Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 18:50
zoli73 írta: ↑2023.11.18., szomb. 12:02
1. A szketikusságot meg had engedjem meg magamnak. Amíg nem hallok különbséget a kábelek irányaban, addig ez így is marad.
2. Különben sem volt ez mindig így. Nem is volt ez olyan régen, csak már felejtünk, biztos korral jár.
1. Persze, mindenki abban nem hisz, amiben akar.
2. Azért mert nem tudtunk róla, a fizika valószínűleg hasonlóan működött.
Én a hifizést azzal együtt inkább onnan számolom - nyolcvanas évek második fele - mikor már feliratos speciál kábeleket használtunk és nagyon hamar rájöttünk, hogy a feliratnak nem csak a gyártó azonosítása miatt van jelentősége.
Elég régen volt már.
3. A korábbi kérdéseidre adott válaszaim lényege, azért remélem átment.
Valahogy én is a 80' évek végére teszem a hifis pályafutásom kezdetét, de én akkor még nagyon fiatal voltam. 88-ban ballagtam az álltalános iskolából. Az akkori rendszerem, egy Tesla NZC 420 lemezjátszós erősítőből, és egy Aiwa rádiós magnóból állt. Gyerek voltam még, ráadásúl olyan "nehezítő" körülménnyel, hogy egy kis faluban laktam(ahol most is), ahol kb. el voltam zárva a külvilágtól. Nem úgy ment mint ma, internet természetesen nuku, szaksajtó szintúgy, vagyis véletlenségből hozzájutottam 1db Hifi magazinhoz(2. szám), de ennyi. Így nem volt miből, honnan tájékozódni.
Ebben a helyzetben, olyan kábelt használtam(tunk), amihez hozzá lehetett jutni, egy ilyen helyen.
Dedikált hangfal, és a "tyúkbél" összekötőknél jobb minőségű IC kábelekkel először úgy a 90' évek első felében találkoztam, de azok is valami "noname" drótok voltak. Márkás kábelekről, az akkor szárnyukat bontogató szaksajtóban(Sztereó magazin, Hifi piac), olvastam, de azok, akkor nekem elérhetetlenek voltak.
Ilyen hendikeppel, elég későn sikerült elérni oda, hogy számomra elérhető, de mégis minőségi kábeleket használhassak.
Meglehet, ezzel nem voltam egyedül abban az időben.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech