zoli73 írta: ↑2023.12.20., szer. 12:49
Rock60 írta: ↑2023.12.19., kedd 18:43
Ha valamivel nem értetek egyet, ki vele !
Szerintem ez a puha, fínom szálú ecset nem ideális a célra.
A mosókhoz mellékelt, rövid, viszonylag kemény szőrű keféknek, nem csak a mosófolyadék szétoszlatása a feladata, hanem a barázdákba ragadt szennyeződés fellazítása, "megdolgozása" is. Ebből a szempontból a mosáshoz készült kefék hatékonysága között is mutatkozik különbség.
A "fekete öves" lemezmosó guruk már nem a kecskeszőr kefét favorizálják, hanen az erre a célra fejlesztett, műszál szőrű keféket.
Az utólagos, desztiláltvizes öblítést nem értem, nem látom az értelmét.
Köszönöm az észrevételeidet.
Nem telitányéros a mosógép, ha az lenne, valóban gondot kellene fordítani annak is a tisztántartására .
Kefék.
Nekem a géphez kecskeszőrecsetet /kefét/ mellékelt a gyártó, ami még puhább, mint amit most én használok. De nem a puhasága miatt kerülöm a használatát, ez a "bedörzsölöm" funkció bevallom, meg sem fordult a fejemben.
Egyrészt fafogantyús, ami elég hamar elcsúnyúl, tönkremegy a felszívódó nedvesség hatására, másrészt, ami fontosabb szempont, hogy a tisztántartása egyszerűbb a műszálasnak, ráadásul sokkal jobb fogású - nekem.
Azon túl - korábban volt szó róla a lemezjátszó topicban - a száraz lesöprésre sokkal alkalmasabb a kecskeszőr, mint a karbonszálas, ezért azt arra tettem félre.
Igen, tudom, hogy komolyabb gyártók száraz söprésre kecskét, mosáshoz műszálas kefét kínálnak, onnan is jött az ötlet. Valójában, hogy ez a műszálas kefe mennyire tömör, és hogy mennyivel lehet vele jobban kiseperni a barázda alját, mint az enyémmel, azt nem tudom.
Lehet, hogy jobb, de nem látom magam előtt, hogy a rövid és tömör kemény szálú kefe szálai beljebb hatolnának a barázdába...
Azt előbb nem részleteztem, de a folyadék "egyengetése" közben, mikor már bőséges folyadék áztatja a barázdákat, a barázdákra a párhuzamostól eltérő mozdulatokkal és a menetiránnyal szemben álló ecsettartással is lehet a szennyeződés eltávozásába besegíteni.
Öblítés.
Amíg valaki fekete-fehéren nem bizonyítja be, hogy a leszívás után nem marad a barázdák aljában mosószer-maradvány, addig abból indulok ki, hogy de.
A tisztán desztillált - vízes öblítéssel ezt a gordiuszi csomót kívánom elvágni.
Egyébbként a DIY mosófolyadékok mosószer-arányában igen eltérő a vélemény-spektrum, a pár csepp/ litertől a 20 milliliter/literig hallottam már mindent.
Semmi nincs betonba öntve, nálam ez a mosás-projekt új elfoglaltság, minden új tippet, ötletet szívesen meghallgatok, elfogadok, kipróbálok, van még mit mosni...