dixie-chicken írta: ↑2023.12.14., csüt. 14:06
a gyors bejáratásnak van egy trükkje:2 hangszoró egymásba forditva,az 1-ik hangszoró
ellenfázisba bekötve,közepes hangerőn,radióműsor,ahol felvátva van beszéd+zene,vastag takaróval letakarni,és zenéljen "önmagában" 1 hónapig...szwsz...
Mondom én, hogy nehéz kenyér ez a bejáratás. :)
Teljesen egyetértek a fenti módszerrel, kivéve az ellen fázist, igaz nem saját tapasztalat, hanem egy kereskedőtől hallottam, hogy nem szabad ellenfázisban hajtani a dobozokat, igaz így hangosabban szól a doboz. A magyarázat valami olyasmi volt, hogy a membránokat érő erőhatások pont ellentétesek, ezért nem lesznek pont egyformák. Megfogadtam a tanácsot, nálam nem okozott problémát a felesleges hangerő (ha volt egyáltalán). Tettem a dobozokra takarókat :)
Igy járattam az enyémeket, legalábbis néhány hétig.
Volt olyan nem Dyno dobozom, amit csak úgy tudtam hallgatni a bejáratás elején (aktív zenehallgatással járattam), ha a hozzá kapott takarószövettel letakartam a magassugárzót, mert 200 óráig igencsak fülsértő volt, aztán ez eltünt. (Vagy csak hozzászoktam és e nélkül már nem is tudom élvezni a produkciót :) )
Hogy árnyaljam a képet a bejáratás során a C2 az első 2 órában a tudása 2%-át tudta, 10 után már kb 50%-ot, 100 óra után kb 80%, majd egyre lassabban, de érezhető volt a javulás. A 2% nem elírás. Csak majdnem elsírás
De azokat a finomságokat, ami miatt a C1-et szerettem, ez a doboz csak jóval később produkálta. Sajnos 600 óra nem volt neki elég. A C1-et használtan vettem, bejáratva, arról nincs tapasztalatom.
Mivel mértem a %-okat? Jogos a kérdés. Semmivel, egy érzés :)
Mostmár leírom, lesz, ami lesz :)
Olyan is volt, hogy egyszer csak a bejáratás felén túl, unalmas lett a hang. Nem tompa, nem fülsértő, vagy akármi, hanem unalmas. Néhány óra után elmúlt. Nem tudok rá magyarázatot.
Nem várom el senkitől, hogy egyetértsen velem, vagy támogasson.
A béka effektust meg értem, viszont külső kontroll is megtámogatta a tapasztalataimat, ha meg az is átvágott, ahogyan én magamat, akkor egy vackot hallgatok, amit nem érzek ebben a pillanatban problémának. :)
Ezek jobbára az én tapasztalataim, aki akarja éljen vele, aki nem, kukázza. :)
2 Ktema is volt az ismrősi körömben, azok is bejárták a maguk útját, az egyik évek óta a tulajdonosnál szolgál, a másiknál nem volt annyi türelem(talán)...