Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Expendables/Feláldozhatók 4.
Hát megnéztük ezt is. Minden újabb résszel erodálódik az élményfaktor, ez a rész se kivétel. A hangok, CGI persze egyre tökéletesebbek. A történetek, színészi munkák, eredeti jelenetek valahogy egyre haloványabbak. Kicsit megfáradt ez a franchise. Belerakták Megan Fox-ot is, de abszolút nem volt meggyőző a szerepe, a színészi munka. A látványa akinek bejön, bejön, de már nem az a natúr latin szépség, mint aki az első Transformers-ben volt. Stallone, J Statham, szokásos stáb hozták az átlagost. Vérben nincs hiány. Tetszett a jelenet, amikor Dolph Lundgren már csak homályosan látta az ellenséget a távcsöves puskával és szemüveget kellett felvenni hozzá. Lassan le kéne tenni a fegyvert…
Hát megnéztük ezt is. Minden újabb résszel erodálódik az élményfaktor, ez a rész se kivétel. A hangok, CGI persze egyre tökéletesebbek. A történetek, színészi munkák, eredeti jelenetek valahogy egyre haloványabbak. Kicsit megfáradt ez a franchise. Belerakták Megan Fox-ot is, de abszolút nem volt meggyőző a szerepe, a színészi munka. A látványa akinek bejön, bejön, de már nem az a natúr latin szépség, mint aki az első Transformers-ben volt. Stallone, J Statham, szokásos stáb hozták az átlagost. Vérben nincs hiány. Tetszett a jelenet, amikor Dolph Lundgren már csak homályosan látta az ellenséget a távcsöves puskával és szemüveget kellett felvenni hozzá. Lassan le kéne tenni a fegyvert…
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745
Csak mert épp belebotlottam és ugyanúgy tetszik sokadszorra is mint elsőre a kedvenc rajzfilmem ( vagy animációs filmem
) : Madagaszkár (1,2,3) Talán a 3. a legjobb. Imádom
Szerintem ha valamit ezt, minden korosztály meg tudja nézni. Egyszerűen zseniális, nem tudom túl lehet-e ezt szárnyalni még valaha. Julien király, nyámnyilák, Rico Kowalski, Közlegény stb.... Nukuláris!!

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
A Hold földjéről - üveggömb tekintetű néni keresi a boldogságot, nem csak virágos ruhában. Szanatóriumi atmoszférából is kapunk. Lassú folyás, csöcsrobbanás nincs, érték van, nem instant módon tölti nézőjét. Mese a szubjektivizmus nyomorúságáról.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Na, máris belebotlottam egy kitűnő svéd psziho-horror-fantasy-be
Így kijőve a konzum mozizás egyhangúságából
Border 2018
Akár egy Trier film is lehetne, annyira beteg - vagy mégse
Így kijőve a konzum mozizás egyhangúságából
Border 2018
Akár egy Trier film is lehetne, annyira beteg - vagy mégse

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Fargo 5. évad, első két rész.
És zseniális, újra.
És zseniális, újra.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Gondoltam kitekintek az USA Anglia filmvilágából tengeren belülre Cannes környékén, mik ott a menő filmes produkciók
Háát tök más a történet, nem is hallottam azokról a filmekről, úgy kell levadásznom nehezen a netről
Thaiföld, sok francia, kanada, olasz, portugál, belga, spanyol, van az usából és uk-ből is
Érdekes utazás lesz
Háát tök más a történet, nem is hallottam azokról a filmekről, úgy kell levadásznom nehezen a netről
Thaiföld, sok francia, kanada, olasz, portugál, belga, spanyol, van az usából és uk-ből is
Érdekes utazás lesz
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Távol a világtól
Amennyire nem akartam megnezni annyira erdekes volt, na nem az akciokra meg az efektusokra gondolok, hanem, hogy .
Ketto erdekes mondat is elhangzik a filmben. Jo szorakozast hozza. :)
youtu.be/7eTurM6YLEY
Amennyire nem akartam megnezni annyira erdekes volt, na nem az akciokra meg az efektusokra gondolok, hanem, hogy .
Ketto erdekes mondat is elhangzik a filmben. Jo szorakozast hozza. :)
youtu.be/7eTurM6YLEY
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Tudod, talan pont ez volt a legnagyobb gondom.DeLorean írta: ↑2023.12.08., pén. 14:31Nem láttam, de inkább a Joker filmre hajaz, nem?wittao írta: ↑2023.12.07., csüt. 20:58Napoleon
Tegnap iMAX-ben neztuk meg baratokkal.
Nem volt rossz film, de bevallom sokkal tobb nyertes csatara es csatajelentere szamitottam. Inkabb a szemelyisegen volt a hangsuly szerintem, es engem egy ido utan mar nyomasztott a film.
Nem varom, hogy ujra megnezzem valamikor, pedig titkon egy ujabb nagy ivu kosztumos filmre szamitottam, mint mondjuk a Gladiator… de szamomra nagyon nem.
Egyszer meg kell nézni, de nincs benne több.
Mintha Jokert lattam volna francia katonanak oltozve… egyezeruen barmennyire is szeretem Phoenix-et szinte egy kaptafara megy a szineszi jateka. Es a Joker eseteben ez illett hozza, na de egy Napoleon szintu karakter eseten? Nem is tudom… erthetetlenul allok egyelore, amikor eszembe jut.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Napoleon
Nem volt rossz film, de bevallom sokkal tobb nyertes csatara es csatajelentere szamitottam. Inkabb a szemelyisegen volt a hangsuly szerintem, es engem egy ido utan mar nyomasztott a film.
Nem varom, hogy ujra megnezzem valamikor, pedig titkon egy ujabb nagy ivu kosztumos filmre szamitottam, mint mondjuk a Gladiator… de szamomra nagyon nem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
Vörös veréb (Red Sparrow)
Most jutottam oda, hogy megnézzem.
Összességében nem volt rossz, cselekmény, színészek, miliő, fényképezés, zene rendben volt.
Krimik, kémfilmek esetében a lassú folyás sosem zavart, így itt sem.
De hiányzott belőle a karakter fejlődés és a feszültség: sem annak nem volt semmilyen íve és így izgalma, hogy egy balerinából kém lesz, sem szakmai, sem szexuális feszültség nem volt az amerikai és orosz kém viszonyában, sem Márvány lelepleződésében semmi katartikus nem volt.
Az egész tét nélkülinek hatott.
Nem bánom, hogy megnéztem, aki szereti a kémfilmeket és még nem látta, nyugodtan tegyen vele próbát, de nem egy mestermű - pedig minden adott volt, hogy az lehessen.
A könyvet nem olvastam, de netes vélemények szerint az adaptáció pont a lényeget hagyta ki filmből.
(Ahogy, szerintem, a Harry Potter filmekből is pont a lényeg maradt ki, mert a fő történet szál a HP könyvekben is érdektelen.)
Most jutottam oda, hogy megnézzem.
Összességében nem volt rossz, cselekmény, színészek, miliő, fényképezés, zene rendben volt.
Krimik, kémfilmek esetében a lassú folyás sosem zavart, így itt sem.
De hiányzott belőle a karakter fejlődés és a feszültség: sem annak nem volt semmilyen íve és így izgalma, hogy egy balerinából kém lesz, sem szakmai, sem szexuális feszültség nem volt az amerikai és orosz kém viszonyában, sem Márvány lelepleződésében semmi katartikus nem volt.
Az egész tét nélkülinek hatott.
Nem bánom, hogy megnéztem, aki szereti a kémfilmeket és még nem látta, nyugodtan tegyen vele próbát, de nem egy mestermű - pedig minden adott volt, hogy az lehessen.
A könyvet nem olvastam, de netes vélemények szerint az adaptáció pont a lényeget hagyta ki filmből.
(Ahogy, szerintem, a Harry Potter filmekből is pont a lényeg maradt ki, mert a fő történet szál a HP könyvekben is érdektelen.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3467
Megfojtott virágok
https://m.imdb.com/title/tt5537002/
Régi vágású, grandiózus film, kiváló alakításokkal. Közel 3,5 óra, de megéri végig nézni.
DiCqprio zseniális, De Niro nem is kérdés.
És igazából minden szereplő remek, a végén pedig Brendan Fraser és John Lithgow szinte cameo szerepét is jó volt látni.
Jesse Plemonst pedig egyre jobban bírom.
A képi világa nagyon szép, a zene is illik a filmhez. Jó kis mozi élmény volt. Ajánlom.
.
https://m.imdb.com/title/tt5537002/
Régi vágású, grandiózus film, kiváló alakításokkal. Közel 3,5 óra, de megéri végig nézni.
DiCqprio zseniális, De Niro nem is kérdés.
És igazából minden szereplő remek, a végén pedig Brendan Fraser és John Lithgow szinte cameo szerepét is jó volt látni.
Jesse Plemonst pedig egyre jobban bírom.
A képi világa nagyon szép, a zene is illik a filmhez. Jó kis mozi élmény volt. Ajánlom.
.
Csak a Marantz! :-D
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Régebbi Oszkár vagy Bafta díjas filmeket nézünk ebben a vacak időben
Vérző olaj - Daniel Day-Lewis
Nem vénnek való vidék - Javier Bardem
jók
Bardem-től még most is félek
Vérző olaj - Daniel Day-Lewis
Nem vénnek való vidék - Javier Bardem
jók
Bardem-től még most is félek

Trailer ígéretes volt, elkezdtem anno, de 2-3rész alatt többször is bealudtam, szóval kuka.Apaci72 írta: ↑2023.12.06., szer. 12:25Sziasztok!
Disney +
Ezt ajánlom, I. évad 4 rész:
https://youtu.be/AnPl4PuNb5U
Remélem hamarosan jön a következő évad...
Inkább ez:
A nagy szájú
https://www.imdb.com/title/tt21195490/
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Sziasztok!
Disney +
https://youtu.be/AnPl4PuNb5U Remélem hamarosan jön a következő évad...
Disney +
https://youtu.be/AnPl4PuNb5U Remélem hamarosan jön a következő évad...
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Dögrovás és az újratelepített Disney+ app együtt néhány rossz döntéshez vezetett:
Übergáz (Stuber)
A magyar cím illik magára a filmre.
Egy rosszul látó rendőr és egy bénázó Uber sofőr kényszerű kalandja.
Lehetett volna egy tisztességes "buddycop" mozi.
Gyakorlatilag minden rossz benne, ami egy filmben rossz lehet.
Félidőnél kinyomtam.
A menü (The Menu)
Sok szék között a pad alá.
Vígjátéknak nem elég vicces.
Szatírának, társadalom kritikának gyenge.
Történet, tanulság meg nemigen van.
Van benne néhány vicces jelenet, meg Anya-Taylor Joy, de ennyi.
Végigszenvedtem, de nem érte meg.
Fekete Párduc 2. (Black Panther: Wakanda Forever)
Én sok mindent elviselek a szuperhősfilmektől, de az MCU-ban a Fekete Párduc 1. része volt, SZERINTEM, a leggyöngébb eresztés, úgy a nézhetetlenség határát súrolta.
A 2. rész se lett jobb.
Csak MCU kompletistáknak (ez okból néztem én is ...).
Übergáz (Stuber)
A magyar cím illik magára a filmre.
Egy rosszul látó rendőr és egy bénázó Uber sofőr kényszerű kalandja.
Lehetett volna egy tisztességes "buddycop" mozi.
Gyakorlatilag minden rossz benne, ami egy filmben rossz lehet.
Félidőnél kinyomtam.
A menü (The Menu)
Sok szék között a pad alá.
Vígjátéknak nem elég vicces.
Szatírának, társadalom kritikának gyenge.
Történet, tanulság meg nemigen van.
Van benne néhány vicces jelenet, meg Anya-Taylor Joy, de ennyi.
Végigszenvedtem, de nem érte meg.
Fekete Párduc 2. (Black Panther: Wakanda Forever)
Én sok mindent elviselek a szuperhősfilmektől, de az MCU-ban a Fekete Párduc 1. része volt, SZERINTEM, a leggyöngébb eresztés, úgy a nézhetetlenség határát súrolta.
A 2. rész se lett jobb.
Csak MCU kompletistáknak (ez okból néztem én is ...).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
A Disney+ app-ot egy 2015-ös gyártmányú, androidos Sony tévén használom.
Lehet, nem véletlen, hogy a tévén elérhető Google Play Áruházban a felhasználói értékelés 2,4 pont.
(Az androidos mobilomon elérhető áruházban 4,5 pont...)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6096
n AppleTV-n és iPad-n használom a Disney+ appot, ezeken pont olyan, mint az összes többi filmstream-szolgáltató appja.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
scaurus írta: ↑2023.12.01., pén. 16:59Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)
A 3. Kenneth Branagh-féle Poirot film.
Branagh 3. alkalommal rettenetes, mint Poirot.
A 3 közül még ez a legélvezhetőbb, bár, függetlenül attól, hogy mindenre kapunk magyarázatot, a természetfeletti jelenetek mennyisége miatt ennek már vajmi kevés köze van egy Poirot filmhez.
David Suchet magabiztosan ül a trónján, a Branagh-féle filmeket gyorsan befedi a feledés jótékony homálya.
Csak megveszekedett, kompletista Poirot rajongóknak tudom ajánlani, senki másnak.
MÁS
Költői kérdés: a Disney+ app miért egy hulladék, amit szinte hetente újra kell telepíteni, mert egy idő után nem indítja el a kiválasztott filmet, hanem egyszerűen kilép?
(A gyorsítótár törlése sem segít...)
Az HBO Max, Netflix, Spotify alkalmazásokkal nincs ilyen probléma.
+1
nekem az 1. Poirot alakítása is nevetséges, jómagyarosan gáz volt. A többit inkább kihagyom.
Melyik app-ot használod? Tv, pc, tablet, teló ... stb.
25 km/h - Féktelen száguldás
Szintén nem az elejétől , és nem is végig láttam, de amíg néztem tetszett. Nem egy akciófilm, de egy kellemes időtöltés. A szereplők is jól játszottak, szép tájakon visz keresztül a film.
Két testvér 30 év után újból találkozik apjuk temetésén. (Klisés) Teljesen különböző életvitel, elfojtott ellentétek, bunyó a temetésen. Majd belevágnak kamaszkoruk álmába, hogy átszelik mopeden az országot.....
Ilyen szomorkás hétvégére tökéletes!
Szintén nem az elejétől , és nem is végig láttam, de amíg néztem tetszett. Nem egy akciófilm, de egy kellemes időtöltés. A szereplők is jól játszottak, szép tájakon visz keresztül a film.
Két testvér 30 év után újból találkozik apjuk temetésén. (Klisés) Teljesen különböző életvitel, elfojtott ellentétek, bunyó a temetésen. Majd belevágnak kamaszkoruk álmába, hogy átszelik mopeden az országot.....
Ilyen szomorkás hétvégére tökéletes!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3467
Pár rövidfilmet ajánlok, amik bár nem tartalmaznak robbanásokat, meg véres jeleneteket, de mégis szerintem kiváló alkotások.
Café Marylin
https://m.imdb.com/title/tt21440792/
Mi lehet az, amiért az ország legnépszerűbb szinkron színészét meghívják egy kis kávézóba zárás után? Nos, olyan meglepő, és fordulatos sztori kerekedik ebből, hogy szerintem minden film rajongó mind a 10 ujját megnyalja utána. Zseniális!
Utolsó esély
https://m.imdb.com/title/tt15135992/?re ... %2520esely
Miért akar egy 50-es évei körül járó ember hirtelen megtanulni gördeszkázni? Nagyon szép és megindító történet arról, hogy sosem késő, főleg ha az ember belátja, hogy hibázott.
Café Marylin
https://m.imdb.com/title/tt21440792/
Mi lehet az, amiért az ország legnépszerűbb szinkron színészét meghívják egy kis kávézóba zárás után? Nos, olyan meglepő, és fordulatos sztori kerekedik ebből, hogy szerintem minden film rajongó mind a 10 ujját megnyalja utána. Zseniális!
Utolsó esély
https://m.imdb.com/title/tt15135992/?re ... %2520esely
Miért akar egy 50-es évei körül járó ember hirtelen megtanulni gördeszkázni? Nagyon szép és megindító történet arról, hogy sosem késő, főleg ha az ember belátja, hogy hibázott.
Csak a Marantz! :-D
Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)
A 3 közül még ez a legélvezhetőbb, bár, függetlenül attól, hogy mindenre kapunk magyarázatot, a természetfeletti jelenetek mennyisége miatt ennek már vajmi kevés köze van egy Poirot filmhez.
David Suchet magabiztosan ül a trónján, a Branagh-féle filmeket gyorsan befedi a feledés jótékony homálya.
Csak megveszekedett, kompletista Poirot rajongóknak tudom ajánlani, senki másnak.
MÁS
Költői kérdés: a Disney+ app miért egy hulladék, amit szinte hetente újra kell telepíteni, mert egy idő után nem indítja el a kiválasztott filmet, hanem egyszerűen kilép?
MÁS
Mármint: 20+ éves
Testek (Bodies)
Tinédzser koromban biztos tátott szájjal bámultam volna, milyen izgalmas, hogy ugyanaz a holttest felbukkan ugyanazon a helyen, de eltérő időpontokban.
Őszülő halántékkal szemlélve viszont az unalom lengte körül.
A sztori nem izgalmas, a színészek nem túl karizmatikusak, a karakterek, beleértve a szerencsétlen hullát is, érdektelenek.
Semmi (akár hangulat, zene) nem fogott meg, így 1 rész után elengedtem.
Élet a bolygónkon (Life on our Planet) (2023)
Végtelenül látványosan és hihetően talált ismeretterjesztő(nek mondott) sorozat.
Viszont inkább tűnik légből kapott spekulációnak, mint hitelesnek.
1 rész után elengedtem ezt is.
MÁS
Vajh, az HBO Max miért hirdeti azt a Harry Potter-filmekkel kapcsolatban, hogy "Rád vár az egész gyűjtemény", amikor a Legendás állatok 3. része nincs a kínálatban.
Vagy ezt ugy kell értsem, hogy az HBO Max rendelkezésére álló egész gyűjteményt nézhetem (elérhetővé teszik a csóró magyarnak), csak az ő EGÉSZ gyűjteményényük valójában NEM TELJES?
Újabb példája, hogy streaming nem videotéka, így ebben a formában nem váltja ki a korongat, (illegális) letöltést.
Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...
Tinédzser koromban biztos tátott szájjal bámultam volna, milyen izgalmas, hogy ugyanaz a holttest felbukkan ugyanazon a helyen, de eltérő időpontokban.
Őszülő halántékkal szemlélve viszont az unalom lengte körül.
A sztori nem izgalmas, a színészek nem túl karizmatikusak, a karakterek, beleértve a szerencsétlen hullát is, érdektelenek.
Semmi (akár hangulat, zene) nem fogott meg, így 1 rész után elengedtem.
Élet a bolygónkon (Life on our Planet) (2023)
Végtelenül látványosan és hihetően talált ismeretterjesztő(nek mondott) sorozat.
Viszont inkább tűnik légből kapott spekulációnak, mint hitelesnek.
1 rész után elengedtem ezt is.
MÁS
Vajh, az HBO Max miért hirdeti azt a Harry Potter-filmekkel kapcsolatban, hogy "Rád vár az egész gyűjtemény", amikor a Legendás állatok 3. része nincs a kínálatban.
Vagy ezt ugy kell értsem, hogy az HBO Max rendelkezésére álló egész gyűjteményt nézhetem (elérhetővé teszik a csóró magyarnak), csak az ő EGÉSZ gyűjteményényük valójában NEM TELJES?
Újabb példája, hogy streaming nem videotéka, így ebben a formában nem váltja ki a korongat, (illegális) letöltést.
Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...