SFI írta: ↑2023.04.24., hétf. 21:34
Üdv, magam is hasonló elven működő hangfalat használok, és egy rendkívül szerethető, plasztikus hangot szolgáltat. Azt nem tudom, hogy hogy szólhat egy 25W-os erősítővel, de mikor csöves erősítőt kerestem, egy 30W-os csöves erősítőt 4 ohmos kimeneten rákötve, az letérdelt....
Szevasztok !
Tök gáz, hogy 4 év után most jöttem rá, hogy van egy ilyen témájú topic...

Lehetséges, hogy hangsugárzó - váltás előtt állok, de még nem dőlt el semmi...
Talán tudjátok, de ha nem, egy Quad ESL63 - at hallgatok pár évtizede.
Valamennyire modifikált darabnak számít, de hívhatjuk csak levetkőztetettnek.
Az eredeti felállás szerint a panelek előtt van egy kifeszített vékony fólia, az előtt egy fém védőrács, az előtt a hangszóró-szövet.
Na, az enyémen mind ez hiányzik, a meztelen panel néz velem farkasszemet.
Az elektronikában van egy túlterhelés elleni védelem és a bemenet piros felén egy sorba kötött 1.5 Ohmos ellenállás.
Eredeti funkciója szerint, ha túlhajtjuk, a védelem rövidre zárja a bemenetet a 1.5 Ohmon keresztül. Ez megvédi a panelt, köszöni szépen, hogy egy 8 Ohmra specifikált félvezetős erősítő mit szól hozzá, az már külön téma...
Ez a védelmi elektronika és a 1.5 - es ellenállás is kiiktatásra került, a la Bese Alisca...
Az eredeti hanghoz képest jóval tisztább, nyíltabb hangkép, magashangja mentes minden fátyolosságtól, fedettségtől.
40x40 - es zártszelvényből készítettünk hozzá egy kb. 150 cm magas állványt masszív kitámasztással, a zártszelvény homokkal kiöntve, négy állítható tüskén áll.
A panel közepe - a magas hang forrása - kb 100 centi magasan van.
A panel az állvánnyal nem sokkal marad el a 100 kilótól, emberes feladat lenne hanyatt lökni.
Tehát, ez a jelenlegi felállás.
Ezt 2x35 vattos csövessel hajtom, és a 30 m2 - es szobában még sosem volt 2 óra fölé tekerve a szabályzó, jellemzően 9 és 12 óra között áll, hangulat, zene és forrás függvényében.
folyt.köv.