Köszönöm, én itt befejeztem a papíron való elmélkedést.
https://logout.hu/bejegyzes/robi-k/fels ... 3ri%C3%A1s
Köszönöm, én itt befejeztem a papíron való elmélkedést.
A két készülékben teljesen más a SoC és a DAC is, ez okozta a különbséget, nem a táp.KisMarci írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:36Tehát fussunk neki még egyszer:nemtomm írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:25Bocsánat ha te tesztelsz és fejlesztesz te mindig mindenből beszerzel a tesztre mindenből duplán? Netán ha így tesztelsz ez elég furcsa a számomra sőt teljesen szokatlan módon csinálod. Sokkal egyszerűbb az az egy komponenst kicserélni és eldönteni a saját hallása és látása alapján melyik a jobb …sajnállak azért ez nem gondoltam volna rólad, hogy ilyen komplikáltan fejlesztesz….KisMarci írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:22Előre leszögezem, hogy nem szoktam ilyen vitákba belemenni, mert úgy gondolom, hogy mindenki abban a (WC)papírban hisz, amilyet szeret.
De azért most megkérdezném, hogy azok közül, akik itt most hozzászóltak, biztos, hogy mind egymás mellé tettek ugyanabban a rendszerben, ugyanazokkal a kábelekkel két azonos márkájú készüléket tuninggal és anélkül?de te tudod…egyébkent egy gyakorlott hifistának nem kell csak max 10-20 p vagy még annyi sem , hogy eldöntse, marad egy fejlesztés vagy nem…
nem vitázni akarok csak leirtam a véleményemet
![]()
1. Régóta van egy OPPO 103 StemLock lejátszóm.
2. Egyszer vettem egy sima OPPO 203-at, mert azt gondoltam, hogy előrelépés lesz.
3. Végül maradt a tuning OPPO 103 és a 203-ast adtam el, mert mind képben és mind hangban szebb volt a 103-as.
Én is sajnálom, ha ez komplikált és szokatlan fejlesztésnek tűnik, de ettől függetlenül még senki nem a kérdésre válaszolt...
1642-ben nem kellett kipróbálni, mert mindenki tudta, hogy NEM MOZOG A FÖLD.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:26
Vannak dolgok, amiket ki sem kell próbálnod, mert tudod, hogy hülyeség. Például nem teszteled, hogy lapos-e a föld, pedig sokan állítják. Nem raknál fábol készült kereket az autódra, hiába mondanák influencerek, hogy régen minden jobb volt.
AKi ért az informatikához, ugyanúgy nem fog tunin tápokkal szorakozni.
Egy jo minosegu tap lenyege ,h zaj es zavar szennyezestol mentes aramot szolgaltasson minden rezsegysegnek. Ha ez részben tortenik meg a tovabbitando jel is ki lesz teve ennek a szennyezodesnek. Teljesen mind1 ,hogy a jel tovabitas digitalis vagy analog. A zaj itt van! A hdmi jelatvitelben is. Az mar mas teszta hogy a kepre gyakorolt hatasa az lathato vagy merheto-e, a hangra ez ketsegtelen.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:26Vannak dolgok, amiket ki sem kell próbálnod, mert tudod, hogy hülyeség. Például nem teszteled, hogy lapos-e a föld, pedig sokan állítják. Nem raknál fábol készült kereket az autódra, hiába mondanák influencerek, hogy régen minden jobb volt.nemtomm írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:14Kipróbáltad netán, szerintem biztos, hogy nem. Elolvastad figyelmesen amit írtam? Nemcsak a kép a hang is változott pozitívan![]()
A jobb minőségű táp miatt a továbbított jel is jobb minőségű lesz a végeredmény a pozitív hozam…
Érdekes itt a fórumon nagyon sokan vettek médialejátszóhoz dac-hoz jó minőségi toroid tápot és arról számoltak be, hogy milyen sokat hoz a képen és a hangon ….akkor ők rosszul látnak hallanak? Ez most nem egy ember véleménye hanem sok fórumtársé. Érdekes ha megjelenik egy használt táp szinte azonnal elkel ezt mivel magyarázod?
Jobb lenne ha átgondolnád a véleményedet mielőtt leírod !!
AKi ért az informatikához, ugyanúgy nem fog tunin tápokkal szorakozni. Ehhez elég ha megnézed egy számítógép sematikus ábráját:
A HDD-n még az eredeti film/hang van. Az adatközvetítő BUS rendszeren eljut a memóriába, onnan a CPU-ba ahol megtörténik a dekódolás, onnan pedig a GPU-ba ahol további feldolgozás történik és megy az AVR-be HDMI-n keresztül. A BUS az alaplap része, az alaplapot és minden csatlakoztatot eszközt a táp lát el árammal. Hol történik a javulás, melyik részre hat jobban a táp?
Tegyük fel, hogy javít a táp, de nem tudjuk, hogy hol. Nézzük meg, milyen lehetőségek vannak és elképzelhető-e a javulás:
- BUS: akkor minden adatmozgatás során kellene módosulásnak történnie, ebből a szempontból a programok is csak adat a számíógépnek. Ekkor a betöltött programok is változnának, tehát minden szoftver összedölne. Mindig!
- CPU: a matematikai utasítások az egyik táppal azt számolnák, hogy 100, a másik táppal meg 101, hisz a kimenet változik, "jobb" lett. Mivel egy CPU több millió tranzisztorból áll, ezért annak is igaznak kellene lennie, hogy minden esetben csak a kalkulációs áramköröket érinti a változás és csak akkor ha filmet és hangot számolnak. Nyilván ez lehetetlen.
- GPU: mivel a jobb táp transzfer függvénye az, hogy jobb és mondjuk egy sötét képp kicsit világosabb lessz, de ugyanakkor alapvetően világos kép már kiégne. Magyarán minden képkockának más változtatás kell, hogy "jobb" legyen. Ezen dolgoznak a retusálás során órakat a fotográfusok, magyarán ez sem működik.
- GPU 2: A GPU-t nem csak a nyers kép és hang adatok hagyják el, hanem egyébb metaadatok is, amik a kommunikációs protokol miatt szükségesek. Ha ezek megváltoznak, akkor a vevő oldalon a számítógép nem fogja érteni, mit is kap, aminek az eredménye széteső kép és hang lesz. A tápnak tehát úgy kellene beleavatkoznia a rendszer működésébe, hogy csak a pazload változzon, mielött HDMI kódolás létrejön. Erre van is megoldás, de azt nem tápegységnek, hanem például MadVR-nek hívják.
Vannak dolgok, amiket ki sem kell próbálnod, mert tudod, hogy hülyeség. Például nem teszteled, hogy lapos-e a föld, pedig sokan állítják. Nem raknál fábol készült kereket az autódra, hiába mondanák influencerek, hogy régen minden jobb volt.nemtomm írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:14Kipróbáltad netán, szerintem biztos, hogy nem. Elolvastad figyelmesen amit írtam? Nemcsak a kép a hang is változott pozitívan![]()
A jobb minőségű táp miatt a továbbított jel is jobb minőségű lesz a végeredmény a pozitív hozam…
Érdekes itt a fórumon nagyon sokan vettek médialejátszóhoz dac-hoz jó minőségi toroid tápot és arról számoltak be, hogy milyen sokat hoz a képen és a hangon ….akkor ők rosszul látnak hallanak? Ez most nem egy ember véleménye hanem sok fórumtársé. Érdekes ha megjelenik egy használt táp szinte azonnal elkel ezt mivel magyarázod?
Jobb lenne ha átgondolnád a véleményedet mielőtt leírod !!
Tehát fussunk neki még egyszer:nemtomm írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:25Bocsánat ha te tesztelsz és fejlesztesz te mindig mindenből beszerzel a tesztre mindenből duplán? Netán ha így tesztelsz ez elég furcsa a számomra sőt teljesen szokatlan módon csinálod. Sokkal egyszerűbb az az egy komponenst kicserélni és eldönteni a saját hallása és látása alapján melyik a jobb …sajnállak azért ez nem gondoltam volna rólad, hogy ilyen komplikáltan fejlesztesz….KisMarci írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:22Előre leszögezem, hogy nem szoktam ilyen vitákba belemenni, mert úgy gondolom, hogy mindenki abban a (WC)papírban hisz, amilyet szeret.
De azért most megkérdezném, hogy azok közül, akik itt most hozzászóltak, biztos, hogy mind egymás mellé tettek ugyanabban a rendszerben, ugyanazokkal a kábelekkel két azonos márkájú készüléket tuninggal és anélkül?de te tudod…egyébkent egy gyakorlott hifistának nem kell csak max 10-20 p vagy még annyi sem , hogy eldöntse, marad egy fejlesztés vagy nem…
nem vitázni akarok csak leirtam a véleményemet
![]()
Bocsánat ha te tesztelsz és fejlesztesz te mindig mindenből beszerzel a tesztre mindenből duplán? Netán ha így tesztelsz ez elég furcsa a számomra sőt teljesen szokatlan módon csinálod. Sokkal egyszerűbb az az egy komponenst kicserélni és eldönteni a saját hallása és látása alapján melyik a jobb …sajnállak azért ez nem gondoltam volna rólad, hogy ilyen komplikáltan fejlesztesz….KisMarci írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:22Előre leszögezem, hogy nem szoktam ilyen vitákba belemenni, mert úgy gondolom, hogy mindenki abban a (WC)papírban hisz, amilyet szeret.
De azért most megkérdezném, hogy azok közül, akik itt most hozzászóltak, biztos, hogy mind egymás mellé tettek ugyanabban a rendszerben, ugyanazokkal a kábelekkel két azonos márkájú készüléket tuninggal és anélkül?
És te lementetted már hdmi capture eszközzel a hdmi-n kijövő raw stream-et? Mert én igen, a képminőség mérhető.KisMarci írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:22Előre leszögezem, hogy nem szoktam ilyen vitákba belemenni, mert úgy gondolom, hogy mindenki abban a (WC)papírban hisz, amilyet szeret.
De azért most megkérdezném, hogy azok közül, akik itt most hozzászóltak, biztos, hogy mind egymás mellé tettek ugyanabban a rendszerben, ugyanazokkal a kábelekkel két azonos márkájú készüléket tuninggal és anélkül?
Kipróbáltad netán, szerintem biztos, hogy nem. Elolvastad figyelmesen amit írtam? Nemcsak a kép a hang is változott pozitívanQuetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 16:38
Amiről Nemtomm ír, hogy jobb lessz a kép, az egész egyszerűen megfogalmazható: élesebb, nagyobb fényerejű, stb... Ehhez a tuning tápegységnek pixel szinten kellene dekódolnia a képet, photoshop szintű képjavító algoritmusokat futtatni rajta, majd ezt továbbküldeni a megjelenítőnek. Na ilyen smart tápegység nincs, ez a CPU/GPU feladata.
Ez így van. és mivel helyi hálozaton sosem tapasztalsz csomagvesztést, áll a bizonyíték, hogy minden zavaró tényező ellenére a dolog működik, az analóg zavarokra érzéketlen az átvitel.fapaci írta: ↑2024.01.04., csüt. 17:16Kábeleken közlekedő elektromos jel kizárólag analóg lehet, nem létezik belőle digitális verzió, azt a fogadó készülék dekódolja az analóg jelből.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 16:38Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.
A TMDS-t nem tudod úgy megzavarni hogy más legyen a kép, előbb fog a SoC lefagyni…fapaci írta: ↑2024.01.04., csüt. 17:16Kábeleken közlekedő elektromos jel kizárólag analóg lehet, nem létezik belőle digitális verzió, azt a fogadó készülék dekódolja az analóg jelből. Akkor lenne igazságod, ha a kábeleken csak hasznos jelek utaznának és a készülékek csak ezekkel a jelekkel találkoznának, de a valóságban ez nagyon nem így van. Rengeteg zavarjel keveredik a hasznos jel mellé, a tápegységek is sok ilyesmit állítanak elő, a kábelek pedig antennaként is működnek, elektromágneses zavarokat szórnak és fognak be.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 16:38Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.
Innen fakad a kábelek és tápegységek közötti hallható eltérést, nyilván nem a hasznos jelen, vagy a biteken módosítanak. Ha könyvolvasás közben reflektorral világítok a szemedbe, kevésbé fogod élvezni a helyzetet és érteni a szöveget, pedig a betűk nem változtak.
Kábeleken közlekedő elektromos jel kizárólag analóg lehet, nem létezik belőle digitális verzió, azt a fogadó készülék dekódolja az analóg jelből. Akkor lenne igazságod, ha a kábeleken csak hasznos jelek utaznának és a készülékek csak ezekkel a jelekkel találkoznának, de a valóságban ez nagyon nem így van. Rengeteg zavarjel keveredik a hasznos jel mellé, a tápegységek is sok ilyesmit állítanak elő, a kábelek pedig antennaként is működnek, elektromágneses zavarokat szórnak és fognak be.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 16:38Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.
Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.Cseneles írta: ↑2024.01.04., csüt. 15:34Nem csak saját! Tápegység a lelke a digitális eszközöknek.
Nem csak saját! Tápegység a lelke a digitális eszközöknek.nemtomm írta: ↑2024.01.04., csüt. 14:01Dehogynem tudja módosítani ....pl a setup box kapott egy minőségi mz/x 12v tápot és sokkal jobb lett a kép és a hang akkor hogy is van ez? Leirom saját tapasztalat...![]()
![]()
![]()
Dehogynem tudja módosítani ....pl a setup box kapott egy minőségi mz/x 12v tápot és sokkal jobb lett a kép és a hang akkor hogy is van ez? Leirom saját tapasztalat...
Ez így van, itt egy nagyon jó cikk a TMDS-ről (fordító ajánlott), abból minden kiderül: http://www.hdmi-navi.com/tmds/
Ezt az expectation bias okozza, semmilyen analóg tuning nem tudja módosítani a digitális kimenet minőségét.
Kb igen, az csak az analóg audio részbe szól bele.dns555 írta: ↑2024.01.04., csüt. 07:48Értem. Akkor az audiocom plakett dísznek van ott (?)