Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy Arden
-
EriAtti
- Fórumlakó

- Értékelés: 104
Re: Tannoy Arden
Addig ment a duma és a találgatások, hogy elkelt, persze nem Magyarországon és duma nélkül
, jöttek, látták , ki sem próbálták és vitték 
-
EriAtti
- Fórumlakó

Határozottan az előző véleménnyel egyetértek, régi doboz, nem korabeli hangszóró. Ezt érdemes lenne feltüntetni.
Townshend elit rock 2 excalibur merlin psu, Zaika mc 5 , Heed quasar 3, heed obelisk psu, Audion black shadow mki 1, Manger zerobox 109 IIe , Horváth Vilmos összekötők, 40 éves hangfalkábelek , Sound arts és Solidsteel állványok ,Ikea bambusz polcok.
Laikusként azt mondanám hogy ebbe a régi dobozba valaki kicserélte a hszt. egy újjabbra.
Szerintem ha ebben valaha lett volna porvédő, akkor azt nem lehetett volna nyom nélkül eltávolítani. HPD385-nek kellene benne lenniük vagy a régi, vagy az új kosarasnak, ebben értelemszerűen a réginek a süllyesztés miatt. Az árat érdemes lenne átgondolnia az ismerősödnek.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
yes
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1287
Azt ajánlják, az ilyen nagy, nehéz membránokat időnként el kell forgatni, hogy egyenletesen nyúljon a felfüggesztésük. Lehet azért van 8 lyuk, hogy apránként lehessen forgatni
De a felemás párosítást nem értem
De a felemás párosítást nem értem
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Ez nekem is fura. A tulaj tudja miért így lettek beszerelve?dixie-chicken írta: ↑2024.01.11., csüt. 15:34...ezen felül a hangszorókosarak beszerelésnél nem ügyeltek (esztetika),vagy nem egyformán voltak forgatva..(bal oldali hsz-on a vezetékek vége lefele van,jobb oldali hsz,felfele vannak...szép példányok,de nem ártana egy "fenékfénykép",maga a hangszorórol..![]()
sikeres eladást..
- dixie-chicken
- V.I.P.

az meg bi-wire/bi-amp csatival van...tonee73 írta: ↑2024.01.03., szer. 19:00Itt egy másik a US Audio Martról (porvédő nélküli ez is).
https://www.usaudiomart.com/details/650 ... dio-tanno/
izgi...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.

a nyolc lyuk megvan:
https://www.44bx.com/tannoy/hpd.html
"a cast chassis basket that is finished in gold, with either 4 or 8 fixing holes depending on age"
...de nincs meg a csipogó,amely már a "tulip guide" félére hasonlit,habár látok ilyen féle felújitó készleteket a HPD385-hez (?)...ezen felül a hangszorókosarak beszerelésnél nem ügyeltek (esztetika),vagy nem egyformán voltak forgatva..(bal oldali hsz-on a vezetékek vége lefele van,jobb oldali hsz,felfele vannak...szép példányok,de nem ártana egy "fenékfénykép",maga a hangszorórol..
sikeres eladást..
https://www.44bx.com/tannoy/hpd.html
"a cast chassis basket that is finished in gold, with either 4 or 8 fixing holes depending on age"
...de nincs meg a csipogó,amely már a "tulip guide" félére hasonlit,habár látok ilyen féle felújitó készleteket a HPD385-hez (?)...ezen felül a hangszorókosarak beszerelésnél nem ügyeltek (esztetika),vagy nem egyformán voltak forgatva..(bal oldali hsz-on a vezetékek vége lefele van,jobb oldali hsz,felfele vannak...szép példányok,de nem ártana egy "fenékfénykép",maga a hangszorórol..
sikeres eladást..
Ilyen a saját eredeti hpd 385A Arden mk1 hangszóróm...
Townshend elit rock 2 excalibur merlin psu, Zaika mc 5 , Heed quasar 3, heed obelisk psu, Audion black shadow mki 1, Manger zerobox 109 IIe , Horváth Vilmos összekötők, 40 éves hangfalkábelek , Sound arts és Solidsteel állványok ,Ikea bambusz polcok.
A fekete hsz. kosár szintén érdekes.
Lehet hasznos lenne egy fotó a hangszórók fenekéről.
Lehet hasznos lenne egy fotó a hangszórók fenekéről.
-
EriAtti
- Fórumlakó

Lehet, hogy a Pink Floyd-ot kellene megkérdezni ???

- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Hát, ez már engem is kezdett érdekelni... 
Amit láttam az internettten, aszerint sok 8lyukas-4csavaros változat van. Valamint emlegetnek több helyen bizonyos Lockwood Audio-t, és általuk kónusz cserét, olyanra, mint a "nagyobb" modellekben, meg hogy az mennyire jó.
http://www.lockwoodaudio.co.uk/tannoy.htm
Persze ez csak egy dolog, utána érdemes járni!
Amit láttam az internettten, aszerint sok 8lyukas-4csavaros változat van. Valamint emlegetnek több helyen bizonyos Lockwood Audio-t, és általuk kónusz cserét, olyanra, mint a "nagyobb" modellekben, meg hogy az mennyire jó.
http://www.lockwoodaudio.co.uk/tannoy.htm
Persze ez csak egy dolog, utána érdemes járni!
Nem szotkam hibázni.
-
EriAtti
- Fórumlakó

Na átküldtem a diszkurzust a Cseh haveromnak és felhívott..., azt mondta a nyolc lyuk az egy hülyeség azt minden Tannoyosnak tudni kellene, és ezt a Tannoyt akkorra lehet datálni amikor a Pink Floyd kiadta a Dark Side Off The Moon albumot, ugyanis a Pink Floyd akkor megvette ezeket a Tannoyokat a studiójukba és ezeken(persze nem pont ezeket amiket árulok
, ezek egy prágai stútóban voltak...) játszották fel a leghíresebb albumukat, és ezért is szokták ezeket a Tannoyokat Pink Floyd Tannoynak hívni. Azt hiszem ez a album 1973ban jött ki, tehát ezek a régiek...
Hogy ez így van-e vagy nem, nem tudom, de ilyet csak úgy kitalálni..., úgyhogy én elhiszem...
Hogy ez így van-e vagy nem, nem tudom, de ilyet csak úgy kitalálni..., úgyhogy én elhiszem...
- -CB-
- Beköltözött

Sztem a doboz 4 csavarhelyet tud. Tehát nincs hová becsavarni a masik 4 csavart. Vszinű nem az eredeti hsz. Van bennük. Mondjuk nem lenne bonyolult még 4 lyukat meg 4 körmösanyát beletenni, mert így elég rosszul néz ki.
- smogmachine
- Fórumlakó

- Értékelés: 80
Nem vagyok nagy Tannoy ismerő, de a 8 furatos hangszórókosárban csak 4 csavar van.
Miért?
Gyárilag ilyet sehol nem találok.
Miért?
Gyárilag ilyet sehol nem találok.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Itt egy másik a US Audio Martról (porvédő nélküli ez is).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Az biztos hogy nagyon szép gyári első szériás a doboz, 385A jelzés alnico mágnest jelöl, nekem ugyanez a felirat és hangszóró van épitett dobozban porvédő sapkával, ezen valami miatt nincs. Sok sikert az eladáshoz!
-
pepperpower
- Fórumlakó

- Értékelés: 325
Ott van a hatuljan, Arden. Nem Arden mkIl vagy Arden Legacy arany tablaval az elejen. Tehat a doboz biztosan elso szerias, ami elvileg hpd 385-tel szerelt.
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
-
EriAtti
- Fórumlakó

Egy biztos, hogy vagy a régebbi vagy az újabb, de már az újabb is jó régi... 
- -CB-
- Beköltözött

Sztem ez a régi borsszoró diffúzoros, kerek kávajú 385 ös driver porvédő nélkül. Nekem az újabb, ívnégyszög kávájú driver volt, már ferrit mágnessel, de még ezzel a diffúzorral, és azon volt porvédő háló.
-
EriAtti
- Fórumlakó

Nem vagyok valami nagy szakértő, de ha kínálok valamit akkor rákérdezek, megkérdezem, utána nézek mi is az. Láttam már régenben ilyen kék Ardent a neten..., szerintem ez az régi és a mostami új közötti idődzakból való, tehát nem az "ősrégi". Ezen más a membrán, prem és azt hiszem a váltó is mit a régieken, ezen a hangszórón nem volt porvédő eredetileg mint a régieken, ilyen hasonló hangszórók már az újabb típusokon vannak Tannoynál, hasonlít peldául a Tannoy Canterbury hangszórójára, persze ezzel most nem azt akortam mondani, hogy ezek olyan hangszórók mint a Canterburyn
A sorozatszámai is elég magasak ami arra utal hogy koraiabbak...
Ha nem így van akkor javítsatok ki és, ha valaki tud valami érdemit hozzá tenni az nyugodtan írja meg itt...
A sorozatszámai is elég magasak ami arra utal hogy koraiabbak...
Ha nem így van akkor javítsatok ki és, ha valaki tud valami érdemit hozzá tenni az nyugodtan írja meg itt...
Üdv! Ezt régi tipusnak látom, a porvédő hálók hiányoznak a közepéről? Nekem korabeli Arden van de annak más a hangszórója.
-
EriAtti
- Fórumlakó

Tannoy Arden
Kitünő technikai és gyönyörű vizuális állapotban vannak, mondhatom, hogy 100%osak...
Brno-ban Csehországban pihennek, szó szerint lehet venni, hogy pihennek amint a képeken is látható. Az eladás oka kihasználatlanság a tulaj hosszabb időre külföldre utazik munkája végett. Szállítas nem probléma, ha megegyezünk tudom bárhová szállítani az országban.
Az ára 4000 euró vagy annak megfelelő forint.
Brno-ban Csehországban pihennek, szó szerint lehet venni, hogy pihennek amint a képeken is látható. Az eladás oka kihasználatlanság a tulaj hosszabb időre külföldre utazik munkája végett. Szállítas nem probléma, ha megegyezünk tudom bárhová szállítani az országban.
Az ára 4000 euró vagy annak megfelelő forint.
- Csatolmányok
-
- IMG_1997.jpeg (115.09 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
-
- IMG_1995.jpeg (136.34 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
-
- IMG_1994.jpeg (113.14 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
-
- IMG_2004.jpeg (112.71 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
-
- IMG_2003.jpeg (118.2 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
-