Sajnos én is így tapasztalom. Nagyon sokat autózom sötétben, így bőven van alkalmam megfigyelni az autókat, és a fényszóróikat. Sajnos nagyon sok a béna, kezdetleges, elcseszett, kiforratlan megoldás, amivel a gyártók teljesen figyelmen kívül hagyják a közlekedés más résztvevőit.Alex_Aston írta: ↑2023.12.24., vas. 09:30Én az új Octaviaknál nem egy-egy pillanatra érzem.Vinkler írta: ↑2023.12.24., vas. 09:19Tudom, hogy volt téma, azért is írtam. És itt meg kell különböztetni a két dolgot szerintem, mert az, hogy egy egy-pillanatra, amíg esetleg az adaptív lámpa még nem takar ki, vagy a magasabbra pozícionált fényforrás esetleg az oldalfénye bevilágít, vagy az, hogy folyamatosan olyan, mintha távolsági fénnyel közlekednél az nem ugyan az és én eddig ilyet más autóknál (eltekintve az elcseszett lámpákat, de az nem az autó hibája) nem tapasztaltam, mint a Tesláknál.![]()
Amúgy sok autónál elég lassú a beszabályozás, amikor szemből jönnek. Ez is tök zavaró szerintem, vagy legalább is nekem.
Mai szokás szerint, a fö teszt üzem az utakon történik, mert ugye laborban sokáig tart, és drágább...
Sajnos ma már az autóknál is ugyanaz az ütemű konkurenciaharc figyelhető meg, mint akár a mobiltelefonok piacán. Igen, a használat a tesztüzem, és számtalan balúl sikerült fejlesztés, már csak a felhasználói fázisban derül ki. Lásdd például Aspirin Skodáját.
Persze, közben folyamatosan jelenne meg az újabb, frissített modellek, amik jóesetben mentesek az előd gyermekbetegségeitől, de az elődöket vagy javitják, vagy nem, vagy van gyári visszahívás, vagy nem, aztán a felhasználó éljen vele együtt ahogy tud.