Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7535

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 16:41
La_Valse írta:
2023.10.17., kedd 15:09

Te nagyon az üvegcsöves biztosítékok bűvöletében élsz, másfajta is van a világon, a felsorolt eszközökben is.
Például milyen fajta biztosíték van a porszívóban, a fénymásolóban, a hűtőgépben és a többi felsorolt eszközben?
A kenyérpirítót már szétszedtem, de nem bukkantam rá a biztire. gondolkodik.gif
Fénymásolókban pl van üvegbiztosíték is és rengeteg felületszerelt biztosíték van a vezérlő paneleken, egy gépben akár több 10db is, sőt, a legtöbb kellékanyagban is van és amikor beépíted, azt egyből el is "pukkantja" a gép, a pillanatnyi rövidzár nullázza/emeli 100%-ra (gépfüggő) az adott kellékanyag élettartam számlálóját. Aztán némelyikben hőbiztosíték is van. Szóval nem csak üvegbiztosíték létezik és nem csak 1 funkciója lehet. Jah, és a másolat minőség nem függ a beszerelt biztosíték márkájától. :D
Remélem sikerült kielégítsük a kíváncsiságod 1 kicsiny szeletét és visszatérhetünk a drótokra. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Ez egyébként nem a Kábelezzünk téma?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

La_Valse írta:
2023.10.17., kedd 15:09

Te nagyon az üvegcsöves biztosítékok bűvöletében élsz, másfajta is van a világon, a felsorolt eszközökben is.
Például milyen fajta biztosíték van a porszívóban, a fénymásolóban, a hűtőgépben és a többi felsorolt eszközben?
A kenyérpirítót már szétszedtem, de nem bukkantam rá a biztire. gondolkodik.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

Lehet... Nem a bűvölet, hanem az eszköz.

Tudnál mondani példát ? :smile53:

Hadd ne szedjem már szét őket kíváncsíságomban. :D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 13:53
Most a viccet félretéve :
Miért nincsen biztosíték a kenyérpirítóban, a mikrohullámú sütőben, a mosógépben, a mákdarálóban, a konyhai robotban, a hősugárzóban, a kávéfőzőben, a botmixerben, a hordozható rádiós cd játszóban, de még az O-led tévében sem ?
Miért csak ott, ahol bosszanthat minket ?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Most a viccet félretéve :
Miért nincsen biztosíték a kenyérpirítóban, a mikrohullámú sütőben, a mosógépben, a mákdarálóban, a konyhai robotban, a hősugárzóban, a kávéfőzőben, a botmixerben, a hordozható rádiós cd játszóban, de még az O-led tévében sem ?
Miért csak ott, ahol bosszanthat minket ?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 11:10
arzachel írta:
2023.10.17., kedd 10:41
Halkan megjegyezném nem véletlenül raknak egy elektromos készülékbe biztosítékot... :rolleyes:
Igen, és nem véletlenül hagyom benne a csövesben. :napsut:
Gondolom, ha abban megpukkanna valami, az megrázó élmény lenne a védelem nélküli sztatikusnak is.
:bang:
Egy jó kis lakástűz amiben a többezer dolláros hanglemezeid elégnek ,biztos megéri...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Őslakos
Őslakos

arzachel írta:
Halkan megjegyezném nem véletlenül raknak egy elektromos készülékbe biztosítékot... :rolleyes:
Igen, és nem véletlenül hagyom benne a csövesben. :napsut:
Gondolom, ha abban megpukkanna valami, az megrázó élmény lenne a védelem nélküli sztatikusnak is.
:bang:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2023.10.17., kedd 09:52

Akkor van jelentősége ha hosszabb távon is ad egy olyan pluszt,aminek a hiánya észrevehetően befolyásolja a zenei élményt.
Még jó régen a Hifi Magazin egyik számában olvastam, már nem is emlékszem mivel kapcsolatban, de ennek most nincs is jelentősége.
Nem szó szerint, de a lényeget tekintve :

" Egy viszonylag rövid teszt alatt kihallható és értékelhető kisebb eltérések hosszútávon a valóságban sokkal nagyobb különbségeket takarhatnak."

Nekem is ez a tapasztalatom.
Itt egy pici, ott egy pici, apróságok.
Aztán egy év múlva, ha mindent visszacsinálnál, amit addig összehoztál - kicsit gyengébb kábel itt, egy acéltüske ott, egy olcsóbb iec dugó amott, egy üveg bizti az SR helyett emitt, egy gyengébb előfokcső, stb - szinte rá sem ismernél a rendszered hangjára, annyival rosszabb lenne.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7535

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

arzachel írta:
Mások meg nem véletlenül cserélik a gyárit nagyobb értékű tuning biztosítékra, megint mások meg nem véletlenül kötik át egy drótdarabbal, aztán a foglalatot is kiiktatva egy még jobb drótdarabbal, míg vannak akik nem véletlenül nem nyúlnak hozzá. És ez ismétlődik a végtelenbe és tovább. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2023.10.16., hétf. 21:29
SoundMania írta:
2023.10.16., hétf. 10:09

Minél jobb dróttal váltod ki a bármilyen spec biztosítékot , annál jobb lesz a hangzás. Amíg el nem érünk oda , hogy a legjobb akkor lesz a hang ha az egész (bizti és foglalata) kikerül a rendszerből. Azért ha megnézzük , hogy a "jobb" spec biztik mennyibe kerülnek , akkor jobb ha annyiért vesz az ember egy nagyon jó power kábelt és a biztosítékokat elfelejti.... Ezzel tesz a hangért a legtöbbet.
Elvi szintén nekem e felől semmi kétségem. :ohnoohnoohno:
Viszont látod miből indult ki a sztori : egyáltalán van - e jelentősége, értelme az üvegbiztosíték kiváltásának. :yingyang:
Van.
De nyilván mi vagyunk a határtalanul buták. sad.gif
Akkor van jelentősége ha hosszabb távon is ad egy olyan pluszt,aminek a hiánya észrevehetően befolyásolja a zenei élményt.Tehát ha pl egy éjszakai manó
visszacserélné az üvegbiztiket a vasaidban,és azt másnap észlelnéd is,akkor igen van jelentősége,de e felől erős kétségeim vannak.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2023.10.16., hétf. 10:09

Minél jobb dróttal váltod ki a bármilyen spec biztosítékot , annál jobb lesz a hangzás. Amíg el nem érünk oda , hogy a legjobb akkor lesz a hang ha az egész (bizti és foglalata) kikerül a rendszerből. Azért ha megnézzük , hogy a "jobb" spec biztik mennyibe kerülnek , akkor jobb ha annyiért vesz az ember egy nagyon jó power kábelt és a biztosítékokat elfelejti.... Ezzel tesz a hangért a legtöbbet.
Elvi szintén nekem e felől semmi kétségem. :ohnoohnoohno:
Viszont látod miből indult ki a sztori : egyáltalán van - e jelentősége, értelme az üvegbiztosíték kiváltásának. :yingyang:
Van.
De nyilván mi vagyunk a határtalanul buták. sad.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
2023.10.16., hétf. 09:24
A Neotech 1 huzal milyen átmérőjű?
Kerekítve 1 mm2.
Pontosan 0.8 mm2 a Neotech SOCP 18 - as kábel.

Az erősítőben kipróbáltam 2.1 - es drótot is a 0.8 - as mellett, a phonóhoz képest jóval nagyobb áramfelvétel miatt, de azok között már nem hallottam különbséget.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.10.16., hétf. 08:16
istvan01 írta:
2023.10.15., vas. 10:31

Van egy közbenső bizti minősítési mód, de nem végleges megoldás.
Bármelyik bizti hatása hangra, legyen az békanyálban áztatott szuper hájend, filléres akármi, ideiglenesen át kell hidalni lehetőleg forrasztással egy jobb 0,5-1.0mm2 réz, vagy ezüst vezeték darabkával. Ha ennek a beavatkozásnak nincs hangra befolyása, akkor oda felesleges költeni, maradjon az eredeti valami bizti. Ha van javulás, akkor ott érdemes keresgélni jobbak között.
Én egy kicsit kompromisszumosabb megoldással teszteltem a biztosítékok hangját.
Nem akartam a panelon forrasztani, hanem egy elfüstölt üvegbiztosítékot " talpaltam " meg egy darabka nagy tisztaságú Neotech 1 - es rézdróttal.
Ezüsttartalmú cinnel forrasztva hidaltam át az üveget.
A lemezjátszó phonójában és a csöves bemeneténél próbáltam ki, milyen is a filléres drót hangja az üveg és a tunning biztihez képest.
Na igen. Nem kicsi a javulás, jobb a hang így, még a tunning biztosítékos hangnál is.
A csöves erősítőbe visszaraktam az SA Orange - t, a phono - t, ahol legnagyobb nálam a különbség, viszont úgy használom azóta is.
/ Saját felelőségemre ! Mikor nem használom, még a konnektorból is kihúzom./
Nos , ahogy már mondtam.... De magad is tapasztalhatod. Minél jobb drótal vátod ki a bármilyen spec biztosítékot , annál jobb lesz a hangzás. Amíg el nem érünk oda , hogy a legjobb akkor lesz a hang ha az egész (bizti és foglalata) kikerül a rendszerből. Azért ha megnézzük , hogy a "jobb" spec biztik mennyibe kerülnek , akkor jobb ha annyiért vesz az ember egy nagyon jó power kábelt és a biztosítékokat elfelejti.... Ezzel tesz a hangért a legtöbbet.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Hozzászólás Szerző: cables »

A Neotech 1 huzal milyen átmérőjű?

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:
2023.10.15., vas. 10:31

Van egy közbenső bizti minősítési mód, de nem végleges megoldás.
Bármelyik bizti hatása hangra, legyen az békanyálban áztatott szuper hájend, filléres akármi, ideiglenesen át kell hidalni lehetőleg forrasztással egy jobb 0,5-1.0mm2 réz, vagy ezüst vezeték darabkával. Ha ennek a beavatkozásnak nincs hangra befolyása, akkor oda felesleges költeni, maradjon az eredeti valami bizti. Ha van javulás, akkor ott érdemes keresgélni jobbak között.
Én egy kicsit kompromisszumosabb megoldással teszteltem a biztosítékok hangját.
Nem akartam a panelon forrasztani, hanem egy elfüstölt üvegbiztosítékot " talpaltam " meg egy darabka nagy tisztaságú Neotech 1 - es rézdróttal.
Ezüsttartalmú cinnel forrasztva hidaltam át az üveget.
A lemezjátszó phonójában és a csöves bemeneténél próbáltam ki, milyen is a filléres drót hangja az üveg és a tunning biztihez képest.
Na igen. Nem kicsi a javulás, jobb a hang így, még a tunning biztosítékos hangnál is.
A csöves erősítőbe visszaraktam az SA Orange - t, a phono - t, ahol legnagyobb nálam a különbség, viszont úgy használom azóta is.
/ Saját felelőségemre ! Mikor nem használom, még a konnektorból is kihúzom./

Rock60
Őslakos
Őslakos

blackfriar írta:
2023.10.15., vas. 17:31
És természetesen folytathatnám a felsorolást az idők végezetéig, mert az emberi hiszékenység, butaság határtalan.
Amikor elmondom valós tapasztalataimat, vagy felídézem Wittao és Tonya élménybeszámolóját, vagy amikor többek között Reserved fórumtárs osztja meg velem több év alatt szerzett tapasztalatból eredő tudását a kérdésről, akkor az emberi butaság határtalanságáról olvasva csak helyeselni tudok. :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gyongyhalas írta:
2023.10.15., vas. 20:45
zoli73 írta:
2023.10.15., vas. 20:34
gyongyhalas írta:
2023.10.15., vas. 20:19

Csak a piros mondathoz ...magam részéről és tapasztalatomról, írnám hozzá....Semmi földöntúli képesség nem kell hozzá , csak két fül és egy olyan rendszer ami képes megmutatni különbségeket ,melyik milyen mértékben, ebben van az eltérés....Egy fórumtárs már felhozta a "Pro Audio" termékeket, hogy kevésbé érzékenyek a tápkábelekre , mert úgy vannak "megcsinálva" ...rossz szóval... Talán nem csak direkt módon lehet érzéketlenné tenni egy rendszert ...lehet valamit túl szűrni vagy levédeni ,vagy egy eleme a rendszernek, valamiért akadályoz, gátol.....hogy holmi csekély variálástól pld. tápkábel cserénél se halljunk semmit sem,mármint változást a zenénél....Saját tapasztalatom ..amikor a passzív szűrők kikerültek a rendszeremből na akkor ...vagy amikor az első tápösvényt kialakítottam ...sorolhatnám de ha értitek mit is akarok mondani.,,,vannak olyanok is, akik ezt nem fogják érteni...nincs baj... :napsut: :D
Földön túli képesség természetesen nem kell, de egy bizonyos szintű szenzitivitás azért szükséges.
Érzékenység, hallás ami fejleszthető, tanulható szerintem. Lásdd a biztosítékok kérdését, nekem ez még nem megy, hogy meghalljam a különbséget, a gyári üveg bizti, és egy tuning bizti között. Ezek szerint még van hová fejlődnöm, de nem csüggedek e miatt.
Nem kell semmit sem fejlődnöd...A rendszered most ezt mutatja meg...vagyis valamiért nem éreztet különbséget egy bizti minőségi cserénél....gondolod én 10 en ezerért vettem biztiket ? Na nem ...csak a 2-3 ezres auchern biztikben már egyből hallottam is amit kell..rossz fülemmel...Van egy furutech is az pld.nem mindenhova jó annyit változtat a hangon...na mindegy ez csak mondom..ne erőltesd amíg máson nem változtatsz..akkor lehet újra próbálni :D :D
Azt nem tudom, hogy a rendszerem most mit mutat, pláne úgy, hogy ez a biztis történet, már nagyon nem mai. A jelenlegi erősítőimben(ARC) még meg sem néztem, hogy milyen biztosíték kell, jelenleg ez annyira nem prioritás. Nem tudom milyen szintű rendszer kell a biztosítékok hatásának kiismeréséhez, de ahogy látom, az enyémnél szerényebb rendszerek gazdái is egyértelmű pozitív véleménnyel vannak a a tuning biztikről. Ennél fogva, inkább magamban keresnem a hibát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
2023.10.15., vas. 20:27
zoli73 írta:
2023.10.15., vas. 18:27
blackfriar írta:

Gondolom, te sem rajzolsz köröket a letakart cilinder fölött, ha el akarsz tüntetni valamit.
Érdekes módon a nagy guruk által hirdetett mágikus, hihetetlen, csoda dolgok (amik fillérekbe vagy még abba sem kerültek) sohasem jelentek meg a termékekben. Azért ezen én erősen elgondolkodnék. Én még emlékszem, amikor anno a HiFI Magazin hasábjain neves szakemberek bizonygatták, hogy bizony a CD jobban szól (ők is hallani vélték az égbekiáltó különbséget), ha a lemezre mindenféle színes krikszkrakszokat rajzolunk filctollal. Ugye te sem találkoztál ilyen kiadású lemezzel azóta sem ? Nem véletlenül. És természetesen folytathatnám a felsorolást az idők végezetéig, mert az emberi hiszékenység, butaság határtalan.
A placebo-hatásról már biztosan hallottál. Az nemcsak a gyógyításban működik, hanem a hifiben is.
Véleményem szerint az hivatkozik placebo-hatásra, aki maga nehezen, vagy nem tapasztal különbségeket kábelek, állványok, alatétek, stb. hatása között, és más ezirányú tapasztalatait is kétségbe vonja.
Filctollal nem jeleket kell a cd felületére rajzolni(ezt megteszik a kiadók a feliratokkal, grafikákkal), hanem a lemez élét kell befesteni. Ez egy jól hallható, elfogadott tuning.
A filléres, semmibe nem kerülő beavatkozások, nem értem milyen termék formájaban kellene, hogy megjelenjenek?
De hogy ne offoljuk szét teljesen a kábeles, pontosabban a biztosítékos témát elmondom, hogy én is próbálkoztam velük, egy Furutech és egy "kácsás" Hifi tuning biztosíték képében. Az akkori elő és végerősítőmben tettem velük próbát, de töredelmesen bevallom, én többszöri oda-vissza próba után sem hallottam semmilyen változást. Ettől még elfogadom, ha más igen, és nem kezdek rögtön placebo-t kiáltani, vaktesztet követelni. Sőt, mivel az említett eset óta az erősítőim kicserélődtek, így feltehetőleg újra visszatérek a biztosíték témára.

Azt javaslom, csak azért mert Mi magunk valamit nem hallunk, nem tapasztalunk, nem hiszünk benne, ezért mástól ne vonjuk kétségbe ezt a képességet.
Érdekes amit írsz mert amit olvasgattam idáig a rendszeredről ( morzsákat amit össze raktam) azt gondoltam egy bizti cserét meghallasz de mint írtad ez régebben volt ..egy furu azért kihallható es egy hifi tuning is főleg a második kategóriás a kácsából… fogalmam sincs mennyi ideig hallgattad a biztiket de kell egy kis idő míg bejárodik egy ilyen bizti akár több hét is ….érdemes esetleg egy oranget vagy egy purplét kipróbálnod a rendszeredben mert ezek már sokat hoznak a rendszer hangján …. Semmit nem vesztesz vele ha kipróbálod ,max gazdagabb leszel egy élménnyel ha nem jön be hangja….szóval biztira fel…megéri 🤩🤩🤩. Nem véletlenül kell el itt a használatban az sok bizti pár nap alatt 🤩🤩
A Furutech használtan, kvázi bejáratottan, a Hifi Tuning újonnan került hozzám, nem tudom melyik generációs, ez olyan három éves történet. Hosszú hónapokig győzködtem magam velük, de ha megszakadtam sem tudtam semmit felfedezni. A Furutech-et az előző végerősítőmhöz(Conrad Johnson MF-2250) ajándékba adtam, annyira nem mozgatott meg. A Hifi Tuning még valamelyik fiók alján talán megvan.
Mivel már egyszer "megégettem" magam a tuning biztikkel, így még gyűjtenem kell a bátorságot. Egy "narancsot" talán még bevállalnék, de egy "lilát" már biztos nem, azon már nagy a rizikó, ha ott sem hallok semmit. Pláne úgy, hogy jelenleg nincs semmi hiányérzetem, fejlesztési ingerem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

zoli73 írta:
2023.10.15., vas. 20:34
gyongyhalas írta:
zoli73 írta:

Véleményem szerint az hivatkozik placebo-hatásra, aki maga nehezen, vagy nem tapasztal különbségeket kábelek, állványok, alatétek, stb. hatása között, és más ezirányú tapasztalatait is kétségbe vonja.
Filctollal nem jeleket kell a cd felületére rajzolni(ezt megteszik a kiadók a feliratokkal, grafikákkal), hanem a lemez élét kell befesteni. Ez egy jól hallható, elfogadott tuning.
A filléres, semmibe nem kerülő beavatkozások, nem értem milyen termék formájaban kellene, hogy megjelenjenek?
De hogy ne offoljuk szét teljesen a kábeles, pontosabban a biztosítékos témát elmondom, hogy én is próbálkoztam velük, egy Furutech és egy "kácsás" Hifi tuning biztosíték képében. Az akkori elő és végerősítőmben tettem velük próbát, de töredelmesen bevallom, én többszöri oda-vissza próba után sem hallottam semmilyen változást. Ettől még elfogadom, ha más igen, és nem kezdek rögtön placebo-t kiáltani, vaktesztet követelni. Sőt, mivel az említett eset óta az erősítőim kicserélődtek, így feltehetőleg újra visszatérek a biztosíték témára.

Azt javaslom, csak azért mert Mi magunk valamit nem hallunk, nem tapasztalunk, nem hiszünk benne, ezért mástól ne vonjuk kétségbe ezt a képességet.
Csak a piros mondathoz ...magam részéről és tapasztalatomról, írnám hozzá....Semmi földöntúli képesség nem kell hozzá , csak két fül és egy olyan rendszer ami képes megmutatni különbségeket ,melyik milyen mértékben, ebben van az eltérés....Egy fórumtárs már felhozta a "Pro Audio" termékeket, hogy kevésbé érzékenyek a tápkábelekre , mert úgy vannak "megcsinálva" ...rossz szóval... Talán nem csak direkt módon lehet érzéketlenné tenni egy rendszert ...lehet valamit túl szűrni vagy levédeni ,vagy egy eleme a rendszernek, valamiért akadályoz, gátol.....hogy holmi csekély variálástól pld. tápkábel cserénél se halljunk semmit sem,mármint változást a zenénél....Saját tapasztalatom ..amikor a passzív szűrők kikerültek a rendszeremből na akkor ...vagy amikor az első tápösvényt kialakítottam ...sorolhatnám de ha értitek mit is akarok mondani.,,,vannak olyanok is, akik ezt nem fogják érteni...nincs baj... :napsut: :D
Földön túli képesség természetesen nem kell, de egy bizonyos szintű szenzitivitás azért szükséges.
Érzékenység, hallás ami fejleszthető, tanulható szerintem. Lásdd a biztosítékok kérdését, nekem ez még nem megy, hogy meghalljam a különbséget, a gyári üveg bizti, és egy tuning bizti között. Ezek szerint még van hová fejlődnöm, de nem csüggedek e miatt.
Nem kell semmit sem fejlődnöd...A rendszered most ezt mutatja meg...vagyis valamiért nem éreztet különbséget egy bizti minőségi cserénél....gondolod én 10 en ezerért vettem biztiket ? Na nem ...csak a 2-3 ezres auchern biztikben már egyből hallottam is amit kell..rossz fülemmel...Van egy furutech is az pld.nem mindenhova jó annyit változtat a hangon...na mindegy ez csak mondom..ne erőltesd amíg máson nem változtatsz..akkor lehet újra próbálni :D :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas írta:
zoli73 írta:
blackfriar írta:

Gondolom, te sem rajzolsz köröket a letakart cilinder fölött, ha el akarsz tüntetni valamit.
Érdekes módon a nagy guruk által hirdetett mágikus, hihetetlen, csoda dolgok (amik fillérekbe vagy még abba sem kerültek) sohasem jelentek meg a termékekben. Azért ezen én erősen elgondolkodnék. Én még emlékszem, amikor anno a HiFI Magazin hasábjain neves szakemberek bizonygatták, hogy bizony a CD jobban szól (ők is hallani vélték az égbekiáltó különbséget), ha a lemezre mindenféle színes krikszkrakszokat rajzolunk filctollal. Ugye te sem találkoztál ilyen kiadású lemezzel azóta sem ? Nem véletlenül. És természetesen folytathatnám a felsorolást az idők végezetéig, mert az emberi hiszékenység, butaság határtalan.
A placebo-hatásról már biztosan hallottál. Az nemcsak a gyógyításban működik, hanem a hifiben is.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

zoli73 írta:
blackfriar írta:
zoli73 írta:
2023.10.15., vas. 14:15
Az 1-es ponttal egyek értek, ez kb. mindennel így működik.
Viszont a 2-es ponttal kapcsolatban egy kérdés merült fel bennem. Te csak olyan változtatást, fejlesztést véglegesítesz a rendszeredben, amit vakteszten is csalhatatlanúl felismersz?

Érdekes amit írsz mert amit olvasgattam idáig a rendszeredről ( morzsákat amit össze raktam) azt gondoltam egy bizti cserét meghallasz de mint írtad ez régebben volt ..egy furu azért kihallható es egy hifi tuning is főleg a második kategóriás a kácsából… fogalmam sincs mennyi ideig hallgattad a biztiket de kell egy kis idő míg bejárodik egy ilyen bizti akár több hét is ….érdemes esetleg egy oranget vagy egy purplét kipróbálnod a rendszeredben mert ezek már sokat hoznak a rendszer hangján …. Semmit nem vesztesz vele ha kipróbálod ,max gazdagabb leszel egy élménnyel ha nem jön be hangja….szóval biztira fel…megéri 🤩🤩🤩. Nem véletlenül kell el itt a használatban az sok bizti pár nap alatt 🤩🤩
"Az igazi barát szemből támad."

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

zoli73 írta:
blackfriar írta:
zoli73 írta:
2023.10.15., vas. 14:15
Az 1-es ponttal egyek értek, ez kb. mindennel így működik.
Viszont a 2-es ponttal kapcsolatban egy kérdés merült fel bennem. Te csak olyan változtatást, fejlesztést véglegesítesz a rendszeredben, amit vakteszten is csalhatatlanúl felismersz?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Én is beléptem a ,,süketek" közé! Bizony vettem én is mélyfagyasztott, aranyozott, ezüst szálas olvadó biztosítókat, de semmit - sem jó, sem rosszat - nem tapasztaltam. El is adogattam őket némi veszteséggel...
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”