Szerintem ő egy zseni. Én is ajánlom mindkét említett filmjét.
Már az első rendezése a Hétköznapi vámpírok is tök jó kis szórakoztató mű. Itt is tetten érhető az az egyéni látásmód, ami miatt lehet szeretni (vagy nem szeretni petsze) a filmjeit.

Szerintem ő egy zseni. Én is ajánlom mindkét említett filmjét.
Taika Waititi már a Vademberek hajszája című filmjében is megvillantotta egyéni látásmódját és humorát, ami szintén megtekintésre ajánlott részemről. Ez a filmje tulajdonképpen egy szatírába burkolt dráma ami nagyon ügyesen egyensúlyoz a két műfaj elegyítésében. Súlyos és mindenki számára ismert téma teljesen más megfogalmazásban. Direkt és bújtatott finom poénok tűzijátéka aminek ellenére a felszín alatt végig megbújik a háború tragédiája. A slusszpoén, hogy a rendező maga játssza Adolf Hitlert aki a főszereplő kisfiú képzeletbeli barátja. Szuper kis film.scaurus írta: ↑2023.11.02., csüt. 17:34Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit)
Taika Waititi szatírája.
A II. világháború végén Németország egy kisvárosában a 10 éves, jóravaló, de náci propagandával agymosott Jojo rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a házukban.
Fura hangulatú, furcsa film, amiben nagy dolgok nem történnek, rettenetes nagy tanulságok nincsenek.
Megfogalmazni sem tudja, hogy miért is, de valahogy érzi az ember, hogy valami jót látott.
(Nekem ilyen volt pl. az Állj mellém.)
Ajánlom.
Mondjuk, a film, tudtommal, pozitívabb kincsengésű, mint az alapul szolgáló könyv.

Én néztem, de nem is emlékszem mi lett a vége, vagy meddig jutotttottyi írta: ↑2023.11.02., csüt. 08:27Hello, meg regebben minden reszt neztem a The Walking Death sorozatbol de aztan annyira unalmas lett, hogy mar nem neztem az utolso evadokat. Azt lehet tudni, hogy mi lett a vege ha egyatalan vege lett? Honnet ered a virus es sikerult-e megfekezni meg ilyenek erdekelnenek. Koszi.

Megnéztem. Szerintem jó! Ajánlott!kargidje írta: ↑2023.01.03., kedd 16:23
The Glory 2022
https://www.imdb.com/title/tt21344706/
Végletekig kidolgozott dél-koreai revansfilmsorozat. Nem a szokásosan véres, mint amit megszoktunk. Nemsokára jön a 2. évad, ami persze hogy várós.
Az eredetit láttam az nagyon jó, Tommal még nem pedig itt figyeg a kölcsönzöből a film..DeLorean írta: ↑2023.09.26., kedd 09:36Hihetetlenül jó színész, gyakorlatilag bármit el tud hitelesen játszani.
Ha egyedül van egy lakatlan szigeten, akkor is maradandót nyújt és akkor is, ha éppen Ryan közlegényt kell megmentenie.
Ez a filmje sem rossz. Szerintem annyira nem is jó, de elviszi a hátán.
Neked kifejezetten ajánlom az eredetit, mert ez egy újraforgatott amcsi változat.
Az eredeti svéd film: En man som heter Ove - Az ember, akit Ovénak hívnak
Több Oscar díjra is jelölték egyébként. nem túl régi, pár éves film.
Az_ember,_akit_Ovénak_hívnak.png

Nyilván, tetten érhető a tendencia, a patikamérlegen adagolt kvóta (nők, azonosneműek, rasszok, nemzetiségek).
Sajnos egyre több az ilyen film…egyszerűen felfordul a gyomrom az ilyesmitől…múltkor is néztem valami filmet nevesincs színészekkel egy felejthető történetet volt de kíváncsiság végig néztem de a végén ott volt a másság….scaurus írta: ↑2023.09.24., vas. 17:38A tengeri fenevad (The Sea Beast)
2022, Netflix
Az előzetes alapján egy kedves animációs kalandfilm egy cserfes kislánnyal és egy leendő pótapukával.
Sajnos, nem jó, valójában egy szájbarágósan didaktikus, helyenként kifejezetten bugyuta rajzfilm a másság elfogadásáról.
Picit tovább bírtuk, mint a félidő, aztán lekapcsol

Igazából olyankor használom, amikor "lehetne jó, de mégsem az" (pl. Witcher) vagy kifejezetten ostoba/rossz (pl. Drive Angry) filmben van valami kedves, szerethető (színész, karakter, miliő, akármi), ami miatt megértő/elnéző mosollyal mégis végignézi az ember és utána sem bosszankodik, hogy elecserélt volt a ráfordított idő.DeLorean írta: ↑2023.09.21., csüt. 20:18
Költői kérdés volt.
Inkább az az érdekes, hogy sokféle különböző műfajnál is használod.
...
Rock szerintem más.
...
Egyelőre a filmjei is olyanok, hogy emlékszem rájuk másnap is és hónapokkal később újra tudom nézni.
De ez csak egy vélemény - ezzel itt a legtöbben nem értenek egyet.![]()
Elsőre, tömören, azt mondanám, hogy "ojasmi" mint az "uborka konzerv, csak nem visel kalapot".