Hát nem sok mindent kell beállítani pedig. Mi az aktív hangkimeneti eszköz ami ki van választva? Az onkyo? Hang vezérlőpultjánál hogy van beállítva az onkyo? A programban amit használsz mi van kiválasztva kimeneti eszköznek? A hangkártya vagy az Onkyo?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Re: Házimozi erősítők,processzorok
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
- -KP-
- V.I.P.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
Megnéztem: asus prime Z390-A alaplap van benne, 8 csatronás audio kimenettel, tehát valószínű meg tudom oldani dac nélkül is (remélem).
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
aladin66 írta: ↑2023.12.06., szer. 15:28Nem hangkártya, usb kártya. Vagy usb hangkártya, nemtom. Usb kimenet van rajta, és a hang jön ki belőle, amit a dacba dugtam eddig.
A képet hdmi-vel viszem az erősítőbe, onnan a tv-be, de azon nem jön át hang.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
Nem hangkártya, usb kártya. Vagy usb hangkártya, nemtom. Usb kimenet van rajta, és a hang jön ki belőle, amit a dacba dugtam eddig.
A képet hdmi-vel viszem a tv-be, de azon nem jön át hang.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11032
- Kapcsolat:
Hangkártya, vagy USB kártya? Nem ugyanaz a kettő. USB bemenet nincs az erősítődön, de vannak analóg és digitális audio, meg persze HDMI bemenetek.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
A HTPC hangkártyáján (usb) kijövő hangot rögtön össze tudom kötni az (Onkyo TX-RZ1100) házimozi erősítővel ? Eddig daccal volt megoldva usb ab kábellel, majd dac után rca, de most kivettem a dacot.
Virgil írta: ↑2023.12.06., szer. 12:21Hmm, jó lenne tudni mi van a dobozban... (A mi leválasztónknál csak a trafó 2x akkora volt mint ez az egész doboz és vagy 10kg) Meg kellene nézni oszcilloszkóppal az erősítődre menő bemeneti (a hálózatról vagy a leválasztóról jövő) jelet. Ha az rendben van (és egy trafós/szűrős leválasztás után rendben kell lennie), akkor az erősítőddel van a gond. Addig ez mind csak találgatás.Turbo írta: ↑2023.12.06., szer. 12:05köszi! jó ezt is tudniVirgil írta: ↑2023.12.06., szer. 09:35Óvatosan a szünetmentes táppal! A legtöbb 'elérhető árú' szünetmentes igazi ipari hulladék. A kimenetükön a 'szinusz' köszönő viszonyban sincs az igazi szinusszal, leginkább négyszögjel. Egy olyan szünetmentes ami mind teljesítményében, mind a szinusz minőségében ki tudná elégíteni az erősítődet valószínűleg drágább lenne, mint maga az erősítő. Szvsz valamilyen hálózati leválasztó/szűrő lenne számodra az ideális megoldás. Anno mi egy hatalmas 1:1-es trafót szűrő használtunk szűrő kondikkal erre, a kimenetén a szinusz tökéletes volt szkópon nézve.
ami érdekes, hogy most is van egy hálózati leválasztóm már. toridos az is, egy idősebb villamosmérnök készítette, ez konkrétan https://apro.hifipiac.hu/category-table ... uro,117511 de akár ebbe dugom a végfokot, akár máshova, pont ugyanugy, ugyannyira van pattogás
Turbo írta: ↑2023.12.06., szer. 12:05köszi! jó ezt is tudniVirgil írta: ↑2023.12.06., szer. 09:35Óvatosan a szünetmentes táppal! A legtöbb 'elérhető árú' szünetmentes igazi ipari hulladék. A kimenetükön a 'szinusz' köszönő viszonyban sincs az igazi szinusszal, leginkább négyszögjel. Egy olyan szünetmentes ami mind teljesítményében, mind a szinusz minőségében ki tudná elégíteni az erősítődet valószínűleg drágább lenne, mint maga az erősítő. Szvsz valamilyen hálózati leválasztó/szűrő lenne számodra az ideális megoldás. Anno mi egy hatalmas 1:1-es trafót szűrő használtunk szűrő kondikkal erre, a kimenetén a szinusz tökéletes volt szkópon nézve.
ami érdekes, hogy most is van egy hálózati leválasztóm már. toridos az is, egy idősebb villamosmérnök készítette, ez konkrétan https://apro.hifipiac.hu/category-table ... uro,117511 de akár ebbe dugom a végfokot, akár máshova, pont ugyanugy, ugyannyira van pattogás
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
Óvatosan a szünetmentes táppal! A legtöbb 'elérhető árú' szünetmentes igazi ipari hulladék. A kimenetükön a 'szinusz' köszönő viszonyban sincs az igazi szinusszal, leginkább négyszögjel. Egy olyan szünetmentes ami mind teljesítményében, mind a szinusz minőségében ki tudná elégíteni az erősítődet valószínűleg drágább lenne, mint maga az erősítő. Szvsz valamilyen hálózati leválasztó/szűrő lenne számodra az ideális megoldás. Anno mi egy hatalmas 1:1-es trafót szűrő használtunk szűrő kondikkal erre, a kimenetén a szinusz tökéletes volt szkópon nézve.Virgil írta: ↑2023.12.06., szer. 09:35Borzasztó volt a pattogás... de Neked köszönhetően sikerült megoldani, majdnem teljesen :) most is pattog egy picit még, de ezzel már bőven lehet élni.
viszont, azóta beszéltem villanyossal is, meg aztán a conrad-ban is, tapasztaltabb szakikkal. akikkel arra jutottunk, hogy kéne tenni a végfok mögé egy szinuszos szünetmentes tápot. és az a szarul földelt társasházi villanyhálózatunktól is 'megszabadítja' majd a 8000x7-et.
nagyon kiváncsi leszek
DeLorean írta: ↑2023.12.06., szer. 09:56ja hogy maga a lágyindító nincs benne...a többi végfokomban nyilván volt,azért nem pattantak
akokr lehet hagyom a szünetmenteset.
basszus, még jó h ezt (is) írtad.. az kéne bele akkor inkább
ez így akkor mind világos. ugyanakkor, az még nem, hogy akkor miért van az a jelenség, hogy bárhol máshol a lakásban kapcsolok egy villanyt, és akkor is pattan egyet a cucc. sőt, zenelejátszás közben is, néha van egy-egy pattanás
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
Borzasztó volt a pattogás... de Neked köszönhetően sikerült megoldani, majdnem teljesen :) most is pattog egy picit még, de ezzel már bőven lehet élni.
viszont, azóta beszéltem villanyossal is, meg aztán a conrad-ban is, tapasztaltabb szakikkal. akikkel arra jutottunk, hogy kéne tenni a végfok mögé egy szinuszos szünetmentes tápot. és az a szarul földelt társasházi villanyhálózatunktól is 'megszabadítja' majd a 8000x7-et.
nagyon kiváncsi leszek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11032
- Kapcsolat:
Na ez meg mit jelent és miként következik a publikált ábrából?
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
ASR - Marantz AV10 AV Processor Review
A SINAD szódával elmegy

Gyakorlatilag bármilyen végfokot meghajt:

A zeneiségre sem lehet panasz:

És ki/be lehet kapcsolni a "Marantz hangot":

A SINAD szódával elmegy

Gyakorlatilag bármilyen végfokot meghajt:
A zeneiségre sem lehet panasz:
És ki/be lehet kapcsolni a "Marantz hangot":
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
Amíg volt ilyen végfokom én csak 4 csatornát használtam róla, és soha sem volt semmilyen pattogás :)DeLorean írta: ↑2023.12.05., kedd 10:10Sajnos ez ennek a végfoknak a sajátossága. Nem hibás a végfok.Virgil írta: ↑2023.12.04., hétf. 20:55sziasztok,
nagyon nagy gondban vagyok!
lecseréltem a régi 5csatis rotel végfokomat egy audiolab 8000x7 végfokra.
a procim egy NAD M15.
a rotel után most bekötöttem most az audiolab-ot, és ha elindítok bármilyen forrásből jelet, egy hangos pattanással indul minden hangfalon. utána szól szépen, a stop-ra nem pattan, de ha megint play-t nyomok - tehát kap újra valamilyen jelet - ismét nagy pattanás. borzasztó idegesítő.
ezen kívül simán mute-ra is pattan egyet. más forrást is próbáltam, tv csatornaváltáskor is pattannak.
a rotel-el ilyen gondom soha nem volt.
az audiolab hátulján lehet játsznai low ill. high sensitivity-bekapcsolással, mindegyik esetben ugyanaz van.
próbáltam más hangfallal, más konnektorba másik tápkábellel, ugyanugy pattan.
lenne esetleg valakinek ötlete, mi lehet? ez így borzasztó, mit kellen megnézni?
köszi előre is!
Nekem sok évvel ezelőtt volt - ha nem használod mind a 7 csatornát, akkor úgy emlékszem elkerülhető a "pattanás" - de már nem emlékszem hová kell kötni az ötöt.
![]()
bridgbe kötöttem (2x150w) és nem pattan!!!!!!
és hogy szól, a nad procival, istenem.....
megőrülök!

imába foglalom a nevedet, DeLorean!

sziasztok,
a procim egy NAD M15.
a rotel után most bekötöttem most az audiolab-ot, és ha elindítok bármilyen forrásből jelet, egy hangos pattanással indul minden hangfalon. utána szól szépen, a stop-ra nem pattan, de ha megint play-t nyomok - tehát kap újra valamilyen jelet - ismét nagy pattanás. borzasztó idegesítő.
ezen kívül simán mute-ra is pattan egyet. más forrást is próbáltam, tv csatornaváltáskor is pattannak.
az audiolab hátulján lehet játsznai low ill. high sensitivity-bekapcsolással, mindegyik esetben ugyanaz van.
lenne esetleg valakinek ötlete, mi lehet? ez így borzasztó, mit kellen megnézni?
köszi előre is!
a procim egy NAD M15.
köszi előre is!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Amit rendeltem abból van egy kisebb az beférne oda mert 151mm a beépítési mélysége. A magassugárzó szögét lehet változtatni a mély-középét nem. Egyforma méretűnek kell lennie a 4 atmos hangsurgázónak?
Ez a kisebb: https://www.monitoraudio.com/en/support ... /cp-ct260/
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- gabo01
- V.I.P.
Lefelé sugárzón a beépíthető hangszórót érted vagy oda kellene egy külső dobozos hangsugárzó ami felém néz?DeLorean írta: ↑2023.12.02., szomb. 14:10Atmosnál, ha top hangfalak 45 fokos szöget érdemes betartani - az a legjobb.
Ha bárhol a mennyezeten találsz jó helyet az teljesen OK, de ha a frontok fölé, a gipszkarton alá teszel lefelé sugárzót hangfalat , akkor is megkapod a teljes atmos-t. Kicsit csorbul, de nem annyira, mintha csak kettőt tennél.
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- gabo01
- V.I.P.
Mint írtam a mennyezet hűtés/fűtés miatt oda nem tudok hangszórót tenni! 2 keül fölém/mögém. A frontok fölé/mögé van értelme hangszórót tenni?DeLorean írta: ↑2023.12.02., szomb. 13:42ART vagy lesz, vagy nem, majd kiderül - egyelőre nem lehet megvásárolni szerintem.gabo01 írta: ↑2023.12.02., szomb. 13:06Kösz a sok hasznos infót!
Az ART-ban még nem vagyok biztos minden esetre úton van 2db ilyen hangszóró:
https://www.monitoraudio.com/en/support ... /cp-ct380/
Ezek talán megfelelnek majd az elvárásoknak. Ha ART akkot tuti de ha nem előbb-utóbb valószínűleg lesz atmos kiépítéstől függően egy 5 vagy 7 csatornás végfok.
Most úgy gondolom Denon lesz de inkább a 4800-as. Hátha összejön valahogy az 5.2.4 is!![]()
Igaz drágább de erre 5 év a gari.
A Dirac DLBC hasznos dolog most is, de be lehet állítani jól az Audyssesy app segítségével is. Addig, amíg nincs ART - megteszi - bőven!
A két felsőt ahogy leírtam, érdemes átgondolni.
Ha csinálsz atmos-t, akkor az legyen jó. Legyen négy!
Két hangfalnak semmi értelme nincsen. Az csak egy lehetséges dolog, mint a front hangfalakra tehető atmos sugárzók.
OK, valamit nyújtanak, de majdnem semmit.
A leírások általában a helyiség plafonjára ajánlják valahová a félúton a hallgatási pozíció és a frontok közé!
- -KP-
- V.I.P.
Én a felsorolt erősítők közül inkább a Denon/Marantz vonalra mennék. Bugmentesek, minden feature-t tudnak. A DLBC, ART miatt hülye szó, de valamennyire jövőt állóbbak is. Illetve a használt piacon is jobban fogják szvsz tartani az árukat.
- gabo01
- V.I.P.
Kösz a sok hasznos infót!Quetz írta: ↑2023.12.02., szomb. 12:08A hivatalos ajánlás 2 menyezeti hangsugárzó esetén:
A processzálás kérdéskörben:
- Ha Dirac ART-t akarsz használni, akkor olyan hangsugárzókra lesz szükséged, amik lemennek a problémás frekvencia tartományig. Tippelnék, hogy olyanra lesz szükséged, ami lemegy 40-50Hz-ig.
- Ki kell számolnod, hogy milyen hangerőn mekkora teljesítményre lesz szükséged. A 40-120Hz az LFE tartomány, ott az ART a ménynyomódat probálja meg majd korrigálni.
- Fentiekből fog adódni, hogy kell-e végfokolnod. Az Arcam tögtön limitálni fog ebben, mert 1V erősítetlen kimenet esetén már klippel.
- Ha végfokozni fogsz, akkor előny, hogy a D+M esetében kikapcsolhatod a belső végfokokat, ami javítja a pre-out hangminőségét.
- 5.4.2-ig a Denon AVC-X3800H lehet az optimális választás ár/teljesítmény alapon 845 Euro-ért.
Az ART-ban még nem vagyok biztos minden esetre úton van 2db ilyen hangszóró:
https://www.monitoraudio.com/en/support ... /cp-ct380/
Ezek talán megfelelnek majd az elvárásoknak. Ha ART akkot tuti de ha nem előbb-utóbb valószínűleg lesz atmos kiépítéstől függően egy 5 vagy 7 csatornás végfok.
Most úgy gondolom Denon lesz de inkább a 4800-as. Hátha összejön valahogy az 5.2.4 is!

Igaz drágább de erre 5 év a gari.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A hivatalos ajánlás 2 menyezeti hangsugárzó esetén:

A processzálás kérdéskörben:
- Ha Dirac ART-t akarsz használni, akkor olyan hangsugárzókra lesz szükséged, amik lemennek a problémás frekvencia tartományig. Tippelnék, hogy olyanra lesz szükséged, ami lemegy 40-50Hz-ig.
- Ki kell számolnod, hogy milyen hangerőn mekkora teljesítményre lesz szükséged. A 40-120Hz az LFE tartomány, ott az ART a ménynyomódat probálja meg majd korrigálni.
- Fentiekből fog adódni, hogy kell-e végfokolnod. Az Arcam tögtön limitálni fog ebben, mert 1V erősítetlen kimenet esetén már klippel.
- Ha végfokozni fogsz, akkor előny, hogy a D+M esetében kikapcsolhatod a belső végfokokat, ami javítja a pre-out hangminőségét.
- 5.4.2-ig a Denon AVC-X3800H lehet az optimális választás ár/teljesítmény alapon 845 Euro-ért.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- gabo01
- V.I.P.
Pont ott van a Tőled vásárolt 110-es motoros vászon csak a fénykép készítésekor nem volt leengedve!

Az alsó képen jól látszik a tv felett a rés!
A kérdés inkább az, hogy hová lehetne még 2 atmos hangszórót úgy elhelyezni, hogy jó is legyen az összhatás?