Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2761

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Gabcsika írta:
2023.11.21., kedd 10:45
tunerman írta:
2023.11.21., kedd 09:45
Gabcsika írta:
2023.11.21., kedd 08:08
Sziasztok. Minden egyes alkalommal amikor bekapcsolom az erősítőmet (Cyrus One), ez a hang jön a bal oldali hangsugárzóból: https://data.hu/get/13957292/Hang_001.m4a
Az első kattanó hang a bekapcsológomb kattanása. Utána jön a lényeg.
Mi lehet ez? Mi okozza? Hogy lehetne megszüntetni? Eddig egyetlen erősítőmnél se hallottam ilyesmit.
Köszi a segítséget.
Első számú gyanú:
- Mivel a táptranszformátor szekunder oldalát kapcsolja a főkapcsoló (a primer direktben megy a 230 voltos hálózatra), elképzelhető, hogy már beégtek/korrodáltak az érintkezők.
Második számú gyanú:
- bekapcsolási tranziens/oszcilláció megjelenése
Szakszervíz :D felkeresése oldhatja meg a felmerült problémát.
TJ.
Annyit pontosítanék még, hogy ez nem a régi 80-as évekbeli Cyrus 1, hanem az új, D osztályos Cyrus One. Ma is kapható modell. Kb. másfél éve vettem bolti újat. Itt azért kétlem, hogy beégés, meg korrodálás lenne.
Legközelebb bárkinek ezzel a "D osztályú" meghatározással kezdjed az erősítőd leírását - mindenkinek jobb lesz úgy leborulok.gif
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Gabcsika írta:
2023.11.21., kedd 10:45
tunerman írta:
Gabcsika írta:
Sziasztok. Minden egyes alkalommal amikor bekapcsolom az erősítőmet (Cyrus One), ez a hang jön a bal oldali hangsugárzóból: https://data.hu/get/13957292/Hang_001.m4a
Mi lehet ez? Mi okozza? Hogy lehetne megszüntetni? Eddig egyetlen erősítőmnél se hallottam ilyesmit.
Köszi a segítséget.
Első számú gyanú:
- Mivel a táptranszformátor szekunder oldalát kapcsolja a főkapcsoló (a primer direktben megy a 230 voltos hálózatra), elképzelhető, hogy már beégtek/korrodáltak az érintkezők.
Második számú gyanú:
TJ.
Annyit pontosítanék még, hogy ez nem a régi 80-as évekbeli Cyrus 1, hanem az új, D osztályos Cyrus One. Ma is kapható modell. Kb. másfél éve vettem bolti újat. Itt azért kétlem, hogy beégés, meg korrodálás lenne.
Ha másfél éve vetted, akkor még garanciális, vidd be a Basys-be.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

tunerman írta:
Gabcsika írta:
Köszi a segítséget.
Első számú gyanú:
Második számú gyanú:
TJ.
Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Gabcsika írta:
Köszi a segítséget.
Első számú gyanú:
Második számú gyanú:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

Köszi a segítséget.
Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Nem találtam külön fülhallgató erősítős topikot, pár szerintem megérne egy különállót.
Szóval:
Keresgetek füleserősítő terén. Azt kérdezném a tapasztalt kollégáktól ,hogy a most sok helyen kapható kínai (Topping, SMSL, Fiio erősítők) milyenek?
Van pár régebbi hagyományos gyártó, Arcam, Musical Fidelity, Project, akik kínálnak egyszerű felépítésű erősítőt, azokhoz képest hova helyezhetőek?
Amit látok, hogy nagyon szép adatok vannak, nagy frekvenciaátvitel, meg kicsi jelzajszint, meg mindent is meghajtanak, 20-600 ohmig. ..
(persze majd megyek hallgatózni is...)
Furcsa még nekem, hogy sok már szimetrikus bemenettel, kimenettel rendelkezik.Eddig sokkal több RCA bemenetes erősítőt láttam, normál erősítőknél a szimetrikus bemenet a drágább osztályoknál volt jelen.
Most például van Toppingnál is szimetrikus kimenető DAC, majd szimetrikus erősítő és sok füles pedig szimetrikus kábellel is működik. Valóban hallható ez minőségben, ha pl 4-500eft-ot megveszek egy ilyen rendszert?

Illetve a hazai gyártók, pl Soner Audio, Heed erősítői teljesen eltüntek az apróhirdetésekból is. Ezek olyan jók voltak, hogy senki nem cseréli le egy pl új SMSL-re?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2690

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:
2023.11.11., szomb. 17:22
dixie-chicken írta:
2023.11.11., szomb. 15:47
....oksa,köszi :smile53: :D ...de még mindig nem világos 31_1_21.gif ...ok H/K 40A "csak" a 80A helyett,volt egy parasztvakitás a cég által,de van 40 (!)....ott a fántörpikus Pass féle DIY klón,ami a képen látható,kilóra,kivitelezésre,igy ránézésre is,a FET-ek (?) sorakoznak a hütőbordán/hütőbordákon,mint varjúk a vezetéken :D ,én láma azt mondom,akár jó is lehet(ne) egy JBL 250Ti Jubilee,de valóban az-e ?..50A,számok vs számok...40A vs 50A ?

csak azért kérdem,van egy pár bonusz pontom,annál a társaságnál,amely a Pass féle termékek ilyen/olyan "klónozásával " foglalkozik,napi szinten, reggeli előtt,és utánna,hogy a bonusz pontjaimat,mibe is fecceljem bele,ha belefeccelem...több mint 10 éves bitcoin készletemet,lehet be kéne véltanom :kiss: ...egy hepciás Tannoy D700S2 az "alany" van készleten :trash: ...nem Lowther 6A,nem Goodmans Axiom 201,nem Altex 604,nem sima Tannoy DC15 (Gold/DC/DU/HPD/"K" soroazat),nem Fostex,nem Sonido,nem Nenuphar,nem Zu Audio...

...figyelek leborulok.gif

:quetionmark:

Pass,melyik ?...gyanitom,semelyik...

:smile49:

A Pass Lab X350.8 -ról nem találtam DIY fotót a neten, csak az eredetiről.
Tudnod kell, ha olcsób DIY kivitelt akarsz, akkor ott minőségi szakadék lesz bárki bármit is állitson.
Ami a számodra oly kedves 50A-es kimeneti áramot illeti, az meg nem lesz annyira fontos ha a "DIY clone" majd leszerepel nálad hangzásilag.
TJ.
TJ,köszi leborulok.gif ...az a bajom hogy ezek a Pass féle "klonedók,már rég leszerepeltek az esetemben,és volt egy párhoz szerencsém,nem kevéshez ;) ...de van az hogy "a remény hal meg utolsóként ",igy a bitcoin készletem,elvész/elvészhet végérvényesen :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.11.11., szomb. 15:47
....oksa,köszi :smile53: :D ...de még mindig nem világos 31_1_21.gif ...ok H/K 40A "csak" a 80A helyett,volt egy parasztvakitás a cég által,de van 40 (!)....ott a fántörpikus Pass féle DIY klón,ami a képen látható,kilóra,kivitelezésre,igy ránézésre is,a FET-ek (?) sorakoznak a hütőbordán/hütőbordákon,mint varjúk a vezetéken :D ,én láma azt mondom,akár jó is lehet(ne) egy JBL 250Ti Jubilee,de valóban az-e ?..50A,számok vs számok...40A vs 50A ?

csak azért kérdem,van egy pár bonusz pontom,annál a társaságnál,amely a Pass féle termékek ilyen/olyan "klónozásával " foglalkozik,napi szinten, reggeli előtt,és utánna,hogy a bonusz pontjaimat,mibe is fecceljem bele,ha belefeccelem...több mint 10 éves bitcoin készletemet,lehet be kéne véltanom :kiss: ...egy hepciás Tannoy D700S2 az "alany" van készleten :trash: ...nem Lowther 6A,nem Goodmans Axiom 201,nem Altex 604,nem sima Tannoy DC15 (Gold/DC/DU/HPD/"K" soroazat),nem Fostex,nem Sonido,nem Nenuphar,nem Zu Audio...

A Pass Lab X350.8 -ról nem találtam DIY fotót a neten, csak az eredetiről.
Tudnod kell, ha olcsób DIY kivitelt akarsz, akkor ott minőségi szakadék lesz bárki bármit is állitson.
Ami a számodra oly kedves 50A-es kimeneti áramot illeti, az meg nem lesz annyira fontos ha a "DIY clone" majd leszerepel nálad hangzásilag.
TJ.
Csatolmányok
Pass Lab X350.8 amplifier.jpeg
Pass Lab X350.8 amplifier.jpeg (142.44 KiB) Megtekintve 2983 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
2023.11.11., szomb. 11:01
dixie-chicken írta:
2023.11.11., szomb. 09:13
...hogy is van ez akkor,egy komersz Harman Kardon PM665,meg +/- 80A leadására képes,csúcsban...hol van az ámitás ?

https://hifi-wiki.com/index.php/Harman/kardon_PM665_Vxi
Nincs ámítás...fizika van.
A végtranzisztorok specifikált maximális biztonságos határadata ( SOA ) 30A/10ms/tranzisztor
Mivel 2 van párhuzamosan kötve ( egyenlő árameloszlást, alacsony tranzisztoron eső feszültséget feltételezve ) nem különösebb gond 80A csúcs néhány milliszekundum időtartamra.
Mellesleg ezek a csúcs áram-, csúcs/zenei teljesítmény adatok mind nagyon rövid ( ms nagyságrendű ) időre mért adatok. Ehhez nem kell 50kg-os trafó-, tápegység. Ezekben a rövid időszakokban a pufferkondenzátorokból - mint energiatárolókból - érkezik a szükséges áram.
A zenei jel energiatartalma - főleg ha magas a dinamika, a crest factor - nagyon alacsony. Ezért is lehetséges, hogy a relatíve kis teljesítményű transzformátorokkal, viszont a pufferkondenzátorok energiatároló képességérére támaszkodva nagyobb lehet a valós, nem folyamatos ( zenei ) kimeneti teljesítmény mint a transzformátor teljesítménye, vagy mint a - valamilyen szabvány szerint - megadott hálózati teljesítményfelvétel
oké,köszi,lásd elöbbi (TJ) felé levelem...sima felhasználói kérdés,nem mér,megy a pénztárhoz,fizet.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2023.11.11., szomb. 09:44
dixie-chicken írta:
hogy is van ez akkor,egy komersz Harman Kardon PM665,meg +/- 80A leadására képes,csúcsban...hol van az ámitás ?

A Harman-Kardon PM665vxi a kimenetén két párhuzamosan kötött 2SC3281/2SA1302 tranzisztorpárt használ, egy tranzisztor a specifikációban engedélyezett csúcsárama 20A...akkor kettő párhuzamosan 40A :D tehát ha mérve 80A csúcsáram folyik a tranzisztorokon, akkor az megismételhetetlen esemény lenne - szerintem.
TJ.
oksa,köszi :smile53: :D ...de még mindig nem világos 31_1_21.gif ...ok H/K 40A "csak" a 80A helyett,volt egy parasztvakitás a cég által,de van 40 (!)....ott a fántörpikus Pass féle DIY klón,ami a képen látható,kilóra,kivitelezésre,igy ránézésre is,a FET-ek (?) sorakoznak a hütőbordán/hütőbordákon,mint varjúk a vezetéken :D ,én láma azt mondom,akár jó is lehet(ne) egy JBL 250Ti Jubilee,de valóban az-e ?..50A,számok vs számok...40A vs 50A ?

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

shany írta:
2023.11.11., szomb. 11:01
80A csúcs néhány milliszekundum időtartamra.
Erre tudsz mutatni valami gyártó által kiadott adatot?
Vagy én vagyok megint vaksi, mert nem látok ilyet vagy ilyen adatközlésbe bele sem megy a gyártó
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

dixie-chicken írta:
...hogy is van ez akkor,egy komersz Harman Kardon PM665,meg +/- 80A leadására képes,csúcsban...hol van az ámitás ?

Nincs ámítás...fizika van.
A végtranzisztorok specifikált maximális biztonságos határadata ( SOA ) 30A/10ms/tranzisztor
Mivel 2 van párhuzamosan kötve ( egyenlő árameloszlást, alacsony tranzisztoron eső feszültséget feltételezve ) nem különösebb gond 80A csúcs néhány milliszekundum időtartamra.
Mellesleg ezek a csúcs áram-, csúcs/zenei teljesítmény adatok mind nagyon rövid ( ms nagyságrendű ) időre mért adatok. Ehhez nem kell 50kg-os trafó-, tápegység. Ezekben a rövid időszakokban a pufferkondenzátorokból - mint energiatárolókból - érkezik a szükséges áram.
A zenei jel energiatartalma - főleg ha magas a dinamika, a crest factor - nagyon alacsony. Ezért is lehetséges, hogy a relatíve kis teljesítményű transzformátorokkal, viszont a pufferkondenzátorok energiatároló képességérére támaszkodva nagyobb lehet a valós, nem folyamatos ( zenei ) kimeneti teljesítmény mint a transzformátor teljesítménye, vagy mint a - valamilyen szabvány szerint - megadott hálózati teljesítményfelvétel

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
hogy is van ez akkor,egy komersz Harman Kardon PM665,meg +/- 80A leadására képes,csúcsban...hol van az ámitás ?

A Harman-Kardon PM665vxi a kimenetén két párhuzamosan kötött 2SC3281/2SA1302 tranzisztorpárt használ, egy tranzisztor a specifikációban engedélyezett csúcsárama 20A...akkor kettő párhuzamosan 40A :D tehát ha mérve 80A csúcsáram folyik a tranzisztorokon, akkor az megismételhetetlen esemény lenne - szerintem.
TJ.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.11.11., szomb. 07:57
Azért kérdeztem a DIY-ba, mert úgy vettem észre a kapcsolástechnikákkal jobban tisztában vannak az ott fórumozók
Itt javarészt így szól, úgy szól beírások szoktak menni - mindegy, az is kell :rolleyes:
Az egyik cimborámnak van ilyen, hithű A klass rajongó - egyébként nagyon jó hangokat szoktam hallani nála
Nézem az adatait: 2x250W zenei, 2x180W szinus - a power consuption-ra 1300W-ot ír, az USA-ban csak 570 - szegények 120V-ról hogy lehet rendesen hifizni :D
34 kg a szerkezet, 4 Ohm-ról érdekes módon hallgatnak
Ez még oké is lenne, de látom a PNP NPN párokat a blokkvázlaton
Úgy tudom az A klass-ok egyféle tranyókkal dolgoznak
Erre utalt a kérdés, akit érdekel fent van az Elkektrotanyán az SM-je
ezt a 4 ohmos A class meséket sztem @tunerman már szépen kivesézte,gyanitom ez sem kutya,hanem eb,az akkor emlegetett gyártó(k)hoz viszonyitva ;) ...heti felfedezésem (másik fórum),ez ... azt mondja DIY Pass X.8,mono...gyanitom hogy a Pass X350.8 DIY monó változata,150W oldalanként,800-as csillapitási tényező,50A csúcs leadására képes,elméletileg ezek,valós mért adatok gondolkodik.gif

https://www.passlabs.com/products/x350-8/

Csatolmányok
passx.8.jpg
passx.8.jpg (58.5 KiB) Megtekintve 2967 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Azért kérdeztem a DIY-ba, mert úgy vettem észre a kapcsolástechnikákkal jobban tisztában vannak az ott fórumozók
Itt javarészt így szól, úgy szól beírások szoktak menni - mindegy, az is kell :rolleyes:
Az egyik cimborámnak van ilyen, hithű A klass rajongó - egyébként nagyon jó hangokat szoktam hallani nála
Nézem az adatait: 2x250W zenei, 2x180W szinus - a power consuption-ra 1300W-ot ír, az USA-ban csak 570 - szegények 120V-ról hogy lehet rendesen hifizni :D
34 kg a szerkezet, 4 Ohm-ról érdekes módon hallgatnak
Ez még oké is lenne, de látom a PNP NPN párokat a blokkvázlaton
Úgy tudom az A klass-ok egyféle tranyókkal dolgoznak
Erre utalt a kérdés, akit érdekel fent van az Elkektrotanyán az SM-je

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Re: Diy erősítő építés

tunerman írta:
2023.11.10., pén. 18:31
tamagaba írta:
2023.11.10., pén. 15:41
Az lenne a kérdés, hogy ebben mi az A class?
Denon POA 3000
Mi ebben a DIY? :smile29: Mi ebben az "A" osztály? :D
Látom kitartóan próbálkozol, de semmi esélyed.
(70 tranzisztoros erősítő Real Bias Circuit megoldással, 100mA/végtranzisztoronként)
TJ.
Egyik ismerősömnek van ilyen, gondoltam itt kérdezem

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.11.10., pén. 15:41
Denon POA 3000
Mi ebben a DIY? :smile29: Mi ebben az "A" osztály? :D
Látom kitartóan próbálkozol, de semmi esélyed.
(70 tranzisztoros erősítő Real Bias Circuit megoldással, 100mA/végtranzisztoronként)
TJ.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Denon POA 3000
Csatolmányok
Denon POA3000.jpg

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

s4tch írta:
2023.11.10., pén. 09:13
alto írta:
2023.11.06., hétf. 12:04
Korábban én forgalmaztam a C.E.C. márkát, ismerem a HD53n-et. Kiváló fejhallgató erősítő, de a beépített hangfal végfok szerintem nem volt egy szinten minőségben a fejhallgató résszel, olyan éppen hogy elmegy kategória.
Kipróbálta a tulaj az erősítőt más dobozokkal (T+A TMR60, ProAc Tablette 50), a ProAc előtt - ahogy borítékolni lehetett - csúnyán elvérzett. Mindenesetre nálam a Luákkal a jelenlegi zenehallgatási szokásaim mellett kiváló a szinergia, és fejeshez is parádés, úgyhogy meg is vettem magamnak a HD53n-t.

Esetleg az Amp 53-ra emlékszel? Ez is hasonló karakter, csak univerzálisabb teljesítménnyel?
Nem, AMP53 sosem járt nálam. Az AMP3800-ból adtam el inkább, az egy jó hangú, ügyes erősítő volt. Igazából a C.E.C. márkát a kiváló szíjhajtású CD lejátszói miatt volt érdemes tartani, de CD lejátszók iránt általánosságban (nem csak C.E.C. vonalon) annyira visszaesett a kereslet, hogy inkább elengedtem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

alto írta:
2023.11.06., hétf. 12:04
Korábban én forgalmaztam a C.E.C. márkát, ismerem a HD53n-et. Kiváló fejhallgató erősítő, de a beépített hangfal végfok szerintem nem volt egy szinten minőségben a fejhallgató résszel, olyan éppen hogy elmegy kategória.
Kipróbálta a tulaj az erősítőt más dobozokkal (T+A TMR60, ProAc Tablette 50), a ProAc előtt - ahogy borítékolni lehetett - csúnyán elvérzett. Mindenesetre nálam a Luákkal a jelenlegi zenehallgatási szokásaim mellett kiváló a szinergia, és fejeshez is parádés, úgyhogy meg is vettem magamnak a HD53n-t.

Esetleg az Amp 53-ra emlékszel? Ez is hasonló karakter, csak univerzálisabb teljesítménnyel?

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

fererencz írta:
2023.11.07., kedd 16:47
Deenoo írta:
2023.11.07., kedd 16:36

A Gain potival nem tudod nullára szabályozni/levenni a hangerőt.
Nem lehet, hogy a szokványos hangerő potival sem?
De, igen. Amennyiben tönkrement vs rosszul van bekötve.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 881

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Deenoo írta:
2023.11.07., kedd 16:36

Nem lehet, hogy a szokványos hangerő potival sem?
Nem szotkam hibázni.

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

fererencz írta:
2023.11.07., kedd 13:18
Mézga Aladár írta:
2023.11.07., kedd 12:34
Sziasztok!

Kérem valaki magyarázza meg nekem mi a különbség egy integrált erősítőn a volume poti és egy végfokon a gain poti között!?
Gondolom az tiszta, hogy egyik az erősítő előtt van, a masik utána. A gain képes akár a hangszínen is változtatni, egy bizonyos ponton túl garantáltan torzítás lesz az eredmény, az erősítő határain belül is. A hangerő ezzel szemben nem szól bele a hangképbe, önmagában nem okoz torzítást, csak maga az erősítő, ill. a hangsugárzó utána. Még alapzaj szempontjából sem mindegy, melyiket használod.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
2023.11.07., kedd 13:18

Gondolom az tiszta...
Bocsi, kapkodva, figyelmetlenül írtam be, nem is a kérdésre válaszolva, elírva ezt-azt. Így nem értelmes.
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Mézga Aladár írta:
2023.11.07., kedd 12:34
Sziasztok!

Kérem valaki magyarázza meg nekem mi a különbség egy integrált erősítőn a volume poti és egy végfokon a gain poti között!?
Gondolom az tiszta, hogy egyik az erősítő előtt van, a masik utána. A gain képes akár a hangszínen is változtatni, egy bizonyos ponton túl garantáltan torzítás lesz az eredmény, az erősítő határain belül is. A hangerő ezzel szemben nem szól bele a hangképbe, önmagában nem okoz torzítást, csak maga az erősítő, ill. a hangsugárzó utána. Még alapzaj szempontjából sem mindegy, melyiket használod.
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”