Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Ez is azt erősíti, hogy hardveresen kb mindenki ugyanabból a kosárból válogat, de hogy milyen lesz az íze, az sokban múlik a “fűszerezésen”
Nem véletlenül látjuk, hogy a stream alapjaiban írja át a hifizést.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2744
Re: Hálózati audio lejátszók
+ maguk sem titkolják, hogy málnapécéből építkeznek, amihez hozzáteszik a saját okosságaikat.
Ez is azt erősíti, hogy hardveresen kb mindenki ugyanabból a kosárból válogat, de hogy milyen lesz az íze, az sokban múlik a “fűszerezésen”
Nem véletlenül látjuk, hogy a stream alapjaiban írja át a hifizést.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Silent Angel appja, a VitOS Lite gyakorlatilag megegyezik a Wiim Home-mal, nálam látta a Wiim Minit és a Prót is:mishow írta: ↑2023.12.22., pén. 09:18...nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifiaudio.VitOSLite&hl=en_US&gl=US
Persze ettől még lehet más a Silent Angel eszközök hangja, mint a Wiim Próé. Mindenesetre a platform megegyezik.
Van itthon Wiim Mini, másodrendszerbe szánom, de kipróbáltam a “nagy” rendszerben. Na AZ például minden tuningra érzéketlen, kár vele bíbelődni. Gyári kábelek a dobozból, kapcsitápnak sima iPhone töltő (nekem az volt épp szabad) és szól. Ugyanaz a karakter, mint a PRO, csak kicsit kisebb sávszélek, kicsit kevesebb dinamika, nem szárnyal annyira, de jól hallgatható, a Lynksys szoftveres támogatása jelenleg a legjobbak közt van. Hiába raktam mellé mindazt, amit a PRO megkap, szinte semmi nem történt, de anélkül sem “fáj” hallgatni, ami ennyi pénzért nagy szó!
A PRO más eset: BÁRMIT tuningolsz rajta, azonnal nagyot javul, ami azt mutatja, nem veletlen minden fórumon a fejvakarás, meg a hype, ott valamibe nagyon belenyúltak. Halkan megjegyzem, nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula.
Ezért van, hogy a PRO-hoz érdemes kipróbálni vele egy árban lévő, vagy sokkal drágább cuccokat, és mindegyik működik!
- mishow
- V.I.P.

Logikailag teljesen igazad van, de a tapasztalat mást, nagyon érdekes képet mutat.
Van itthon Wiim Mini, másodrendszerbe szánom, de kipróbáltam a “nagy” rendszerben. Na AZ például minden tuningra érzéketlen, kár vele bíbelődni. Gyári kábelek a dobozból, kapcsitápnak sima iPhone töltő (nekem az volt épp szabad) és szól. Ugyanaz a karakter, mint a PRO, csak kicsit kisebb sávszélek, kicsit kevesebb dinamika, nem szárnyal annyira, de jól hallgatható, a Lynksys szoftveres támogatása jelenleg a legjobbak közt van. Hiába raktam mellé mindazt, amit a PRO megkap, szinte semmi nem történt, de anélkül sem “fáj” hallgatni, ami ennyi pénzért nagy szó!
A PRO más eset: BÁRMIT tuningolsz rajta, azonnal nagyot javul, ami azt mutatja, nem veletlen minden fórumon a fejvakarás, meg a hype, ott valamibe nagyon belenyúltak. Halkan megjegyzem, nemrég hosszan írtam róla, szerintem minden streamer gyártó ugyanezt csinálja csak egy dobozban saját név alatt. Veszi az általános chipkészletet, rendesen megtápolja, ad neki stabil órajelet, szoftveresen megtámogatja, és beteszi csilivili házba. Esetleg olyan trükkökkel eljátszik, mint a hűtés (Silent Angel) és mehet rá a csillogó árcédula.
Ezért van, hogy a PRO-hoz érdemes kipróbálni vele egy árban lévő, vagy sokkal drágább cuccokat, és mindegyik működik!
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Tápot? Meanwellt...Rotox írta: ↑2023.12.21., csüt. 16:39Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Na még egy: milyen tápot javasoltok a Pro Plushoz (vagy a Pro-hoz)?
Örök hálám!![]()
![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
Bár @altonak teljesen igaza van abban, hogy irreális, de kipróbáltam és működik.
- mishow
- V.I.P.

Nekem TMP van, és bevált. Sokat hoz a hangon. Ezen kívül érdemes játszani a DC tápkábellel, ami egy usb a - usb c kábel. Nagyon meghallani. A gyári helyett legalább egy high speed minősítésű töltőkábelt ajánlok.
Bár @altonak teljesen igaza van abban, hogy irreális, de kipróbáltam és működik.
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennél a készüléknél a táppal bíbelődni, maximum egy Ifi iPower2-t kockáztatnék meg, egy jó analóg táp többe kerülne mint maga a streamer.
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3593
- Kapcsolat:
Azért mert ezekben digitális hangerőszabályozás van, ahhoz meg az analóg jelet át kell alakítani digitálisra. Egy ilyen belépő szintű cuccban elmegy, ilyenre úgysem kötsz komoly analóg forrást. Sajnos néhány prémium kategóriás készülékben is alkalmazzák ezt a módszert, az már azért kérdőjeles, főleg ha nem hívják rá fel a figyelmet.Rotox írta: ↑2023.12.21., csüt. 16:39Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Örök hálám!![]()
![]()
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennél a készüléknél a táppal bíbelődni, maximum egy Ifi iPower2-t kockáztatnék meg, egy jó analóg táp többe kerülne mint maga a streamer.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1503
Má' megint egy láma kérdés, bocs: nézegetem a Wim Pro és Pro Plus lejátszókat (rendszerem egyszerűsítésén gondolkodom). Az analóg RCA bemenet kapcsán kiemelik, hogy a Plus esetében a beépített DAC mellett az ADC (analog digital converter) is jobb minőségű. Jól értem?
: bemegy az analóg jel az analóg bemeneten, azt digitalizálják, majd "analogizálják" az analóg kimenethez? Miért?
(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.
Vagy a lemezjátszót kötni a WIIM analóg bemenetére, de az is "fáj".
)
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper
) Human Audio DRA Kit+ DAC-omat, melynek két digit koax bemenete van, ebben az esetben pedig lehet, hogy elég volna a "sima" Pro futóműként.
Örök hálám!

(Pl. az erősítőm mindössze két bemenete miatt (másikra az LP van kötve) a CD játszóm esetében: CD beépített DAC (nincs optikai kimenet, hogy a WIIM optikai digit bemenetét használhassam)-WIIM ADC-WIIM DAC-erősítő-hangsugárzó. Számomra elég szörnyen hangzik.
Bár lehet, egyszerűbb volna megtartanom a (szuper
Örök hálám!
Ahol viszont nincs lehetőség arra, hogy a tidal playlisteket szerkessze az ember.
Illetve nincs mindenhol roon. Nekem pl. eleve nincs rá szükségem tidal connect mellett.
-
Benőke
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés , de egy nuprime switch-hez, ha nem csak az audio eszközt csatlakoztatom, hanem a tv beltéri egységét vagy magát a tv-t akkor ezeknek az eszközöknek nem kellene egymásra hatással lennie. Tehát mindent lehet hozzá csatlakoztatni? Vagy csak az audio eszközt érdemes? Köszi.
Ez a tudatlanok szerencséje, én a Roont ugyanis nem ismerem. :))alto írta: ↑2023.12.20., szer. 14:58A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.edifostex írta: ↑2023.12.20., szer. 14:01Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
Szokni kell az új rendszert, talán idővel megváltozik a véleményem.
Szerintem egyébként továbbra is Mconnecttel szól a legjobban a Prisma NP5 mk2.
- alto
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A Tidal app "szépsége" szubjektív megítélés kérdése, én kifejezetten gyűlölöm. Sokkal jobban szeretem a Roon-ba integrált Tidalt használni.edifostex írta: ↑2023.12.20., szer. 14:01Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Értem, köszönöm!edifostex írta: ↑2023.12.20., szer. 14:01Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
Ez azt jelenti, hogy a Prisma eredetileg Chromecast alapon működött. Az új Tidal integrációval egy lebutított Tidalról közvetlenül tudsz streamelni. (Sajnos továbbra sincs Tidal connect, amivel a nativ Tidal app összes lehetőségét és szépségét élvezhetnénk.) Én azt vártam (és ez volt a Primare ígérete), hogy az integrált Tidal jobban fog szólni, mint a Chromecaston keresztül történő zenélés, de ezt pillanatnyilag nem látom igazolva, sőt…
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 246
Sziasztok!alto írta: ↑2023.12.20., szer. 12:16Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
Teljesen egyetértek, csak annyit tennék hozzá /az iso DSD-re coverálásához/ hogy egy nagyon jó software az "EZ CD AUDIO CONVERTER" erre a célra. Ha többször csinálsz ilyet, érdemes megvenni a fizetős verziót, nagyon sok mindenben tud segíteni ebben a témacsoportban.
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
- alto
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ezt jellemzően inkább a filmnézésre kitalált médialejátszók tudják (pl. Dune), de ezek analóg hangkimenete kevés kivételtől eltekintve pocsék. Viszont egy sacd iso-t viszonylag egyszerű dsd fájlokra szétbontani (van rá megoldás windows és MacOS alatt is), és így már a DSD képes streamerek le tudják játszani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Van olyan streamer, ami sacd .iso formátumot lejátszik? 
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
“a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált”
Ez mit jelent?
Ez mit jelent?
Ha már megosztottam a fejlesztésekről szóló híreket, talán nem érdektelen pár szóban véleményeznem is a változásokat.
A HEOS hatalmasat lépett előre a felhasználói élmény terén. A sokrétűen testre szabható “Home” lap látványos, áttekinthető, informatív és nagyon jól működik a minden forrásra kiterjedő keresés lehetősége. Sajnos továbbra sincs Qobuz integráció.
A PRISMA megcsinálta ugyan a Tidal és Qobuz integrációt, de továbbra sincs Tidal connect. A felület megtartotta puritánságát, ahol a böngészőkben továbbra sincs semmi jelzés a felvételek minőségére, és meg kell elégednünk a függőlegesen listázott extrém miniatűr borítóképekkel. A zenehallgatás közbeni kalandozó böngészésből nehézkes visszatalálni az éppen hallgatott albumhoz. Néhány órás összevetés alapján nekem úgy tűnik, hogy a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált. Nekem ez a fejlesztés csalódás. A WiiM appja tartja előnyét.
A HEOS hatalmasat lépett előre a felhasználói élmény terén. A sokrétűen testre szabható “Home” lap látványos, áttekinthető, informatív és nagyon jól működik a minden forrásra kiterjedő keresés lehetősége. Sajnos továbbra sincs Qobuz integráció.
A PRISMA megcsinálta ugyan a Tidal és Qobuz integrációt, de továbbra sincs Tidal connect. A felület megtartotta puritánságát, ahol a böngészőkben továbbra sincs semmi jelzés a felvételek minőségére, és meg kell elégednünk a függőlegesen listázott extrém miniatűr borítóképekkel. A zenehallgatás közbeni kalandozó böngészésből nehézkes visszatalálni az éppen hallgatott albumhoz. Néhány órás összevetés alapján nekem úgy tűnik, hogy a castolt Tidal jobban szól, mint az integrált. Nekem ez a fejlesztés csalódás. A WiiM appja tartja előnyét.
A Primare fejlesztői azért csak visszadőltek még egy kicsit...
Péntek esti e-mailben jelezték, hogy a firmwarek terítésében mutatkozó csúszás miatt az új Prisma app csak "valamikor kedden" érkezik. :))
Péntek esti e-mailben jelezték, hogy a firmwarek terítésében mutatkozó csúszás miatt az új Prisma app csak "valamikor kedden" érkezik. :))
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8313
A drótozást átraktam a helyére, ott lehet folytatni. https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=119104
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Úgy tűnik, a WiiM-es és Eversolo-s srácok tempója felébresztette a többiek szundikáló fejlesztőit. Ma végre megjelent a HEOS app egészen használható új változata, a Marantz és Denon tulajdonosok nagy örömére.
Riadót fújhattakt Primáre vonalon is, mert a regisztrált felhasználóknak kiküldött e-mail szerint a hétvégén megérkezik a Prisma app új változata, a majd két éve ígért Tidal és Qobuz integrációval, túllépve a Chromecast minőségi korlátain. A héten kinyomják az összes szükséges firmwaret is.
Hurrá!!..
Riadót fújhattakt Primáre vonalon is, mert a regisztrált felhasználóknak kiküldött e-mail szerint a hétvégén megérkezik a Prisma app új változata, a majd két éve ígért Tidal és Qobuz integrációval, túllépve a Chromecast minőségi korlátain. A héten kinyomják az összes szükséges firmwaret is.
Hurrá!!..
- Stereophile
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 28
- Kapcsolat:
Egyébként Zidoo playereket is sokat adnak el! Ha jobban megfigyeled, akkor Cambridgből főleg a v2-t adják el. A Zidoonál az Eversolot sejtem a háttérben, hogy arra váltanának át, a CA-nál pedig az Evo széria lehet a háttérben.bendeguz76 írta: ↑2023.12.11., hétf. 18:18Vajon miért van tele az apró cambidge audio cxn lejátszóval?
Arcam,Cambridge,Musical Fidelity,Rega,Neotech,Isotek,Audioquest,Furutech,Reloop,Audiotechnika,Pylon
Az inverter(ek) kimenetén áll elő az utána következő logika számára értelmezhető és dekódolható állapotsorozat a bemenetre érkező zajos jelből. Íme egy példa egy kétszintű inverteres hálózat kimenetére 192kHz-es adatfolyamnál:
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
, szépen elmagyarázza a "Background of the Invention" fejezetben
(Egyébként - elvileg bár lényegében ugyanazokat a szekvenciákat kódolják - a párok egyes elemeit külön entitásnak veszi "with complementary priority", mert a kódolt bitek előtt mindenképp kell átmenetnek történnie az S/PDIF specifikáció szerint. És igen, a preambulumokban van két hely, ahol ezt a "szabály"-t megszegik. Gondolom ezért. Erről lehet őket felismerni és megkülönböztetni az adattól(?))
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6542
Nem kell nagyon megerőltessem az agyamat
(Egyébként - elvileg bár lényegében ugyanazokat a szekvenciákat kódolják - a párok egyes elemeit külön entitásnak veszi "with complementary priority", mert a kódolt bitek előtt mindenképp kell átmenetnek történnie az S/PDIF specifikáció szerint. És igen, a preambulumokban van két hely, ahol ezt a "szabály"-t megszegik. Gondolom ezért. Erről lehet őket felismerni és megkülönböztetni az adattól(?))
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem