, hogy ebben legalább volt fejlődés de semmi esetre visszafejlődés! :F
A kép ki-be kapcsolgatás is meg van a projektornál film lejátszás közben ezért le is húztam az avr-ről a tv-t de akkor sem tökéletes még freki váltás nélkül sem.
Most a videókártya egyik hdmi-jén megy a kép a tv-be a másikon a hangot viszem az avr egyik bemenetére így a tv ok. Csak a projektort nem tudom így használni sem a pc-hez sem az avr másik bementére kötött fire stickhez.
Ha vennék egy hdmi splittert akkor a pc képe ezen ketesztül váltható lenne a tv és a vetítő között de fire stick még mindig off.
Ez elvileg megoldaná a problémát de hát az ára:
https://www.hdfury.eu/shop/hdfury-vertex-2/
Mivel vadi új a Denon érdemes lenne garanciával próbálkozni? Mert azért ennek nem így kellene működnie nem? :O
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! :R
Lecseréltem a Marantz 7010-et egy Denon X4800-ra és azóta szívok a képpel főleg ha pc-ről szeretnék filmet lejátszani. Az earc-os kimenetre kötöttem egy Lg C1-es oledet a Hdmi 2-es kimenetre egy X7900-as JVC vetítőt. Amíg a tv saját appjait használom streaming-re minden ok. De pc-ről ha bekapcsolom a kodiban vagy az Mpc-Be-ben a frekiváltást akkor film indításkor egyik kijelzőre sem ad ki képet (hang van) és csak pc kikapcsolással jön vissza a kép. Ha nincs freki váltás akkor van kép.
Átdugtam a pc hdmi kábelét direktben a tv-re úgy freki váltással is van kép.
Az erősítőben kellene valamit beállítanom még vagy hibás a hdmi része? :U
A Marantz ugyanígy volt megoldva és annál működött pedig egy 7 évvel ezelőtti vas. Azt gondolná az ember, hogy ebben legalább volt fejlődés de semmi esetre visszafejlődés! :F
A kép ki-be kapcsolgatás is meg van a projektornál film lejátszás közben ezért le is húztam az avr-ről a tv-t de akkor sem tökéletes még freki váltás nélkül sem.
Most a videókártya egyik hdmi-jén megy a kép a tv-be a másikon a hangot viszem az avr egyik bemenetére így a tv ok. Csak a projektort nem tudom így használni sem a pc-hez sem az avr másik bementére kötött fire stickhez.
Ha vennék egy hdmi splittert akkor a pc képe ezen ketesztül váltható lenne a tv és a vetítő között de fire stick még mindig off.
Ez elvileg megoldaná a problémát de hát az ára:

https://www.hdfury.eu/shop/hdfury-vertex-2/
Mivel vadi új a Denon érdemes lenne garanciával próbálkozni? Mert azért ennek nem így kellene működnie nem? :O
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! :R
- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Jól értetted, azt gondoltam hogy ki lehet váltani. De el tudom engedi ezt. Vagy veszek egy alap pc-s 5.1-et. Vagy amit írtak már, hogy olyan erősítő kell aminek van front kimenete, és az első frontok a pucciniről mennek, a többi meg az 5.0/5.1 erősítőről.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
Persze ki lehet cserélni otthon is nem egy nagy kaland , de ha nem boldogulsz vele vidd el egy szakihoz , vagy kérj megvalakit aki a közéletben lakik és kicseréli neked…

"Az igazi barát szemből támad."
Akkor te igazi megmondó ember vagy ránézésre mondod meg, hogy jó a termék vagy nem, a meghallgatás nem is fontos …neked otthon a hifis cuccaid szoba dísz?-KP- írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:08Elég ránézni a termékeikre. Némelyiket elnézve, szó szerin nyílik a bicska. A fő "mérnökük" is egy autókereskedőből lett megmondóember. Amerikában mémek tucatjait szolgáltatja a tevékenységével. Nálam a top3 legkárosabb személy között egyértelműen ott szerepel. De ha neked kedved támadt gazdagítani őket, hát tegyed.
Szuper akkor neked mindent el lehet adni ami szépen be van csomagolva. Sajnállak

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Mindent ki lehet cserélni, max lesz egy másfél millás ajtó kitámasztód.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Akkor inkább úgy kérdezem, ki lehet_e cserélni? Mivel nem vagyok egy műszaki ember, én egy csavart nem veszek ki a készülékből. " Lehetőségre vagyok kiváncsi"... Accuphase integráltam Purple biztivel megy, finomabb lett tőle!

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Elég ránézni a termékeikre. Némelyiket elnézve, szó szerin nyílik a bicska. A fő "mérnökük" is egy autókereskedőből lett megmondóember. Amerikában mémek tucatjait szolgáltatja a tevékenységével. Nálam a top3 legkárosabb személy között egyértelműen ott szerepel. De ha neked kedved támadt gazdagítani őket, hát tegyed.
Kedves KP kipróbáltad netán?

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Legnagyobb sárkányfűárus cégek egyike az audio piacon. Pedig van egy pár.
Igen van…és ráadásul sok más típussal is….a biztosíték csere sokat hoz már egy egyszerű Furutech biztosíték sokat javít a hangzáson de pl a synergistic research Orange már sokkal többet javít a hangzáson és a purple már igazi nagyágyú….főleg akkor ha többi komponensben is cserélsz biztosítékot, na akkor hall az ember csodát…

Arra ügyelj ha biztit cserél pl a synenergestic-nél lehetőleg egy számmal nagyobbat tegyél bele

Szóval biztire fel…nálam és a többi hobbitársnál nagyon bevált…

- Quetz
- Törzsvendég
Többen csinálták már, de a végeredmény nem garantált. Van akink StormAudio, másnak pedig Trinnov proci lett belőle.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sziasztok! Esetleg valakinek tapasztalata Yamaha Cx_A5100 prociban lehet-e cserélni biztosítékot valami tuningosra? Tápkábel cserélgetés elég sokat hoz ezért gondoltam rá.

- Quetz
- Törzsvendég
Van az audioholicson egy összefoglaló, az első támogatott erősíőkkel együtt:speeedfire írta: ↑2024.01.05., pén. 21:40Ez az audyssey app support mire jó pontosan? Mert ha pre out-os kell, akkor egy olcsóbb yamaha, vagy onkyo fele annyiból megvan, mint a denon 3300 ha jól látom.
https://www.audioholics.com/editorials/ ... editor-app
- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Ez az audyssey app support mire jó pontosan? Mert ha pre out-os kell, akkor egy olcsóbb yamaha, vagy onkyo fele annyiból megvan, mint a denon 3300 ha jól látom.
Quetz írta: ↑2024.01.05., pén. 20:34Az erősítőd 2000 elején $1300 volt, inflációval ma a duplája. Ez 5 csatorna esetén $6500. Ha tehát az ár és a minőség korrelál valamennyire, akkor neked a Denon zászloshajót kellene megvenned, az AVR-A1H-t.speeedfire írta: ↑2024.01.05., pén. 16:42Hát az biztos, hogy jobb lenne mint látatlanba venni. Meg aztán ki tudja, hogy az antal 202-őkkel, hogy szól.![]()
Esetleg hasonló árban erősítő, akár használt?
A másik problémád, hogy minden modern AVR alkalmaz szobakorrekciót, amit érdemes is használni, viszont pont ezért nem lesz olyan a hangzásuk mint a jelenlegi sztereó rendszerednek.
A legjobb tipp, amit a prohardveren is kaptál, hogy pre-out-al rendelkező AVR-t vegyél, ha Denon/Marantz vonalon vásárolsz, akkor legyen audyssey app supportja és XT32-es audyssey korrekciója. Ez gyakorlatilag a Denon 3300/4300 vagy újabb modelleket jelent.
Másik tippem az Anthem 7+ csatornás erősítői lennének, amik támogatják az ARC Genesist és hálózaton keresztül konfigurálhatók.
- Quetz
- Törzsvendég
Én raspival zenélek, ahhoz képest az Anthem űrtechnika :). De az OP nem zenére keres megoldást, hanem házimozira, zenére ott a sztereó erősítője.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Lehet, hogy nem stimmelt ott valami, amikor egy ilyet hallgattál. Peace.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Quetz
- Törzsvendég
Az erősítőd 2000 elején $1300 volt, inflációval ma a duplája. Ez 5 csatorna esetén $6500. Ha tehát az ár és a minőség korrelál valamennyire, akkor neked a Denon zászloshajót kellene megvenned, az AVR-A1H-t.speeedfire írta: ↑2024.01.05., pén. 16:42Hát az biztos, hogy jobb lenne mint látatlanba venni. Meg aztán ki tudja, hogy az antal 202-őkkel, hogy szól.![]()
A másik problémád, hogy minden modern AVR alkalmaz szobakorrekciót, amit érdemes is használni, viszont pont ezért nem lesz olyan a hangzásuk mint a jelenlegi sztereó rendszerednek.
A legjobb tipp, amit a prohardveren is kaptál, hogy pre-out-al rendelkező AVR-t vegyél, ha Denon/Marantz vonalon vásárolsz, akkor legyen audyssey app supportja és XT32-es audyssey korrekciója. Ez gyakorlatilag a Denon 3300/4300 vagy újabb modelleket jelent.
Másik tippem az Anthem 7+ csatornás erősítői lennének, amik támogatják az ARC Genesist és hálózaton keresztül konfigurálhatók.
- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Kapcsolat:
Hát az biztos, hogy jobb lenne mint látatlanba venni. Meg aztán ki tudja, hogy az antal 202-őkkel, hogy szól.

Quetz írta: ↑2024.01.05., pén. 16:37Olyan boltba mennék, ahol engedik rákötni a Puccinit azokra a frontokra, amit az Onkyo is hajt. Így összetudnád hasonlítani a kettőt.speeedfire írta: ↑2024.01.05., pén. 15:06Sziasztok,
van egy puccini se erősítőm, ami hivox tuningon is átesett már. Viszont szeretnék egy 5.1 rendszert mozi miatt. Milyen 5.1 erősítőt ajánlanátok amivel közel azonos hangzást találnék, kb 250e a keret. Az Onkyo TX-NR6100 nagyon szimpatikus, de gondolom hangzásban nyomába se érne. Pedig a szolgáltatások tetszenek rajta, egyedül amit hiányolok az a riaa phono.
- Quetz
- Törzsvendég
Olyan boltba mennék, ahol engedik rákötni a Puccinit azokra a frontokra, amit az Onkyo is hajt. Így összetudnád hasonlítani a kettőt.speeedfire írta: ↑2024.01.05., pén. 15:06Sziasztok,
van egy puccini se erősítőm, ami hivox tuningon is átesett már. Viszont szeretnék egy 5.1 rendszert mozi miatt. Milyen 5.1 erősítőt ajánlanátok amivel közel azonos hangzást találnék, kb 250e a keret. Az Onkyo TX-NR6100 nagyon szimpatikus, de gondolom hangzásban nyomába se érne. Pedig a szolgáltatások tetszenek rajta, egyedül amit hiányolok az a riaa phono.