blackfriar írta: ↑2023.10.15., vas. 17:31
zoli73 írta: ↑2023.10.15., vas. 14:15
Az 1-es ponttal egyek értek, ez kb. mindennel így működik.
Viszont a 2-es ponttal kapcsolatban egy kérdés merült fel bennem. Te csak olyan változtatást, fejlesztést véglegesítesz a rendszeredben, amit vakteszten is csalhatatlanúl felismersz?
Gondolom, te sem rajzolsz köröket a letakart cilinder fölött, ha el akarsz tüntetni valamit.
Érdekes módon a nagy guruk által hirdetett mágikus, hihetetlen, csoda dolgok (amik fillérekbe vagy még abba sem kerültek) sohasem jelentek meg a termékekben. Azért ezen én erősen elgondolkodnék. Én még emlékszem, amikor anno a HiFI Magazin hasábjain neves szakemberek bizonygatták, hogy bizony a CD jobban szól (ők is hallani vélték az égbekiáltó különbséget), ha a lemezre mindenféle színes krikszkrakszokat rajzolunk filctollal. Ugye te sem találkoztál ilyen kiadású lemezzel azóta sem ? Nem véletlenül. És természetesen folytathatnám a felsorolást az idők végezetéig, mert az emberi hiszékenység, butaság határtalan.
A placebo-hatásról már biztosan hallottál. Az nemcsak a gyógyításban működik, hanem a hifiben is.
Véleményem szerint az hivatkozik placebo-hatásra, aki maga nehezen, vagy nem tapasztal különbségeket kábelek, állványok, alatétek, stb. hatása között, és más ezirányú tapasztalatait is kétségbe vonja.
Filctollal nem jeleket kell a cd felületére rajzolni(ezt megteszik a kiadók a feliratokkal, grafikákkal), hanem a lemez élét kell befesteni. Ez egy jól hallható, elfogadott tuning.
A filléres, semmibe nem kerülő beavatkozások, nem értem milyen termék formájaban kellene, hogy megjelenjenek?
De hogy ne offoljuk szét teljesen a kábeles, pontosabban a biztosítékos témát elmondom, hogy én is próbálkoztam velük, egy Furutech és egy "kácsás" Hifi tuning biztosíték képében. Az akkori elő és végerősítőmben tettem velük próbát, de töredelmesen bevallom, én többszöri oda-vissza próba után sem hallottam semmilyen változást. Ettől még elfogadom, ha más igen, és nem kezdek rögtön placebo-t kiáltani, vaktesztet követelni. Sőt, mivel az említett eset óta az erősítőim kicserélődtek, így feltehetőleg újra visszatérek a biztosíték témára.
Azt javaslom, csak azért mert Mi magunk valamit nem hallunk, nem tapasztalunk, nem hiszünk benne, ezért mástól ne vonjuk kétségbe ezt a képességet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech