Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1329

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dixie-chicken írta:
2023.10.29., vas. 08:23
SoundMania írta:
2023.10.29., vas. 08:08
Hisz ezért gyűjtöttem...
zsánerekben ez kb mi ?...sacc/kb %-ban ?
Úgy érted műfajban?
Sacckb,LP kb 55 klasszikus, 25 jazz 20 egyéb(folk,pop,world,rock)
CD 85 JAZZ és egyéb, 15 klasszikus.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2915

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

SoundMania írta:
2023.10.29., vas. 08:08
Hisz ezért gyűjtöttem...
zsánerekben ez kb mi ?...sacc/kb %-ban ?
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Baryll írta:
2023.10.29., vas. 07:52
SoundMania írta:
2023.10.29., vas. 06:51
Kb 4000 lemezzel és cd-vel nincs időm mást hallgatni. Max néhány koncert fér még bele...
OFF!
Akinek ennyi fizikai hanghordozója van, Neki van mondjuk zenei műfajonkénti előadói toplistája? Egyáltalán - úgy nagy általánosságban - milyen szisztéma szerint szokta meghallgatni a felvételeit?
(Nálam volt már ilyen lejátszási sorrend, hogy női énekes után férfi énekes, stb.)
ON.
Nem, nekem legalábbis nincs. Amit épp megkívánok. Van, hogy ha valami annyira tetszik, hogy 1-2 hétig minden alkalommal. Utána megy a gondolkodás, hogy na akkor most mit is, ami megint ilyen jó...., vagy épp a sok jóból melyiket is. De végülis amikor már felkerül, meg már mindegy mert megint jó lett!
Persze igazából a gyűjtemény maga a toplistám... Hisz ezért gyűjtöttem...

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 3602
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

"Az már más kerdés, hogy a regisztrált tagok jelentős resze(minden korcsoportból) inaktív, nagyon sokan csak a regisztrációjuk napján volt bejelentkezve. Hogy ez miért van, nem tudom, talán egyáltalán nem olvassák a fórumot, vagy csak vendégként, de akkor miért regisztráltak?"

Ez egyszerű, azért jönnek ide, hogy használt holmit hirdessenek. Szabályzatot nem olvassák el, aztán besértődnek, ha szabálytalanul feladott hirdetés törlésre kerül.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

SoundMania írta:
2023.10.29., vas. 06:51
Kb 4000 lemezzel és cd-vel nincs időm mást hallgatni. Max néhány koncert fér még bele...
OFF!
Akinek ennyi fizikai hanghordozója van, Neki van mondjuk zenei műfajonkénti előadói toplistája? Egyáltalán - úgy nagy általánosságban - milyen szisztéma szerint szokta meghallgatni a felvételeit?
(Nálam volt már ilyen lejátszási sorrend, hogy női énekes után férfi énekes, stb.)
ON.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1581

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Előző munkahelyemen, ha az irodában áttekertem a rádiót a Jazzy-re, vagy a Klassik - ra, egyből jött a nyavajgás, hogy jaj, mi ez, ez nem jó zene, tedd vissza, a Sebestyén Balázst akarjuk hallgatni...
Mostani munkám nyüzsgős, ott alkalmatlan bármit hallgatni.
Itthon, ha a műhelygarázsban bütykölök, egy hordozható rádiósmagnón szól a Jazzy, a Bartók, vagy a Klassik.
Hétvégén délelőtt a konyha - nappaliban is egy hasonló gépezet nyekereg - eladtam a Pio tunert - az autóban is ugyan ezek az adók szólnak. Ja, meg a Rock FM... :D
A nagy rendszeren kora estétől elsősorban TV megy, kb. 10 % - ban jutok hozzá a lemezjátszóhoz.
Ennyi...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3442

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 23:31
Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?
Nálam az odafigyelős, és háttérzene aránya nagyjaból 50/50%.
A "nagy" rendszeren az arány talán 60/40%, az odafigyelős zenehallgatás javára. Háttérzenére, ha valamivel el vagyok foglalva(szerelgetek valamit, bonsaiokat gondozok), akkor a internet rádió a forrás. Kvázi "zörögjön valami" a háttérben. Viszont ha olvasok, fórumozok, akkor cd a forrás.
Az odafigyelős zenehallgatásnál szintén 50/50% a cd, és lp aránya, hogy melyik éppen, az hangulat, vagy éppen melyikből "áll új a házhoz".
A másodrendszere jó időben a teraszon, télen a pincében teljesít szolgalatot. Ház körüli munka, teraszon bonsaiok gondozása, bringaszerelés közben, stb. rádió(Jazzy) a forrás, ritkán cd.
A munkám közben, mivel rendkívül zajos, nem állom a zenét. Mivel itt ez általában Makita work rádió, amit a kollégáim néha bekapcsolnak, így általában valamelyik kereskedelmi radióadó szól, az abból jövő undorodásik játszott sablonzene. De leginkább az a bajom vele, hogy az amúgy is nagy zaj mellett, amit egész nap el kell viselni, már nem hiányzik egy plusz alapzaj, ami monoton, és sohasem hallgat el.
Ha mégis el kell viselni, számomra az a nap fénypontja, mikor kikapcsolják, vagy kifogy az akkumulátorja. Na ez a pillanat egy megkönnyebbülés, fellélegzés számomra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

dixie-chicken írta:
2023.10.28., szomb. 14:16
az új felfedezésem ide Arooj Aftab,Vijay Iyer,Shahzad Ismaily "Love in exile"..
:tutiok:
Jatszhatnanak Pesten is, masnap meg a Ceramic Dog, ha mar Shahzad Ismaily ugyis itt van.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 622

Hozzászólás Szerző: diagnet »

asebestyen írta:
2023.10.27., pén. 21:33

szia.gif fiatalok! Ha olvassátok, gyertek és csináljatok valami újat, jót! :smile53:
Ha olvassák is fiatalok ők szintén a műszaki analfabéta, tanácstalan, könnyen befolyásolható réteghez tartoznak.
Néhány hónap aktív fórumozás és "szakértői" jelenlét melletti szeánszozás után ugyanolyan agymosottá válnának, mint az előző generációk.
Jól megfigyelhető a mostani újrakezdő-uncsizó 40-es korosztályon is, hogy igazából csak a ezo-kamu szektát bővítették velük. Fizetőképes töltő tömeg.
Egy egészséges értékrendű mai fiatal bőven kiéli abban a zene iránti igényét, hogy jó minőségű koncertélményeket kap melyek mellé jó ár/érték arányú mobilos TV-s kiegészítőket használnak.
Aki ennél többre vágyik az már bármelyik nevesebb audio szalonban megtapasztalhatja a legkomolyabb készülékek által nyújtott minőségérzést. Szabadon eldöntheti, hogy ér-e neki annyit.
Semmi szükségük rá, hogy internetes tévelygők/kuruzslók áldozatai legyenek, akik túlárazott alsóközép kategóriás lomokat és a fizikai határain kívül eső placebo megoldásokat ajánlgatnak nekik az idők végezetéig.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2023.10.28., szomb. 11:30
Így már értem.
nem biztos hogy érted,mert nem csak zenét,úgy,általánositva...van egy komolynak (?) vélt szelektivitás általam ilyenkor:"mit-mikor,és miért"...mondok tovább egy pár előadót:Ravel/Bolero,Miles Davis "Lonely fire",The Necks "Sex" :smile29: ,Nick Bartsch "Awase" és "Continuum",Shankar "Pancha Nadai Pallavi",az új felfedezésem ide Arooj Aftab,Vijay Iyer,Shahzad Ismaily "Love in exile"..

nem olyan eccerű dolog ez ám :D
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

andarson írta:
2023.10.28., szomb. 09:43
….. a minőségi zenehallgatás alapvetően is egy réteg hobbi, aki pedig most barátkozik a témával, az inkább csak olvas aztán kérdez és ad-vesz, …..
Pont arra gondoltam, ha nem 50 éve foglalkoznék hifizéssel, zenehallgatással, hanem most kezdeném, és beleolvasnék ebbe a topicba, megijednék, hogy milyen nehéz és bonyolult dolog ez a zenehallgatás.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 13:25

A csörte elmarad, mert én nem off-olom az adott témát.
:cheers1:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fapaci írta:
2023.10.28., szomb. 12:07

Sok szempontból béna ötlet, de most is előhozakodom vele, hogy ha mindannyian nevet és avatart váltanánk és ezzel kizárnánk a megkövült szembenállásokat, sérelmeket és szekértáborokat, igencsak megváltoznának a beszélgetéseink. Aztán idővel nyilván mindenkit felismernénk az új (ál)arc mögött és akkor ismét váltani kellene.
Én ezt másként látom.
Ha egy hozzászólásra reagálok, lényegében hidegen hagy, hogy melyik " szekértábor " tagja az illető.
Mondjuk ezt a beskatulyázást eleve károsnak tartom, nem tesz jót a közösségnek.
A lényeg az, hogy ha valakivel korábban egy hullámhosszon is voltam, az nem tart vissza attól, hogy vitába szálljak vele, ha valamivel kapcsolatban éppen nem értek egyet vele. Aztán újra változhat az előjel.
Ez segít a megkövülés és megcsontosodás ellen is. :D
Szóval nekem biztosan nem kellene Avatart cserélnem.
/ Meg kellene már csinálni. gondolkodik.gif /

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3442

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.10.28., szomb. 12:59
zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 09:23

Most ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám azt, hogy egy ilyen kérés pont a Te szádból nem hangzik túl hitelesnek. A közelmúltban, egy másik topikban ez volt már téma.
Számítottam erre a csörtére. :noproblemo:
Pont az én számból abszolút hiteles, mert engem még nem láttál oldalakat idézni egymás hegyére - hátára.
Függetlenűl attól, hogy egy másik topicban mi volt a téma. A tények makacs dolgok.

De, hogy túllépjünk ezen, elmondom azt is, hogy annak idején, mikor még nem használtam az idézés funkciót, asebestyén agitálására, unszolására és végül is az Ő segítségével sajátítottam el a mikéntjét.
Igazság szerint halál egyszerű, kicsit szégyelltem is magam, hogy korábban nem próbáltam. Idegenkedésem az egésztől abban volt keresendő, hogy azt hittem, hogy csak úgy lehet, ahogy pl. Te is csinálod. De, mint látható, nem.
Asebestyén tényleg nagyon pipecül el tudja magyarázni, gondolom Neked is szívesen segítene benne.
A csörte elmarad, mert én nem off-olom az adott témát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2811

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2023.10.28., szomb. 12:59
zoli73 írta:

Most ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám azt, hogy egy ilyen kérés pont a Te szádból nem hangzik túl hitelesnek. A közelmúltban, egy másik topikban ez volt már téma.
Pont az én számból abszolút hiteles, mert engem még nem láttál oldalakat idézni egymás hegyére - hátára.
Függetlenűl attól, hogy egy másik topicban mi volt a téma. A tények makacs dolgok.

De, hogy túllépjünk ezen, elmondom azt is, hogy annak idején, mikor még nem használtam az idézés funkciót, asebestyén agitálására, unszolására és végül is az Ő segítségével sajátítottam el a mikéntjét.
Igazság szerint halál egyszerű, kicsit szégyelltem is magam, hogy korábban nem próbáltam. Idegenkedésem az egésztől abban volt keresendő, hogy azt hittem, hogy csak úgy lehet, ahogy pl. Te is csinálod. De, mint látható, nem.
Asebestyén tényleg nagyon pipecül el tudja magyarázni, gondolom Neked is szívesen segítene benne.
De én láttalak szerncsétlenkedni az idézetekkel.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11500
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 09:10
Személy szerint, én nem tudom milyen hatással lenne a fórumra, a fiatalok megjelenése. Megjelenése? Szerintem most is itt vannak.
Itt vannak, általában egy kérdés erejéig, azt felteszik, vagy kapnak rá választ, vagy nem, de már mennek is tovább, van más dolguk is.

Én is voltam fiatal, már akkor is hifiztem, volt két barátom, akivel közösen űztük a hobbit, de nem emlékszem, hogy ennyit elmélkedtünk volna róla, mint ma, reszemről 50 évesen. Ha valamelyikőnk vett, vagy tervezett valamit cserélni, nem beszéltünk róla ennyit, néhány szóval el volt intézve.
Mi itt néhányan rettenetesen túldumálunk dolgokat, ami bizonyára az előrehaladott korunkból is fakad. Ahogy Ákos írta tegnap, rengeteg az ismétlődés, a merev álláspont, a dacos szembenállás és már előre tudjuk, a mondatainkra ki mit fog reagálni. A tegnapi beszélgetés során is tökéletesen láttam előre, kitől milyen reakciókat kapok majd, úgy is lett. Ez nyilván nincs így jól.

Sok szempontból béna ötlet, de most is előhozakodom vele, hogy ha mindannyian nevet és avatart váltanánk és ezzel kizárnánk a megkövült szembenállásokat, sérelmeket és szekértáborokat, igencsak megváltoznának a beszélgetéseink. Aztán idővel nyilván mindenkit felismernénk az új (ál)arc mögött és akkor ismét váltani kellene.

Tudom, ez néha kissé belterjesnek hat, de mit lehet tenni, hogy a többi, sok ezer tagot szóra bírni, akik a szótlanság ködébe burkolóznak? Sokat nem tehetünk, kényszeríteni nem lehet senkit.
Egykor azt hittem, ha én határozottan, összeszedetten és közérthetően leírom a véleményem, azzal másokat is erre sarkallok. Aztán kiderült, hogy ez nem így történik, sokak szemében a magabiztos, részletes kifejtés inkább elrettentő a mai világban, ahol a komplex kérdések nagy részét is egyetlen mondattal próbálják megoldani a Facebookon, vagy a Twitteren. Én nagyon örülnék, ha a többség nem lapítana csendben, új álláspontok és viták jelennének meg, hátha tanulunk belőle, de attól tartok, mellettünk nehéz szóhoz jutni.

Baryll írta:
2023.10.28., szomb. 09:16
A mai fiatalok zenéje egyáltalán igényli a high-end-et?
A mi zenéink igénylik a High-End-et? Szerintem semmilyen zene nem igényli, ez csak részünkről igény.

Ne gondoljuk azt, hogy a mai fiatalok Tóth Gabit, Justin Biebert, meg hasonló nyálgépeket hallgatnak, ez inkább a 30-asokra jellemző, akik az igénytelen techno korában születtek bele, ami komoly rombolást végzett a világban, de már elmúlt. Pár hete láttam egy kimondottan fiatalokról készült kimutatást a kedvenc zenéikről és a listán olyan nevek is szerepeltek, mint a Deep Purple, Led Zeppelin, a Hair meg az egyik filmsláger a tinik körében.

Most majd megint megkapom, hogy szerintem a mai világ mindenben jó, de úgy tűnik, másként látom a fiatalokat, mint sokatok. Tanítok hangtechnikai sulikban, ahol csillogó szemű srácokat látok, akik ugyanúgy mindent akarnak tudni a stúdiókról, ahogy én is akartam. A szomszédomban működik Budapest egyik legmenőbb próbaterme, így ahányszor kilépek a házból, gitártokos kölyköket látok ugyanazzal a szent lelkesedéssel, ami egykor bennem is megvolt. Hogy ők nem hardrockot, vagy jazzt akarnak hallgatni, játszani, keverni, hanem valamilyen általam definiálhatatlan műfajban érzik jól magukat, az teljesen mindegy.

A minap segédkeztem egy vidéki kis "házi" zeneiskola elindításában, ahol nem zeneelméletet, meg szolfézst fognak oktatni és nem világsztárokat akarnak képezni, hanem megmutatják a kölyköknek, milyen fantasztikus dolog együtt zenélni másokkal. És láss csodát, a lehetséges létszám pár óra alatt betelt! Most akkor miért is nyávogunk a mai fiatalok miatt? Pont olyanok, mint mi voltunk, csak mások a módszereik és eszközeik.

Baryll írta:
2023.10.28., szomb. 11:57
Úgy gondolom, hogy fontos, hogy néha kikacsintgassunk a buborékunk alól.
Ezt az önreflexióval együtt szinte kötelezőnek tartom, már ha nem akarunk csúnyány öregedő, házsártos vénemberekké válni.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

andarson írta:
2023.10.28., szomb. 10:16

És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami gyakran megjelenik itt kérdésként, hogy mi hifisták mennyire tudunk lemondani a hangról más igényünk vagy családunk igényei javára (ld. Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül topic ;)...
Úgy gondolom, hogy fontos, hogy néha kikacsintgassunk a buborékunk alól.
A fiam kapott egy elektromos cross mocit a nyáron. Az elveimmel nem igazán volt összeegyeztethető ez a lépésem, de mégis megléptem a kedvéért. Aztán meg azon kaptam magam, hogy már én magam is egy kicsit rabjává váltam a dolognak, pedig eléggé elleneztem az egészet az elején. Mondanom sem kell, hogy elég komoly pl hangsugárzókat is lehetett volna venni abból a pénzből, de mégsem bántam meg. Jó látni, ahogy örül a gyerek ennek az új időtöltésnek. Közösen csatangolunk. Én az ócska bringámmal , ő meg csapatja az újjal. Rengetegféle örömforrásra van lehetőség, ha nyitottan áll az ember a világhoz.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Így már értem.

Én szerencsére kis szobában dolgozok egy csendes munkatárssal. Nem zavarjuk egymást. Viszont sok kollégám nem tud zárt ajtónál dolgozni, engem nagyon zavarna a járkálás, beszéd a folyosón.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2023.10.28., szomb. 10:20
dixie-chicken írta:
2023.10.28., szomb. 10:06

egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés..
Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.
un."open office " opcióban dolgozom ha bent vagyok a munkahelyemen is...ez 8-10 ember,nagyobb irodahelységben,amely folyamatosan csacsog,b@szkodik,net-meetingek stb...ha fókuszáltan akarom végezni a munkámat,ki kell zárnom magam a "külvilágtol"...füles fel,Tidal/YT egy kis Tangerine Dream,Klaus Schulze (My ty she/Cello),Manuel Göttsching E2-E4,számomra csodákra képes,ha dög unalmas exel táblázatokbol,riportokat-preziket kell készitenem.. ;)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

dixie-chicken írta:
2023.10.28., szomb. 10:06

egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés..
Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 647

Hozzászólás Szerző: andarson »

Alex_Aston írta:
2023.10.28., szomb. 10:03
andarson írta:
És még egy gondolat a korhoz, ez a hobbi is mint bármelyik biztos egzisztenciát, már-már átlag feletti jó módúságot igényel, amire én 30 éves koromtól tudtam elkezdeni áldozni.
Ezzel nem egészen értek egyet.
Abszolút értem amit írsz Alex, én próbáltam egyszerűen fogalmazni, de ha mélyebben bele megyünk, akkor ez a kérdés túlmutat a hifin, társadalmi kérdés. Ha valakinek igénye van a minőségi zenehallgatásra le fog mondani a sörről, vagy ritkábban cseréli a mobilját, itt csak az a kérdés mit preferál jobban az új mobilt vagy a jobb zenei élményt.

És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami gyakran megjelenik itt kérdésként, hogy mi hifisták mennyire tudunk lemondani a hangról más igényünk vagy családunk igényei javára (ld. Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül topic ;)...
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 23:31
Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?
egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés...ezen belül,ha pl HO-ban vagyok,lehetnek olyan fázisok hogy csak sima "háttérzenélések" halkabb üzemmódban,amit hirtelen felválthat dedikált zenehallgatás,emeltebb hangerőn is,ha esetleg "kapás" érkezik az előadóra Radio Paradise(main mix),vagy Tidal algoritmusa alapján...LP változat a preferált,má csak azé mert "ize,meg bűze van",és szándékosan igy került kialakitásra,hogy nagy távolság legyen a digitális források között (CD/laptop+DAC) :smile29: ...ahogyan én mondom "ez 3 párhuzamos vonal,amely sosem találkozik,ki kell használni az előnyeiket"...hogy milyen élvezet van akkor CD-ben,Tidal-ban ?...mondjuk az hogy az eredeti LP változathoz viszonyitva,olyan +zenei anyagok kerülnek felszinre extra kiadásokban,amelyek soha nem jelentek meg,és soha nem is fognak...Tidal ?...elsődleges infó forrás újdonságok megjelenésével kapcsolatban,esetleg elmúlasztott előadók "feltérképezése" vagy a kedvencek köze elmentett számok "random" lejászása..

ritka jószág,elismerem :smile51: :smile30: :cheers1:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4222

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

andarson írta:

És még egy gondolat a korhoz, ez a hobbi is mint bármelyik biztos egzisztenciát, már-már átlag feletti jó módúságot igényel, amire én 30 éves koromtól tudtam elkezdeni áldozni.
Ezzel nem egészen értek egyet.
Nem feltétlen kell hozzá átlag feletti jövedelem.
Nézz körül, hogy szórják az emberek a pénzt napi szinten. Kávé, cigi, energia ital, csokik, mindenféle felesleges műanyag üdítők, rendszeres étel rendelés felárért, szerencsejáték, napi 2-3 sör, gyakori telefon csere, stb.

Ha ezt összeadnák az emberek, elképesztő összegek jönnének ki éves szinten, még a kisebb jövedelműek esetében is. Saját megfigyelésem szerint évente 500e és 1 millió körüli összeget biztos, hogy sokan kidobnak az ablakon ilyenekre. Pedig ennyi pénzből igen jó rendszereket lehetne építeni, vagy bármi más, maradandóbb dologra költeni.

Meggyőződésem, hogy fentiek miatt nincs sokaknak pénze semmiféle hobbira/utazásra/bármire.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”