260cm szeles kepen ami 118-120” mid lampa modban ha tenyleg, ismetlem tenyleg 0,8gaines a kiszemelt vaszon felulet 20-22fl fenysurusegre van eselyed új lampaval. Visszamerten 0,6gain eseten jo esetben 16-18fl meglesz.peterson írta: ↑2024.01.10., szer. 16:42Tavaj, vagy tavaj előtt voltam náluk (maximális respect nekik ), ott láttam az említett "demo"-t. Nyílt nap volt, a földszinti, nappalis rendszer nem volt beüzemelve, az emeleti kis szobában prezentálták az ALR-t egy mobilizálható darabbal a fehér vászon elé téve. Ez így elég direkt, jól látható volt, de talán nem igazságos...
Jó lenne "egyszerűbb", lakás körülmények közt látni!
Ami hátránya még lenne a 0,8-as ALR-nek, az a veszteség. A kinézett projektor elvileg ki tudja vetíteni a tervezett képméretet:
amit találtam útmutatót abban erre a méretre (260 cm széles) 0,8-as vászonnál emlékeim szerint 1600-1700 lument ír, az Epson pedig 2400 (?) lument tud. Gondolom a lámpakímélő módot igy el is felejthetem, de ha rá nem kapunk a mozizásra, havi 2-4 filmnél nem menne több.
ALR vaszonbol aminek legalabb 60% fenykizarasi tenyezoje van, en torekednek nem veszteseges felulet beszerzesere.