Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)

A 3. Kenneth Branagh-féle Poirot film.
Branagh 3. alkalommal rettenetes, mint Poirot.

A 3 közül még ez a legélvezhetőbb, bár, függetlenül attól, hogy mindenre kapunk magyarázatot, a természetfeletti jelenetek mennyisége miatt ennek már vajmi kevés köze van egy Poirot filmhez.

David Suchet magabiztosan ül a trónján, a Branagh-féle filmeket gyorsan befedi a feledés jótékony homálya.

Csak megveszekedett, kompletista Poirot rajongóknak tudom ajánlani, senki másnak.

MÁS

Költői kérdés: a Disney+ app miért egy hulladék, amit szinte hetente újra kell telepíteni, mert egy idő után nem indítja el a kiválasztott filmet, hanem egyszerűen kilép?
(A gyorsítótár törlése sem segít...)

Az HBO Max, Netflix, Spotify alkalmazásokkal nincs ilyen probléma.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

scaurus írta:
2023.11.28., kedd 18:18
...
Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...
Mármint: 20+ éves
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Testek (Bodies)

Tinédzser koromban biztos tátott szájjal bámultam volna, milyen izgalmas, hogy ugyanaz a holttest felbukkan ugyanazon a helyen, de eltérő időpontokban.

Őszülő halántékkal szemlélve viszont az unalom lengte körül.
A sztori nem izgalmas, a színészek nem túl karizmatikusak, a karakterek, beleértve a szerencsétlen hullát is, érdektelenek.

Semmi (akár hangulat, zene) nem fogott meg, így 1 rész után elengedtem.

Élet a bolygónkon (Life on our Planet) (2023)

Végtelenül látványosan és hihetően talált ismeretterjesztő(nek mondott) sorozat.
Viszont inkább tűnik légből kapott spekulációnak, mint hitelesnek.

1 rész után elengedtem ezt is.

MÁS

Vajh, az HBO Max miért hirdeti azt a Harry Potter-filmekkel kapcsolatban, hogy "Rád vár az egész gyűjtemény", amikor a Legendás állatok 3. része nincs a kínálatban.

Vagy ezt ugy kell értsem, hogy az HBO Max rendelkezésére álló egész gyűjteményt nézhetem (elérhetővé teszik a csóró magyarnak), csak az ő EGÉSZ gyűjteményényük valójában NEM TELJES?

Újabb példája, hogy streaming nem videotéka, így ebben a formában nem váltja ki a korongat, (illegális) letöltést.

Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

The Creator/Az Alkotó

7.1-es IMDB pontszámnál jár, gondoltam megnézem. Alapvetően jó, de azért kicsit vegyes benyomásaim lettek. Technikailag kiváló minőséget kapunk, magyar TrueHD hangok, Atmos-ok szépen zenélnek, a sub-ok is izzadnak, amikor robbannak az atombombák (amúgy elég sűrűn a filmben). Jó a CGI is benne. A történet kicsit izzadságszagú, bár nem mindig lehetett előre kitalálni a következő részt. Szárnyas Fejvadász és Terminator feeling-je van néha az embernek a film nézése közben. Van benne egy-két híresebb színész is. Egyfajta érzékenyítést láthat az ember ami jelen esetben a emberforma kiborgok és az emberek háborújáról és újra magára találásáról? szól. Persze vannak benne meseszerű dolgok is, amik kicsit visszavesznek az élményből, a színészek munkáját nem mondanám kiemelkedőnek, de ettől függetlenül bőven az egyszer nézhető film kategóriájában van. Feleségem is végignézte, akkor olyan nagyon rossz nem lehet…
blogroll-creator-review-1695740984192.jpg
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.11.22., szer. 14:15
zx07 írta:
2023.11.22., szer. 13:03
Én ugyanezeket írtam volna. Valami szex-féleség kell azért a mai filmekbe, még ha éppen ebben erőltetett is némiképp. Csodálkoztam is, hogy nem volt benne LMBTQ-szál... így nem biztos az Oscar... (bár sokan azt írják, hogy biztos). Minden tetszett benne, de amit húztak mint a rétestészta, azok a tárgyalásos jelenetek voltak. 40-45 perccel is rövidebb lehetett volna ha húznak rajtuk egy kicsit. Így 3 óra.
Igen, azon én is csodálkoztam. :)

A bomba robbantása, a feszültég, hogy elpusztul-e a világ közben nagyon jó volt. A hang a frenetikus egyébként.

Sajnáltam a magyarok háttérbe szorítását. Azt jobban ki lehetett volna fejteni. Kivel milyen volt a konfliktus és miért.
Így Teller egy faxkalap, de mi nem értjük miért. Nagyon idiótának állították be.
A tárgyalást meg sokkal sokkal jobban meg kellett volna csinálni, ott kevés volt a feszültség.

A két nő bár jól játszott, de valahogy nem illettek bele a képbe teljesen.

Tetszett, ahogy az elnök gyávának nevezi Oppenheimer-t és nem akarja látni, de ezt a szálat is sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. A többi elnökkel meg egy kontrasztot.

De soha rosszabb filmet. Ez azért valami!
Ahogy írtam nekem a mondjuk Számolás Joga sokkal inkább bejött.
Nem a magyarokról szól a film, az látszik, de nem is ez volt a cél - az is látszik. Én azt vettem ki a filmből, hogy Teller legalább akkora koponya volt, mint Oppenheimer és ugye két dudás egy csárdában... később ez be is igazolódott a H-bombával. Az A-bomba is nagyot szól, de a H-bomba mekkorát szól. Illetve az jól átjött, hogy ez egy nemzetközi csapat volt, akik együtt dolgoztak. Sose rosszabb filmet...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.11.19., vas. 09:12
Oppenheimer

Gondolom mindenki megnézi, kíváncsi leszek a véleményekre.
Nagyon várós volt a film és lehet kap díjakat, de nekem valahogy nem állt össze egy egésszé és hatalmas hiányérzetem van.
A színészek kiválóak, a történet is jó, de sok felesleges dologgal foglalkozik és nem fejt ki olyan dolgokat, amiket érdemes lenne.
Cillian Murphy, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon és még sk ismert név és arc.

Florence Pugh a Marvel után itt is "jeleskedik" - teljesen érthetetlen és nem ebbe a filmbe való a sex jelenet. Az első még OK, de a második már inkább nevetséges. Na de jó őt is látni ilyen "környezetben". :)

A bevétel mindenesetre OK lesz. 100 millióból készült és már milliárdnál jár.

8 pontot azért adok rá.
:smile32:

oppenheimer.jpg
Én ugyanezeket írtam volna. Valami szex-féleség kell azért a mai filmekbe, még ha éppen ebben erőltetett is némiképp. Csodálkoztam is, hogy nem volt benne LMBTQ-szál... így nem biztos az Oscar... (bár sokan azt írják, hogy biztos). Minden tetszett benne, de amit húztak mint a rétestészta, azok a tárgyalásos jelenetek voltak. 40-45 perccel is rövidebb lehetett volna ha húznak rajtuk egy kicsit. Így 3 óra.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2023.11.21., kedd 06:58
Monarch: Legacy of monsters

https://m.imdb.com/title/tt17220216/

Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.
Csak megint az unalomig ismételt klisék: a menő, k. laza okoska, kissé szerencsétlen srác, nameg a csinilány ... kölökfilmet csináltak belőle. :smile33:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3454

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Monarch: Legacy of monsters

https://m.imdb.com/title/tt17220216/

Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.

.
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg (82.52 KiB) Megtekintve 2328 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

scaurus írta:
2023.11.19., vas. 07:59
Rémálmok útvesztője (Nightmare Alley)
...
mármint Rémálmok sikátora
...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2023.10.31., kedd 20:58
Sound of Metal- A metál csendje (2019)

A filmet összesen 160 díjra jelölték , ezek közül 6 Oscarra. Köztük a legjobb hangra. Ami ez esetben a teljes filmélményhez nélkülözhetetlen.
398536501_871058921204135_2015719937737415354_n.jpg
Én is csak ajánlani tudom ezt a remek filmet.

Valóban nagyon jó a hangja is, rengeteget hozzáad a film élményhez, és ahhoz, hogy bele tudjuk élni magunkat a főhős helyzetébe.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Rémálmok útvesztője (Nightmare Alley)

Ettől sem lettem Guillermo del Toro rajongó.
Egy sztárokkal teletűzdelt, szépen fényképezett, sajátos atmoszférájú, ám semmit nem nyújtó film - de azt is indokolatlanul hosszan.

Minden adott volt egy remek drámához, de félrement, hiába a jó színészi játék, ha nincs meg a cselekmény drámai, dramaturgiai íve.

Főhősünk sorsa teljesen közömbös: sem azt nem sikerült bemutatni, hogy a jóképű külső már eleve (születéstől) egy sötét lelket takar, sem azt, hogy egy jóravaló férfi az életben (különösen gyerekkorban) szerzett traumáktól válik gonosszá.

A nők teljesen elsikkadnak, Molly és a Doktornő teljesen jelentéktelenek, de a svindlik célszemélyeinek drámája sem jön át.

Számomra hasonló csalódás, mint a Bíborhegy, (már fel sem tudom idézni, miről szólt, ha szólt egyáltalán bármiről), A víz érintése (alig vártam, hogy vége legyen) vagy a Pinokkió (azt is nem bírtam végignézni).

Kszi, Simon (Love, Simon)

Egy szokásos gimis love story annyi csavarral, hogy főhősünk meleg és még nem vállalta fel.

Az már csak rajtunk múlik, hogy mint "netflikszes érzékenyítő filmet" eleve elutasítjuk vagy egyszerűen popcornt rágcsálva szórakozunk egy (minden értelemben) rózsaszín tini filmen.

Én az utóbbit tettem, nézhető volt, de azért annyira jó sem volt, hogy a Szeretettel: Viktor (Love, Victor) sorozatba belekezdjek...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Nemrég néztük meg A láthatatlan fény (All the Light We Cannot See) című, mindössze 4 részes minisorozatot (összesen 3 óra 48 perc az epizódkezdőkkel együtt, szóval Martin Scorsese ebből tuti egyetlen filmet készitett volna), és NAGYON tetszett.

Nagyon jó a forgatókönyv, szerintem zseniálisat alakít a két fiatal főszereplő, és egyetlen perce sincs a filmnek, amit untam volna, mégsem az a mesterségesen, másodperces vágásokkal felgyorsított hollywoodi akcióhalmaz...

Végre egy második világháborús film, ami nem a zsidók meghurcolásáról szól, hanem egy árvaházban nevelkedett fiatal német katonáról (Louis Hoffmann alakításában) és egy vak francia lányról (egy vak színész, Aria Mia Loberti alakításában), akit az édesapja (Mark Ruffalo) nevel fel, majd a nagybátyja (Hugh Laurie) vesz a szárnyai alá. Kettejükben az azonos koruktól eltekintve egyetlen közös van: hogy gyerek- és fiatal felnőttkorukban is ugyanazon rejtélyes "Professzor" gyermekeknek szóló természettudományos (németországban tiltott) rádióadásait hallgatják mindennap, és mindketten a "Professzor" egy szép gondolatával tudják azonosítani saját életüket - de más-más okok miatt - "A legfontosabb fény az, amit nem látsz".

Sajnos nem teljesen mentes minden világháborús filmklisétől, ezért lett nálam "csak" 8/10 (pont ezen klisék miatt húza le és teszi nevetség tárgyává a port.hu filmkritikusa, akivel én személy szerint nagyon nem értek egyet - de döntsétek el Ti is. A filmkritikus által "náciparódiának" nevezett, mondhatni "főgonosz" karakter bizony nem annyira egysíkú, láttunk már nála jóval gonoszabb karaktereket is, ráadásul fizikailag elég gyenge, és megvan a személyes motivációja arra, amit tesz - de a kritikus még a film címébe is beleköt, pedig ez egy adaptáció, és egyszerűen az alapjául szolgáló mű címét kapta meg).

Nagyon ajánlom a filmet minden felnőttnek és nagykamasznak. Sajnos nem teljesen erőszakmentes, és van benne egy-két közepesen brutális jelenet, ezért az egészen fiatal korosztállyal csak óvatosan...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2023.11.11., szomb. 08:12
...
The Killer - A gyilkos

https://m.imdb.com/title/tt1136617/

Egy profi bérgyilkost mutat be, de olyan aprólékosan, ahogy azt még eddig talán sosem.
...
Kösz, erre kíváncsi vagyok!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Végtelen (Infinite)

Marky Mark-tól és Antonie Fuqua-tól is láttunk már jó filmeket.
Hát, ez nem volt az.

Maga az ötlet nem eredeti, de nem lett volna rossz, hogy vannak emberek, akik emlékeznek korábbi életükre, megmaradnak ismereteik, tapasztalataik. (Az nekem nem volt egyértelmű, hogy minden ember reinkarnálódik, csak a többség mindig tiszta lappal indul, avagy csak maroknyi szerencsés/peches reinkarnálódik).

Mindenesetre, ezek közül vannak, akik már az anyaméhben emlékeznek mindenre, mások meg felnőttként is csak fura álmokat, víziókat látnak, álmukban, látomásaikban más testben látják maguk (és skizofréniával diagnosztizálják őket...) és valami trauma kell, hogy teljesen képbe kerüljön magával.
(Pl. a jelenkorban élő főhősünk katanát tud készíteni olyan technikával, amit az Edo-korszak óta nem használtak, anélkül, hogy ő maga a jelenkorban tanult volna kardkovácsolást).

"Természetesen" ezen kiválasztottak is kettő csoportba tartoznak, a Hívők ("jók") és a Nihilisták ("rosszak") közé, akik egymással küzdenek, a tét, "természetesen", az egész emberiség üdve vagy pusztulása.

Az egész lapos, unalmas, érdektelen, a cselekményszövész, a dramaturgia csapnivaló, színészi játékról nemigen lehet beszélni, az akciójelenetek röhejesek.
Humora sincs, ránézésre hót' komolyan gondolták, ahelyett, hogy tudna magán nevetni.

Három pozitívum:
- Sophie Cookson csinos és szép,
- van 1-2 látványos jelenet, pl. amikor az autó kormánya "átvándorol" a bal oldalról a jobb oldalra,
- nincs indokolatlan és kínos meztelen/szex jelenet, mint ami a B-ZS filmekben rendszeres.

Egyedül elvakult, kompletista rajongóknak ajánlom, akik egy rendező és/vagy színész teljes életművét végig akarják nézni/szenvedni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Megnéztem pár filmet az utóbbi időben.

Minari- A családom története

https://m.imdb.com/title/tt10633456/

Egy szép, és lassú film. 80-as években játszódik, egy koreai családotutat be, akik Kalifornia után az ország belsobb területén próbálnak szerencsét. Apuka gazdálkodni szeretne, anyuka inkább a városban maradna. Ezt az életszakaszt mutatja be, nagy események nélkül. Mindezt remek karakterek és kiváló színészi játék mellett.
Jó volt nézni ezt a mozit.

Rose

https://m.imdb.com/title/tt13845652/

Egy skizofrén betegséggel küzdő nőt a húga elvisz egy buszos párizsi körútra, hogy újra lássa azt a helyet, ahol korábban élt.
Csodálatos film, remek karakterek, nagyon kedves történet. És egyben át tudjuk közben érezni, hogy milyen is lehet így élni, és mit érezhet egy rokon, meg a különböző idegen emberek, akivel kapcsolatba kerül.
Nagyon emberi és megható az egész.

The Killer - A gyilkos

https://m.imdb.com/title/tt1136617/

Egy profi bérgyilkost mutat be, de olyan aprólékosan, ahogy azt még eddig talán sosem. Már a nyitó jelenet is úgy van felépítve, hogy láthatjuk, mennyi felkészüléssel jár egy ilyen "munka", szinte együtt szenvedünk vele a várakozás, míg napok múlva megérkezik a kuncsaft. Persze nem unalmas, mert közben megismerjük a szabályrendszerét, és azt a mentalitást, ami szükséges hozzá. Ilyen aprólékos, szinte az utolsó részletekig bemutatásra kerülő nyomok eltüntetése után még Columbo is vakarná a fejét :D
Nincsenek a filmben hulla hegyek, csak egy szög egyenes történet, jó megvalósítás mellett.

Loki, második évad.
Végére értem. Összességében tetszett. Bár nem mondanám, hogy a végére tökéletesen értettem mindent ezzel a jól megkavart időfonalas dologgal kapcsolatban...
De a képi világa, és a színészi játéka az első évadnak megfelelően kiváló volt, sőt talán rá is tett még egy lapáttal.
Ha jól sejtem, harmadik évad nem lesz, csak egy ezt követő nagyobb szabású mozzifilm, aminek ez megágyazott.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Újratekintve: A gépész (2004). Fiatal fejjel szerettem ezt. Részben még ma is.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

500 nap nyár (500 Days of Summer)

Egy sikertelen kapcsolat története, mert a fiú (Tom) többet képzel a kapcsolatba, mint a lány (Summer).

A történetnek se füle, se farka, különösebb tanulsággal nem szolgál, legfeljebb azzal, hogy sehogy sem jó (az se jó, ha egy nővel nem lehet csak szex alapú, laza kapcsolatban gondolkodni, de az sem, ha a nő nem akar komoly kapcsolatot).

Régi meggyőződésem, hogy a felborított idősík is csak a történet soványságát leplezi, ez ennél a filmnél is így van.

Viszont, a színészek jók, a karakterek szerethetőek (mégha néha a fiú idegesítően pancser), egyes jelenetek viccesek, valahogy az egész kedves.
A szinkronhangok is jók, különösen Nemes Takách Kata (ő mindig .. :wub: ).

Az a fajta film, melyben egy-egy jelenet sokkal jobb, mint az egész.
Egy megtekintésre megteszi.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2023.11.02., csüt. 19:28
scaurus írta:
2023.11.02., csüt. 17:34
Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit)

Taika Waititi szatírája.
Taika Waititi már a Vademberek hajszája című filmjében is megvillantotta egyéni látásmódját és humorát, ami szintén megtekintésre ajánlott részemről.
Szerintem ő egy zseni. Én is ajánlom mindkét említett filmjét.

Már az első rendezése a Hétköznapi vámpírok is tök jó kis szórakoztató mű. Itt is tetten érhető az az egyéni látásmód, ami miatt lehet szeretni (vagy nem szeretni petsze) a filmjeit.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

scaurus írta:
2023.11.02., csüt. 17:34

Taika Waititi szatírája.
A II. világháború végén Németország egy kisvárosában a 10 éves, jóravaló, de náci propagandával agymosott Jojo rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a házukban.

Fura hangulatú, furcsa film, amiben nagy dolgok nem történnek, rettenetes nagy tanulságok nincsenek.
Megfogalmazni sem tudja, hogy miért is, de valahogy érzi az ember, hogy valami jót látott.
(Nekem ilyen volt pl. az Állj mellém.)

Ajánlom.

Mondjuk, a film, tudtommal, pozitívabb kincsengésű, mint az alapul szolgáló könyv.
Taika Waititi már a Vademberek hajszája című filmjében is megvillantotta egyéni látásmódját és humorát, ami szintén megtekintésre ajánlott részemről. Ez a filmje tulajdonképpen egy szatírába burkolt dráma ami nagyon ügyesen egyensúlyoz a két műfaj elegyítésében. Súlyos és mindenki számára ismert téma teljesen más megfogalmazásban. Direkt és bújtatott finom poénok tűzijátéka aminek ellenére a felszín alatt végig megbújik a háború tragédiája. A slusszpoén, hogy a rendező maga játssza Adolf Hitlert aki a főszereplő kisfiú képzeletbeli barátja. Szuper kis film.
93890224_128319238811444_5119297963939594240_n.jpg
93890224_128319238811444_5119297963939594240_n.jpg (81.33 KiB) Megtekintve 2501 alkalommal

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Taika Waititi szatírája.
A II. világháború végén Németország egy kisvárosában a 10 éves, jóravaló, de náci propagandával agymosott Jojo rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a házukban.

Fura hangulatú, furcsa film, amiben nagy dolgok nem történnek, rettenetes nagy tanulságok nincsenek.
Megfogalmazni sem tudja, hogy miért is, de valahogy érzi az ember, hogy valami jót látott.
(Nekem ilyen volt pl. az Állj mellém.)

Ajánlom.

Mondjuk, a film, tudtommal, pozitívabb kincsengésű, mint az alapul szolgáló könyv.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

tottyi írta:
2023.11.02., csüt. 08:27
Hello, meg regebben minden reszt neztem a The Walking Death sorozatbol de aztan annyira unalmas lett, hogy mar nem neztem az utolso evadokat. Azt lehet tudni, hogy mi lett a vege ha egyatalan vege lett? Honnet ered a virus es sikerult-e megfekezni meg ilyenek erdekelnenek. Koszi.
Én néztem, de nem is emlékszem mi lett a vége, vagy meddig jutott :D Az alapkérdések, hogy "honnét ered a vírus?" meg a "megfékezés" emlékeim szerint csak az elején volt felvezetve, később sosem volt kérdés a sorozatban ... Mindenféle letelepedés, tovább állás és bandaharc volt csak, fűszerezve az egyéni sorsokkal, problémákkal meg közben a zombi gyilokkal. Tipikusan olyan, amiről addig lehet a bőrt lehúzni, amíg van nézettség meg profit :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hello, meg regebben minden reszt neztem a The Walking Death sorozatbol de aztan annyira unalmas lett, hogy mar nem neztem az utolso evadokat. Azt lehet tudni, hogy mi lett a vege ha egyatalan vege lett? Honnet ered a virus es sikerult-e megfekezni meg ilyenek erdekelnenek. Koszi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Sound of Metal- A metál csendje (2019)

A sors minden embert próbák elé állít. Kinek kevesebb jut, kinek több. Vannak próbák amik a padlóra küldenek és onnan felállni sokszor nem könnyű. Van akinek sosem sikerül, van akinek egy ilyen sorshelyzet más ajtókat nyit meg, más utat vesz az élete.
A filmmel kapcsolatban jutott eszembe, hogy kötelező olvasmányok helyett, vagy mellett, kötelező filmeket is becsempésznék az iskolai anyagba. Nem okostelefonon végigbambulva. A sok ablakon kidobott pénzből szerintem minden iskolának lehetne egy egész osztályt befogadni képes "moziterme".
A filmet összesen 160 díjra jelölték , ezek közül 6 Oscarra. Köztük a legjobb hangra. Ami ez esetben a teljes filmélményhez nélkülözhetetlen.
398536501_871058921204135_2015719937737415354_n.jpg

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mivel dögrováson vagyok, ráérek filmet nézni...

Free Guy

Egy rutinszerű életet élő figura rájön, hogy ő maga csak egy NPC egy videójátékban.

Szokásos Ryan Reynolds ökörködés, szokásos 4. fal áttöréssel.

Taika Waititi meglepően erőset alakít benne, a Marvel, SW, Portal játék (és általam feltehetően fel sem ismert egyéb) cameo-k viccesek.

Egyszeri kikapcsolódásnak bőven jó.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Sound of Freedom- A szabadság hangja (2023)

Kényes téma, ami bizonyos köröknek erősen csípte a szemét.
5 éve készült el, egyetlen nagy stúdió sem vállalta fel. Magánpénzekből finanszírozták , bérelt mozitermekben kezdték vetíteni mert a nagy hálózatok nem tűzték műsorra.
A nyáron mégis minden várakozást felülmúlva megszorongatta az Indiana Jones és Mission Impossible filmeket is.

Egy link amiben maga Tim Ballard beszél a munkájáról:

https://www.facebook.com/adam.npw/video ... 974038860/

Mindenkinek látnia kell...
K4IZXVPFQNH2BCYD44ATVYUKEM.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”