Úgy érted műfajban?
Sacckb,LP kb 55 klasszikus, 25 jazz 20 egyéb(folk,pop,world,rock)
CD 85 JAZZ és egyéb, 15 klasszikus.

Úgy érted műfajban?

zsánerekben ez kb mi ?...sacc/kb %-ban ?

Nem, nekem legalábbis nincs. Amit épp megkívánok. Van, hogy ha valami annyira tetszik, hogy 1-2 hétig minden alkalommal. Utána megy a gondolkodás, hogy na akkor most mit is, ami megint ilyen jó...., vagy épp a sok jóból melyiket is. De végülis amikor már felkerül, meg már mindegy mert megint jó lett!Baryll írta: ↑2023.10.29., vas. 07:52OFF!SoundMania írta: ↑2023.10.29., vas. 06:51Kb 4000 lemezzel és cd-vel nincs időm mást hallgatni. Max néhány koncert fér még bele...
Akinek ennyi fizikai hanghordozója van, Neki van mondjuk zenei műfajonkénti előadói toplistája? Egyáltalán - úgy nagy általánosságban - milyen szisztéma szerint szokta meghallgatni a felvételeit?
(Nálam volt már ilyen lejátszási sorrend, hogy női énekes után férfi énekes, stb.)
ON.

OFF!SoundMania írta: ↑2023.10.29., vas. 06:51Kb 4000 lemezzel és cd-vel nincs időm mást hallgatni. Max néhány koncert fér még bele...

Nálam az odafigyelős, és háttérzene aránya nagyjaból 50/50%.sutemenyx írta: ↑2023.10.27., pén. 23:31Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?
dixie-chicken írta: ↑2023.10.28., szomb. 14:16az új felfedezésem ide Arooj Aftab,Vijay Iyer,Shahzad Ismaily "Love in exile"..
Ha olvassák is fiatalok ők szintén a műszaki analfabéta, tanácstalan, könnyen befolyásolható réteghez tartoznak.asebestyen írta: ↑2023.10.27., pén. 21:33
szia.gif fiatalok! Ha olvassátok, gyertek és csináljatok valami újat, jót! :smile53:

nem biztos hogy érted,mert nem csak zenét,úgy,általánositva...van egy komolynak (?) vélt szelektivitás általam ilyenkor:"mit-mikor,és miért"...mondok tovább egy pár előadót:Ravel/Bolero,Miles Davis "Lonely fire",The Necks "Sex"
Pont arra gondoltam, ha nem 50 éve foglalkoznék hifizéssel, zenehallgatással, hanem most kezdeném, és beleolvasnék ebbe a topicba, megijednék, hogy milyen nehéz és bonyolult dolog ez a zenehallgatás.
Én ezt másként látom.fapaci írta: ↑2023.10.28., szomb. 12:07
Sok szempontból béna ötlet, de most is előhozakodom vele, hogy ha mindannyian nevet és avatart váltanánk és ezzel kizárnánk a megkövült szembenállásokat, sérelmeket és szekértáborokat, igencsak megváltoznának a beszélgetéseink. Aztán idővel nyilván mindenkit felismernénk az új (ál)arc mögött és akkor ismét váltani kellene.

A csörte elmarad, mert én nem off-olom az adott témát.Rock60 írta: ↑2023.10.28., szomb. 12:59Számítottam erre a csörtére.![]()
Pont az én számból abszolút hiteles, mert engem még nem láttál oldalakat idézni egymás hegyére - hátára.
Függetlenűl attól, hogy egy másik topicban mi volt a téma. A tények makacs dolgok.
De, hogy túllépjünk ezen, elmondom azt is, hogy annak idején, mikor még nem használtam az idézés funkciót, asebestyén agitálására, unszolására és végül is az Ő segítségével sajátítottam el a mikéntjét.
Igazság szerint halál egyszerű, kicsit szégyelltem is magam, hogy korábban nem próbáltam. Idegenkedésem az egésztől abban volt keresendő, hogy azt hittem, hogy csak úgy lehet, ahogy pl. Te is csinálod. De, mint látható, nem.
Asebestyén tényleg nagyon pipecül el tudja magyarázni, gondolom Neked is szívesen segítene benne.
De én láttalak szerncsétlenkedni az idézetekkel.Rock60 írta: ↑2023.10.28., szomb. 12:59Számítottam erre a csörtére.![]()
Pont az én számból abszolút hiteles, mert engem még nem láttál oldalakat idézni egymás hegyére - hátára.
Függetlenűl attól, hogy egy másik topicban mi volt a téma. A tények makacs dolgok.
De, hogy túllépjünk ezen, elmondom azt is, hogy annak idején, mikor még nem használtam az idézés funkciót, asebestyén agitálására, unszolására és végül is az Ő segítségével sajátítottam el a mikéntjét.
Igazság szerint halál egyszerű, kicsit szégyelltem is magam, hogy korábban nem próbáltam. Idegenkedésem az egésztől abban volt keresendő, hogy azt hittem, hogy csak úgy lehet, ahogy pl. Te is csinálod. De, mint látható, nem.
Asebestyén tényleg nagyon pipecül el tudja magyarázni, gondolom Neked is szívesen segítene benne.
Számítottam erre a csörtére.

Itt vannak, általában egy kérdés erejéig, azt felteszik, vagy kapnak rá választ, vagy nem, de már mennek is tovább, van más dolguk is.
Mi itt néhányan rettenetesen túldumálunk dolgokat, ami bizonyára az előrehaladott korunkból is fakad. Ahogy Ákos írta tegnap, rengeteg az ismétlődés, a merev álláspont, a dacos szembenállás és már előre tudjuk, a mondatainkra ki mit fog reagálni. A tegnapi beszélgetés során is tökéletesen láttam előre, kitől milyen reakciókat kapok majd, úgy is lett. Ez nyilván nincs így jól.Én is voltam fiatal, már akkor is hifiztem, volt két barátom, akivel közösen űztük a hobbit, de nem emlékszem, hogy ennyit elmélkedtünk volna róla, mint ma, reszemről 50 évesen. Ha valamelyikőnk vett, vagy tervezett valamit cserélni, nem beszéltünk róla ennyit, néhány szóval el volt intézve.
Egykor azt hittem, ha én határozottan, összeszedetten és közérthetően leírom a véleményem, azzal másokat is erre sarkallok. Aztán kiderült, hogy ez nem így történik, sokak szemében a magabiztos, részletes kifejtés inkább elrettentő a mai világban, ahol a komplex kérdések nagy részét is egyetlen mondattal próbálják megoldani a Facebookon, vagy a Twitteren. Én nagyon örülnék, ha a többség nem lapítana csendben, új álláspontok és viták jelennének meg, hátha tanulunk belőle, de attól tartok, mellettünk nehéz szóhoz jutni.Tudom, ez néha kissé belterjesnek hat, de mit lehet tenni, hogy a többi, sok ezer tagot szóra bírni, akik a szótlanság ködébe burkolóznak? Sokat nem tehetünk, kényszeríteni nem lehet senkit.
A mi zenéink igénylik a High-End-et? Szerintem semmilyen zene nem igényli, ez csak részünkről igény.
Ezt az önreflexióval együtt szinte kötelezőnek tartom, már ha nem akarunk csúnyány öregedő, házsártos vénemberekké válni.
Úgy gondolom, hogy fontos, hogy néha kikacsintgassunk a buborékunk alól.

un."open office " opcióban dolgozom ha bent vagyok a munkahelyemen is...ez 8-10 ember,nagyobb irodahelységben,amely folyamatosan csacsog,b@szkodik,net-meetingek stb...ha fókuszáltan akarom végezni a munkámat,ki kell zárnom magam a "külvilágtol"...füles fel,Tidal/YT egy kis Tangerine Dream,Klaus Schulze (My ty she/Cello),Manuel Göttsching E2-E4,számomra csodákra képes,ha dög unalmas exel táblázatokbol,riportokat-preziket kell készitenem..cables írta: ↑2023.10.28., szomb. 10:20Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.dixie-chicken írta: ↑2023.10.28., szomb. 10:06
egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is... a csend számomra büntetés..
Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.dixie-chicken írta: ↑2023.10.28., szomb. 10:06
egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is... a csend számomra büntetés..

Abszolút értem amit írsz Alex, én próbáltam egyszerűen fogalmazni, de ha mélyebben bele megyünk, akkor ez a kérdés túlmutat a hifin, társadalmi kérdés. Ha valakinek igénye van a minőségi zenehallgatásra le fog mondani a sörről, vagy ritkábban cseréli a mobilját, itt csak az a kérdés mit preferál jobban az új mobilt vagy a jobb zenei élményt.

egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben issutemenyx írta: ↑2023.10.27., pén. 23:31Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?

Ezzel nem egészen értek egyet.