Igen.yager01 írta: ↑2023.12.29., pén. 07:52Köszönöm szépen. Láttam ábrákat, hogy a hangszórótól 4 vezeték jön az erősítő felé, de nem értettem miért. Azt sem értem, hogy ezt hogyan tudom megoldani egy gyárilag 2 kivezetéssel rendelkező hangfal esetében. Jól értem, hogy egyszerűen duplázzam meg a pirosról és a feketéről jövő szálat és kössem be öket az erősítőbe felhasználva az erősítő szenzor kimeneteit?tunerman írta: ↑2023.12.29., pén. 07:32A Kenwood mérnökei a méréseknél régóta használt 4 vezetékes rendszert adaptálták az M1 "A" kimenetére.
Röviden arról van szó, hogy a hangszóróhoz menő vezeték ellenállását a két "SENSOR" vezetékkel eliminálják. Ezt a két további figyelő vezetéket a hangszóró megfelelő polaritású kapcsaira csatlakoztatjuk, és visszavezetjük a "SENSOR" + és - pontjaira.
Az említett 4 ohmos hangszórót használva ez az elv még jól is jöhet, ezért érdemes kipróbálni. A "SENSOR" vezetékeknek nem kell nagyobb keresztmetszet, mert rajtuk csak az NFB figyelőárama folyik.
TJ.![]()
Mivel a 4 ohmos hangszóróba nagyobb áramcsúcsok folyhatnak, szerintem van előnye annak a két visszajövő figyelővezetéknek a sima "B" kimenethez képest.
TJ.