Nem, az tompa, részlettelen hangú. Jellemzően arra jó, hogy betegyék rikácsoló tölcsérek elé vagy karcos hangú erősítők mögé, aztán legalább elviselhető hangot csinál. Amúgy nagyon másra nemjó. Nem véletlenül 3forint a legenda státusza ellenére.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Furutech FI-38R és Furutech FI-15R volt a végén.MrCollector írta: ↑2023.11.14., kedd 21:02Emlékszem mikor megmutattad nálad azt a tápkábelt amit ebből a filléres drótból csináltál Furutech csatlakozókkal a 2 végén. Olyan volt a hangja, mint az ára. Pedig a 2 csatlakozó kb. meg200szorozta az értékét.sutemenyx írta: ↑2023.11.14., kedd 18:53Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.
És ez bizony bőven jobb, mint a legolcsóbb kategóriájú hifi kábelek.
Tehát én hitetlenkedve olvasom ezt a megállapítást.
Vannak olyan gyári kábelek amik méterre is kaphatók. Nyilván innentől fogva minden azon múlik milyen módon lesznek szerelve. De olyan soha sem lesz, mint a gyári vagy azzal megegyező szerelés. Tehát ha te egy méterre vásárolt kábel alapján alkotod meg a véleményed, nem árt azt is leírni, illetve részletezni a felhasznált csatlakozókat stb. Így senki sincs félrevezetve és nem terjeszti tovább azt amit nem kellene.
Lehet kapni márkás kábeleket is méterre, amik kiváló ár-érték arányúak.
Másrészt az sem mindegy milyen szintű rendszerben próbálkozunk. A rendszerek, kategóriánként, egy bizonyos szint fölött már nem mutatják ki markánsan a kábelcseréből adódó különbségeket, főleg ha hozzá képest aránytalanul drága kábelekkel próbálkozunk. Ezzel jó tisztában lenni és elfogadni.
Igen, emlékszem, viablue hálózati kábelt hoztál. Sokeres, ezüstözött réz sodrat. Azzal ugyan a Hans Zimmer valóban még lehengerlőbben szólt, csak az a baj, hogy az Oscar Peterson - We Get Requests album is át akart menni rajtam úthengerrel. Azt meg annyira nem kéne. Maradjunk annyiban, hogy a villanybolti kábel még az enyhe szürkesége ellenére is fényévekkel neutrálisabb dolog, mint az. Ha egy tápkábeltől minden műfaj rock koncertté változik, az elsőre nagyon izgalmas, de én azt kevéssé preferálom.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Igen, igazad van, nem jo a vastagabb, valóban mosottá teszi a hangot. Ahová több kéne(hangfalkábel), ott több eret érdemes használni párhuzamosan. Hármasfonatban jól működik 1mm-es (0.75m2) vezetőből.fülelek írta: ↑2023.11.14., kedd 20:24Nem kell neked mindent tudni![]()
Nem vagyok járatos Audioquest kábelekben, anno a Midnight blue-t hallgattam többször is, egész jó volt, de a Revelation meg sokkal jobb volt kb. ugyanannyiért. Nagy valószínűséggel nem egyformán súlyozzuk egy kábel kvalitásait és gyengeségeit, nekem a vastag tömör drót (>1mm) mindig rosszul teljesít a magastartományban, egy kivétel van, de az is a múlté.
Hálózati kábelnek még elfér az erenként 1.5-es vezető.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2023.11.15., szer. 00:10-kor.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5107
A pamut valóban sokkal jobb, mint a pvc, csakhogy a pamut átengedi a levegőt és elég hamar oxidálódik a rézdrót, amitől aztán végképp szarul fog szólni. A zománchuzal ilyen vastagságban szintén nem jó, egyszerűen torzít 1kHz felett, ezt jól hallani.
-
- Beköltözött
- Értékelés: 425
Emlékszem mikor megmutattad nálad azt a tápkábelt amit ebből a filléres drótból csináltál Furutech csatlakozókkal a 2 végén. Olyan volt a hangja, mint az ára. Pedig a 2 csatlakozó kb. meg200szorozta az értékét.sutemenyx írta: ↑2023.11.14., kedd 18:53Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.
Tehát én hitetlenkedve olvasom ezt a megállapítást.
Vannak olyan gyári kábelek amik méterre is kaphatók. Nyilván innentől fogva minden azon múlik milyen módon lesznek szerelve. De olyan soha sem lesz, mint a gyári vagy azzal megegyező szerelés. Tehát ha te egy méterre vásárolt kábel alapján alkotod meg a véleményed, nem árt azt is leírni, illetve részletezni a felhasznált csatlakozókat stb. Így senki sincs félrevezetve és nem terjeszti tovább azt amit nem kellene.
Lehet kapni márkás kábeleket is méterre, amik kiváló ár-érték arányúak.
Másrészt az sem mindegy milyen szintű rendszerben próbálkozunk. A rendszerek, kategóriánként, egy bizonyos szint fölött már nem mutatják ki markánsan a kábelcseréből adódó különbségeket, főleg ha hozzá képest aránytalanul drága kábelekkel próbálkozunk. Ezzel jó tisztában lenni és elfogadni.
Ez biza így van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.
Nem kell neked mindent tudni

Nem vagyok járatos Audioquest kábelekben, anno a Midnight blue-t hallgattam többször is, egész jó volt, de a Revelation meg sokkal jobb volt kb. ugyanannyiért. Nagy valószínűséggel nem egyformán súlyozzuk egy kábel kvalitásait és gyengeségeit, nekem a vastag tömör drót (>1mm) mindig rosszul teljesít a magastartományban, egy kivétel van, de az is a múlté.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Bizony, ez így van! Nekem a 1.5 mm-nél vastagabb (ösvényben) annyira feldúsította a mélyet, hogy nem volt valósághű közeli semsutemenyx írta: ↑2023.11.14., kedd 18:53Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.

A gondolkodás nem megerőltető...
A vacak műanyag helyett a pamut nagy előrelépés minden szempontból.
Az AVX még sehol nem volt, amikor már sokan kísérleteztek ennek a drótnak különböző dielektrummal való szigetelésével.
A vacak műanyag helyett a pamut nagy előrelépés minden szempontból.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Ha nem Japánból kellene behozatni, pontosan ilyen célra lenne jó a Belden 9497....
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2708
Tényleg jók, próbáltam én is , talán még van is valahol, de szerintem a Rocketek azért jobbak. Bár ha ár/minőséget nézzük, akkor best buy lehet sok helyen.sutemenyx írta: ↑2023.11.14., kedd 18:53Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5975
Már látom, ahogy a sok AVX-es hifista lerabolja a Mentavill kék és piros fali drótkészletét...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.
Feltételezem nem tudod, mi a jelentősége a pamutborításnak, de végül is a csukamájolaj is jó lehet helyette, ha Te ajánlod...
Nem, a kerítésdrót az nem jó. A cikcakk miatt túl nagy az ellenállása.
Értem én a viccet...

Feltételezem nem tudod, mi a jelentősége a pamutborításnak, de végül is a csukamájolaj is jó lehet helyette, ha Te ajánlod...

Nem, a kerítésdrót az nem jó. A cikcakk miatt túl nagy az ellenállása.

Már nem használok, mert a Gekko Black Knight kábel van a rendszeremben.
Gondoltam, nem ajánlok egy kétszázezres drótot a kétszázötven ezres rendszerbe.
Előtte az a filléres pamutborítású tömör drót volt, amit ajánlottam...
Ha nem lenne a Gekko, akkor a Neotech SOCP 14 vagy 16 - os nagy tisztaságú tömör rézdrótját használnám.
/ Esetleg a gyári ruhájától megszabadítva, pamut szigetelésbe húzva./
De, ennyiből már valóban lehet más alternatívák közül választani.
A legolcsóbb alternatívából indultam ki.
Már nem használok, mert a Gekko Black Knight kábel van a rendszeremben.
Gondoltam, nem ajánlok egy kétszázezres drótot a kétszázötven ezres rendszerbe.
Előtte az a filléres pamutborítású tömör drót volt, amit ajánlottam...
Ha nem lenne a Gekko, akkor a Neotech SOCP 14 vagy 16 - os nagy tisztaságú tömör rézdrótját használnám.
/ Esetleg a gyári ruhájától megszabadítva, pamut szigetelésbe húzva./
De, ennyiből már valóban lehet más alternatívák közül választani.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5975
Szerintem a kerítésdrót jobb, lehetőleg acélból, a cikcakkos fajta, a szomszéd hátsó kerítéséből. Ricinusolajjal és csukamáljolajjal felváltva kenegetve. Kicsit többet kell vele matatni, de legalább a kerítés szétesik.Rock60 írta: ↑2023.11.14., kedd 11:21Legolcsóbb alternatíva képen én megpróbálnám az egy eres villanybolti tömör 2.5 - es réz drótot.
Nagyon sok olcsó gyári vacaknál jobb hangja van.
Következő fokozat, ugyan ez megpucolva, pamut Tisza cipőfűzővel szigetelve, relatíve még mindig fillérekből, csak matatni kell vele...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nekem a 2s11 van,és soha rosszabbat,jó kábel nagyon.Én ezt megcsináltam úgy ahogyan ajánlottad anno,külső köpeny le,sűrűbb fonás,és rá a kábelrendező spirál.fülelek írta: ↑2023.11.14., kedd 16:25A tömör villanybolti drót világításra való, nem hifire...te sem használsz olyat, minek ajánlod?
Persze, mindjárt jön a kérdés, akkor mit ajánlok? Nem kizárólagosan, pusztán a kitűnő ár/érték alapján, valamint figyelembe véve, hogy mihez lesz használva: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934
Volt azóta más drót próba,de azok össze sem hasonlíthatóak ezzel,annyira egyértelműen jobb ez.Jelenleg is az ad vesz részen figyel azok közül most kettő.
- fülelek
- V.I.P.
A tömör villanybolti drót világításra való, nem hifire...te sem használsz olyat, minek ajánlod? 
Persze, mindjárt jön a kérdés, akkor mit ajánlok? Nem kizárólagosan, pusztán a kitűnő ár/érték alapján, valamint figyelembe véve, hogy mihez lesz használva: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934

Ok, értem.
Az eredetit nem dugóznád fel, mert ránézésre nem éri meg vele foglalkozni.
A kábel csere mindenképpen jó ötlet, azt, hogy mennyit érdemes / Te mennyit akarsz / rá költeni, arról fogalmam sincsen.
Azt nem látom a terminálon, hogy hátulról és oldalról is tud - e fogadni kábelt.
Ha oldalról is tud és szorítható, nem feltétlenül szűkséges banándugó. - erről persze megoszlanak a vélemények, de egy biztos - a hangján nem javít.
Legolcsóbb alternatíva képen én megpróbálnám az egy eres villanybolti tömör 2.5 - es réz drótot.
Következő fokozat, ugyan ez megpucolva, pamut Tisza cipőfűzővel szigetelve, relatíve még mindig fillérekből, csak matatni kell vele...
Szerintem 40 - 50 ezerért sem kapsz ennél jobbat, e fölött viszont már elég nagy a kínálat a használt piacon.
A tömör drótoknak van egy jellegzetes hangja a sokeres sodrottakhoz képest.
Van akinek ingyen sem kellene, van, akinek egész magas árfekvésig sem überelhető mással.
Az eredetit nem dugóznád fel, mert ránézésre nem éri meg vele foglalkozni.
A kábel csere mindenképpen jó ötlet, azt, hogy mennyit érdemes / Te mennyit akarsz / rá költeni, arról fogalmam sincsen.
Azt nem látom a terminálon, hogy hátulról és oldalról is tud - e fogadni kábelt.
Ha oldalról is tud és szorítható, nem feltétlenül szűkséges banándugó. - erről persze megoszlanak a vélemények, de egy biztos - a hangján nem javít.
Legolcsóbb alternatíva képen én megpróbálnám az egy eres villanybolti tömör 2.5 - es réz drótot.
Szerintem 40 - 50 ezerért sem kapsz ennél jobbat, e fölött viszont már elég nagy a kínálat a használt piacon.
A tömör drótoknak van egy jellegzetes hangja a sokeres sodrottakhoz képest.
Van akinek ingyen sem kellene, van, akinek egész magas árfekvésig sem überelhető mással.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 5
Nem. A képen látható módon néznek ki. A jobb oldali hangsugárzóban kapott helyet az erősítő és a DAC, a bal oldali normál passzív hangsugárzóként működik. A hozzá kapott és egymást összekötő basic hangsugárzó kábel csupasz végekkel (szálak forasztva, meh) rendelkező normál hansugárzó kábel.
ATV 4K > LG OLED evo C4 65"
Mac mini M2 + Roon > Topping E30 II lite > NAD C 316BEE V2 > ELAC Debut Reference DBR62
Mac mini M2 + Roon > iFi Zen DAC 3 > iFi Zen CAN 3 > Sennheiser HD600
ANC: Sennheiser Momentum 4
Mac mini M2 + Roon > Topping E30 II lite > NAD C 316BEE V2 > ELAC Debut Reference DBR62
Fixen vannak egymáshoz kötve ?
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 5
Aktív hangsugárzó (Q Acoustics M20) gyári kábelének cseréjén gondolkozom, tehát azon, ami összeköti egymást. Tekintettel, hogy ez nem a megszokott helyzet, hiszen a jobb oldali hangsugárzóban foglal helyet az erősítő, így nem tudom, hogy mennyire jó vagy kevésé jó ötlet ezzel foglalkozni. A banán dugó hiánya alapból zavar, de ezt biztos nem dugóztatnám fel.
ATV 4K > LG OLED evo C4 65"
Igen, azért is mondtam - valahol - hogy ha a szerkezet megengedi, kevés eres, stb...
Egy millió erest kábel végét - ha nekem olyan lenne én pl. kipróbálnám - erős összesodrás után nagy ezüst tartalmú ónnal futtatnám be, hogy legyen tartása, kb. ingyen.
Ha nincsen bizgerélve napi szinten, az jól tartja magát, csodálnám, ha annál bármelyik dugó hangra jobb lenne.
Nekem a Gekko kábelek végén gyári szerelésű dugók vannak, azt nyilván már nem fogom levágni...
Egy millió erest kábel végét - ha nekem olyan lenne én pl. kipróbálnám - erős összesodrás után nagy ezüst tartalmú ónnal futtatnám be, hogy legyen tartása, kb. ingyen.
Ha nincsen bizgerélve napi szinten, az jól tartja magát, csodálnám, ha annál bármelyik dugó hangra jobb lenne.
Nekem a Gekko kábelek végén gyári szerelésű dugók vannak, azt nyilván már nem fogom levágni...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 99
viewtopic.php?f=68&t=148690&p=2532101&h ... g#p2532101
Volt nekem is a lenti Viborg vörösréz változatban , annyira nem nagy durranás szerintem . A kivitel alapján többet vártam tőle " hangban " , egyébként valóban robosztus .
Volt nekem is a lenti Viborg vörösréz változatban , annyira nem nagy durranás szerintem . A kivitel alapján többet vártam tőle " hangban " , egyébként valóban robosztus .