Nem logikátlan, de ahol eddig én jártam - tudtommal - ilyen nem történt.dixie-chicken írta: ↑2023.12.13., szer. 11:01sziasztok
lehet láma kérdés,máshol rákérdeztem egy kicsit Okki-Nokki vs Pro-Ject VC S2 dolgokra,de gondolom érdekes felvetés/kérdés merül fel,minden lötyis lemezmosónál:a lötyis mosás után,csinálnak még egy "tiszta vizes" öblitést is...ezzel kapcsolatban vélemények/tapasztalatok ?
![]()
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
Re: Lp lemezmosó topik
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
Re: Lp lemezmosó topik
sziasztok
lehet láma kérdés
,máshol rákérdeztem egy kicsit Okki-Nokki vs Pro-Ject VC S2 dolgokra,de gondolom érdekes felvetés/kérdés merül fel,minden lötyis lemezmosónál:a lötyis mosás után,csinálnak még egy "tiszta vizes" öblitést is...ezzel kapcsolatban vélemények/tapasztalatok ?

lehet láma kérdés
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Az azért érdekes, hogy a külső burkolaton is érezted, mert az valami inpregnált, rétegelt falemez, fényezve. A csavarokon még rendben, de a házon?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3259
Re: Lemezjátszó
Ezt a bizsegést ismerem, de inkább kettős szigetelésű készülékek esetében, földelt készülékek esetében, nem szabadna érezni. Ahogy ki is derült, a kábel volt a ludas.PgSpa írta: ↑2023.12.10., vas. 21:03Na akkor én is beszállok, egy kicsit offba csúszok: az Okki-Nokkin azt vettem észre, hogy hálózatba bedugva finoman bizsergetei az ember ujját a doboz külseje. Agyon nem csap, csak olyan furcsa, sok háztartási eszköznél lehet ilyet tapasztalni.
Nosza, elővettem a fázisceruzát, halványan világít, ha a csavarra ráteszem. Belemérek az IEC dugó gép felőli végébe, a fázis erősen, a másik kettő halvány, de világít... Ez egy sima PC tápkábel volt. Elővettem egy Isotek Evo 3 Initium kábelt, annál minden rendben volt, csak a fázis világított...
Az azért érdekes, hogy a külső burkolaton is érezted, mert az valami inpregnált, rétegelt falemez, fényezve. A csavarokon még rendben, de a házon?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 446
Na akkor én is beszállok, egy kicsit offba csúszok: az Okki-Nokkin azt vettem észre, hogy hálózatba bedugva finoman bizsergetei az ember ujját a doboz külseje. Agyon nem csap, csak olyan furcsa, sok háztartási eszköznél lehet ilyet tapasztalni.
Nosza, elővettem a fázisceruzát, halványan világít, ha a csavarra ráteszem. Belemérek az IEC dugó gép felőli végébe, a fázis erősen, a másik kettő halvány, de világít... Ez egy sima PC tápkábel volt. Elővettem egy Isotek Evo 3 Initium kábelt, annál minden rendben volt, csak a fázis világított...
van egy jó hosszú Van Damme táp kábelem, az épp használaton kívül/ és így mindig kéznél van, azzal kötöm be a mosót.
lehet azért ilyen szépek a tiszta LP-k?
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 649
Egyébként én dettó így csinálom...zoli73 írta: ↑2023.12.10., vas. 17:28Na most minden viccet félretéve, én a lemezmosóhoz ugyanolyan, saját készítésű tápkábelt használok, mint a készülékekhez.dixie-chicken írta: ↑2023.12.10., vas. 16:53én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál...![]()
Az oka prózai. A gyári kábelét elkevertem, nem találom, viszont a korábbi hangsugárzóimhoz, a Martin Logan-okhoz készített, 2,5méteres tápkábel kéznél van, még hosszabító sem kell a mosó, és a fali aljzat között.
Hogy ezzel jobban mos-e, mint a gyári "tyúkbéllel"? Nem tudom, de aki vállalja, hogy A-B tesztben különbséget tesz, annak felajánlok egy kakasos nyalókát!![]()
van egy jó hosszú Van Damme táp kábelem, az épp használaton kívül/ és így mindig kéznél van, azzal kötöm be a mosót.
lehet azért ilyen szépek a tiszta LP-k?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Az oka prózai. A gyári kábelét elkevertem, nem találom, viszont a korábbi hangsugárzóimhoz, a Martin Logan-okhoz készített, 2,5méteres tápkábel kéznél van, még hosszabító sem kell a mosó, és a fali aljzat között.
Hogy ezzel jobban mos-e, mint a gyári "tyúkbéllel"? Nem tudom, de aki vállalja, hogy A-B tesztben különbséget tesz, annak felajánlok egy kakasos nyalókát!
- zoli73
- V.I.P.

Na most minden viccet félretéve, én a lemezmosóhoz ugyanolyan, saját készítésű tápkábelt használok, mint a készülékekhez.dixie-chicken írta: ↑2023.12.10., vas. 16:53én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál...![]()
Hogy ezzel jobban mos-e, mint a gyári "tyúkbéllel"? Nem tudom, de aki vállalja, hogy A-B tesztben különbséget tesz, annak felajánlok egy kakasos nyalókát!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- frenki485
- Beköltözött

Írtamdixie-chicken írta: ↑2023.12.10., vas. 16:53én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál...![]()
OFF:az emlegetett MO-i gyártású lemezmosógyártónak az elérhetőséget,meg tudna adni vlki ?..PÜ..
köszi![]()
ON
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
én meg cserélem a tápkábeleket majd a mosógépnél,fözőlapnál,sütő és micro-nál...
OFF:az emlegetett MO-i gyártású lemezmosógyártónak az elérhetőséget,meg tudna adni vlki ?..PÜ..
köszi
ON
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- frenki485
- Beköltözött

Már ásom is Paksig az árkot (ösvényt)...
A különféle fórumok véleménye alapján, nem vagy, hanem és, mivel kiegészítik egymást.dgab írta: ↑2023.12.09., szomb. 22:40Azta de hosszú thread, alig értem a végére..no de akkor összegezve: mélytisztító lemezmosó, és egy alapos mosás után viszonylag sokáig nem kell újra mosni. Ez így logikus is. Én minden használtan vásárolt lemezemet lemosatom az első lejátszás előtt, és egyikük esetében sem tűnt fel, hogy már újra mosásra érett lenne. Bár egyiküket sem játszottam le ötnél többször, lehet hogy ezért. És mosás ide, mosás oda, minden lejátszás előtt lehúzom a lemezoldalt bársonykefével. Nem poros a lakás, és antisztatikus műanyag bélésű papír belső tokban ülnek a lemezek, de mégis úgy tűnik, hogy szükség van egy gyors portalanításra.
Azt is hallottam, hogy az új lemezeket is érdemes lemosni az első lejátszás előtt, és volt olyan eset, amikor ez érződött is. Mármint, hogy nem mosattam
le, de kellett volna. És igen, a gyémánt tű koptatja a lemezt minden egyes lejátszásnál, de sokkal kevésbé, mint a korábbi zafírtűk, és minél finomabb metszésű a tű, annál kevésbe jelentkezik ez a hatás. Plusz minél precízebben be van állítva a lejátszó.
Tehát kell lemezmosó, no de: vákuumos, vagy ultrahangos? Vagy ha jó a mosó, mindegy?
Voyager írta: Orvosok... a fenét...
A sebész. Az igen!![]()
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2023.12.10., vas. 14:22-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2137
Így van!frankoo írta: ↑2023.12.10., vas. 13:33Úgy tudom, a kefét tilos rányomni a lemezre, épp csak rá kell helyezni, a saját súlyánál fogva kell tartani! Így nem valószínű, hogy megcsúszik a lemez... szvsz
antizigün írta: ↑2023.12.10., vas. 13:31még egy, most már tényleg kérdés a szénszálas kefékről
ha nincs alátéted, mert pl akril a tányér, akkor is oké a kefe használata? van a deszka alatt egy nem túl erős motor, szóval egy kisebb terhelésre (kicsivel lejjebb tartott kefe), lassítja a tányér forgását. kell aggódni hogy megkarcolódik ilyenkor a lemez túloldala?
Ha valaki ilyet használ, (bár nem egyszer, nem kétszer kiveséztük ennek hátrányait) legalább ne nyomja bele a koszt az erős nyomással a barázdába.
Úgy tudom, a kefét tilos rányomni a lemezre, épp csak rá kell helyezni, a saját súlyánál fogva kell tartani! Így nem valószínű, hogy megcsúszik a lemez... szvsz
antizigün írta: ↑2023.12.10., vas. 13:31még egy, most már tényleg kérdés a szénszálas kefékről
ha nincs alátéted, mert pl akril a tányér, akkor is oké a kefe használata? van a deszka alatt egy nem túl erős motor, szóval egy kisebb terhelésre (kicsivel lejjebb tartott kefe), lassítja a tányér forgását. kell aggódni hogy megkarcolódik ilyenkor a lemez túloldala?
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
még egy, most már tényleg kérdés a szénszálas kefékről
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 446
Okki Nokki (az egy verzióval korábbi): korábban már írtam, hogy egy nagyon egyszerű beltartalmú készülék. Az enyémben a motor leégett, házilag cseréltem, egy 500W-os Midea motor/ventillátor egység van benne, kb. úgy néz ki, mint a fizika órán kísérletezésre használt készlet. A hangja emiatt erőteljes. Amúgy ez a verzió szerkezeti anyagaiban már jó, mert dibond lemez jellegű fém borítású. A korábbiakról lehet látni a neten horror képeket, ahol az mdf teljesen szétkorhadt...
Egy tetőt adhatnának gyárilag hozzá, én hullámkartonból fabrikáltan egy védőt, azóta a macska ezen alszik :-)
Nem vagyok feketeöves mosószakember, de sok lemezzel csodát tesz. Múltkor találtam egy Nonesuch lemezt, Joplin ragtime darabok zongorán (Joshua Rifkin), olyan volt, mint amin átment a tarktor. Egy alapos mosás után teljesen zajtalan, élvezhető volt.
OFF
Porszívó: mi egy Vorwerk példányt használunk kb. 15 éve, kb. most kezdik azt tudni a reklámozott darabok, amit ő tud. Mondjuk nem akkus..
OFF
Egy tetőt adhatnának gyárilag hozzá, én hullámkartonból fabrikáltan egy védőt, azóta a macska ezen alszik :-)
Nem vagyok feketeöves mosószakember, de sok lemezzel csodát tesz. Múltkor találtam egy Nonesuch lemezt, Joplin ragtime darabok zongorán (Joshua Rifkin), olyan volt, mint amin átment a tarktor. Egy alapos mosás után teljesen zajtalan, élvezhető volt.
OFF
Porszívó: mi egy Vorwerk példányt használunk kb. 15 éve, kb. most kezdik azt tudni a reklámozott darabok, amit ő tud. Mondjuk nem akkus..
OFF
Azta de hosszú thread, alig értem a végére..no de akkor összegezve: mélytisztító lemezmosó, és egy alapos mosás után viszonylag sokáig nem kell újra mosni. Ez így logikus is. Én minden használtan vásárolt lemezemet lemosatom az első lejátszás előtt, és egyikük esetében sem tűnt fel, hogy már újra mosásra érett lenne. Bár egyiküket sem játszottam le ötnél többször, lehet hogy ezért. És mosás ide, mosás oda, minden lejátszás előtt lehúzom a lemezoldalt bársonykefével. Nem poros a lakás, és antisztatikus műanyag bélésű papír belső tokban ülnek a lemezek, de mégis úgy tűnik, hogy szükség van egy gyors portalanításra.
Azt is hallottam, hogy az új lemezeket is érdemes lemosni az első lejátszás előtt, és volt olyan eset, amikor ez érződött is. Mármint, hogy nem mosattam
le, de kellett volna. És igen, a gyémánt tű koptatja a lemezt minden egyes lejátszásnál, de sokkal kevésbé, mint a korábbi zafírtűk, és minél finomabb metszésű a tű, annál kevésbe jelentkezik ez a hatás. Plusz minél precízebben be van állítva a lejátszó.
Tehát kell lemezmosó, no de: vákuumos, vagy ultrahangos? Vagy ha jó a mosó, mindegy?
- Voyager
- V.I.P.

Orvosok... a fenét...frenki485 írta: ↑2023.12.09., szomb. 20:18Ez most komoly?? Mert viccnek kicsit erős...juliush írta: ↑2023.12.09., szomb. 19:10Nem próbáltad valami jobb tápkábellel? Állítólag nagyon sokat dob a hangon, és nem csak a mosógépén, hanem a vele tisztított lemezekén is! A környezeti zajoktól mentesített, ideális színuszjelhez közelítő tápellátás kellemesebb hangszínű, alacsonyabb zajú működést eredményez, miközben az így optimalizált szívásteljesítmény a barázdák mélyéről hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket, alacsonyabb zajjal és torzítással történhet a reprodukció.Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
Orvost ajánlanék, de azt sürgősen!
A sebész. Az igen!
- frenki485
- Beköltözött

Ez most komoly?? Mert viccnek kicsit erős...juliush írta: ↑2023.12.09., szomb. 19:10Nem próbáltad valami jobb tápkábellel? Állítólag nagyon sokat dob a hangon, és nem csak a mosógépén, hanem a vele tisztított lemezekén is! A környezeti zajoktól mentesített, ideális színuszjelhez közelítő tápellátás kellemesebb hangszínű, alacsonyabb zajú működést eredményez, miközben az így optimalizált szívásteljesítmény a barázdák mélyéről hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket, alacsonyabb zajjal és torzítással történhet a reprodukció.Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
- Voyager
- V.I.P.

Nemá... ezt mindenki tuggya'.juliush írta: ↑2023.12.09., szomb. 19:10Nem próbáltad valami jobb tápkábellel? Állítólag nagyon sokat dob a hangon, és nem csak a mosógépén, hanem a vele tisztított lemezekén is! A környezeti zajoktól mentesített, ideális színuszjelhez közelítő tápellátás kellemesebb hangszínű, alacsonyabb zajú működést eredményez, miközben az így optimalizált szívásteljesítmény a barázdák mélyéről hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket, alacsonyabb zajjal és torzítással történhet a reprodukció.Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
Nem próbáltad valami jobb tápkábellel? Állítólag nagyon sokat dob a hangon, és nem csak a mosógépén, hanem a vele tisztított lemezekén is! A környezeti zajoktól mentesített, ideális színuszjelhez közelítő tápellátás kellemesebb hangszínű, alacsonyabb zajú működést eredményez, miközben az így optimalizált szívásteljesítmény a barázdák mélyéről hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket, alacsonyabb zajjal és torzítással történhet a reprodukció.Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Én 140e-ért vettem, és mi tagadás, ennyi pénzért az ember kicsit kifinomultabb eszközt várna, de tudtam mit veszek, így nem volt olyan nagy csalódás. Ez már nagyon nem mai konstrukció, megjelenése idején, más készülékek sem voltak sokkal kifinomúltak, az új modell talán már jobb minőségű.
Teszi a dolgát, jó minőségben tudom mosni vele a lemezeket, igen, az elszívás lehetne halkabb, ezért a mosást mindig úgy időzítem, hogy a család ne legyen itthon. Ismétlem, amivel találkoztam mosó, csak a VPI(Bálint Feri-é) volt halkabb, de az sem drámai. Igen, takaró pexit külön csinaltattam hozzá, elég gáz, hogy nem adnak hozzá. Ha jól emlékszem, külön lehetett hozzá venni, pofátlan áron, ezért inkább csináltattam.
Szerintem a mai, modern technikát alkalmazó porszívokkal nem szabad összehasonlítani, talán majd az a technológia átszivárog a lemezmosókba is, és akkor lényegesen csendesebbek lesznek. Persze jóval drágábban.
Off:
Éppen tegnap vettünk új porszívót, a mosógépünkkel való nagy elégedettség okan, a Miele mellett döntöttünk.
A 800Wattos teljesítménye ellenére, nagyobb szívóerőt produkál, mint az elődje 1800Watt-ból. A hangja nagyon üdítő, csak súg, meglepően halk.
Az első kipróbálásakor, rögtön az jutott eszembe, milyen jó volna, ha a lemezmosó ilyen csendes volna!
On.
- zoli73
- V.I.P.

Nos, nekem semmilyen meglepetést nem okozott a működése, megjelenése, kivitelezése, mert mielőtt megvettem(újonnan), már találkoztam Okki-Nokki-val többször is, tudtam mire számíthatok. Mivel ez volt a leginkabb megfizethető, így mas fel sem merült bennem. Más mosókkal is találkoztam, például Clearaudio Smartcleaner(?), Pro-Ject, VPI. Az ár növekedésével a kiviteli minőség emelkedik, de a VPI kivételével mind nagyon hangos, ha szív. A "traktorhang" az enyémre nem jellemző, de nem tagadom, az egyik irányban forgás közben néha kattog, de ezen kívül semmi probléma. Vagyis mégis valami. A szívócső ezen a modellen korábban fémből volt, később(felteszem spórolásból) már műanyagból készült, az enyém is az utóbbi. Amelyik fémkarossal találkoztam, azon a kart könnyedén, "olajozottan" lehetett mozgatni, forgatni. A műanyag kar már korántsem ilyen, kicsit szorul, akadozik, de olyan nagyon nem akadályoz a mosásba.Aszpirin írta: ↑2023.12.09., szomb. 17:46Elhiszem, nálam sem hibásodott meg még, de cserében olyan az egész, mint egy Jóskapisti által össszerakott hobbi DIY-projekt. A hangja akár egy traktoré (nálad nem?), a csavaros lemezleszorító szerintem tényleg vicc kategória, és képes is lelazulni, és a non-plusz-ultra: egy rohadt plexi takaró sem jár hozzá alapból a csilliós áráért, pedig ha valamire, akkor erre nagyon kell... ugye Te is csináltattad rá ha jól emlékszem. És még sorolhatnám, de fölösleges, mert Neked is van, és mindenki ráemlékezhet, amikor először kibontotta a dobozból, hogy ezt várta-e el ennyi pénzért... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
De jó tudni, hogy legalább tartós. Alig használom, szóval az enyém nagyon tartós lesz... annak, akinek eladom :)
Szerintem egy iszonyatosan túlárazott vacak kategória az Okki Nokki, főleg ennyi pénzért - de ez csak egy vélemény.
(Szerk.: a litániám az eredeti Okki Nokkiról szól. Erről: KATT IDE. Az új, immárr 200ezer forint fölötti áron kapható változat lehet, hogy minőségibb benyomást kelt (képek alapján igen, ezen már legalább egy "rendesebb" leszorító van - de persze úgy látom ehhez sem jár plexi porvédő, és kíváncsi lennék, a hangjával tettek-e már valamit)
Én 140e-ért vettem, és mi tagadás, ennyi pénzért az ember kicsit kifinomultabb eszközt várna, de tudtam mit veszek, így nem volt olyan nagy csalódás. Ez már nagyon nem mai konstrukció, megjelenése idején, más készülékek sem voltak sokkal kifinomúltak, az új modell talán már jobb minőségű.
Teszi a dolgát, jó minőségben tudom mosni vele a lemezeket, igen, az elszívás lehetne halkabb, ezért a mosást mindig úgy időzítem, hogy a család ne legyen itthon. Ismétlem, amivel találkoztam mosó, csak a VPI(Bálint Feri-é) volt halkabb, de az sem drámai. Igen, takaró pexit külön csinaltattam hozzá, elég gáz, hogy nem adnak hozzá. Ha jól emlékszem, külön lehetett hozzá venni, pofátlan áron, ezért inkább csináltattam.
Szerintem a mai, modern technikát alkalmazó porszívokkal nem szabad összehasonlítani, talán majd az a technológia átszivárog a lemezmosókba is, és akkor lényegesen csendesebbek lesznek. Persze jóval drágábban.
Off:
Éppen tegnap vettünk új porszívót, a mosógépünkkel való nagy elégedettség okan, a Miele mellett döntöttünk.
A 800Wattos teljesítménye ellenére, nagyobb szívóerőt produkál, mint az elődje 1800Watt-ból. A hangja nagyon üdítő, csak súg, meglepően halk.
Az első kipróbálásakor, rögtön az jutott eszembe, milyen jó volna, ha a lemezmosó ilyen csendes volna!
On.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Elhiszem, nálam sem hibásodott meg még, de cserében olyan az egész, mint egy Jóskapisti által össszerakott hobbi DIY-projekt. A fröccsöntött műanyag tányér forgatásának hangja akár egy traktoré (nálad nem?), a csavaros lemezleszorító szerintem tényleg vicc kategória, és képes is lelazulni, és a non-plusz-ultra: egy rohadt plexi takaró sem jár hozzá alapból a csilliós áráért, pedig ha valamire, akkor erre nagyon kell... ugye Te is csináltattad rá ha jól emlékszem. És még sorolhatnám, de fölösleges, mert Neked is van, és mindenki ráemlékezhet, amikor először kibontotta a dobozból, hogy ezt várta-e el ennyi pénzért... na meg amikor bekapcsolta és maghallotta azt a rozoga traktorhangot... tedd szívedre a kezed, nem hiszem, hogy nem lepődtél meg. Én konkrétan azt hittem, egy hibás példányt vásároltam, fórumokban nézegetve tudtam meg, hogy nem wazz, ez ilyen. meg komolyan, az 1400W-os porszívóm is halkabb, mint ez, amikor bekapcsolod rajta a szívást...
De jó tudni, hogy legalább tartós. Alig használom, szóval az enyém nagyon tartós lesz... annak, akinek eladom :)
Szerintem egy iszonyatosan túlárazott vacak kategória az Okki Nokki, főleg ennyi pénzért - de ez csak egy vélemény.
(Szerk.: a litániám az eredeti Okki Nokkiról szól. Erről: KATT IDE. Az új, immárr 230ezer forintért kapható változat /Gedeon imádja, árulja is
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
És ezeket én sem vonom kétségbe.
Ha így fogalmazod meg elsőre a mondanivalódat akkor nem reagálok.SoundMania írta: ↑2023.12.09., szomb. 16:10Eddig akiknek mutattam mindenkinek a magyar tetszett jobban. Nekem is. Direkt van pár példány különböző mosásokkal a hatása bemutatására. Szoktak nézni nagyokat, hogy azta mennyivel jobb! De nyilván túloznak.... :)supravox írta: ↑2023.12.09., szomb. 15:57Ez így azért túlzás.SoundMania írta: ↑2023.12.09., szomb. 13:37
Nem tudom ezt hol láttad, de rossz helyen jártál. Egy "jó" keféről le lehet könnyen csapni a port/szöszt amit előzőleg lekefélnek vele. Teljesen felesleges ez a kendős verzió és szerintem lényegesen kevésbé hatékony.
Ezek mind, maximum csak felületi tisztításra jók valamennyire kezdőknek.
Sajnos ami ér is valamit az a mélytisztítás, azaz lemezmosás. Ne sajnáljátok rá a pénzt.
Már többször írtam, de csak megfelelő mosással fognak a lemezek igazán jól szólni.
Viszont akkor annyira, hogy csak néz ki az ember a fejéből, hogy mit lehet még kikaparni vajon a barázdákból. Magyar kiadású A-ha Scanderel day lemez jobb hangú lesz így , mint az amerikai kiadás. De mondhatnék más példákat is. Mint amikor kicseréled a hangszedőt 1-2 kategóriával jobbra.
Tény,hogy egy jól sikerült mosással lehet lendíteni a hangminőségen de én még kategóriányi javulásnak sem mondanám.
De nyílván béna vagyok,és tré a mosóm is...
És ezeket én sem vonom kétségbe.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Stream Audio-s srác mutatta meg, hogyan kell használni helyesen a kefét
melyik verzió a nyerő?
melyik verzió a nyerő?