Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lp lemezmosó topik

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Re: Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2023.12.20., szer. 12:49

Az ilyen mosók tányérja tapadós felületű, hogy át tudja adni a nyomatékot a lemezre, és a leszívás közben ne álljon me a lemez a forgó tányéron.

Egyrészt a tányér tisztaságára fokozottan oda kell figyelni, másrészt a mosás megkezdésekor, a szennyezett lemezoldal és a tányér közé kell valamit tenni(én egy antisztatikus fóliát használok), ami nem engedi beszennyezni a tányért.
Mi lesz a telitányérod tapadós felületével és nyomatékátadásával, ha csúszós antisztatikus fóliát teszel a tányér és a lemez közé ? gondolkodik.gif sad.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2023.12.20., szer. 12:49
Rock60 írta:
2023.12.19., kedd 18:43

Ha valamivel nem értetek egyet, ki vele !
Szerintem ez a puha, fínom szálú ecset nem ideális a célra.
A mosókhoz mellékelt, rövid, viszonylag kemény szőrű keféknek, nem csak a mosófolyadék szétoszlatása a feladata, hanem a barázdákba ragadt szennyeződés fellazítása, "megdolgozása" is. Ebből a szempontból a mosáshoz készült kefék hatékonysága között is mutatkozik különbség.
A "fekete öves" lemezmosó guruk már nem a kecskeszőr kefét favorizálják, hanen az erre a célra fejlesztett, műszál szőrű keféket.

Az utólagos, desztiláltvizes öblítést nem értem, nem látom az értelmét.
Köszönöm az észrevételeidet.

Nem telitányéros a mosógép, ha az lenne, valóban gondot kellene fordítani annak is a tisztántartására .
Kefék.
Nekem a géphez kecskeszőrecsetet /kefét/ mellékelt a gyártó, ami még puhább, mint amit most én használok. De nem a puhasága miatt kerülöm a használatát, ez a "bedörzsölöm" funkció bevallom, meg sem fordult a fejemben.
Egyrészt fafogantyús, ami elég hamar elcsúnyúl, tönkremegy a felszívódó nedvesség hatására, másrészt, ami fontosabb szempont, hogy a tisztántartása egyszerűbb a műszálasnak, ráadásul sokkal jobb fogású - nekem.
Azon túl - korábban volt szó róla a lemezjátszó topicban - a száraz lesöprésre sokkal alkalmasabb a kecskeszőr, mint a karbonszálas, ezért azt arra tettem félre.
Igen, tudom, hogy komolyabb gyártók száraz söprésre kecskét, mosáshoz műszálas kefét kínálnak, onnan is jött az ötlet. Valójában, hogy ez a műszálas kefe mennyire tömör, és hogy mennyivel lehet vele jobban kiseperni a barázda alját, mint az enyémmel, azt nem tudom.
Lehet, hogy jobb, de nem látom magam előtt, hogy a rövid és tömör kemény szálú kefe szálai beljebb hatolnának a barázdába... gondolkodik.gif
Azt előbb nem részleteztem, de a folyadék "egyengetése" közben, mikor már bőséges folyadék áztatja a barázdákat, a barázdákra a párhuzamostól eltérő mozdulatokkal és a menetiránnyal szemben álló ecsettartással is lehet a szennyeződés eltávozásába besegíteni. :smile29:
Öblítés.
Amíg valaki fekete-fehéren nem bizonyítja be, hogy a leszívás után nem marad a barázdák aljában mosószer-maradvány, addig abból indulok ki, hogy de.
A tisztán desztillált - vízes öblítéssel ezt a gordiuszi csomót kívánom elvágni. :rolleyes:

Egyébbként a DIY mosófolyadékok mosószer-arányában igen eltérő a vélemény-spektrum, a pár csepp/ litertől a 20 milliliter/literig hallottam már mindent.

Semmi nincs betonba öntve, nálam ez a mosás-projekt új elfoglaltság, minden új tippet, ötletet szívesen meghallgatok, elfogadok, kipróbálok, van még mit mosni... :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
dixie-chicken írta:
2023.12.13., szer. 11:01
sziasztok

lehet láma kérdés :D ,máshol rákérdeztem egy kicsit Okki-Nokki vs Pro-Ject VC S2 dolgokra,de gondolom érdekes felvetés/kérdés merül fel,minden lötyis lemezmosónál:a lötyis mosás után,csinálnak még egy "tiszta vizes" öblitést is...ezzel kapcsolatban vélemények/tapasztalatok ?

:quetionmark: :smile53:
Az elmúlt hónapban volt időm / :D / a klaviatúra nyomkodása helyett a Nagy Tibor - féle vadi új lemezmosómmal összebarátkozni.
Kb 200 lemezen vagyok túl, és elmondhatom, nagyon gördülékenyen megy a művelet.
Valószínűleg evidencia lehet sokatoknak, de megosztom, én hogy csinálom, hátha valakinek újat mondok.
A forgó korongra felteszem a lemezt, rátekerem a leszorítót, ami a teljes címkét eltakarja.
Egy - autóápolási - antisztatikus szövetdarabbal lesöpröm a por nagyját, ha a szennyeződés mértéke indokolttá teszi.
Az adagolóüvegcséből locsolok bőven a lemezre a tisztítófolyadékból.
A gyártó és más ajánlásokkal szemben nem a kecskeszőr kefével oszlatom szét a folyadékot, hanem műszálas, lazúrok ecsetelésére kifejlesztett - nagyon finom szálvégződésű - 60 - as ecsetet használok.
A 3-4 fordulat alatt elvégzett eloszlatás után még kb 12 - 14 fordulatot / 50 - 60 mp. / hagyom ázni a szennyeződést a leszívás megkezdése előtt.
A szívókart a lemez fölé fordítom, bekapcsolom a szívást, kb. 40 % - os erővel.
5 - 7 fordulatig zümmögtetem a porszívót, aztán kikapcsolom.
Mikor már eléggé elhalkul a motor, elfordítom a kart, letekerem a szorítót, leveszem a lemezt és megfordítom.
Én két különböző összetételű folyadékot használok.
A szennyezettebb lemezekhez nagyobb mosószer-arányt használok.
Ebben az esetben a szívás befejeztével csak desztilált vízzel megismételem a folyamatot - öblítő program :D - akkor persze már nem áztatom sokáig a lemezt, elég neki 3 - 4 fordulat.
Ha meg van mindkét oldal, bele egy új antisztatik tasakba, pláne, ha korábban nem olyanban volt.
Kb. ennyi.

Két észrevételem lenne.
Szerintem ez a puha, fínom szálú ecset nem ideális a célra.
A mosókhoz mellékelt, rövid, viszonylag kemény szőrű keféknek, nem csak a mosófolyadék szétoszlatása a feladata, hanem a barázdákba ragadt szennyeződés fellazítása, "megdolgozása" is. Ebből a szempontból a mosáshoz készült kefék hatékonysága között is mutatkozik különbség.
A "fekete öves" lemezmosó guruk már nem a kecskeszőr kefét favorizálják, hanen az erre a célra fejlesztett, műszál szőrű keféket.
Tehát nem véletlenül rövid, tömött, viszonylag kemény szőrű a mosáshoz készúlt kefe, erre a feladatra a puha szőrű ecset nem alkalmas.
A másik, nem tudom, hogy ez a szóban forgó mosógép teli tányéros, mint akár egy lemezjátszó tányér, vagy csak a cimkénél fogja közre a lemezt?
Ha az előbbi, akkor nem jól csinálod a mosást. Miért is?
Az ilyen mosók tányérja tapadós felületű, hogy át tudja adni a nyomatékot a lemezre, és a leszívás közben ne álljon me a lemez a forgó tányéron.
Na most, Te erre a tányérra ráteszed a piszkos, mosni kívánt lemezt, és a szennyeződés egy része, rátapad a tányérra. Majd lemosod a felső oldalt, és ezt a felső, patyolat tiszta oldalt, ráforditod a szennyezett tányérra. Ha sorozatban mosod a lemezeket, és rakod fel a piszkos lemezeket a tányérra, akkor egy idő után a tányét olyan szinten szennyeződik és adja át(vissza) a lemezre a szennyződést, hogy hiába mosol, a lemezek nem lesznek kellően tiszták.
Egyrészt a tányér tisztaságára fokozottan oda kell figyelni, másrészt a mosás megkezdésekor, a szennyezett lemezoldal és a tányér közé kell valamit tenni(én egy antisztatikus fóliát használok), ami nem engedi beszennyezni a tányért.
Apróságnak tűnik, de ez választja el az alapos mosást, a félmunkától.
Ha a mosód nem teli tányéros, akkor a fentieket kéretik figyelmen kívül hagyni.

Az utólagos, desztiláltvizes öblítést nem értem, nem látom az értelmét.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
dixie-chicken írta:
sziasztok

lehet láma kérdés :D ,máshol rákérdeztem egy kicsit Okki-Nokki vs Pro-Ject VC S2 dolgokra,de gondolom érdekes felvetés/kérdés merül fel,minden lötyis lemezmosónál:a lötyis mosás után,csinálnak még egy "tiszta vizes" öblitést is...ezzel kapcsolatban vélemények/tapasztalatok ?

Az elmúlt hónapban volt időm / :D / a klaviatúra nyomkodása helyett a Nagy Tibor - féle vadi új lemezmosómmal összebarátkozni.
Valószínűleg evidencia lehet sokatoknak, de megosztom, én hogy csinálom, hátha valakinek újat mondok.
A forgó korongra felteszem a lemezt, rátekerem a leszorítót, ami a teljes címkét eltakarja.
Egy - autóápolási - antisztatikus szövetdarabbal lesöpröm a por nagyját, ha a szennyeződés mértéke indokolttá teszi.
A gyártó és más ajánlásokkal szemben nem a kecskeszőr kefével oszlatom szét a folyadékot, hanem műszálas, lazúrok ecsetelésére kifejlesztett - nagyon finom szálvégződésű - 60 - as ecsetet használok.
A 3-4 fordulat alatt elvégzett eloszlatás után még kb 12 - 14 fordulatot / 50 - 60 mp. / hagyom ázni a szennyeződést a leszívás megkezdése előtt.
Mikor már eléggé elhalkul a motor, elfordítom a kart, letekerem a szorítót, leveszem a lemezt és megfordítom.
Ebben az esetben a szívás befejeztével csak desztilált vízzel megismételem a folyamatot - öblítő program :D - akkor persze már nem áztatom sokáig a lemezt, elég neki 3 - 4 fordulat.
Ha meg van mindkét oldal, bele egy új antisztatik tasakba, pláne, ha korábban nem olyanban volt.
Kb. ennyi.

köszi,beszéltem magam is N.T.-vel ár/szállitási határidő stb.,kaptam nagyon jó árajánlatot Pro_Ject VC E-re is,de ahogy kiderült az Audocentrumba lemezátvételnél,hogy bérmostást végeznek Audiodesk-el,ad acta a felvetett kérdésem :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
sziasztok

Kb. ennyi.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
sziasztok

ad acta a kérdésem,az audiocentrum,UH bérmosást végez Audiodesk UH-val,600 (590HUF)/LP-ként ;)

szwsz tavasz...

karácsony2 :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2023.12.13., szer. 11:09
dixie-chicken írta:
sziasztok

Nem logikátlan, de ahol eddig én jártam - tudtommal - ilyen nem történt. gondolkodik.gif
nekem is mostanáig ez volt a tapasztalatom,ahol bérmosást végeztettem,ezért kérdem.. :smile53:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1343

Hozzászólás Szerző: akvapark »

dixie-chicken írta:
sziasztok

Nem logikátlan, de ahol eddig én jártam - tudtommal - ilyen nem történt. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Re: Lemezjátszó

PgSpa írta:
2023.12.10., vas. 21:03
Na akkor én is beszállok, egy kicsit offba csúszok: az Okki-Nokkin azt vettem észre, hogy hálózatba bedugva finoman bizsergetei az ember ujját a doboz külseje. Agyon nem csap, csak olyan furcsa, sok háztartási eszköznél lehet ilyet tapasztalni.
Nosza, elővettem a fázisceruzát, halványan világít, ha a csavarra ráteszem. Belemérek az IEC dugó gép felőli végébe, a fázis erősen, a másik kettő halvány, de világít... Ez egy sima PC tápkábel volt. Elővettem egy Isotek Evo 3 Initium kábelt, annál minden rendben volt, csak a fázis világított...
Ezt a bizsegést ismerem, de inkább kettős szigetelésű készülékek esetében, földelt készülékek esetében, nem szabadna érezni. Ahogy ki is derült, a kábel volt a ludas.
Az azért érdekes, hogy a külső burkolaton is érezted, mert az valami inpregnált, rétegelt falemez, fényezve. A csavarokon még rendben, de a házon?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Na akkor én is beszállok, egy kicsit offba csúszok: az Okki-Nokkin azt vettem észre, hogy hálózatba bedugva finoman bizsergetei az ember ujját a doboz külseje. Agyon nem csap, csak olyan furcsa, sok háztartási eszköznél lehet ilyet tapasztalni.
Nosza, elővettem a fázisceruzát, halványan világít, ha a csavarra ráteszem. Belemérek az IEC dugó gép felőli végébe, a fázis erősen, a másik kettő halvány, de világít... Ez egy sima PC tápkábel volt. Elővettem egy Isotek Evo 3 Initium kábelt, annál minden rendben volt, csak a fázis világított...

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
2023.12.10., vas. 17:28
dixie-chicken írta:
2023.12.10., vas. 16:53
frenki485 írta:
2023.12.10., vas. 15:37

Már ásom is Paksig az árkot (ösvényt)... :D
én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál... :D

Na most minden viccet félretéve, én a lemezmosóhoz ugyanolyan, saját készítésű tápkábelt használok, mint a készülékekhez.
Az oka prózai. A gyári kábelét elkevertem, nem találom, viszont a korábbi hangsugárzóimhoz, a Martin Logan-okhoz készített, 2,5méteres tápkábel kéznél van, még hosszabító sem kell a mosó, és a fali aljzat között.
Hogy ezzel jobban mos-e, mint a gyári "tyúkbéllel"? Nem tudom, de aki vállalja, hogy A-B tesztben különbséget tesz, annak felajánlok egy kakasos nyalókát! ;peace;
Egyébként én dettó így csinálom...
van egy jó hosszú Van Damme táp kábelem, az épp használaton kívül/ és így mindig kéznél van, azzal kötöm be a mosót.
lehet azért ilyen szépek a tiszta LP-k?
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
frenki485 írta:
pärt írta:
2023.12.10., vas. 12:17

Véresen komoly. De az egész semmit sem ér, ha a mosó tápösvénye nincs rendesen kiépítve.
(A hifiben nincs ELÉG erős vicc. :rolleyes:)
én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál... :D

Na most minden viccet félretéve, én a lemezmosóhoz ugyanolyan, saját készítésű tápkábelt használok, mint a készülékekhez.
Az oka prózai. A gyári kábelét elkevertem, nem találom, viszont a korábbi hangsugárzóimhoz, a Martin Logan-okhoz készített, 2,5méteres tápkábel kéznél van, még hosszabító sem kell a mosó, és a fali aljzat között.
Hogy ezzel jobban mos-e, mint a gyári "tyúkbéllel"? Nem tudom, de aki vállalja, hogy A-B tesztben különbséget tesz, annak felajánlok egy kakasos nyalókát! ;peace;

frenki485
Beköltözött
Beköltözött

dixie-chicken írta:
frenki485 írta:
pärt írta:

Véresen komoly. De az egész semmit sem ér, ha a mosó tápösvénye nincs rendesen kiépítve.

OFF:az emlegetett MO-i gyártású lemezmosógyártónak az elérhetőséget,meg tudna adni vlki ?..PÜ..
köszi :smile53:
ON
Írtam

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

frenki485 írta:
pärt írta:
frenki485 írta:
2023.12.09., szomb. 20:18

Ez most komoly?? Mert viccnek kicsit erős...
Orvost ajánlanék, de azt sürgősen!

OFF:az emlegetett MO-i gyártású lemezmosógyártónak az elérhetőséget,meg tudna adni vlki ?..PÜ..
köszi :smile53:
ON

frenki485
Beköltözött
Beköltözött

pärt írta:
frenki485 írta:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

dgab írta:
2023.12.09., szomb. 22:40
Azta de hosszú thread, alig értem a végére..no de akkor összegezve: mélytisztító lemezmosó, és egy alapos mosás után viszonylag sokáig nem kell újra mosni. Ez így logikus is. Én minden használtan vásárolt lemezemet lemosatom az első lejátszás előtt, és egyikük esetében sem tűnt fel, hogy már újra mosásra érett lenne. Bár egyiküket sem játszottam le ötnél többször, lehet hogy ezért. És mosás ide, mosás oda, minden lejátszás előtt lehúzom a lemezoldalt bársonykefével. Nem poros a lakás, és antisztatikus műanyag bélésű papír belső tokban ülnek a lemezek, de mégis úgy tűnik, hogy szükség van egy gyors portalanításra.

Azt is hallottam, hogy az új lemezeket is érdemes lemosni az első lejátszás előtt, és volt olyan eset, amikor ez érződött is. Mármint, hogy nem mosattam
le, de kellett volna. És igen, a gyémánt tű koptatja a lemezt minden egyes lejátszásnál, de sokkal kevésbé, mint a korábbi zafírtűk, és minél finomabb metszésű a tű, annál kevésbe jelentkezik ez a hatás. Plusz minél precízebben be van állítva a lejátszó.

Tehát kell lemezmosó, no de: vákuumos, vagy ultrahangos? Vagy ha jó a mosó, mindegy?
A különféle fórumok véleménye alapján, nem vagy, hanem és, mivel kiegészítik egymást. leborulok.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta: Orvosok... a fenét...
A sebész. Az igen! :smile29:
:tutiok: ;peace;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2023.12.10., vas. 14:22-kor.
Ok: elrontott idézés javítása

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

frankoo írta:
2023.12.10., vas. 13:33
Úgy tudom, a kefét tilos rányomni a lemezre, épp csak rá kell helyezni, a saját súlyánál fogva kell tartani! Így nem valószínű, hogy megcsúszik a lemez... szvsz

antizigün írta:
2023.12.10., vas. 13:31
még egy, most már tényleg kérdés a szénszálas kefékről

ha nincs alátéted, mert pl akril a tányér, akkor is oké a kefe használata? van a deszka alatt egy nem túl erős motor, szóval egy kisebb terhelésre (kicsivel lejjebb tartott kefe), lassítja a tányér forgását. kell aggódni hogy megkarcolódik ilyenkor a lemez túloldala?
Így van!

Ha valaki ilyet használ, (bár nem egyszer, nem kétszer kiveséztük ennek hátrányait) legalább ne nyomja bele a koszt az erős nyomással a barázdába.

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 155

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Úgy tudom, a kefét tilos rányomni a lemezre, épp csak rá kell helyezni, a saját súlyánál fogva kell tartani! Így nem valószínű, hogy megcsúszik a lemez... szvsz

antizigün írta:
2023.12.10., vas. 13:31

ha nincs alátéted, mert pl akril a tányér, akkor is oké a kefe használata? van a deszka alatt egy nem túl erős motor, szóval egy kisebb terhelésre (kicsivel lejjebb tartott kefe), lassítja a tányér forgását. kell aggódni hogy megkarcolódik ilyenkor a lemez túloldala?
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Okki Nokki (az egy verzióval korábbi): korábban már írtam, hogy egy nagyon egyszerű beltartalmú készülék. Az enyémben a motor leégett, házilag cseréltem, egy 500W-os Midea motor/ventillátor egység van benne, kb. úgy néz ki, mint a fizika órán kísérletezésre használt készlet. A hangja emiatt erőteljes. Amúgy ez a verzió szerkezeti anyagaiban már jó, mert dibond lemez jellegű fém borítású. A korábbiakról lehet látni a neten horror képeket, ahol az mdf teljesen szétkorhadt...
Egy tetőt adhatnának gyárilag hozzá, én hullámkartonból fabrikáltan egy védőt, azóta a macska ezen alszik :-)

Nem vagyok feketeöves mosószakember, de sok lemezzel csodát tesz. Múltkor találtam egy Nonesuch lemezt, Joplin ragtime darabok zongorán (Joshua Rifkin), olyan volt, mint amin átment a tarktor. Egy alapos mosás után teljesen zajtalan, élvezhető volt.

OFF
Porszívó: mi egy Vorwerk példányt használunk kb. 15 éve, kb. most kezdik azt tudni a reklámozott darabok, amit ő tud. Mondjuk nem akkus..
OFF

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4947

Hozzászólás Szerző: pärt »

frenki485 írta:

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

Azta de hosszú thread, alig értem a végére..no de akkor összegezve: mélytisztító lemezmosó, és egy alapos mosás után viszonylag sokáig nem kell újra mosni. Ez így logikus is. Én minden használtan vásárolt lemezemet lemosatom az első lejátszás előtt, és egyikük esetében sem tűnt fel, hogy már újra mosásra érett lenne. Bár egyiküket sem játszottam le ötnél többször, lehet hogy ezért. És mosás ide, mosás oda, minden lejátszás előtt lehúzom a lemezoldalt bársonykefével. Nem poros a lakás, és antisztatikus műanyag bélésű papír belső tokban ülnek a lemezek, de mégis úgy tűnik, hogy szükség van egy gyors portalanításra.

Azt is hallottam, hogy az új lemezeket is érdemes lemosni az első lejátszás előtt, és volt olyan eset, amikor ez érződött is. Mármint, hogy nem mosattam
le, de kellett volna. És igen, a gyémánt tű koptatja a lemezt minden egyes lejátszásnál, de sokkal kevésbé, mint a korábbi zafírtűk, és minél finomabb metszésű a tű, annál kevésbe jelentkezik ez a hatás. Plusz minél precízebben be van állítva a lejátszó.

Tehát kell lemezmosó, no de: vákuumos, vagy ultrahangos? Vagy ha jó a mosó, mindegy?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

frenki485 írta:
juliush írta:
2023.12.09., szomb. 19:10
Aszpirin írta:
2023.12.09., szomb. 17:46
... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
Nem próbáltad valami jobb tápkábellel? Állítólag nagyon sokat dob a hangon, és nem csak a mosógépén, hanem a vele tisztított lemezekén is! A környezeti zajoktól mentesített, ideális színuszjelhez közelítő tápellátás kellemesebb hangszínű, alacsonyabb zajú működést eredményez, miközben az így optimalizált szívásteljesítmény a barázdák mélyéről hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket, alacsonyabb zajjal és torzítással történhet a reprodukció.
Orvosok... a fenét...
A sebész. Az igen! :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”